Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Εν πλω διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας στην Κρήτη


Εν πλω διαμαρτυρία κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θα πραγματοποιήσουν από αύριο τρία σκάφη  τα οποία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν όσο πιο κοντά μπορούν το πλοίο πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών με τη διαδικασία της υδρόλυσης.
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά, το πλοίο «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και άλλα δύο σκάφη θα αποπλεύσουν αύριο στις 14:00 από το ενετικό λιμάνι των Χανίων και εκτιμάται ότι και στα τρία πλοιάρια θα υπάρχουν 38 επιβαίνοντες, ενώ η περιοχή που θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν υπολογίζεται στα περίπου 200 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, απόσταση για την οποία θα χρειαστούν περίπου 28 ώρες.
Οι διοργανωτές της κινητοποίησης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, κάλεσαν πολίτες και εκπροσώπους φορέων να βρεθούν αύριο στο ενετικό λιμάνι των Χανίων για να αποχαιρετήσουν τα μέλη της αποστολής και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολλάκης «να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο επικίνδυνο πείραμα που γίνεται εις βάρος της θάλασσας της Μεσογείου και της ζωής των κατοίκων».
Όπως έγινε γνωστό, στα πλοία θα επιβιβαστούν και ακτιβιστές από την Ιταλία, ενώ ενδιαφέρον για την αποστολή δείχνουν και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ:.energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας υπενθυµίζουµε ότι σε ολοκλήρωση των διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα διεξαχθούν ψηφοφορίες για να αποφασίσουµε τις επόµενες κινήσεις µας ενάντια στην απόφαση της Εταιρείας που θίγει τα υφιστάµενα οργανογράµµατα. Οι ηµεροµηνίες και οι ώρες των ψηφοφοριών έχουν ως εξής: 
• ΒΕΑ, ΒΕΕ, ΒΕΘ : ∆ευτέρα 28 & Τρίτη 29/07/14 από 06:00 έως 17:00, στα 
κατά τόπους γραφεία του ΠΣΕΕΠ
• Μαρούσι : Τρίτη 29/07/14 από 09:00 έως 15:00, στην αίθουσα 
εκπαίδευσης, -1 όροφος. 
Καλούµε όλους τους συναδέλφους να συµµετέχουν µαζικά στη διαδικασία, αποδεικνύοντας για µια ακόµα φορά ότι το αίσθηµα δηµοκρατίας και η συλλογικότητα στις κρίσιµες αποφάσεις παραµένουν κύριο χαρακτηριστικό του Σωµατείου µας. 
                                                      Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ∆ΥΝΑΜΗ


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Στο όριο της φτώχειας 3.795.100 Ελληνες και αυξάνονται

Στο όριο της φτώχειας 3.795.100 Ελληνες και αυξάνονται
Στην 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας, βρίσκεται η Ελλάδα.

Το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρυσι στο όριο της φτώχειας (εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος) ανήλθε σε 34,6% ή σε 3.795.100 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία δημοσιοποιούνται στην έκθεση του ΙΟΒΕ.
Μάλιστα, το ποσοστό αυτό βαίνει συνεχώς αυξανόμενο από το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο (27,6% το 2010, 27,7% το 2011, 31% το 2012 και 34,6% το 2013).

Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, βρίσκονται η Βουλγαρία (49,3%), η Ρουμανία (41,7%) και η Λετονία (36,2%).

Στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν εμπλακεί σε Μνημόνια, στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 30% των πολιτών στην Ιρλανδία, το 28,2% στην Ισπανία, το 27,1% στην Κύπρο και το 25,3% στην Πορτογαλία.

Οι πέντε χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «28», είναι η Ολλανδία (15%), η Τσεχία (15,4%), η Σουηδία (15,6%), η Φινλανδία (17,2%) και το Λουξεμβούργο (18,4%). Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 24,8% και στην ευρωζώνη σε 23,3%.

Σημειώνεται, ότι, με βάση επίσης στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κίνδυνος φτώχειας αυξήθηκε σημαντικά για την Ελλάδα μετά το 2010 και το ποσοστό της σχετικής φτώχειας αυξήθηκε κατά 3,4 εκατοστιαίες μονάδες ή κατά 17,3%. Παράλληλα, το χάσμα της φτώχειας αυξήθηκε κατά 24,1%, ενώ ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες ή κατά 25,4%.

ΠΗΓΗ:fpress.gr

Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου για τα Εμφιαλωμένα Νερά του έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Σέλι», εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερομηνία λήξης 07/2014, αριθμό παρτίδας L 183141431, που παρασκευάζεται από την εταιρία ‘Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.’, Πηγή Βερμίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Φ.Ε.Τ. από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την χημική υπηρεσία Σερρών του Γ.Χ.Κ. και αφορούσαν σε μια σειρά μικροβιολογικών παραμέτρων (κολοβακτηριοειδή, E. coli, εντερόκοκκοι, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfrigens), ανιχνεύτηκε μία αποικία εντεροκόκκων / 250ml νερού, αντί απουσίας.

Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ»  (Οδηγία  2009/54/ΕΚ,  L  164/45/26.06.2009,  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  Ι  και  Καν.178/2002,  L31/1.2.2002, άρθρο 14).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την μεθόδευση της εργοδοσίας για την κατάργηση θέσεων από τoοργανόγραμμα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις (ΒΕΑ,ΒΕΕ,ΒΕΘ). Η εφαρμογή του νέου οργανογράμματος στην πράξη προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στα Διυλιστήρια.Δεν προβλέπει την κάλυψη των πραγματικών αναγκών για θέσεις εργασίας, οδηγεί σε μείωσης του προσωπικού, δεν προβλέπει την κάλυψη των κενών θέσεων λόγω εθελούσιων και επιβάλλει την εντατικοποίηση φορτώνοντας τους εργαζόμενους με υπερωρίες και πολλαπλάσια δουλειά 
Τα μέτρα αυτά παίρνονται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας στοχεύουν στην μείωση του κόστους εργασίας στην αύξηση των κερδών αποτελούν κεντρική στρατηγική των μονοπωλίων 
 Σε αυτή την κατεύθυνση η εταιρία έχει μεθοδεύσει αυτή τη κατάσταση με τη σύμβαση 2011, που στήριξαν όλες οι παρατάξεις πλην του Αγωνιστικού Μετώπου, καταργώντας εφτά ειδικότητες από το οργανόγραμμα(οδηγούς, νοσηλευτές κ.α).
 Με τις «εθελούσιες» αποχωρήσεις το 2013 εργολαβοποίησε τις διοικητικές υπηρεσίες ενώ τώρα 
έρχεται στην παραγωγή να κόψει θέσεις.Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία.
Για μας η ζωή και η υγεία των εργαζομένων αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής. 
Η βελτίωση της ασφάλειας και της υγιεινής στην εργασία σημαίνει μέτρα προστασίας, εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου και των επαγγελματικών ασθενειών, βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. 
Σήμερα αν περάσει το σχέδιο της εργοδοσίας ένα είναι μόνο σίγουρο, ανασφαλής συνθήκες εργασίας από την ανεπάρκεια προσωπικού για τους συναδέλφους και τις εγκαταστάσεις. 
Ο σχεδιασμός της εταιρίας υλοποιείται με τη βοήθεια της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΠΣΕΕΠ. 
Στο Δ.Σ του ΠΣΕΕΠ στις 15/7 η πλειοψηφία ήρθε με πρόταση για διαπραγμάτευση των ήδη κομμένων θέσεων, συμφωνώντας επί της ουσίας με τις προθέσεις της εταιρίας. Από κοινού δουλέψανε ώστε: Στον Ασπρόπυργο να καταργήσει τις θέσεις που ζήταγε εδώ και αρκετό καιρό,(U-4700,U-3400,1 θέση από διακίνηση στην προσθήκη χημικών,1 θέση στο πύργο ψύξης θέση 
βοηθού στα καζάνια ,θέση εργοδηγού στις κοινές παροχές, όργανα βάρδιας, μηχανικοί βάρδιας, ηλεκτρολόγοι βάρδιας στο σύνολο 11,) εργολαβοποίηση στις μονάδες(U-32,μονάδα θειαφιού) στις ΒΕΕ. 
Αντί να οργανώσει και να πάρει όλα τα μέτρα για γενικές συνελεύσεις, με σχέδιο, για προετοιμασία των κινητοποιήσεων, μεθόδευσε άμαζες περιφερειακές συνελεύσεις, χωρίς ενημέρωση των εργαζομένων (απέκλεισε τις ΒΕΕ) βάζοντας εκβιαστικά διλήμματα (διαπραγμάτευση ή διαρκής 10ημερες απεργίες) και με την επίφαση της δημοκρατίας ρίχνει το μπαλάκι στους εργαζόμενους. Κατασκευάζουν «ελεγχόμενα» δημοψηφίσματα, επιδιώκοντας έτσι να παραλύσουν τις όποιες δυνατότητες οργάνωσης της πάλης από τους ίδιους τους εργαζόμενους. 
Η θέση μας στα δυο τελευταία Δ.Σ ήταν ξεκάθαρα αντίθετη με το κόψιμο των θέσεων προτείνοντας άμεσες κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα προσλήψεις προσωπικού . 
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της διοίκησης του ΠΣΕΕΠ και παρά τους εκβιασμούς, να σηκώσουν κεφάλι. 
• Να δηλώσουν με την ψήφο τους την αντίθεση στα μέτρα που προωθούνται. 
• Να επιλέξουν τον αγώνα και όχι την υποταγή 

Την οργάνωση του αγώνα δεν μπορεί να την έχει αυτή η διοίκηση του ΠΣΕΕΠ, η οποία είναιαντίπαλος των εργαζομένων, αλλά να την αναλάβουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φτιάχνοντας απεργιακές επιτροπές σε κάθε εγκατάσταση που θα οργανώσουν τις κινητοποιήσεις και την κλιμάκωση αυτών. 
Να μην υποταχθούν στους εκβιασμούς και να εναντιωθούν σε αυτές τις πρακτικές εταιρίας – πλειοψηφίας διοίκησης του ΠΣΕΕΠ 
Απαιτούμε: 
• Να μην περικοπούν θέσεις εργασίας 
• Μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες 
• Άμεσες προσλήψεις προσωπικού 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Υποχώρησαν κατά σχεδόν 4 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αμερικάνικου αργού


Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 18 Ιουλίου.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά σχεδόν 4 εκατ. βαρέλια στα 371,1 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια στα 217,9 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 0,9 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια στα 125,9 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 1,9 εκατ. βαρέλια. Πλέον βρίσκοντα στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Οκτωβρίου.
Η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων παρέμεινε αμετάβλητη στο 93,8%.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Υ.Α.Ε ( ΒΕΕ )


Εργαζόμενες και εργαζόμενοι η Ε.Υ.Α.Ε είναι ένας θεσμός μεγάλης σημασίας για τους εργαζομένους . Ένας θεσμός του οποίου η αρμοδιότητα είναι να ελέγχει και να καταγγέλλει ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.
Εν ολίγης ένα ακόμη δυνατό εργαλείο σε συνδυασμό  πάντα με ένα δυνατό σωματείο.
Είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος του συνδικάτου για να καλύψει προφανώς δικά του αδιέξοδα να καταφέρεται με αήθη τρόπο κατά της Ε.Υ.Α.Ε  ΒΕΕ και του Συντονιστή της.
Τον καλούμε να ασχοληθεί με προβλήματα των εργαζομένων ως οφείλει  και να σταματήσει να λασπολογεί οτιδήποτε δεν του ανήκει και δεν μπορεί να χειραγωγήσει.
Είναι τουλάχιστον άκομψο ο Πρόεδρος να αδειάζει και τον εκπρόσωπο του ΠΣΕΕΠ και Οργανωτικό Γραμματέα , που συμμετείχε στην διαδικασία και μάλιστα ήταν αρνητική η θέση του ως προς αυτό το ζήτημα απέναντι στην εταιρία. Εμπλέκει και  τον συνάδελφο εργοδηγό της μονάδος που ήταν πλήρης ενημερωμένος από εμάς ότι το θέμα της έγκρισης άδειας εργασίας από εργολαβικό προσωπικό πρέπει να σταματήσει , να μην εγκρίνει ως εργοδηγός διότι είναι έκθετος χωρίς να υπάρχουν αποκλίσεις για τις  διαδικασίες , επίσης ότι αναδείξαμε το θέμα στις Α & Β τριμηνιαίες Συσκέψεις για την υγιεινή και ασφάλεια στις ΒΕΕΠραγματοποιήθηκαν στις 19/06/2014 υπάρχουν τα πρακτικά αναρτημένα στο INTRANET από τις 03/07/2014  ( Έκδοση Άδειας Εργασίας από εργολαβικό προσωπικό στη UNIT-85 στερεοποίηση θειου.) 
Ο Πρόεδρος  κατήγγειλε στη Γενική Συνέλευση ότι η επιτροπή και ο συντονιστής της εκ του πονηρού είπαν στον συνάδελφο εργοδηγό να συνεχίσει να εγκρίνει άδειες εργασίας  εκτός διαδικασίας. Διαψεύστηκε από τους ίδιους τους συναδέλφους
Και εν πάση περιπτώσει θα περίμενε κανείς από τον Πρόεδρο του συνδικάτου να έχει την ευθιξία και το σθένος να μην κατηγορεί εν απουσία του τον οποιοδήποτε συνάδελφο και εν του προκειμένου τα μέλη της  Ε.Υ.Α.Ε BEE και τον Συντονιστή , χωρίς τουλάχιστον να  ακούσει την επιτροπή και χωρίς να τους επιτρέψει να υπερασπιστούν τον θεσμικό τους ρολό , προσπαθώντας να τους εκθέσει απέναντι στους συναδέλφους με ψέματα. Τα πρακτικά και οι συνάδελφοι που συμμετείχαν το διαψεύδουν έτσι κι άλλως.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ .