Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ενισχύει την ασφάλεια των περιουσιακών της στοιχείων στο Αζερμπαϊτζάν η BP


 

Η BP θα ενισχύσει την ασφάλεια στα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της στο Αζερμπαϊτζάν μετά από αναφορές για φερόμενες επιθέσεις κοντά σε έναν σημαντικό αγωγό πετρελαίου καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Η BP, η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο Αζερμπαϊτζάν το 1995, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές πετρελαίου στη χώρα και εκμεταλλεύεται..

Η Χιλή επενδύει στο υδρογόνο



 Σε συνεργασία με τη χιλιανή εταιρεία ενέργειας AME προσβλέπει η ιταλική Enel ENEI.MI, για την υλοποίηση πιλοτικού εγχειρήματος που θα διευκολύνει την παραγωγή υδρογόνου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, πρόκειται για ένα εργοστάσιο παραγωγής υδρογόνου, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει περί το 2022 και θα αποτελεί το πρώτο στο είδος του στη χώρα, καθώς..

Ανακοίνωση για εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων κατά ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Χθες πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων η διαδικασίαστην οποία έσυρε το Σωματείο μας η παράταξη της Δύναμης Ανατροπής. Το Δικαστήριο με απόφασή του, απέρριψε τα αιτήματά τους για άμεση διενέργεια Γενικής Συνέλευσης, με ηλεκτρονικά μέσα μόνο!! και το μπλοκάρισμα της λειτουργίας του Σωματείου (σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία) μέχρι να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση. Απέρριψε δηλαδή και το αίτημα τους, να μην μπορεί το Σωματείο να κινηθεί οικονομικά και κυρίως να μην μπορεί να παρεμβαίνει..

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΣΕΕΠ - ΠΕ.ΣΥ ΒΕΘ

 


Η πανδημία αυξάνει το κόστος των έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας


 

Η πανδημία COVID-19 διέκοψε την ανάπτυξη των υπεράκτιων έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας, αυξάνοντας το κόστος και αναβάλλοντας τις startups, ανακοίνωσε η κυβέρνηση και η εταιρεία πετρελαίου Equinor την Τετάρτη 7/10/2020.

Το κόστος των εν εξελίξει έργων αυξήθηκε κατά 13,2 δισεκατομμύρια κορώνες Νορβηγίας (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) από πριν από ένα χρόνο σε προσαρμοσμένη βάση στον πληθωρισμό, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα, καθώς..