Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Εν Όψει των Συνεχιζόμενων Τουρκικών Προκλήσεων ας Υπερασπιστούμε Τουλάχιστον τα Κεκτημένα

Από το energia.gr
Από την έναρξη της πρόσφατης Ελληνο-Τουρκικής κρίσης, που ξεκίνησε με την κατάθεση στις 13/11 από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στον ΟΗΕ εγγράφου που συνοδεύετο από συντεταγμένες, μέσω του οποίου η Τουρκία διεκδικεί μια τεράστια θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται Δυτικά του 28 παραλλήλου μέχρι την Ρόδο, εκατοντάδες άρθρα και αναλύσεις έχουν γραφεί και δημοσιευθεί στον Τύπο ή και αναρτηθεί στα Ελληνικά ΜΜΕ με το 99% της εν λόγω αρθρογραφίας να αναφέρεται και να επεξηγεί τις Ελληνικές θέσεις και το πως η Τουρκία παραβιάζει τα Ελληνικά δικαιώματα. 

Μεγάλο τμήμα της εν λόγω..

ΕΛΠΕ: Μετασχηματισμός, φυσικό αέριο και ΑΠΕ - Η ισχυρή θέση στα ναυτιλιακά καύσιμα διασφαλίζει κέρδη

Από το energypress.gr
Αυτήν την περίοδο σχεδόν όλα τα διυλιστήρια δέχονται ισχυρές πιέσεις στην κερδοφορία τους λόγω της σημαντικής πτώσεις των περιθωρίων. Όλα πλην των μονάδων των Ελληνικών Πετρελαίων τα οποία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έχουν ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, διαθέτοντας στην αγορά τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο αλλά και τα συμβατικά ναυτιλιακά καύσιμα για τα πλοία στα οποία..

Πιθανή κοινή «κάθοδος» των ΕΛΠΕ μαζί με την Edison στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Από το worldenergynews.gr
Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα σε ότι αφορά τη διεκδίκηση από τα ΕΛ-ΠΕ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και όλα θα εξαρτηθούν από την προκήρυξη που θα διαμορφώσει τελικώς το ΤΑΙΠΕΔ και η οποία αναμένεται να «βγει στον αέρα» το πρώτο δίμηνο του 2019.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης, το ενδιαφέρον του ομίλου για..