Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Πώς θα χορηγηθεί η ειδική εκλογική άδεια στον ιδιωτικό τομέα

 



Οι λεπτομέρειες για τη χορήγηση ειδικής άδειας μετ’ αποδοχών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη  (ΦΕΚ Β’ 2989- 6 Μαΐου 2023).

Η απόφαση προβλέπει συγκεκριμένα ότι..

Η Σουηδία θα μειώσει τα πρόσθετα βιοκαυσίμων σε βενζίνη και ντίζελ





Ο συνασπισμός μειοψηφίας της Σουηδίας συμφώνησε να μειώσει την ποσότητα βιοκαυσίμου που αναμιγνύεται σε ντίζελ και βενζίνη, μια κίνηση που λέει ότι θα μειώσει τις τιμές για τους οδηγούς που δεν έχουν μετρητά, αλλά ..

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας θα θέσει σε λειτουργία το διυλιστήριο Dangote σε δύο εβδομάδες


 




Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Muhammadu Buhari θα θέσει σε λειτουργία το διυλιστήριο πετρελαίου Dangote αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δύο εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας την Κυριακή, δημιουργώντας το εργοστάσιο για την πρώτη του παραγωγή από την έναρξη της..

Υποθαλάσσια κοιτάσματα: Η Ελλάδα κλώτσησε την τύχη της…

 



Το διεθνές ενεργειακό περιβάλλον, σε κλίμακα δεκαετιών, στηρίζεται στο φυσικό αέριο και θα συνεχίσει να υποστηρίζεται από τις σημερινές εναλλακτικές πηγές ενέργειας για δεκαετίες. Με αυτή την οπτική γωνία η θάλασσα (βασικός γεωγραφικός χώρος για τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου) και η ενέργεια γίνονται αλληλένδετες. Μια γρήγορη ματιά αυτής της σχέσης θάλασσας-ενέργειας επιτρέπει να δούμε επίσης την θέση της..

Wood: Χαμηλότερες τιμές στόχοι για τις ελληνικές πετρελαϊκές παρά τα αναμενόμενα υψηλά μερίσματα στην 3ετία

 




Με ανάλυσή της στις 5 Μαϊου για τα διυλιστήρια της Μεσογείου, η Wood αναφέρει ότι τα περιθώρια κέρδους υποχωρούν στο α΄ τρίμηνο του 2023 εκτιμώνται σε 14,9 δολ./βαρέλι.

Αντίστοιχη υποχώρηση υπάρχει και στα ενεργειακά κόστη, όπως και στις τιμές των τελικών προϊόντων πετρελαίου. Οι κυρώσεις στη Ρωσία..

Η φωτιά καίει για τρίτη μέρα στο χημικό εργοστάσιο της Shell Texas





Μια πυρκαγιά έκαψε για τρίτη ημέρα την Κυριακή στο χημικό εργοστάσιο της Shell Plc στο προάστιο του Χιούστον, Deer Park του Τέξας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η φωτιά άναψε αρχικά..

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΠΕ_ΓΙΑ 8η ΜΑΗ