Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το μυστικό της αιωρούμενης πέτρας



Ένας τεράστιος βράχος σε ένα χωριό της Αλ-Hassa στην ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ αιωρείται 11 εκ. από το επίπεδο του εδάφους μια φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου και παραμένει στην 
θέση αυτή για περίπου 30 λεπτά!
Λένε ότι πριν από μερκά χρόνια, ένας τρομοκράτης σκοτώθηκε πίσω από αυτό το βράχο καθώς ήταν κρυμμένος εκεί. Το περιστατικό αυτό έγινε κατά το μήνα Απρίλιο του 1989. Μπορείτε να δείτε τις κηλίδες του αίματος πάνω στο βράχο οι οποίες κατά περίεργο τρόπο, την συγκεκριμένη στιγμή της αιώρησης είναι υγρές.
Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να σκουπίσουν πολλές φορές τους λεκέδες αυτούς αλλά μάταια. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εμφανίζονται και πάλι στο βράχο αυτόματα.
Οι νόμοι του Ισλάμ δεν επιτρέπουν να γνωστοποιείται το θέμα αυτό παρά του ότι στην Αραβία το γεγονός αυτό παραμένει ως κοινό μυστικό. 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Τα σχολεία στο Τέξας τιμωρούν τους μαθητές που αρνούνται να φοράνε πάνω τους το μικροτσίπ!



Οπως γνωρίζουμε, μια σχολική περιοχή στο Τέξας φέτος,ανακοίνωσε ότι θα απαιτούν από τους σπουδαστές να φορούν μικροτσίπ ενσωματωμένες-ταυτότητες ανά πάσα στιγμή.
Τώρα, οι φοιτητές που αρνούνται να παρακολουθούνται λένε ότι αισθάνονται τον αντίκτυπο.
Από την 1η Οκτωβρίου, οι μαθητές στο John Jay Γυμνάσιο και Anson Jones Middle School στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν "υποχρεωτικά"στην τάξη με ταυτότητες εξοπλισμένες με αναγνώριση ραδιοσυχνότητας (RFID) τσιπ για να παρακολουθείται η τοποθεσία του κάθε μαθητή. Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν ότι η προσπάθεια αυτή στο Τέξας γίνεται για να ανακοπεί το ανεξέλεγκτο σκασιαρχείο. Αν το πρόγραμμα κριθεί επιτυχής, τα τσιπ RFID θα έρθουν σύντομα σε 112 σχολεία, και θα επηρεάσουν περίπου 100.000 μαθητές.
Οι φοιτητές αρνούνται να περπατήσουν στις αίθουσες του σχολείου με την κάρτα στην τσέπη τους ή γύρω από το λαιμό τους, και ισχυρίζονται ότι "βασανίζονται" από τους εκπαιδευτές, και αποκλείονται από τη συμμετοχή τους σε ορισμένες λειτουργίες του σχολείου. Κάποιοι επίσης είπαν ότι στράφηκαν μακριά από τους κοινόχρηστους χώρους, όπως καφετέριες και βιβλιοθήκες.
Η Andrea Hernandez, μια δευτεροετής στο Γυμνάσιο, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν αγνοήσει τις εκκλήσεις της για σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής, και της είπαν ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές του σχολείου, αν αρνείται να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα παρακολούθησης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοχή, τέλος: 72% κατά του Μνημονίου - 15% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης!


αιτικά σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά την πίστη των πολιτών ότι μπορεί α εξέλθει η χώρα από την κρίση και ειδικότερα ότι αυτό μπορεί να το επιτύχει η νυν κυβέρνηση αποτυπώνεται στο Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Σε σχέση με τον Ιούνιο οι πολίτες απορρίπτουν μαζικά το Μνημόνιο πλέον: Από το 29% η αποδοχή έχει πέσει στο 19% και από το 61% η απόρριψη έχει φτάσει στο 72% των πολιτών! 
Το κακό για τους μνημονιακούς είναι ότι οι πολιτικές τους εφεδρείες εξαντλούνται ταχύτατα. Δεν υπάρχει πια άλλη ΝΔ και Α.Σαμαράς. Πάντως, ακόμα ο Α.Σαμαράς αποτελεί το "δυνατό χαρτί" της ΝΔ, όπως θα δούμε εν συνεχεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται συντριπτικά στο κρίσιμο ερώτημα της παράστασης νίκης με 48 έναντι 33% και αυτό το ποσοστό διαμορφώθηκε μόλις σε ένα μήνα αφού τον Σεπτέμβριο τα δύο κόμματα ήταν περίπου ίσα στην παράσταση νίκης.
Επίσης η  οργή και η αγανάκτηση πάντως των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.
Από εκεί και πέρα έχουμε ορισμένα εντυπωσιακά ευρήματα για την Χρυσή Αυγή, που παρά το γεγονός ότι βάλλονται πανταχόθεν από το ΚΚΕ μέχρι τους Ανεξάρτητους Έλληνες εμφανίζουν εξαιρετική βελτίωση στα πιιοτικά χαρακτηριστικά τους, με τον ηγέτη του κόμματος Ν.Μιχαλολιάκο να ισοψηφεί σε θετικές ψήφυς με τον Ε.Βενιζέλο σε ότι αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών (20/100), αλλά να προηγείται στο συγκεκριμένο τεστ σε ότι αφορά τις αρνητικές γνώμες: Περισσότεροι πολίτες (77/100) έχουν αρνητική γνώμη για τον Ε.Βενιζέλο, παρά για τον Ν.Μιχαλολιάκο (72/100)!
Πάντως η συγκεκριμένη δημοσκόπηση καταγράφει και μια υποχώρηση από το 22/100 στην δημοφιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τον Σεπτέμβριο που ήταν 22/100.
Επίσης η Χρυσή Αυγή περνά το ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα για την δημοφιλία των κομμάτων ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης με 21 έναντι 19/100! Εκεί που αναδεικνύεται η δυναμική της Χρυσής Αυγής είναι στο ότι από το 16% του Ιουνίου η δημοφιλία της τώρα φτάνει στο 21% 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΣΕΕΠ




ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.
Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ !





ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ



Από τη στιγμή που πρωτοάναψε ο πυρσός του νέου μας διυλιστηρίου στην Ελευσίνα μέχρι και σήμερα, που όλες οι μονάδες μας τέθηκαν σε λειτουργία με επιτυχία κι ασφάλεια, ενώ ήδη εξάγονται και τα πρώτα φορτία προϊόντος αυστηρών προδιαγραφών, αξίζει να ειπωθεί ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ευχαριστώ  σε όλους αυτούς τους αξιόλογους και άοκνους εργαζόμενους, οι οποίοι θυσίασαν την προσωπική τους ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα κι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εκπληρωθεί ένα μεγάλο όνειρο.
Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη. Διασφαλίζει το παρόν και το μέλλον της εταιρίας μας, άρα το παρόν και το μέλλον όλων των εργαζόμενων σ’ αυτήν.
Η ευθύνη ήταν μεγάλη, όπως μεγάλες ήταν και οι αντιξοότητες καθ’όλο  το διάστημα της προετοιμασίας.
Όμως, η αξιέπαινη τεχνική κι επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού μας, αλλά και η πλήρης συναίσθηση της ευθύνης οδήγησαν τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα:
Mια υπερσύγχρονη εγκατάσταση λειτουργεί και παράγει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, δίνοντας τεράστια ώθηση στη δυναμική του ομίλου μας.
Ευχαριστώ στη διοίκηση της εταιρίας για την καθοριστική στάση της στην επίτευξη του στόχου αυτού.
Είναι αντιληπτό σε όλους πλέον ότι, η ολοκλήρωση μιας τεράστιας επένδυσης στην Ελλάδα του σήμερα φαντάζει άπιαστο όνειρο.
 Όχι όμως για την εταιρία αυτή. Η διοίκηση δεν δίστασε  να εμπιστευτεί τους ανθρώπους της, να πιστέψει στις δυνάμεις τους, να επενδύσει σ’ αυτούς και στο μέλλον μας.
Στάθηκε δίπλα σε κάθε δυσκολία, υποστήριξε έμπρακτα, πάλεψε με κάθε τρόπο για τη διασφάλιση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.
Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε όλοι υπερήφανοι για την κατάληξη της πορείας αυτής. Και είμαστε.
Αξίζουν τα θερμότερα συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν με απαράμιλλο ζήλο στην ολοκλήρωση του έργου αυτού.
To νέο διυλιστήριο είναι η περίτρανη απόδειξη της αξίας τους.
Μπράβο παιδιά!
Διονύσιος Ρούτσης

Στον Γ.Πεπονή φάκελος καταγγελιών για δωροδοκίες πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα



Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη διαβίβασε ο αρμόδιος ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας καταγγελίες για δωροδοκίες πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα, οι οποίες είχαν ως αποδέκτη τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τα στοιχεία αυτά αφορούν πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων που επέβαλαν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Πρόκειται για εταιρείες που δωροδοκούσαν προκειμένου να προωθήσουν σε οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου τα προϊόντα τους, φαρμακευτικά, ορθοπεδικά, ιατρικές συσκευές, αυτοκινητοβιομηχανίας και τηλεπικοινωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ.Σούρλας.
Τα ποσά αυτά επιβλήθηκαν κατ' ελάχιστον, λαμβανομένου υπόψη ότι είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού αφού οι μητρικές εταιρείες δέχθηκαν ότι διαπράχθηκε το αδίκημα της δωροδοκίας στην Ελλάδα και ακόμη τους επεβλήθη επιτήρηση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια στο εξής. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιράκ: Μετά τα όπλα έρχεται και το ενεργειακό!



Μετά το χτύπημα με την υπογραφή αγοράς όπλων από το Ιράκ, από τη Ρωσία έρχεται νέο χτύπημα αυτή τη φορά ενεργειακής φύσεως που θα πλήξει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, τα οποία συμφέροντα έχουν ήδη στοιχίσει πολύ αίμα.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νουρί Μαλίκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μόσχα υπέγραψε μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμβόλαιο αγοράς όπλων ύψους 4.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Μόσχα που ανησυχεί για την πτώση του Άσαντ, υπέγραψε αυτή στη στρατηγικής συμμαχίας συμφωνία με τη γειτονικής χώρα της Συρίας, το Ιράκ. Θεωρείται η μεγαλύτερη μεταφορά όπλων, μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Βαγδάτη. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίες και τις βαριές κατηγορίας του Μαλίκι, κατά της πολιτικής της τουρκικής πολιτικής για τη Συρία ξεκίνησε ένα μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι. Στον απόηχο της συμφωνίας αυτής νέο χτύπημα της κυβέρνησης της Βαγδάτης η οποία και φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης της ExxonMobil με ρωσικές εταιρείες (Rosneft , Lukoil και Gazprom Neft ) στο γιγάντιο κοίτασμα πετρελαίου Qurna-1 .
Η κυβέρνηση του ιράκ μάλλον έχει εξοργισθεί από τον εναγκαλισμό της Κουρδικής Περιφερειακής Διοίκησης του Ιράκ με τις ΗΠΑ που μεταφράζεται σε υπογραφή συμφωνιών με πολυεθνικές εταιρίες πετρελαίου, όπως η Exxon, Chevron και Total, τις οποίες η Ιρακινή κεντρική κυβέρνηση τις απορρίπτει ως παράνομες.
Αυτό συζητήθηκε με τον πρόεδρο Β.Πούτιν και θα υπάρξει αύξηση του κύκλου εργασιών των  ρωσικών εταιρών που δείχνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένες από την αύξηση της θέσης τους στο Ιράκ ενω υπάρχει και το ενδεχόμενο να συνεργαστούν αμερικανικές και ρωσικές εταιρείας στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ( Rosneft και ExxonMobil).
Να θυμίσουμε ότι ήδη οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να εργαστο΄λυν από κοινού στην Αρκτική, και υπάρχει το ενδεχόμενο να εργαστούν μαζί και στον Κόλπο του Μεξικού πετώντας έξω την BP. Η γεωπολιτική αναβάθμιση της Ρωσίας είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.
Οι καιροί της "φάπας" επί Γιέλτσιν πέρασαν ανεπιστρεπτί.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Απίστευτο και όμως Ελληνικό ! Αναγνώστης Τιμωρήθηκε από την Εφορία για 4 Τυρόπιτες !



 Δείτε το έγγραφο της απόφασης ! 
 Τιμωρήθηκα για 4 τυρόπιτες κι αναμένω την τιμωρία όσων κλέβουν δις!  Σε επαγγελματικό φορτηγό, φορτωμένο με τιμολόγια όλα νόμιμα, κοντά 650 kgr αρτοπαρασκευάσματα, βρήκαν 4 (!!!) τυρόπιτες χωρίς συνοδευτικό χαρτί, που ήταν καθαρά για ιδία χρήση. Αφού με έστειλαν απο τον Άννα στον Καϊάφα, στο τέλος....έφαγα τόση ειρωνεία και ύβρη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ που μ΄....έδιωξε, παρόλο που του μιλούσα πολύ ήρεμα κι απλά (λόγω χαρακτήρος περισσότερο) από το γραφείο του, μ” ένα υφάκι ειρωνικό και με τα εξής λόγια «Αφού είστε παράνομος κύριε θα πληρώσετε. Τι το περάσατε εδώ;»...
 Αποτέλεσμα του φρικιαστικού και αποτρόπαιου εγκλήματος έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, πρόστιμo 800 ευρώ, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων.
Δείτε την απόφαση: 
 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
             Ολοκληρώθηκαν και νομικά οι διαδικασίες Ενοποίησης του ΠΣΕΕΠ με το Σωματείο ΕΝΩΣΗ,  διαδικασίες  που επιθυμούσαμε να είναι κοντά στην Τροποποίηση του Καταστατικού μας. Από τις 10/10/12 οι συνάδελφοι – μέλη του Σωματείου ΕΝΩΣΗ είναι και μέλη του ΠΣΕΕΠ.   Άλλωστε  αυτές  ήταν οι εντολές προς το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 12/03/11 και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13 & 14/02/12 με μυστική ψηφοφορία και εγκρίθηκε με 1136 ΝΑΙ και 112 ΟΧΙ στην Ενοποίηση.
           Οι 76 συνάδελφοι, πρώην μέλη της ΕΝΩΣΗΣ είναι πλέον μέλη του ΠΣΕΕΠ. Θα ήταν αντιδεοντολογικό και ανήθικο να μην μπορούν να συμμετέχουν σε κορυφαίες διαδικασίες όταν και αυτοί μέσα από τα όργανά τους, με ομόφωνες αποφάσεις συμφώνησαν στη διαδικασία Ενοποίησης.
          Έγινε λοιπόν σήμερα το πρωί μία τηλεφωνική επικοινωνία για ενημέρωση – επικύρωση των μελών του Δ.Σ. της κατάστασης μελών του ΠΣΕΕΠ που έχουν νόμιμο δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση και ψήφιση του Καταστατικού, που ήταν υποχρέωση του Γεν. Γραμματέα για να αποφευχθούν αποκλεισμοί και προθέσεις σκοπιμότητας.
           Αν οι συνάδελφοι της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ θεωρούν πραξικόπημα και ανηθικότητα το να προσπαθούμε να συζητάμε,  να συνεργαζόμαστε και να δίνουμε τη δυνατότητα να εκφράσουν το νόμιμο και ηθικό δικαίωμά τους τα 76 μέλη της πρώην ΕΝΩΣΗΣ και νυν μέλη του ΠΣΕΕΠ, λυπούμαστε γι΄ αυτό. Δεν εξυπηρετούν κανέναν αντιπαραθέσεις σκοπιμότητας και εντυπωσιασμού που προσπαθούν να μας διχάσουν, όταν οι αποφάσεις και οι δράσεις του Σωματείου για την Ενοποίηση και την Τροποποίηση του Καταστατικού, έχουν σαν στόχο την  ενότητα,  τη  θωράκιση και το  δυναμισμό του Σωματείου με τη  συμμετοχή όλων μας  στη Γενική Συνέλευση.
Εμπιστευόμαστε όλους τους εργαζόμενους και δεχόμαστε την κρίση τους.
            Αύριο Σάββατο 13/10/12 και ώρα 10:00 το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη για την επικύρωση της κατάστασης των μελών του ΠΣΕΕΠ.

Γιατί οι Αμερικάνοι θέλουν να εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης




 Τι συνέβη τους τελευταίους μήνες: Κάποιοι λένε για υποθαλάσσιες πυροδοτήσεις πυρηνικών όπλων μικρής ισχύος στο ευρύτερο Κρητικό πέλαγος !
 Που είναι η αλήθεια ? 
 Ποιοι ξέρουν ? και γιατί όλα αυτά ?
 Ερωτήματα που εκ των προτέρων σας λέμε πως δεν θα απαντηθούν γιατί απλά ούτε εμείς ξέρουμε απλά εμείς έχουμε συλλέξει μια σειρά αδιαμφισβήτητων ντοκουμέντων και γεγονότων, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε σε χρονική σειρά και εσείς να....
βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.  
 Για τους αναγνώστες που μας παρακολουθούν χρόνια θα ξέρουν πως έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, ηφαίστειο Σαντορίνης. 
 Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι αναφορές για Αμερικάνικο πλοίο με την ονομασία  MAERSK PEARY, στον τύπο του πλοίου αναφέρεται ότι είναι Military Ops, δηλαδή πλοίο στρατιωτικών επιχειρήσεων και πολλοί πιστεύουν πως είναι αυτό πίσω από τις περίεργες δονήσεις στην νότια Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα Έλληνες αεροπόροι αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δονήσεις αυτές να οφείλονται σε βολές μαχητικών όπως προσπαθούν να πλασάρουν αρμόδιοι.
 Οι φόβοι ότι η Σούδα κρύβει πυρηνικά έρχονται στο προσκήνιο με το άνοιγμα των αρχείων του Φόρεϊν Οφις που δόθηκαν στη δημοσιότητα με καθυστέρηση 30 χρόνων!  Στα απόρρητα αυτά έγγραφα, αποκαλύπτεται ότι οι Άγγλοι το 1975 ουδόλως ενδιαφέρθηκαν για την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, όσο ανησύχησαν μήπως και διαταραχθεί το πυρηνικό πρόγραμμα στη Σούδα, για το οποίο μάλιστα η τότε κυβέρνηση είχε δώσει εγγυήσεις! 
 Εδώ και 30 μήνες περίπου το ηφαίστειο της Σαντορίνης δείχνει όλο και εντονότερα σημάδια ενεργοποίησης του. Συνεχείς μικροδονήσεις, οι οποίες σπάνια ξεπερνάνε τα 3.2 Ρίχτερ καταγράφονται καθημερινά στην περιοχή από την Μήλο, την Νάξο μέχρι τα νότια παράλια της Κρήτης, την Κάρπαθο και την Ρόδο.
 Από τον Αύγουστο όμως του 2012 και μετά έχουμε μια σειρά γεγονότων που προκαλούν ανησυχία, όπως μαρτυρίες για δονήσεις που έχουν γίνει αισθητές, στα Χανιά, το Καστέλι και το Ρέθυμνο σαν να γίνεται σεισμός 10 Ρίχτερ ελάχιστης όμως διάρκειας. Οι αυτές δονήσεις έγιναν αισθητές και την Μήλο και την Άνδρο που είναι κοντά. Όμως κανείς δεν εξηγεί το γιατί οι δονήσεις δεν κατεγράφησαν από σεισμογράφους που βρίσκονται εκεί κοντά, παρά μόνο από τον σεισμογράφο του ΤΕΙ στα Χανιά! 
 Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 είχαμε αναρτήσει θέμα με τίτλο "Ακυρώθηκε το γεγονός που φέρετε να έγινε στις 6.55 στην Κρήτη" μάλιστα έτυχε, να έχουμε κρατήσει το ειδικό πινάκιο που εκδίδει, το Σεισμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο στην on line σελίδα που μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί τους σεισμούς, σε ολόκληρη την επικράτεια και έχουμε μόνιμα στην αρχική σελίδα του blog μας αριστερά και την επόμενη ημέρα δεν υπήρχε τίποτα ! Δόνηση 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που στην αρχή είχε εντοπισθεί στα 16 Χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και μετά από νεότερη επεξεργασία είχε προσδιοριστεί στα 31 χιλιόμετρα, είχε καταργηθεί από το πίνακα και για του λόγου το αληθές δείτε τα ντοκουμέντα ΕΔΩ
 Ακόμα ένα περίεργο και ανησυχητικό γεγονός το οποίο και ¨ θαφτηκε" μετά είναι με το πλοίο της γραμμής από Κρήτη προς Πειραιά στα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου το οποίο αναγκάστηκε σε ελιγμό "πανικού" για να αποφύγει "σταθερό" αντικείμενο πάνω στην ρότα του και πλησίον της Μήλου. Διαβάστε το σχετικό θέμα ΕΔΩ. 
 Είναι πολλά τα ευρήματα που θα μπορούσαμε να σας παρουσιάσουμε αλλά θα ήταν κουραστικό, το σημαντικό είναι πως στο Νότιο Αιγαίο παίζεται ένα βρόμικο πιθανός "ενεργειακό" παιχνίδι και ίσος μια βίαιη γεωλογική αναταραχή βοηθούσε κάποια σκοτεινά συμφέροντα.  Όλα όμως τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά !   
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ





Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Αυτή τη στιγμή ειδοποιηθήκαμε από τον Γραμματέα του Σωματείου, ότι ξαφνικά ήρθε η απόφαση του Πρωτοδικείου για την Ενοποίηση των Σωματείων.

Αμέσως μετά, επιχειρήθηκε από τον Γραμματέα μέσα από διαδικασία τηλεφωνικού Δ.Σ. να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο η διαδικασία της Ενοποίησης.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεωρεί ότι η ανηθικότητά τους ξεπέρασε πλέον κάθε όριο.  Για το λόγο αυτό στείλαμε επιστολή που τους δηλώσαμε ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα οφείλουν να συγκαλέσουν Δ.Σ. με φυσικά πρόσωπα και τους επισήμανε ότι πλέον τέτοιες σκοπιμότητες δεν είναι αποδεκτές.

Επίσης επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Γραμματέα και του κάναμε σαφές ότι  ενέργειες του είδους :  Εδώ και τώρα ΔΣ, που μόνο στόχο έχουν να αλλάξουν οι κατάλογοι των μελών ΠΣΕΕΠ, ώστε να μπορούν να ψηφίσουν και τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ώστε να επηρεαστεί η διαδικασία ψηφοφορίας του Καταστατικού (όταν όλοι γνωρίζουμε με ποιον πραξικοπηματικό τρόπο κατέληξε στην μία και μοναδική πρόταση αποκλείοντας όλες τις άλλες προτάσεις), είναι ανεπίτρεπτες και καταδικαστέες.

Τους ρωτάμε λοιπόν.

Ø  Τελικά ανησυχείτε διότι έγινε γνωστό στους εργαζόμενους τι κάνατε ;

Ø  Ποιόν συμφέρει η πλήρη διαίρεση που επιχειρείτε για τους εργαζόμενους ;

Ø  Για ποιο λόγο με τις πράξεις επιχειρείτε να διαιρέσετε σε Βορρά και Νότο τους εργαζόμενους ;

Φτάνει πια !  Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα κάνει ότι κρίνει απαραίτητο ώστε να αποτρέψει αυτές τις ενέργειες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 

Μη δίνετε το δικαίωμα σε κανένα να σας θεωρεί πρόβατα.  Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και δώστε ηχηρή απάντηση.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Ανατριχιαστικο: Γιγάντιο μάτι ξεβράστηκε στην ακτή



Ένας βολβός ματιού σε μέγεθος… γκρέιπφρουτ ξεβράστηκε σε παραλία των ΗΠΑ αφήνοντας τους επιστήμονες να αναζητούν από πού και κυρίως από τι προήλθε! Το μεγάλο μπλε μάτι βρέθηκε από έναν ντόπιο στην παραλία Pompano... 
Οι ειδικοί επιχειρούν να καθορίσουν την προέλευσή του και το τοποθέτησαν στον πάγο για να μπορέσουν να το αναλύσουν στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Florida Fish and Wildlife Research Institute στο St Petersburg.
Ο άνδρας που εντόπισε τον βολβό δήλωσε πως στην αρχή τον… κλωτσούσε κατά μήκος της παραλίας και μετά κατάλαβε τι ήταν. 
«Ήταν πολύ φρέσκος… αιμορραγούσε ακόμα όταν τον έβαλα σε μία πλαστική σακούλα», πρόσθεσε. 
Στη συνέχεια πήρε το μάτι στο σπίτι και το έβαλε στο ψυγείο. 
Εκπρόσωπος του Ερευνητικού Ινστιτούτου εκτιμά πως προέρχεται από ζώο της θάλασσας, αφού βρέθηκε στην παραλία. Είναι πιθανό να προέρχεται από γιγάντιο καλαμάρι, φάλαινα ή κάποιο μεγάλο ψάρι. 
ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr

Ρωσία προς Τουρκία: «Στέλνω πεζοναύτες & στόλο στη Συρία εάν δεν πάψουν οι προκλήσεις»



Κυριολεκτικά στο παρά ένα αποφεύχθηκε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της ρωσο-τουρκικής κρίσης με επίκεντρο τη Συρία. Πιο συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου, στην κορύφωση δηλαδή της κρίσης Ρωσίας Τουρκίας και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ΝΑΤΟ στο defencenet.gr  δύο ρωσικά αρματαγωγά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έμφορτα  με τουλάχιστον δύο τάγματα πεζοναυτών αλλά  και τροχοφόρο υλικό που απαρτιζόταν από ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ και συστήματα SHORADS, μαζί με ένα αντιτορπιλικό και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης  έλαβαν εντολή από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης να αποπλεύσουν άμεσα για τη Συρία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κοινοποίησε –ως όφειλε και βάσει των διεθνών συνθηκών- την απόφαση για τον διάπλου αυτό των ρωσικών σκαφών από το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια την Τουρκία ειδοποίηση η οποία συνέπεσε με την ταυτόχρονη ακύρωση της από πολλούς μήνες προετοιμαζόμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα.
Με τη διπλή αυτή κίνησή της η Ρωσία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση για το που μπορεί να οδηγήσει η ένταση των δύο χωρών με αφορμή τον πόλεμο στην Συρία. Επίσης με μια τρίτη κίνησή της η Μόσχα φρόντισε να τονίσει και την παρουσία της στο Αιγαίο τόσο με την επιθεώρηση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε νησιά του Αιγαίου, όσο και με την παρέλαση Ρώσων Πεζοναυτών στη Λήμνο, στέλνοντας ένα επίσης «ευανάγνωστο» μήνυμα στην Τουρκία.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Στήνουν νέο σχήμα χειραγώγησης των εργαζομένων


Ση συγκρότηση ψηφοδελτίου, με τον τίτλο «Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία» προχώρησαν συνδικαλιστικά στελέχη της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που θα γίνει το Νοέμβρη. Οπως ανακοίνωσαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το νέο ψηφοδέλτιο πιθανά θα μετεξελιχθεί και σε νέα συνδικαλιστική παράταξη ενόψει και του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν το εγχείρημά τους ως συνεργασία αντιμνημονιακού χαρακτήρα που στρέφεται κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και επιδιώκει να εκφράσει τη σύγκρουση της βάσης του συνδικαλιστικού κινήματος με επιλογές της ηγεσίας που έχουν να κάνουν με τις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις στη μνημονιακή πολιτική.
Η συγκρότηση αυτής της συνεργασίας έγινε με πρωτοβουλία των στελεχών της Αυτόνομης Παρέμβασης, Δ. Χαραλαμπίδου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ντ. Ταχταλίδου και των στελεχών της ΠΑΣΚΕ Λ. Κιουρτσίδη, Θ. Τούση, Γ. Γουγούλη, Κ. Μαριόγλου, Γ. Σπανόπουλο.
«Ο αρραβώνας κατέληξε σε γάμο»
Με αφορμή το «νέο» ψηφοδέλτιο για το συνέδριο του ΕΚΘ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σχολιάζει, με ανακοίνωσή της:
«Μετά τις βουλευτικές εκλογές, βασικό κομμάτι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού μεθοδευμένα μετακομίζει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μηχανισμός αξεδιάλυτα δεμένος με τις εργοδοσίες και το κράτος τους, με εγκληματικές ευθύνες όχι γιατί ανέχτηκαν αλλά συνεργάζονται μ' αυτούς για την υλοποίηση της πολιτικής τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις σε κλάδους και επιχειρήσεις με μειώσεις μισθών εφαρμόζοντας το μνημόνιο στους χώρους δουλειάς.
Αυτός ο ενιαίος μηχανισμός, όσο κι αν ορκίζεται ότι μετανιώνει, δεν αλλάζει. Αλλάζει καράβι, με νέο καπετάνιο, στον ίδιο ρόλο: της υπονόμευσης και χειραγώγησης του εργατικού κινήματος, του εγκλωβισμού του στην κυρίαρχη πολιτική των εργοδοτών, του αστικού κράτους.
Οταν η αγανάκτηση των εργαζόμενων διογκώνεται απέναντι στην εξουσία και στο συνδικαλισμό της, εφευρίσκονται νέοι τρόποι, σχήματα και πρόσωπα που με άλλα λόγια θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική.
Αυτό το ρόλο παίζει το δήθεν "νέο" αλλά τόσο παλιό και με βεβαρημένη ιστορία, ψηφοδέλτιο. Η ίδια ιστορία βαρύνει και τους δύο πόλους του.
Είναι προσχώρηση μέρους της "μετανοούσης" ΠΑΣΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ ή προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ενόψει της πιθανότητας νέας κυβέρνησης; Αλλωστε, πάντα μαζί στήριζαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, πάντα υπέρ της ΕΕ και των βασικών επιλογών του συστήματος. Απλά ο "αρραβώνας κατέληξε σε γάμο".
Οι ενότητες κορυφών παρατάξεων (ή κομματιών τους) με παρελθόν και παρόν στη στήριξη των εργοδοτών και του κράτους τους είναι νέες πολιτικές και συνδικαλιστικές παγίδες που θέλουν να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους να "κάνουν υπομονή στη νέα κυβέρνηση που θα βγει".
Το ΠΑΜΕ πάλευε και θα παλεύει για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε ταξική βάση. Ενάντια στην εργοδοσία, το κράτος της, για την ανατροπή τους. Για την ενότητα από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς και όχι στα κλειστά γραφεία παραταξιακών διαβουλεύσεων με στόχο ψήφους σε προεδρεία συνδικάτων και τελικά εγκλωβισμό και πάλι των εργαζομένων. Σ' αυτό τον αγώνα καλεί το ΠΑΜΕ κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε συνδικαλιστή που σέβεται όσους τον εξέλεξαν.
Τώρα, με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, με οργάνωση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές από τους ίδιους τους εργάτες, στην απεργία της 18 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 στο Αγαλμα Βενιζέλου». 
ΠΗΓΗ:2.rizospastis.gr

Επίσημη εμπλοκή ΝΑΤΟ – Στρέφουν το αντιβαλλιστικό ραντάρ TPY-2 προς Συρία!



«Χοντραίνει» και άλλο το παιχνίδι στην Ν.Α. Τουρκία και τη Συρία αυτή τη φορά με επίσημη εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Έτσι προς  την κατεύθυνση της Συρίας στρέφει η Τουρκία το ραντάρ μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην Ν.Α. Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Μαλάτια. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα από δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων.
Το ραντάρ TPY-2 που βρίσκεται στην βάση Kurecik τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 εντασσόμενο στο αντιπυραυλικό πλέγμα του ΝΑΤΟ στο οποίο εντάσσονται πυραυλικά συστήματα SM-2 του συστήματος AEGIS επι πολεμικών σκαφών και μέχρι το 2015 επίγειων συστημάτων SM-3 Block IB που πρόκειται να τοποθετηθούν στη Ρουμανία.
Να σημειωθεί πως το TPY-2 δεν αποτελεί τουρκικό κεφάλαιο, παρά φιλοξενείται μόνο στην Τουρκία, αντίθετα αποτελεί κεφάλαιο του ΝΑΤΟ.
Παρόλα αυτά ο τουρκικός Στρατός και ύστερα από συζητήσεις με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στρέφει από αύριο το σύστημα που επιχειρεί την περιοχή προς το Ιράν στην πλευρά της Συρίας. Το παραπάνω σηματοδοτεί την πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η εξέγερση στη Συρία που το ΝΑΤΟ στρέφει επιχειρησιακά πια «το βλέμμα» του προς τη Συρία επιτηρώντας όλες τις κινήσεις προς και από τη χώρα.
Είναι άγνωστο ακόμη πια θα είναι η αντίδραση της Μόσχας. Όχι μόνο έχει διατυπώσει σοβαρότατες επιφυλάξεις για την αντιπυραυλική ασπίδα, λόγος που την οδήγησε να αποχωρήσει και από την Συνεργατική Μείωση των Απειλών CTR (Cooperative Threat Reduction) η οποία βρίσκεται σε ισχύ από το 1990 και έχει ως στόχο την βοήθεια των ΗΠΑ στη Ρωσία –αλλά και σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες- έτσι ώστε να διαλύει τα πυρηνικά όπλα που αποσύρει.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η Ελλάδα «λαγός» της Γερμανίας για τη διάλυση της Ευρωζώνης.



Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια υγιής ευρωπαϊκή ένωση κρατών με κοινό νόμισμα, που στόχο να έχει την ανάπτυξη, ευημερία και ισότιμη συμμετοχή όλων των χωρών. Αυτό το όνειρο απλά έλαβε τέλος. Αντίθετα, υπάρχει μια ισορροπία τρόμου. Από την μια πλευρά είναι οι πλούσιες χώρες του Βορρά με ηγέτη τη Γερμανία, που αφυδάτωσαν οικονομικά....
τις χώρες του Νότου και από την άλλη οι ευρισκόμενες στα πρόθυρα της εξαθλίωσης χώρες του Νότου. Όλη αυτή η ισορροπία του τρόμου κατευθύνεται πλέον από τα συμφέροντα και τη βούληση της Γερμανίας.
Το αντιλαμβάνεται τώρα πια ο καθένας, ότι η Γερμανία, με την συναίνεση ή την ανοχή αρχικά και άλλων χωρών της Ευρωζώνης, χρησιμοποίησε από την αρχή την Ελλάδα ως πειραματόζωο και κυρίως την μετέτρεψε σε «λαγό» εκβιασμού προς τις άλλες χώρες για την διάλυση της ζώνης του ευρώ. Πέρα φυσικά από τα οφέλη που θα αποκομίσει η ίδια από την ελληνική περιουσία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η απελευθέρωση της Αθήνας



12 Οκτωβρίου 1944. Εξήντα οκτώ χρόνια πριν, ένα πρωινό Πέμπτης, οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, καλώντας τους Αθηναίους να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν το τέλος της γερμανικής κατοχής.
Ο γερμανικός στρατός εγκαταλείπει σταδιακά την Πελοπόννησο και τα νησιά και στις 12 Οκτωβρίου αποχωρεί από την Αθήνα, σφυροκοπούμενος διαρκώς, αλλά ανατινάζοντας εγκαταστάσεις στον Πειραιά και βυθίζοντας πολλά ελλιμενισμένα πλοία.
Ο ΕΛΑΣ τις μέρες εκείνες δίνει την τελευταία μεγάλη μάχη κατά των κατακτητών, εμποδίζοντάς τους να ανατινάξουν το ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο του Κερατσινίου. Οι μάχες στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζονται, ωστόσο, με αμείωτη ένταση.
Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι το πρωί της 12ης Οκτωβρίου, πριν την αποχώρησή τους, οι κατακτητές είχαν το θράσος να καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στεφάνια που λίγο αργότερα ο βασανισμένος λαός ποδοπάτησε με μανία.
Μέχρι το μεσημέρι τα χαρμόσυνα νέα είχαν κυκλοφορήσει σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας και οι Αθηναίοι ξεχύνονταν στους δρόμους. Μια λαοθάλασσα, που ξεκινούσε από το Σύνταγμα και έφτανε μέχρι τη συμβολή Πατησίων και Αγίου Μελετίου, ζούσε το απόλυτο παραλήρημα. Μια μέρα αλλιώτικη, ονειρεμένη, που λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν.
Εκείνο το πανέμορφο πρωινό ο χρόνος που τόσον καιρό είχε παγώσει, άρχιζε και πάλι να κυλά. 
ΠΗΓΗ:.enikos.gr

Είπε... ξείπε ο Στυλιανίδης



«Η ανοησία ενός οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου δεν εκφράζει την ελληνική πολιτική». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς στη Βουλή ότι τέθηκε από την τρόικα θέμα εκκένωσης των ελληνικών νησιών που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους.
«Η ανοησία ενός οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου δεν εκφράζει την ελληνική πολιτική. Την πολιτική για το Αιγαίο την εκφράζει η κυβέρνηση αξιόπιστα και μαχητικά και να είστε βέβαιοι ότι και στην πράξη αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί από τον Αντώνη Σαμάρα», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.
Λίγα λεπτά αργότερα όμως ο κ. Στυλιανίδης από το βήμα της Βουλής ανασκεύασε λέγοντας: «με διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε δήλωση ξένου αξιωματούχου.  Μόνο η εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση είναι αυτή που χαράζει την εθνική στρατηγική».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα. «Ο Υπουργός ήταν σαφέστατος και προκύπτει θέμα παραίτησης του Υπουργού Οικονομικών και το θέτουμε.  Γιατί ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο από την τρόικα.  Τώρα φαίνεται ότι η ανοησία τελικά ειπώθηκε, άρα ή ο κ.Στουρνάρας λέει ψέματα ή ο κ. Στυλιανίδης. Εγώ πιστεύω τον κ. Στυλιανίδη και ζητώ την παραίτηση του κ. Στουρνάρα», είπε ο κ. Καμμένος. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr/

KKE: Μεγάλη η συμμετοχή στη συλλογή υπογραφών για την κατάργηση των μνημονίων



“Μεγάλη είναι η συμμετοχή στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών υπέρ της κατάργησης των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων και στήριξης της σχετικής πρότασης νόμου του ΚΚΕ“, αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΚΚΕ σχετικά με την συλλογή υπογραφή για την κατάργηση μνημονίων και προσθέτει:
“Εξαιρετικά μεγάλη είναι η συμμετοχή μαζικών φορέων με ψηφίσματα στήριξης της πρότασης νόμου, που ήδη έχουν φτάσει τους 147, ανάμεσά τους Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Επιστημονικοί Σύλλογοι και Δημοτικά Συμβούλια.  Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε την Δευτέρα 8 Οκτώβρη στο διαδίκτυο με πρωτοβουλία του ΚΚΕ στην ιστοσελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr.
Συμμετοχή στη συλλογή υπογραφών έχει κάθε ένας και κάθε μια που θέλει να προσθέσει τη φωνή του για να ακουστεί δυνατά μέσα και έξω από τη Βουλή η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, καθένας και καθεμιά που θέλει να ενθαρρύνει, να δώσει ώθηση στη λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση μπροστά στο νέο κύμα ολέθριων μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση – ΕΕ.”. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ !...



Μέχρι το τέλος του 2010 η Γερμανική συντηρητική παράταξη και κυβέρνηση πίστευαν πως έχουν δίκιο. Τα γουρούνια του Νότου έπρεπε να συμμερισθούν γερμανικές αξίες πειθαρχίας, ολιγάρκειας, εργατικότητας για να περιορίσουν αλλά και να εξορθολογίσουν το κράτος πρόνοιας και το ευρύτερο δημόσιο τομέα τους, γενικώς τα δημόσια οικονομικά τους. Και φυσικά τα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά τους.
Μετά άρχισαν να φυλλορροούν . Οι σύμβουλοι , οι υπουργοί, οι πρώην καγκελάριοι, ακαδημαϊκοί και media , είπαμε media όχι φυλλάδες όπως η γερμανική Αυριανή η Bild, αποχώρησαν της ιδέας της γερμανικής Ευρώπης. Η κρίση χρέους και η ύφεση επέβαλλαν και στους πιο δύσπιστους το συστημικό τους χαρακτήρα, ξεκινώντας από τα γενετικά σφάλματα δημιουργίας του κοινού νομίσματος έως τις ενδημικές ανισότητες των εθνικών οικονομιών.
Η Α. Μέρκελ ξέρει πολύ καλά πως η εικόνα των Γερμανών που ρίχνουν μεροκάματα για τους Μεξικάνους του νότου δεν συγκινεί και δεν πείθει εκτός συνόρων. Όμως της είναι απαραίτητη έως τον Σεπτέμβριο του 2013 για τους αναγνώστες της Bild και του Focus. Έχει εκλογές και για να τις κερδίσει πρέπει να πείσει για κάτι περισσότερο από μισθούς και αυξήσεις. Πρέπει να επιβεβαιώσει την ισχύ , την πρωτοκαθεδρία της χώρας της στην Ευρώπη.
Χρειάζεται να κάνει τους συμπολίτες της περήφανους πως η γερμανική διδασκαλική εξόρμηση στην Ευρώπη, με τα αγαθά του συστήματος, των κανόνων, της Βισμαρκιανής δημοκρατίας απέδωσε καρπούς, ακόμη και στους ατίθασους Έλληνες . Ήρθε και επιθεώρησε αυτοπροσώπως προχθές το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Και σίγουρα, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα αναφερθεί πολλές φορές σ΄αυτό.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟΥ 2010 ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ !...



Με αφορμή το βιβλίο του τέως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη συζήτηση σχετικά με το αν έπρεπε ή αν μπορούσε η Ελλάδα να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της το 2010 πριν ή μαζί με το Μνημόνιο αντί για το 2012, όπως τελικά έγινε. Η συζήτηση αυτή δεν έχει ξεκινήσει αθώα και δε γίνεται τυχαία σήμερα. Όμως πέρα από όσους τη διακινούν για τους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς, από την επιχειρηματολογία που διακινείται μπορούν να πειστούν ακόμα και καλόπιστοι. Χρειάζεται συνεπώς να εξηγήσει κανείς γιατί δεν μπορούσε τότε να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την κατανόηση της τραγωδίας που ζει η χώρα μας, αλλά και όσων χρειάζεται να γίνουν.
 Η αναδιάρθωση -το λεγόμενο «κούρεμα»- του χρέους μιας χώρας μπορεί να είναι μονομερής και μη συναινετική με τους δανειστές πράξη, ή συμφωνημένη, κοινή συναινέσει μαζί τους. Το μονομερές «κούρεμα» είναι η προσφιλής τακτική του «δεν πληρώνω», η ανακοίνωση δηλαδή από μια χώρα ότι από τα 100 που χρωστάει, θα πληρώσει μόνο τα 50, ή τα 20, ή καθόλου.
Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έκανε μονομερή διαγραφή χρέους το 2010; Απάντηση: Με πρωτογενές έλλειμμα (δηλαδή εκτός τόκων) 24 δισ. ευρώ, θα έπρεπε να βρει αμέσως αυτά τα 24 δισ. ευρώ που της έλειπαν για να καλύψει τα έξοδά της και να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες. Υπήρχε κάποιος να της τα δώσει, όταν έχει κηρύξει στάση πληρωμών; Φυσικά, απολύτως κανείς. Ποιος ιδιώτης θα δάνειζε σε μία χώρα που είχε μόλις ανακοινώσει ότι δεν θα πληρώσει όσα χρωστάει; Καμία χώρα δεν θα δάνειζε σε κάποιον που είχε κάνει μονομερή στάση πληρωμών.
 Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Από τους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων ήταν (και είναι) οι ελληνικές τράπεζες. Με ένα μονομερές «κούρεμα» από τη μία μέρα στην άλλη θα έμεναν χωρίς επαρκή κεφάλαια και θα έπρεπε να σταματήσουν να λειτουργούν. Ποιος θα τις ανακεφαλαιοδοτούσε; Και τι θα συνέβαινε ακριβώς στην ελληνική οικονομία αν οι ελληνικές τράπεζες κατέρρεαν;
 «Ναι», λένε πολλοί. «Τότε όμως η Ελλάδα μπορούσε να απειλήσει τους εταίρους της με χρεοκοπία που θα τους δημιουργούσε προβλήματα -ειδικά στις ξένες τράπεζες. Και μπροστά στις απώλειες που θα είχαν οι ξένες τράπεζες, η Ευρώπη θα ενέδιδε και θα μπορούσε να κουρευτεί και το χρέος μας». Πόσο αφελής ή επικίνδυνα καιροσκοπική είναι αυτή η προσέγγιση... Η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2010 η Ε.Ε. δεν ήθελε καν να συνδράμει την Ελλάδα με χρήματα, πόσο μάλλον να μπει σε μία αδιανόητη τότε διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους σε χώρα της Ευρωζώνης.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το πετρέλαιο θέρμανσης


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το πετρέλαιο θέρμανσης
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία βάσει της οποίας το πετρέλαιο θέρμανσης εξισώνεται στο 80% του πετρελαίου κίνησης.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξάνεται από 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι, στα 330 ευρώ, ενώ στο ντίζελ κίνησης μειώνεται αντίστοιχα από 412 σε 330 ευρώ.
Οι τιμές αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 1,35 και 1,4 ευρώ το λίτρο επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Το σχέδιο για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους που θα τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα προβλέπει τα εξής:
Οι καταναλωτές θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για την επιστροφή του φόρου. Η αίτηση θα υποβάλλεται σε ηλεκτρονική φόρμα που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Στην αίτηση κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναγράφει το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, τον ΑΦΜ του και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, στον οποίο επιθυμεί να γίνεται η πίστωση των επιστρεφόμενων ποσών.
Η ΓΓΠΣ θα ελέγχει εάν ο ενδιαφερόμενος πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και μετά θα εγκρίνει την επιστροφή φόρου η οποία θα καταβάλλεται στον δικαιούχο 10-15 μέρες μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
Στις πολυκατοικίες κάθε ένοικος για να κατοχυρώσει το δικαίωμα είσπραξης επιστροφής φόρου, θα πρέπει να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση επιπλέον τρία ακόμη στοιχεία: τον ΑΦΜ του διαχειριστή της πολυκατοικίας ή της εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες διαχειριστή, τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ για το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας και τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο διαμέρισμά του, σύμφωνα με τον κατάλογο των κοινοχρήστων.
Μέσω του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» θα γίνεται έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η πολυκατοικία στην οποία ανήκει ο κάθε δικαιούχος παρέλαβε μια συγκεκριμένη ποσότητα λίτρων πετρελαίου θέρμανσης.
Από τη στιγμή που θα εξακριβώνει το γεγονός αυτό η ΓΓΠΣ θα υπολογίζει τα αγορασθέντα λίτρα που αντιστοιχούν στα χιλιοστά του κάθε δικαιούχου ενοίκου, θα πολλαπλασιάζει τον αριθμό των λίτρων αυτών με 28 λεπτά ευρώ ανά λίτρο και το ποσό που θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό αυτό θα είναι η επιστροφή φόρου που θα εγκρίνει προς πληρωμή για τον κάθε δικαιούχο. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

BP: Άδεια εξαγωγών αμερικανικού αργού στον Καναδά



Την απαιτούμενη άδεια για την πραγματοποίηση εξαγωγών αμερικανικού αργού στον Καναδά εξασφάλισε η BP Oil ενώ αίτηση για την απόκτηση αντίστοιχης άδειας κατέθεσε και η Royal Dutch Shell, καθώς η εγχώρια παραγωγή έχει καταγράψει σημαντική αύξηση.
Ειδικότερα,  η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει φτάσει στα ανώτερα επίπεδα από το 1995, κυρίως λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στο Bakken της Βόρειας Ντακότα και στο Eagle Ford του Τέξας, τα οποία παράγονται με την αμφιλεγόμενη μέθοδο της υδραυλικής διάρρηξης (το λεγόμενο σχτιστολιθικό πετρέλαιο).
Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, η BP είχε λάβει άδεια από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για εξαγωγή αργού σε συγκεκριμένα μόνο διυλιστήρια του Καναδά.
Από την πλευρά της Shell πάντως, παρόλο που υπήρξε επιβεβαίωση όσον αφορά την υποβολή σχετικής αίτησης  εξαγωγών, η εταιρία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τους ακριβείς προορισμούς του εξαγόμενου αργού ή τις ποσότητες που αναμένεται να διατεθούν προς τον Καναδά. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μετά το 2014 η Έναρξη Ερευνών Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, Τονίζουν τα ΕΛΠΕ



Το νωρίτερο σε δύο χρόνια από σήμερα θα ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις περιοχών για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, τόνισε σήμερα μιλώντας σήμερα στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης του ΤΕΕ –Τμ. Ανατ. Μακεδονίας στην Καβάλα ο διευθυντή Έρευνας και Παραγωγής των ΕΛΠΕ κ. Γιάννης Γρηγορίου.
Στην ομιλία του στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα», ο κ. Γρηγορίου υπογράμμισε ότι ο θαλάσσιος κόλπος της Καβάλας, ανοιχτά τη Θάσου, θα παραμένει – εφόσον υπάρχει βέβαια πετρέλαιο – η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που θα γίνεται εξόρυξη καθώς με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς δεν πρόκειται να διεξαχθεί παραγωγική γεώτρηση σε άλλο σημείο της χώρας πριν το 2020.
Το στέλεχος των ΕΛΠΕ, εξάλλου, κάλεσε τους πολιτικούς να μη βαυκαλίζονται – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - με συνεντεύξεις σε ελληνικά ΜΜΕ, αλλά να κλείσουν τις τρύπες που υπάρχουν στη νομοθεσία και να βγουν σε αναζήτηση επενδυτών.
Αναλυτικότερα, ο κ. Γρηγορίου επισήμανε ότι «σε δύο χρόνια από σήμερα, αν όλα πάνε καλά, θα γίνουν οι πρώτες δημοπρατήσεις περιοχών – οικοπέδων – προς έρευνα. Όσο εντοπίζονται περιοχές με ενδιαφέρον θα εστιάζεται σε εκείνα τα σημεία η σεισμική έρευνα και εφόσον υπάρχει ισχυρή πεποίθηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων, θ’ αρχίσουν στη συνέχεια οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Αν δεν φτάσουμε στο τεστ καύσης και την οριοθέτηση της περιοχής δεν μπορούμε να μιλάμε για κοίτασμα αλλά απλά για πόρους» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαψεύδουν ότι μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Ε.Ε. μέσω Ελλάδας



Η τουρκική εταιρία μεταφοράς φυσικού αερίου Naturgaz διέψευσε σήμερα ότι μεταφέρει ιρανικό αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Ελλάδας, μια ανακοίνωση η οποία θέτει εν αμφιβόλω τα σχέδια της ΕΕ να επιβάλει εμπάργκο σε ιρανικές εισαγωγές που όμως μπορεί να αποδειχθούν ανύπαρκτες. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Naturgaz, Αλί Αρίφ Ακτίρκ, δήλωσε ότι το αέριο που εισάγεται από το Ιράν στην Τουρκία βάσει μακροπρόθεσμων συμβολαίων καταναλώνεται στο εσωτερικό, πολύ μακριά από τα σύνορα με την Ελλάδα. 
«Στην πράξη, το ιρανικό αέριο δεν φθάνει στην Ελλάδα», είπε ο Ακτίρκ, προσθέτοντας ότι μεγάλο μέρος του καταναλώνεται σε περιοχές της Τουρκίας οι οποίες γειτνιάζουν με το Ιράν. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να απαγορεύσει τις εισαγωγές ιρανικού αερίου στο πλαίσιο ενός πακέτου νέων μέτρων με στόχο να ενταθεί η πίεση στην Ισλαμική Δημοκρατία σε ό,τι αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα. 
Διπλωμάτες από κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν ένα πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν, με στόχο την επίσημη υιοθέτηση τους στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης την 15η Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο. 
Ο Ακτίρκ είπε ότι το αέριο που εξάγεται από τη Τουρκία στην Ελλάδα είναι πιο πιθανό να είναι ρωσικής προέλευσης. Η Ρωσία είναι βασικός προμηθευτής της Τουρκίας όπως και το Αζερμπαϊτζάν. 
Οι ρωσικοί αγωγοί μεταφοράς του εξαγόμενου αερίου στην Τουρκία φθάνουν σε ένα σημείο πολύ κοντά στην μεθόριο με την Ελλάδα. 
Η Τουρκία έχει συμβατική υποχρέωση να εξάγει προκαθορισμένη ποσότητα 750 εκατ. κυβικών μέτρων αερίου στην Ελλάδα ετησίως βάσει συμφωνίας του 2007 αλλά στην πράξη στέλνει μικρότερες ποσότητες. Το 2011 της διέθεσε μόλις 714 εκατ. μ3, σύμφωνα με τον αναλυτή Ναζ Μάσραφ του Eurasia Group. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ο ορισμός του Αιγαίου ως Αρχιπελάγους αναβαθμίζει την επιχειρηματολογία για ΑΟΖ



Ο ορισμός της χώρας μας ως Παρακτίου Αρχιπελάγους με τη νομική και γεωφυσική έννοια του όρου, μας δίνει το δικαίωμα να προσπεράσουμε, να εγκαταλείψουμε τη μέχρι τώρα επιχειρηματολογία για τα 6 ή 12 νμ, καθώς θεωρείται ξεπερασμένη και παρωχημένη έννοια για τα Αρχιπελάγη.
Η γεωδαιτική ένωση ενός Παρακτίου Αρχιπελάγους με το συμπαγές καθεστώς των χωρικών υδάτων προβλέπεται από το διεθνές Αρχιπελαγικό Δίκαιο ως προϋπόθεση για την εγγύηση της ασφάλειας και της ενότητας ηπειρωτικού και νησιωτικού χώρου, όταν αυτός παρουσιάζεται ως μεικτός αρχιπελαγικός.
Η Ελλάδα στηρίζεται σε λανθασμένη νομική βάση.
Ο κανόνας των 6 ή 12 νμ δεν εφαρμόζεται σε Αρχιπελάγη. Σύμφωνα με την κοινή αίσθηση δικαίου, είναι αδύνατον το διεθνές δίκαιο κι ο διεθνής νομοθέτης να αφήνουν αφύλακτα τα νησιά ενός αρχιπελάγους, απλά επειδή στην Ελλάδα εφαρμόζεται λανθασμένα ο χερσαίος κανόνας των 6 ή 12 νμ σε περίπτωση νησιών.
Ο κανόνας των 6 ή 12 νμ εφαρμόζεται μόνο στη στεριά, όχι σε νησιά, αλλιώς δημιουργείται το παράδοξο να διακινδυνεύεται η γεωγραφική και κυριαρχική συνέχειας μιας χώρας.
Παράλληλα, ο μέσος Έλληνας θεωρεί ότι το διεθνές δίκαιο με την παγκόσμια διάστασή του δεν προβλέπει κάτι για χώρες με ανάλογη γεωγραφία με τη δική μας. Απόδειξη, τα δυσεξήγητα κενά που παρουσιάζονται στην άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας με τη μορφή των διεθνών υδάτων μεταξύ των νησιών.
Στα νησιά εφαρμόζεται το Διεθνές Αρχιπελαγικό Δίκαιο.
Αντί του χερσαίου κανόνα, στα Παράκτια Αρχιπελάγη εφαρμόζονται τα όσα προβλέπονται από το διεθνές Αρχιπελαγικό Δίκαιο, και ιδιαίτερα το άρθρο 7 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Με την εν λόγω Σύμβαση οι χώρες που έχουν παράκτια αρχιπελάγη εγκατέλειψαν την παρωχημένη επιχειρηματολογία για 6 ή 12 νμ.
Το Αρχιπελαγικό Δίκαιο παρέχει, σύμφωνα με τη φύση του ως διεθνές δίκαιο, τις εγγυήσεις για την ενιαία αμυντική διάσταση που αποκτά ένα Αρχιπέλαγος. Το άρθρο 7 προβλέπει πως η επέκταση των χωρικών υδάτων γίνεται υπερκαλύπτοντας τα μέχρι πρότινος διεθνή ύδατα μεταξύ των νησιών στην καρδιά του Αιγαίου.
Ορισμός του Παρακτίου Αρχιπελάγους και Άρθρο 7:
Η θέση της χώρας μας στο διεθνές δίκαιο είναι αρχιπελαγική. Τα γειτνιάζοντα στο ηπειρωτικό κομμάτι νησιά εμπίπτουν στον ορισμό του Παράκτιου Αρχιπελάγους, όπως αυτό φωτογραφίζεται στο άρθρο 7 της Σύμβασης του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολλανδικές εταιρείες προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ



Ολλανδικές εταιρείες προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
10/10/2012 - 11:51

Share on print Share on email | Share on facebook Share on myspace Share on google Share on twitter

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της βελγικής εφημερίδας De Morgen...


Ολλανδικές εταιρείες προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
«Ολλανδοί διπλωμάτες παρείχαν, τον Ιούνιο, συμβουλές σε (ολλανδικές) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για το πώς οι τελευταίες θα έπρεπε να χειριστούν τυχόν έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη».

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της βελγικής εφημερίδας De Morgen, υπό τον τίτλο «Ολλανδοί διπλωμάτες βοηθούν εταιρείες για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Η De Morgen επικαλείται σχετικό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant, σύμφωνα με το οποίο οι εν λόγω διπλωμάτες -που δεν κατονομάζονται- ανέλυσαν τους πιθανούς κινδύνους και εκπόνησαν σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την περίπτωση μιας ελληνικής εξόδου, τα οποία μοιράστηκαν με τους εκπροσώπους των εταιρειών αυτών, σε συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών. «Πρόκειται για τις γνωστές εταιρείες Heineken, Philips και Unilever», αναφέρει το δημοσίευμα.
Η De Morgen χαρακτηρίζει τις εν λόγω προετοιμασίες «απίστευτες», εάν αναλογιστεί κανείς ότι η ολλανδική κυβέρνηση δεν έπαυε να τονίζει δημοσίως ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει εκφράσει την έντονη ενόχλησή της για παρόμοια σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με το σκεπτικό ότι παρεμποδίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την πληροφορία της ολλανδικής εφημερίδας, με την αιτιολογία ότι άπτεται ζητημάτων ασφαλείας, τα οποία το υπουργείο -κατά την πάγια συνήθειά του- «δεν επιθυμεί να σχολιάσει». 
ΠΗΓΗ:epikaira.gr

Στα άκρα οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις - No fly zone στη Συρία θέλει η Τουρκία



Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας μετά και την σημερινή διαταγή του τουρκικού ΓΕΕΘΑ για αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και την υπόσχεση του στρατηγού Ozel ότι η Τουρκία θα απαντήσει δυναμικά σε οποιαδήποτε εχθρική κίνηση της Συρίας.
Όπως ανέφεραν αμερικανικές στρατιωτικές πηγές η απόφαση της Τουρκίας να αναγκάσει το συριακό επιβατικό αεροσκάφος που ερχόταν από την Ρωσία να προσγειωθεί στην Άγκυρα και η κοινοποίηση προς τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες να μην πετούν στον συριακό εναέριο χώρο αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (no fly zone) πάνω από την Συρία.
Σε πρώτη φάση η ζώνη αυτή θα είναι σε βάθος μέσα στο συριακό έδαφος 10 χλμ από τα σύνορα των δύο χωρών και ένας από τους λόγους που οι Τούρκοι πραγματοποίησαν τους βομβαρδισμούς της περασμένης εβδομάδας στην παραμεθόριο ήταν η εκκαθάριση της ζώνης αυτής από αντιαεροπορικά συστήματα.
Στην "ύπουλη" αυτή τακτική της Τουρκίας να δημιουργήσει σταδιακά μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων η Ρωσία έχει ήδη απαντήσει αρνητικά ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το περίφημο μήνυμα της ρωσικής εφημερίδας “Ισβέστια” η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα σύμφωνα με την οποία «Η Συρία διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα κατέρριπτε τα τουρκικά μαχητικά σαν “τα παπάκια στο λούνα παρκ”.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέγας Αλέξανδρος - Ο πρώτος ερευνητής πετρελαίου;



 Διαρροές πετρελαίου από ρωγμές πετρελαιοφόρων στρωμάτων μικρού βάθους αναφέρονται υπό αρχαίων συγγραφέων ως αναβλύζουσες σε διάφορες χώρες της αρχαιότητας της Μεσογείου της Μικράς Ασίας και της Απω Ανατολής.
Σύμφωνα με γραπτά του Ηρόδοτου (5ος αιώνας π.Χ.) και άλλων συγγραφέων όπως ο Πλούταρχος ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος ο Μάρκος Βιτρούβιος (1ος αιώνας μ.Χ.) διαρροές πετρελαίου είχαν σημειωθεί δε διάφορες περιοχές των Ινδιών Περσίας Συρίας νήσων της Μεσογείου, Μαλαισίας, Κίνας και άλλων χωρών.
Αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς οι οποίοι περιέγραψαν την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου τον 4ο π.Χ. αιώνα αναφέρουν πηγές πετρελαίου στις νότιες ακτές της Κασπίας θαλάσσης και τις όχθες του ποταμού Οχους. Όταν ο Αλέξανδρος οδήγησε το στράτευμα στη
Ζηρκωνία στην νότια ακτή της Κασπίας Θάλασσας στρατοπέδευσε στο Ζαρακατ (σήμερα Αστεραμπαντ του Ιράν).
Το εσπέρας η σκηνή του Αλέξανδρου εφωτίζετο από κάποιες πρωτόγνωρες λυχνίες ασυνήθεις και άγνωστες μέχρι τότε αναδίδουσες ένα πολύ λαμπερό φώς. Ο Αλέξανδρος ενδιαφέρθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των λυχνιών αυτών και διεπίστωσε ότι λειτουργούσαν με ένα κίτρινο υγρό το οποίο έρεε μέσα από ένα φυτίλι διερχόμενο από κάποιο σωλήνα το οποίο καιόμενο ανέδιδε μια πολύ λαμπρή φλόγα.
Οι ιθαγενείς ονόμαζαν αυτή την λάμπα σιράκ ( chirαk) και το υγρό το οποίο καιόμενο ανέδιδε την λαμπρή φλόγα naphatha ( νάφθα) λέξη που σημαίνει υγρό διαρρέον από τη γή Το υγρό ανέβλυζε σε μια υπάρχουσα τότε πηγή ευρισκόμενη στην δυτική ακτή της Κασπίας θαλάσσης . Από αυτή την πηγή προφανώς υπάρχει μια ιστορική ένδειξη για εμφάνιση πετρελαίου στην ακτή του σύγχρονου Αζερμπαϊτζάν.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποια Τουρκία;Η τρόϊκα κόβει στα δύο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την εκκένωση νησιών!



 Αποστρατικοποίηση, αλλά και αποστέρηση των δικαιωμάτων (π.χ. υφαλοκρηπίδα) που απορρέουν από την ύπαρξη κατοικημένων νησιών, συνιστά, μεταξύ άλλων η πρόταση του Πολ Τόμσεν επικεφαλή της τρόϊκα για την εκκένωση των  ελληνικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 ατόμων και μεταφοράς τους σε μεγαλύτερα νησιά, για να υπάρξουν "οικονομίες κλίμακος" σε ιατρικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευσης στην ακτοπλοϊα κλπ.
Τα περισσότερα από αυτά τα νησιά φιλοξενούν ισχυρές φρουρές αφού αίναι μόνιμα "στο μάτι του κυκλώνα" από πλευράς Τουρκίας. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες τα νησιά συνιστούν υφαλοκρηπίδα, λόγω ύπαρξης κατοίκων (βάσει του διεθνούς δικαίου, ακατοίκητα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και φυσικά ΑΟΖ. Νησιά όπως η Γαύδος (με την πολλά υποσχόμενη ΑΟΖ νότια της Κρήτης) οι νήσοι Λεβίθα και Κίναρος που ουσιαστικά βρίσκονται μεταξύ των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων ελέγχοντας την στρατηγικής δίοδο βορρά-νότου του Αιγαίου.
Για να μην σχολιάσουμε την πρόταση εκκένωσης των νήσων Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος και Γαιδουρονήσι στα Δωδεκάνησα τα οποία αποτελούν το σύγχρονο πεδίο αντιπαράθεσης της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο, με την Τουρκία να αμφισβητεί την κυριαρχία αυτών των νησιών και την τρόϊκα να μας προτείνει να τα εγκαταλείψουμε !  Σάλο προκάλεσε το αίτημα της Τρόικας να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν έως 150 κατοίκους με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα νησιά τα οποία θέλει να ερημώσει η τρόϊκα είναι τα εξής: 

Αιγαίο Πέλαγος

Γαϊδουρονήσι 3
Θύμαινα 152
Αντίψαρα 4
Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10
Περιστέρα 5
Πιπέρι 2

Κυκλάδες
Δήλος 14
Μακρόνησος 5
Κάτω Κουφονήσι 60
Ηρακλειά 151

Δωδεκάνησα
Ψέριμος 130
Φαρμακονήσι 74
Τέλενδος 54
Αρκιοί 54
Λέβιθα 8
Γυαλί 10
Σαρία 22
Κίναρος 2

Αργοσαρωνικός
Δοκός Ύδρας 43

Επτάνησα
Καστός Λευκάδας 78
Αντικύθηρα 44
Αντίπαξοι 64
Λιβυκό Πέλαγος 
Γαύδος 88 κάτοικοι
Εάν οι προτάσεις αυτές δεν προκαλούν τα αντανακλαστικά των Ελλήνων τότε τι άλλο θα μπορούσε να το κάνει και όλα αυτά σύμφωνα με την ΤΡΟΙΚΑ στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών του κράτους λές και οι 1077 κάτοικοι των 23 νησιών στο Αιγαίο τον Σαρωνικό και το Ιόνιο είναι υπεύθυνοι για την πτώχευση της χώρας, όταν το κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Γαλάτσι το οποίο παραμένει αχρησιμοποίητο εδώ και 8 χρόνια κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο 75 εκατ. ευρώ. 
Πάντως το ΥΕΝ διαψεύδει την πληροφορία για την εκκένωση των νησιών αλλά μετά από όλα αυτά που έχουμε το να πιστέψουμε τελικά.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr





"Καίει" τον Παπακωνσταντίνου η απολογία Βενιζέλου



"Το υλικό δόθηκε ατύπως σε μένα, χωρίς συνοδευτικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Ι. Διώτης μπορούσε να ξέρει αν του δόθηκε το αρχικό. Γνώριζε αυτά που του είπε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Δεν είχε κανένα λόγο να μην λέει την αλήθεια ο κ. Διώτης", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας,  σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ".
Ο Ε. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει υποστεί αλλοιώσεις, ενώ επεσήμανε ότι η μεγάλη καθυστέρηση της έρευνας μπορεί να άφησε το περιθώριο σε ενδιαφερομένους, να οργανωθούν.
"Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπη είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνομο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνομο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού", τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:
"Κινδυνεύει να ανοίξει ένα τεράστιο νομικό ζήτημα. Από τότε που έγινε η υποκλοπή, το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι και έχουν οργανωθεί".
Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλων:
- Αρκετές εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης μας, ο κ. Διώτης με ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές Ιουνίου του παρέδωσε το υλικό που ήταν αποτέλεσμα μεσολάβησης μυστικών υπηρεσιών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου είχε αναφέρει κάτι σε μένα. Ανεπισήμως ο κ. Διώτης, χωρίς διαβιβαστικό, μου το παρέδωσε, διότι το πήρε από τον κ. Παπακωνσταντίνου με τον ίδιο τρόπο. Ως προϊόν υποκλοπής δεν μπορεί να είναι αποδεικτικό μέσο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί.
- Δεν ξέρω ακόμα και σήμερα αν αυτό το υλικό είναι αντίγραφο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διευκρινίσεις από ΔΕΗ για το ΤΑΙΠΕΔ



Η ΔΕΗ ανακοινώνει συμπληρωματικά ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέστη πληρεξούσιος του Ελληνικού Δημοσίου με δικαίωμα να ασκεί κατά την απόλυτη κρίση του με τον προσφορότερο τρόπο και χωρίς να λαμβάνει οδηγίες από το μέτοχο Ελληνικό Δημόσιο, τα δικαιώματα ψήφου 39.440.000 κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών (ήτοι ποσοστό 17%), χωρίς να επέλθει μεταβίβαση προς το ΤΑΙΠΕΔ δικαιωμάτων ψήφου του Ελληνικού Δημοσίου στη ΔΕΗ όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενη σχετική γνωστοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ, στις 13/09/2012.
Η εν λόγω πληρεξουσιότητα έχει διάρκεια 36 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης εκτός αν η αξιοποίηση της εταιρίας και άρα ο στόχος της πληρεξουσιότητας ολοκληρωθεί νωρίτερα.
Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριος και ελέγχει το 100% των μετοχών του Ταμείου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Total: Οι Τιμές στα Benchmark του Πετρελαίου Υπολογίζονται Λανθασμένα



Η Total Oil Trading, θυγατρική της Total στον κλάδο της εμπορίας πετρελαίου, προειδοποίησε ότι τα συμβόλαια που χρησιμοποιούνται ως benchmark στο πετρέλαιο δεν αντανακλούν επαρκώς τις τιμές. Η εταιρεία τονίζει ότι «αρκετές φορές κάθε χρόνο, οι εκτιμήσεις για τις τιμές στην αγορά δεν συμβαδίζουν με την εμπειρία μας».
Όπως σημειώνουν σε άρθρο τους οι FT, ο διεθνής οργανισμός Iosco ( International Organisation of Securities Commissions) που ασχολείται με αυτά τα θέματα, έκανε πρόσφατα ένα βήμα πίσω όσον αφορά την υιοθέτηση πιο αυστηρών ρυθμίσεων για τα συμβόλαια των ενεργειακών προϊόντων στην φυσική αγορά. Στη συνέχεια, η Total Oil Trading προέβη σε διαμαρτυρία, σημειώνοντας ότι εν τέλει ζημιώνονται οι καταναλωτές.
Την ίδια στιγμή, στελέχη του κλάδου του πετρελαίου δηλώνουν ότι οι αποκλίσεις είναι της τάξης των σεντ, παρά δολαρίων ανά βαρέλι στην περίπτωση του πετρελαίου, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει σε μια τόσο κλειστή αγορά όπως αυτή.
Εκτός από την Total, ανάλογες επιστολές προς τον Iosco απέστειλαν οι ΒΡ και Saudi Aramco, υπερασπιζόμενες όμως τις υφιστάμενες ρυθμίσεις. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι μεταρρυθμίσεις

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 24ο ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΩ.Π. ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Συγκροτήθηκε το Σωματειακό Παράρτημα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στον ΑΗΣ Αλιβερίου. Πρόκειται για το 24o παράρτημα του Σωματείου, δημιούργημα της αναγκαιότητας εκφρασμένης από τους εργαζόμενους που από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη προσδοκούν να αποκτήσουν ένα βήμα υγιούς έκφρασης και διεκδίκησης, σε ένα συνδικάτο που δραστηριοποιείται στους Σταθμούς Παραγωγής και στα Ορυχεία. Πρόκειται για μία πραγματικότητα που ιδιαίτερα μετά την απόσχιση των κλάδων της επιχείρησης και της δημιουργίας θυγατρικών -ΑΔΜΗΕ (Μεταφορά) και ΔΕΔΔΗΕ (Διανομή)- εμφανίζεται περισσότερο επιτακτική. Στη βάση αυτή, οι εργαζόμενοι της μητρικής ΔΕΗ Α.Ε στέλνουν περισσότερο έντονα από ποτέ το μήνυμα της αναγκαιότητας για συσπείρωση και δράση μέσω του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Όπως σε κάθε εργασιακό χώρο έτσι και στο Αλιβέρι έχουν προηγηθεί συναντήσεις, επαφές και ενημερώσεις του Προεδρείου του Σωματείου στο πλαίσιο των οποίων τέθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ και τον αγώνα που δίδεται για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της, για το ασφαλιστικό, για τα επιδόματα, για τις διεκδικήσεις. Εκ του σύνεγγυς συζητήθηκαν όλα όσα μπορούν να επιτευχθούν από τους εργαζόμενους στον Σταθμό της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, σε συνεργασία πάντα με την Διεύθυνση, τις αρχές του τόπου και την τοπική κοινωνία.
Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, θα συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευσή του που δεν είναι άλλη από το να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ Α.Ε να αποκτήσουν το πιο αξιόπιστο, έγκυρο και αποτελεσματικό βήμα έκφρασης και διεκδίκησης, ενώνοντας τη φωνή τους με τη φωνή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. 
ΠΗΓΗ:spartakos-dei.gr