Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Μια διεισδυτική ματιά στην εξόρυξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο

Με κίνητρο την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ενέργεια παγκοσμίως, η αναζήτηση υδρογονανθράκων σταδιακά σταμάτησε να περιορίζεται σε μικρά βάθη υπεδάφους, καθώς παράλληλα η τεχνολογία εξελισσόταν επιτρέποντας γεωτρήσεις που στις αρχές του 20ου αιώνα θεωρούνταν ανέφικτες [1].

Εξαιτίας της μείωσης των χερσαίων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, το ενδιαφέρον αναπόδραστα στράφηκε προς τα υποθαλάσσια κοιτάσματα [2]. Ύστερα από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες..

Η Ελλάδα παραχώρησε 17,66% της ΑΟΖ που θα της έδινε η μέση γραμμή! – Αναλυτικά στοιχεία και χάρτες

Ως είθισται, όταν μία κυβέρνηση υπογράφει μία συμφωνία με ένα άλλο κράτος, συνοδεύει την υπογραφή της με ρητορική για το πόσο αυτή η συμφωνία εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Σύσσωμος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της και τα Μίντια που την υποστηρίζουν, καλλιεργούν την εικόνα της διπλωματικής επιτυχίας, προβάλλοντας την υπαρκτή θετική πτυχή της συμφωνίας, αλλά αποσιωπώντας-συσκοτίζοντας τις αρνητικές. Ο κανόνας ίσχυσε..

Προχωρούν οι Προετοιμασίες για την Εμπορική Λειτουργία του ΤΑΡ

Ενόψει της έναρξης λειτουργίας του αγωγού ΤΑΡ, δημοσιεύθηκε ο Κώδικας Διαχείρισης Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου που καθορίζει τους κανόνες που διέπουν τις υπηρεσίες που ο ΤΑΡ παρέχει στους πελάτες του, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής των χρηστών του Συστήματος (shippers), των εγγυήσεων, της παροχής προϊόντων (μεταφορικής) δυναμικότητας, της δέσμευσης δυναμικότητας, της εξισορρόπησης, των..

Βαρόμετρο ΕΑΥ: διαδραστικό εργαλείο για να ενημερώνεστε για την κατάσταση της ΕΑΥ στην Ευρώπη

Το Βαρόμετρο ΕΑΥ είναι το πρώτο εργαλείο απεικόνισης δεδομένων με επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και τις τάσεις επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στις ευρωπαϊκές χώρες.

Το εργαλείο αποτελείται από τέσσερις ομάδες δεικτών σχετικά με θέματα ΕΑΥ, όπως αρμόδιες αρχές ΕΑΥ, εθνικές στρατηγικές, συνθήκες..

Η Σαουδική Αραβία κλείνει την "κάνουλα" του πετρελαίου προς τις ΗΠΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, η Σαουδική Αραβία προχωρεί σε μείωση του όγκου του αργού που στέλνει στην Αμερική, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα αποθέματα σε εκείνη την αγορά πετρελαίου στην οποία πέφτουν τα περισσότερα "φώτα" της δημοσιοότητας ανά τον κόσμο και, έτσι, να επιταχύνει την εξισορρόπηση της προσφοράς με τη ζήτηση.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ - συνήθως δημοσιεύονται Τετάρτη και καλύπτουν την περίοδο μέχρ..

Nasser (Saudi Aramco): Προβλέψεις για μερική ανάκαμψη στην αγορά ενέργειας - Μείωση κερδών 73% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020

Ο κρατικός γίγαντας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα καταβάλει 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα φέτος, παρά την μείωση κερδών και την αύξηση του χρέους, καθώς το βασίλειο αντιμετωπίζει ένα διευρυνόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Η Saudi Aramco ανακοίνωσε ότι..

ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΛ.

Το Σάββατο 8/8/20 έγινε στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ έκρηξη με αποτέλεσμα έναν θάνατο και δύο τραυματισμούς.

Το ΕΚΕΔΑ εκφράζει κατ’ αρχήν την λύπη του για τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας.

Από την πρώτη στιγμή που πουλήθηκε ο χώρος ο Πρόεδρος  και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΚΕΔΑ έκαναν σαφές και στη διοίκηση των ΕΛΠΕ και των ΕΑΣ ότι ..

Η Τουρκία μίσθωσε ένα από τα κορυφαία θαλάσσια γεωτρύπανα της Petronas

Νέες πληροφορίες για τις κινήσεις της Τουρκίας, όσο αφορά τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, έρχονται από την τουρκική πλευρά, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγφίπ Ερντογάν ότι θα συνεχίσει τις εξαγγελθείσες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Τουρκίας μίσθωσε ένα από τα πιο διάσημα τρυπάνια βαθέων υδάτων στον κόσμο από..