Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ....

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΚΕΡ

Το πόκερ ξεκινά με το Αντρέα στο τραπέζι ξαφνικά!!! 

ΕΛΠΕ: Ο Κορωναίος πηγαίνει, ο Φώτης Παπαγεωργίου φεύγει

ΕΛΠΕ: Ο Κορωναίος πηγαίνει, ο Φώτης Παπαγεωργίου φεύγει - Κεντρική Εικόνα
Νευραλγική θέση στον τομέα επικοινωνίας και marketing των ΕΛ.ΠΕ. αναμένεται να αναλάβει ο καλός συνάδελφος Γιάννης Κορωναίος.

Ταυτόχρονα, έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα όσον αφορά την παραμονή του στη συγκεκριμένη επιχείρηση ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ, Φώτης Παπαγεωργίου.

Αυτά έχει η ζωή. Κάποιοι έρχονται, κάποιοι φεύγουν και κάποιοι βρίσκονται σε στάση αναμονής.

ΠΗΓΗ:parapolitika.gr

ΠΟΕ :24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Π.Ο.Ε.
Μια νέα σκληρή πραγματικότητα αναδύεται στην Ευρώπη στο φόντο της κλιμάκωσης του πολέμου στη Συρία , της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, της έξαρσης του μεταναστευτικού – προσφυγικού και της τρομοκρατίας .

Σε αυτό το κλίμα η Ελλάδα βρίσκεται δεμένη χειροπόδαρα με μνημόνια που η υλοποίησή τους αφορά κόψιμο συντάξεων, πλειστηριασμούς και την τεράστια φορολογική επιβάρυνση με αποτέλεσμα την περαιτέρω βύθιση στη φτώχεια .

Δεδομένη όμως είναι και η βούληση των εργαζομένων και του λαού να συνεχίσουν την πάλη τους για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Την ώρα που ..

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ !...

Οι αριστερόχειρες μαχαιρώνουν υπέροχα!


Μείωσαν μισθούς. Μείωσαν συντάξεις. Φέρνουν προ των πυλών του ξεσπιτώματος εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες με τους πλειστηριασμούς. Βυθίζουν ακόμα πιο βαθιά στα χρέη και στην απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους.

    Ο,τι κάνουν με το τρίτο Μνημόνιο ισοδυναμεί με αγριανθρωπισμό επί τρία, αφού έρχεται να προστεθεί στην ήδη συντελεσθείσα καταστροφή των δυο προηγούμενων Μνημονίων.
    Και τώρα διαπράττουν το έγκλημα των εγκλημάτων! 
    Τα όσα μεθοδεύουν στο ασφαλιστικό αποτελούν ένα πρωτοφανές πογκρόμ κατά ασφαλισμένων και συνταξιούχων! 
    Οι χτεσινές τους αποφάσεις (που συνιστούν και το «καλό» σενάριο αφού η τρόικα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη της) είναι η ταφόπλακα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού.
    Έχουν πάρει τον μπαλτά και...

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο για τα νέα όρια ηλικίας και τις μειώσεις στις συντάξεις

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο για τα νέα όρια ηλικίας και τις μειώσεις στις συντάξεις
Σύμφωνα με την εγκύκλιο: 

Aπό 1.1.2022, θεσπίζονται ως όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος για κάθε κατηγορία ασφαλισμένων, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας (με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος της ηλικίας (με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης)

Aπό 1.1.2022, θεσπίζεται ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, όπου αυτή προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, το 62ο έτος της ηλικίας με 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.

Για όσους θεμελιώνουν....

Ποιον Έλληνα επιχειρηματία ευνοεί η κόντρα Πούτιν - Ερντογάν

Ποιον Έλληνα επιχειρηματία ευνοεί η κόντρα Πούτιν - Ερντογάν
Με τους καλύτερους οιωνούς καταφθάνει την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καθώς η ταφόπλακα στον ελληνοτουρκικό αγωγό, που έβαλε η Μόσχα μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους της από την Aγκυρα, αφαιρεί και τα τελευταία εμπόδια για τη σχεδιαζόμενη ελληνοαμερικανική ενεργειακή επένδυση στην Αλεξανδρούπολη.

Ο ρωσικής εμπνεύσεως και ελληνικής στήριξης (Π. Λαφάζανη) αγωγός, που θα μετέφερε ρωσικό αέριο από την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη παράλληλα με τον ανταγωνιστικό TAP που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο, μπήκε βαθιά στην κατάψυξη του ρωσικού… νεκροτομείου.

Αντιθέτως πιο κοντά παρά ποτέ φαντάζει να είναι η δημιουργία τερματικού σταθμού LNG στη βόρειο Ελλάδα που θα υποδέχεται υγροποιημένο αέριο, ενδεχομένως (ή πιθανότατα;) και σχιστολιθικό αέριο από τις ΗΠΑ, και θα το διοχετεύει στη Βουλγαρία μέσω του διασυνδετήριου αγωγού των δυο χωρών, αλλά και στην Ευρώπη μέσω του TAP.

Το σχέδιο που προωθείται από την Ουάσιγκτον αποκάλυψε ο Α. Τσίπρας προ εβδομάδων κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ: Προβλέπει τη μεταφορά...

ΓΣΕΕ:ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΛΟΓΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΓΣΕΕ
Με επικοινωνιακά τερτίπια και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη του παρελκυστικού της «διαλόγου» για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

Εκείνοι που δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για επαναφορά της 13ης σύνταξης, για καμία περαιτέρω μείωση στις συντάξεις, για «σκίσιμο των μνημονίων στο προαύλιο της βουλής μέρα μεσημέρι», ξέχασαν εν μια νυκτί τις δεσμεύσεις τους και με διαδικασίες fast track, φέρνουν τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο. Έρχονται σήμερα «με το ψαλίδι στο ένα χέρι και το τιμόνι του οδοστρωτήρα στο άλλο χέρι», να περικόψουν και να ισοπεδώσουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση.

Η κυβέρνηση μιλά για διάλογο στην ΟΚΕ την ώρα που με δική της ευθύνη, η ΓΣΕΕ και κατ΄επέκταση οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δε συμμετέχουν στην Επιτροπή, διότι με τεχνάσματα υπονόμευσε αυτήν τη συμμετοχή, αλλοιώνοντας την αναλογικότητα της εκπροσώπησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, στην Ευρωπαϊκή ΟΚΕ.

Η ΓΣΕΕ έχει ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση: «Ο αγώνας και η αντιπαράθεση με τις κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος για τη Συνομοσπονδία».

Γι’ αυτό απεργούμε την ερχόμενη Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, γι’ αυτό διαδηλώνουμε για ακόμη μία φορά στους δρόμους.

Γι’ αυτό η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ξαναπάρουμε ότι βιαίως μας στέρησαν, μέχρι να αποτρέψουμε τα χειρότερα που θέλουν να μας επιβάλλουν.



Επισυνάπτουμε σε PDF επιστολή της ΓΣΕΕ  προς τους προέδρους των εργοδοτικών φορέων για το επίμαχο ζήτημα 


ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ: Συμμετοχή στην Απεργία της ΓΣΕΕ 3/12/15

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην Ελλάδα του 2015 τα λόγια περιττεύουν.

Η µέγγενη την οποία έχει µπει ο λαός µας, εν είδει δηµοσιοοικονοµικής προσαρµογής, συνεχίζει να πνίγει ολοένα και περισσότερο την ελπίδα και τη δυνατότητα επιβίωσης όλων µας. Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει, οι στρατιές ανέργων ολοένα και µεγαλώνουν, το κύµα µετανάστευσης της νεολαίας µας πληγώνει για µια ακόµα φορά την πολύπαθη κοινωνία µας.

Η εικόνα των συνταξιούχων να µαζεύει τα µεσηµέρια από τις λαϊκές αγορές ότι έχει αποµείνει, δείχνει ξεκάθαρα το τέλµα στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα του σήµερα. Τι έχει µείνει πια να πράξουµε, παρά ο δίκαιος και ανένδοτος αγώνας µας. Αγώνας στους δρόµους, στους χώρους δουλειάς, αγώνας παντού.

Χωρίς ιδιοτέλειες, χωρίς σκοπιµότητες και συµβιβασµούς, πέρα από τις γνωστές«τυπικές διαδικασίες». Αγώνας ενάντια σε κάθε κυβερνητική πολιτική που...

Το Μεγαλύτερο Σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης! Η τραγική μοίρα του Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ πολλών άλλων, τον ανέδειξε ως το γνωστό μικρό βοσκόπουλο του Αισώπου...

AESOP FABLES WOLF
Για πάρα πολλά χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά έκαναν πολιτική τους σημαία το διαρκές ξεπούλημα της χώρας. Από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΤΕ και του ΟΛΠ επί Καραμανλή, μέχρι και την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων πέρσι το φθινόπωρο, όλα τα βάφτιζαν ξεπούλημα και προδοσία, λες και έπασχαν από ένα...
ιδιότυπο σύνδρομο Τουρέτ. Ανεξαρτήτως των όρων ή του τιμήματος, κάθε μα κάθε φορά που γινόταν ιδιωτικοποίηση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε στις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις με απίστευτη αμετροέπεια και διχαστική ρητορική, απειλώντας την εκάστοτε κυβέρνηση με λαϊκή οργή και ειδικά δικαστήρια. Το πολύ σκληρό λεξιλόγιο περί προδοσίας, πατριδοκαπηλίας, γενοκτονίας των μνημονίων, αποικιοκρατίας και άλλων πολλών αντίστοιχων αφορισμών αποτέλεσε καταλύτη για το μιθριδατισμό της κοινωνίας σε εκφράσεις και εκφάνσεις αθλιότητας.

Μέσα λοιπόν σε όλον αυτόν τον παροξυσμό των καταστροφικών και διχαστικών υπερβολών, έγινε εθνικό μας αφήγημα ότι κάθε ιδιωτικοποίηση είναι ξεπούλημα σε κερδοσκοπικά κοράκια που μας παίρνουν τα ασημικά για ένα κομμάτι ψωμί. Με τα χρόνια βέβαια συνηθίσαμε και πάψαμε να δίνουμε και πολλή σημασία στις υπερβολές, όπως το γνωστό ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι: λέμε και καμιά μαλ... να περνάει η ώρα. Ε λοιπόν, η ζωή κάνει άτιμους κύκλους, και η τραγική ειρωνεία (και πίστεψέ με, όπως θα δούμε παρακάτω είναι πάρα μα πάρα πολύ τραγική) είναι πως η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που έγινε την περασμένη εβδομάδα αποτελεί τον ορισμό του ξεπουλήματος σε κερδοσκοπικά κοράκια που μας παίρνουν τα ασημικά για ένα κομμάτι ψωμί. Και αυτό το πραγματικά σκανδαλώδες ξεπούλημα το έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά λοιπόν....

Θρίλερ με μεγάλη κυβερνοεπίθεση κατά ελληνικών τραπεζών

Θρίλερ με μεγάλη κυβερνοεπίθεση κατά ελληνικών τραπεζών
Ενα θρίλερ είναι σε εξέλιξη εδώ και τρεις μέρες, καθώς χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπίθεση κατά Ελλήνων κατόχων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τραπεζικές πηγές τα στοιχεία κατόχων καρτών που έχουν εκδοθεί απ' όλες τις ελληνικές τράπεζες εντοπίστηκαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για αγοραπωλησίες στις ΗΠΑ. 

Οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν συστήματα που υποστηρίζουν την τεχνολογία chip-pin όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. Δηλαδή οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν περιέχουν chip και η χρήση τους δεν απαιτεί για μία συναλλαγή την εισαγωγή pin.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές άγνωστο με...

ΕΚΕΔΑ:ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Site Logo
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι της πατρίδας μας  μετά  από 6 χρόνια επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και έχοντας μπροστά τους το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο με σκληρότερα μέτρα και υπό την ψήφιση ενός προϋπολογισμού με νέες περικοπές, έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο αντοχής και ανοχής.   ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση κατάργηση ...

Τι αλλάζει με τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος

Τι αλλάζει με τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος
Ενιαία φορολογική κλίμακα, με δύο παραλλαγές, η μια για όσους δηλώνουν εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις σε ποσοστό άνω του 50% του συνολικού εισοδήματός τους και η άλλη για όσους δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και ακίνητα σε ποσοστό άνω του 50% του συνολικού εισοδήματός τους επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζεται να προτείνει στους «θεσμούς» ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης της φορολογίας εισοδήματος, το οποίο προβλέπει την επαναφορά του «μοντέλου» της μιας βασικής φορολογικής κλίμακας με την οποία κάθε φυσικό πρόσωπο θα φορολογείται για το άθροισμα των εισοδημάτων του απ’ όλες τις πηγές (μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες, γεωργικές εκμεταλλεύσεις, ενοίκια, τεκμαρτά μισθώματα, μερίσματα, δικαιώματα κ.λπ.).

Από τη φορολόγηση με βάση την ενιαία κλίμακα θα εξαιρούνται ορισμένες μόνο κατηγορίες εισοδημάτων που θα εξακολουθούν να φορολογούνται αυτοτελώς, όπως οι τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, εντόκων γραμματίων του Δημοσίου και ρέπος, οι υπεραξίες από τις πωλήσεις ακινήτων, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, ομολόγων και χρηματοοικονομικών παραγώγων.

Επίσης, όπως ...

Ο πλανήτης "υπερθερμαίνεται", αλλά κάποιος πρέπει να το εξηγήσει και στους παγετώνες των Ιμαλαΐων!


"Το 2015 είναι το θερμότερο έτος που καταγράφηκε ποτέ" θα μας πουν σε λίγες μέρες, πιο θερμό κι απ' το 2014, που ήταν κι αυτό "το θερμότερο έτος που καταγράφηκε ποτέ". Μόνο που φαίνεται πως ξέχασαν να το πουν στους παγετώνες των Ιμαλαΐων, καθώς ακόμα μια νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο "The Cryosphere", ένα ανοιχτής πρόσβασης ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό της European Geosciences Union (Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωεπιστημών), κάνει λόγο για ΑΥΞΗΣΗ μάζας των παγετώνων τα τελευταία 25 χρόνια. Η μελέτη έγινε στα πλαίσια του Eurorean Space Agency Climate Change Initiative, έχει τίτλο "Revealing glacier flow and surge dynamics from animated satellite image sequences: examples from the Karakoram" και προέρχεται απ' το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Είδε το φως της δημοσιότητας στις 26 Νοεμβρίου, παραμονές της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, σαν ένα ...

Προκαλεί το δεξί χέρι του Φίλη: Τζιχαντιστές της εποχής τους ήταν οι Μακεδονομάχοι!


Νέο λάδι στη φωτιά, που ο ίδιος άναψε με τις δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ρίχνει ο Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, διόρισε ως επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων τον καθηγητή Αντώνη Λιάκου.
Τι εστί Αντώνης Λιάκος; Ένας πανεπιστημιακός που «μοιράζεται» ιστορικές σκέψεις και ανησυχίες με τον κ. Φίλη, υπήρξε πνευματικός μέντορας της Μαρίας Ρεπούση του… συνωστισμού και χαρακτηρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων ένα πυροτέχνημα που «αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του ‘90»!

Εθνοκάθαρση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών το 1821!

Ο κ. Λιάκος δεν δίστασε ...

Κόβονται συντάξεις, επικουρικά, εφάπαξ

Κόβονται συντάξεις, επικουρικά, εφάπαξ
Εκρηκτικό κλίμα προκαλεί στην κεντρική πολιτική σκηνή το βαρύ πακέτο του ασφαλιστικού καθώς δε διαφαίνεται προοπτική διακομματικής στήριξης ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την απεργία που προκήρυξαν στις 3 Δεκεμβρίου δηλώνουν ότι «αυτό το ασφαλιστικό δεν περνάει».

Η κυβέρνηση και με ανοιχτή ακόμα τη διαπραγμάτευση και τα σχέδια ισοδύναμων μέτρων στον αέρα αφού δεν έχουν εγκριθεί από τους δανειστές, προωθεί μετ΄επιτάσεως την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών ενώ αν όλα τα ισοδύναμα απορριφθούν αναγκαστικά θα βγάλει από το συρτάρι το σχέδιο για περικοπή των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επαναυπολογισμού τους με έναν ενιαίο συντελεστή.

Από τον επαναυπολογισμό αναμένεται να προκύψουν μειώσεις έως 20% στις κύριες συντάξεις ενώ προλειαίνεται το έδαφος για μεσοσταθμική μείωση στις επικουρικές 6%-7%, στα εφάπαξ (έως 8%) καθώς και για τη κατάργηση του ΕΚΑΣ για 80.000 δικαιούχους.

Με δεδομένο ότι το...

Έρευνα: Η Τουρκία, ο ISIS και τα νέα δεξαμενόπλοια της οικογένειας Ερντογάν

Έρευνα: Η Τουρκία, ο ISIS και τα νέα δεξαμενόπλοια της οικογένειας Ερντογάν
Ενώ οι σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας κινούνται σε τεντωμένο σκοινί, στις αποκαλύψεις από την γειτονική Τουρκία για τις σχέσεις της οικογένειας Ερντογάν με τον ISIS, έρχονται να προστεθούν... νέα δεξαμενόπλοια με σημαία Μάλτας που μεταφέρουν πετρέλαιο από την Συρία στην Ευρώπη, διορισμοί υπουργών και κυβερνητικών στελεχών σε θέσεις κλειδιά και απίστευτοι τζίροι...

Της Γεωργίας Λινάρδου

Λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού αεροσκάφους από τους Τούρκουs, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως: «Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το αν αυτό ήταν ένα ακούσιο συμβάν και όχι μία σχεδιασμένη προβοκάτσια από την Τουρκία».
Το Sputnik (ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο διεθνούς εμβέλειας) μετέδωσε δελτίο τύπου από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, όπου ο Λαβρόφ αναφέρει πως: «Η κατάρριψη ενός ρώσικου αεροσκάφους το οποίο βρίσκεται σε αντιτρομοκρατική αποστολή στη Συρία και που δεν παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας αποδεικνύει πως η τουρκικά κυβέρνηση έχει ουσιαστικά συνταχθεί με τον ISIS». Παράλληλα, ο Λαβρόφ υποστήριξε πως: «Οι ενέργειες της Τουρκίας φαίνονται προμελετημένες και έχουν συγκεκριμένο στόχο».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Sputnik «ο Ρώσος υπουργός υπενθύμισε στον Τούρκο ομόλογό του την συμμετοχή της Τουρκίας στο λαθρεμπόριο πετρελαίου του ISIS το οποίο....

Υψηλές προσδοκίες από το Ιράν, αλλά οι ρυθμοί δεν ενθουσιάζουν

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΡΑΝ ΕΛΠΕ
Σας έχω μιλήσει για τις προσδοκίες που έχουν (αλλά και το δρόμο που έχουν στρώσει) τα ΕΛΠΕ από τις σχέσεις τους με το Ιράν όταν, με το καλό, τελειώσει το εμπάργκο.

Όπως σας έχω πεί, επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου βρίσκεται από χθες στην Τεχεράνη, στην αποστολή που συνοδεύει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και θα έχει εκεί επαφές με τη κρατική εταιρεία πετρελαίου National Iranian Oil Company (NIOC). 

Η πληροφόρησή μου πάντως λέει ότι οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρά η όλη υπόθεση, κυρίως σε ότι αφορά τη σχέση του Ιράν με τις δυτικές χώρες, δεν είναι και για ενθουσιασμό… Οπότε όλα τα πλάνα πρέπει να ιδωθούν υπό αυτό το πρίσμα…

ΠΗΓΗ:energypress.gr