Σάββατο 1 Μαΐου 2021

13 U.S. refineries exceeded emissions limits for cancer-causing benzene in 2020



 Thirteen U.S. oil refineries released the cancer-causing chemical benzene in concentrations that exceeded federal limits last year, according to government data published by the green group Environmental Integrity Project (EIP) this week.

The study is based on the second full year of data reported by U.S. refineries since the Environmental Protection Agency (EPA) in 2015 began requiring continuous monitoring..

“Άλμα” 7,5% για το αμερικανικό αργό στον μήνα

 


Με πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο ο “μαύρος χρυσός” κατέγραψε κέρδη τόσο σε εβδομαδιαία όσο και μηνιαία βάση παίρνοντας ώθηση από τη ζήτηση ενέργειας που δείχνει να ανακάμπτει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν με κέρδη στον Απρίλιο, αφού τα αισιόδοξα μηνύματα από τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ημερών και τα κερδοφόρα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες εταιρείες και στις δύο..

Chevron: Στα 1,337 δισ. τα καθαρά έσοδα α’ τριμήνου – Μειωμένα κατά 62% σε ετήσια βάση

 


Μετά από μια δύσκολη χρονιά για τον ενεργειακό κλάδο, η Chevron ανακοίνωσε κέρδη α’ τριμήνου 2021, καθώς η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου ενίσχυσε τις δραστηριότητές της. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της εταιρείας ήταν πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα προ πανδημίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανέφερε κέρδη στα 90 cents ανά μετοχή για το τρίμηνο, με τα έσοδα να φτάνουν στα 32,03 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ



 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι ημέρες που έρχονται για κάποιους συνδικαλιστές φαίνεται να είναι μόνο προεκλογικές, σε αντίθεση με μας αλλά και το σύνολο των εργαζομένων που σηματοδοτούν την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της εκ νέου επιχειρούμενη πλήρη Ιδιωτικοποίηση του Ομίλου. Από την πρώτη μέρα που κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ μέχρι και την τελευταία επικοινωνία μας με τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του ΠΣΕΕΠ, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι για εμάς το θέμα δεν έχει τελειώσει. Άλλωστε η δήλωση των σημερινών κυβερνώντων ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ