Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Κοινή ανακοίνωση Γ. Αρβανιτίδη και Γ. Μουλκιώτη: Καμία απεμπόληση των δικαιωμάτων του Δημοσίου και των Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ



Η κυβέρνηση με πρόσχημα τις αναγκαίες αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση των ΑΕ για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην διοίκησή τους (ν.4706 /2020) προωθεί από το «παράθυρο» συνολικότερες αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ.

Συγκεκριμένα, ενώ το Καταστατικό της εταιρείας προβλέπει..

Πρωτότυπη μηχανή υποθαλάσσιας εξόρυξης ναυάγησε στον Ειρηνικό

 



Μία πρωτότυπη μηχανή υποθαλάσσιας εξόρυξης 25 τόνων κείτεται αποκλεισμένη στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, αφού αποκολλήθηκε από το καλώδιο που τη συνέδεε με το πλοίο στην επιφάνεια.

Όπως σημειώνει το BBC, το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος διάρκειας ενός μήνα με σκοπό τη διεξαγωγή δοκιμών και ερευνών- και εν μέσω αμφισβήτησης και προβληματισμών για τα σχέδια..

Sinopec Q1 net profit $2.9 B, refinery output surges 16%

 


China Petroleum & Chemical Corp swung to a first-quarter profit from a loss a year earlier, with net income reaching 18.54 billion yuan ($2.86 billion), amid a recovery in global oil prices and robust demand for refined oil products.

Asia's top oil refiner, also known as Sinopec, posted a 19.15 billion yuan loss during the same period last year under international accounting ..

ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ !!!

 


Ερώτηση για πράσινο υδρογόνο και "Λευκό Δράκο"

 


ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα

 Θέμα: Η παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Δυτική Μακεδονία και ο… «Λευκός Δράκος»

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Κινήματος Αλλαγής προς τoν Yπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα σχετικά με την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Δυτική Μακεδονία και τον… «Λευκό Δράκο».

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του Γιώργος Αρβανιτίδης σύμφωνα..

ΕΛΠΕ: Στις 20/5 η ΓΣ για έγκριση της πολιτικής καταλληλότητας των μελών του ΔΣ

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») με την με αριθμό 1383 απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του στις 29.4.2021, προσκαλεί τους κ.κ. Μετόχους να μετάσχουν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την 20η Μαΐου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό..

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη απώλεια για το Δημόσιο η απόφαση του ΔΣ των ΕΛΠΕ

 


«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να θωρακίσει με νομοθετική ρύθμιση την πλειοψηφία εκπροσώπων του ελληνικού Δημοσίου στο ΔΣ των ΕΛΠΕ, όπως ισχύει από τη συμφωνία μετόχων το 2003 καθώς και την εκπροσώπηση των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς των εργαζομένων, για να μην προχωρήσει και να ακυρωθεί αυτή η επιλογή».

Τα παραπάνω αναφέρει κοινή Δήλωση των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, Σ. Φάμελλου - Ε. Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη απώλεια δικαιωμάτων και περιουσίας του Δημοσίου την απόφαση του ΔΣ των ΕΛΠΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ




Η θέση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ σε ότι έχει να κάνει με τα κατά καιρούς σχέδια και τις προσπάθειες κυβερνήσεων και «μετόχων» με διάφορους τρόπους, ξεπουλήματος της δουλειάς μας, είναι γνωστή και εκφρασμένη μέσα από αγώνες, δικαστικές νίκες, σταθερή, αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη.

Δώσαμε τους μεγάλους αγώνες μας, κατά των διάφορων προσπαθειών για πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, έχοντας συνείδηση ότι είναι μια επιχείρηση που μπορεί και πρέπει να αποτελεί συνεχή πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, πόσο..

Τηλεργασία: Έως τις 31 Μαΐου η παράταση με Κοινή Υπουργική Απόφαση

 


Την παράταση της υποχρέωσης εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας σε όλη την Επικράτεια προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας.

Συγκεκριμένα, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ