Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΑΕ ΒΕΕ

 

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

Από το inegsee.gr
Η μελέτη καταγράφει και αναδεικνύει τη στάση του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος με έμφαση στην έξαρση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη από το 2015. Επίσης, αντανακλά το μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον του Παρατηρητηρίου του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για το θέμα στο πλαίσιο της συστηματικής ερευνητικής παρακολούθησης όλων των πεδίων της κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα.

«Ψηφιοποίηση και αγορά εργασίας»


Διαβάστε εδώ το νέο άρθρο του Επιστημονικού Δ/ντή του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ κ. Γ. Αργείτη με τίτλο
«Ψηφιοποίηση και αγορά εργασίας» που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Epsilon7 
(τεύχος Μαρτίου 2020)

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την απολύμανση κατά την εξέλιξη της πανδημίας

Από το naftemporiki.gr
Υγιεινολόγος Μsc, PhDc
Λέκτορας Εφαρμογών  Εργαστηρίου Απολύμανσης Αποστείρωσης Απομίανσης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Με βάση την ενασχόλησή μου επί 23 έτη στον τομέα των απολυμαντικών και την εργασία εντός του Εργαστηρίου Απολύμανσης –Αποστείρωσης –Απομίανσης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , καταθέτω μία σειρά χρήσιμων οδηγιών για τις διαδικασίες της Απολύμανσης , ενόψει  των αναγκών που δημιουργούνται από την πανδημία του SARS-COV-2 .  

Η εικόνα του ιού μέχρι σήμερα δημιουργεί..

Πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές από τα ΕΛΠΕ

Από το aftodioikisi.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει για 8η συνεχή χρονιά Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε αγγλόφωνα προγράμματα Πανεπιστημίων των χωρών:
Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ελβετία και Ολλανδία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με εξειδίκευση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


No comment


Η "προφητεία" του Bill Gates για τον ιό το 2015

Από το capital.gr
Μια πρόβλεψη η οποία αποκτά σχεδόν "ανατριχιαστική" επικαιρότητα στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού είχε κάνει ο ιδρυτής της Microsoft και εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο Bill Gates, μιλώντας στο συνέδριο Ted (Technology, Entertainment and Design), τον Μάρτιο του 2015.

Όπως είχε σημειώσει τότε στην ομιλία του ενώπιον των συνέδρων, τα επόμενα χρόνια η ανθρωπότητα κινδύνευε..

Έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Μαλαισίας (Βίντεο)

Από το naftikachronika.gr
Έκρηξη με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 15 Μαρτίου σε διυλιστήριο της Νότιας Μαλαισίας που ανήκει σε joint venture των Saudi Aramco και Petronas.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας Bernama, από το περιστατικό πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 70% του σώματός του ενώ ένας ακόμα αγνοείται.

Με ανακοίνωσή της..

Κάτω από το 1.000 ευρώ/m3 η τιμή των διυλιστηρίων για τη βενζίνη – Προκλήσεις κι ευκαιρίες για τους ελληνικούς πετρελαϊκούς ομίλους

Από το energypress.gr
Μεγάλες αναταράξεις έχει προκαλέσει η κατρακύλα των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου με σημαντικές επιπτώσεις στα ελληνικά διυλιστήρια και την εγχώρια εμπορία πετρελαίου αλλά το κυριότερο με αδυναμία πρόβλεψης ακόμη και βραχυπρόθεσμα της κατάστασης στις αγορές.

Τα ΕΛ.ΠΕ και η Motor Oil δοκιμάζονται από την πτώση του μπρεντ στα επίπεδα των 30 δολαρίων το βαρέλι. Κάτι που φαίνεται..

Goldman Sachs: Πώς η αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ θα επηρεάσει την αγορά πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Περιορισμένες θα είναι οι επιπτώσεις στην αγορά πετρέλαιου από την απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσει τα στρατηγικά αποθέματα, μέτρο που σύμφωνα με την Goldman Sachs, θα ενισχύσει τους εγχώριους παραγωγούς δίνοντας τους χρόνο να αντιμετωπίσουν τους κραδασμούς από την πτώση των εξαγωγών και την περιορισμένη αποθήκευση.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε..

«Πιθανή η Απώλεια του 50 με 85% των Εσόδων Από Πετρέλαιο και Φ. Αέριο για τις Αναπτυσσόμενες Χώρες Εξαιτίας του Κορωνοϊού», Εκτιμούν οι Επικεφαλής ΙΕΑ και ΟΠΕΚ

Από το energia.gr
Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι επικεφαλής του ΙΕΑ και του ΟΠΕΚ σχετικά με τη σοβαρή παγκόσμια κρίση της υγείας που προκαλείται από τον κορωνοϊό (COVID-19) και τις σχετικές επιπτώσεις του στη σταθερότητα των οικονομιών και των αγορών, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες

Αναλυτικότερα, ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Δρ. Fatih Birol, και ο Γενικός Γραμματέας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την κατάθεση προς ψήφιση από τους εργαζομένους του Πρακτικού Συμφωνίας, κλείνει ένας κύκλος με θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους.

Η συνειδητή μας επιλογή να διατηρήσουμε την σοβαρότητα μας καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων χωρίς θεατρινισμούς ενόχλησε σίγουρα πολλούς που..

Equinor: Σε 21 μέρες αυξάνεται η διαμονή των εργαζομένων στις υπεράκτιες πλατφόρμες λόγω κορωνοϊού

Από το worldenergynews.gr
Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Equinor ανακοίνωσε τη Δευτέρα 16/3/2020 ότι θα επεκτείνει τη διαμονή των εργαζομένων στις υπεράκτιες πλατφόρμες σε 21 ημέρες από τις 14 ημέρες για να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωναϊού.

"Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο..