Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Άσφαλτος από ανακυκλωμένο πλαστικό στην Ολλανδία


Η Ολλανδία βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου που θα αντικαταστήσει την άσφαλτο των δρόμων με ανακυκλωμένο πλαστικό.
Το δημοτικό συμβούλιο του Ρόντερνταμ ανακοίνωσε ότι εξετάζει την εφαρμογή ενός πιλοτικού σχεδίου ασφαλτόστρωσης σε συνεργασία με την εταιρεία VolkerWessels.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η «πράσινη» εναλλακτική του ανακυκλωμένου πλαστικού έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως τη μικρότερη ανάγκη συντήρησης και τη μεγαλύτερη αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες από -40 έως 80 βαθμούς Κελσίου.
Ένα άλλο μεγάλο πρακτικό πλεονέκτημα είναι ότ...

ΗΠΑ: Η NASA ανακάλυψε έναν πλανήτη όμοιο με την Γη;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΠΑ: Η NASA ανακάλυψε έναν πλανήτη όμοιο με την Γη;
Φήμες οργιάζουν ότι στην ανακοίνωση που θα κάνει στους δημοσιογράφους στις 23 Ιουλίου, η NASA θα αποκαλύψει έναν πλανήτη που μοιάζει πάρα πολύ με την Γη

Μετά τις επιτυχίες στον Πλούτωνα και τον «σκελετό» στον Άρη, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα η NASA να κάνει κάποια πιο σημαντική ανακοίνωση. Τουλάχιστον αυτό αφήνει να διαφαίνεται από τις διαρροές που γίνονται, λέγοντας ότι θα πρόκειται για σημαντικές «νέες ανακαλύψεις που έγιναν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler».

Το Kepler εκτοξεύθηκε το 2009 με μοναδικό στόχο...

Τ. Κουίκ: Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν


«Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει αναλάβει με εντολή του πρωθυπουργού τον συντονισμό των υπηρεσιών και των υπουργείων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Δεν ξέρουν πόσες δεξαμενές καυσίμων πάνω από 5 τόνους υπάρχουν. Όχι μόνο στα σπίτια αλλά και σε επιχειρήσεις αλλά και στα διυλιστήρια. Δεν ξέρουμε που είναι αποθηκευτικοί χώροι καυσίμων. Αυτά θα μπούνε όλα σε μία σειρά. Από το λαθρεμπόριο καυσίμων, άλλοι λένε ότι το κράτος χάνει 1 δισ., άλλοι λένε 5,5 δισ. Δεν είναι μόνο τα πρατήρια, έχουμε βάλει σύστημα εκροών-εισροών στα πρατήρια και δεν έχουμε βάλει πουθενά αλλού. Μα πουθενά αλλού. Ούτε καν στην πηγή του. Μόνο τα βενζινάδικα ενδεχομένως να κλέβουν;»

«Εγώ ήδη θα κάνω και τη σχετική εισήγηση σε μια νέα σύσκεψη η οποία θα γίνει υπό τον υπουργό πάταξης της Διαφθοράς ,Παναγ. Νικολούδη την Παρασκευή» λέει ο κ. Κουίκ και σημειώνει..

Ηλεκτροπαραγωγή 1ου εξαμήνου 2015: το success story συνεχίζεται ή κάτι αλλάζει;


Την Παρασκευή δόθηκαν απ' τον ΑΔΜΗΕ στη δημοσιότητα τα στοιχεία ηλεκτροπαραγωγής του Ιουνίου και του 1ου εξαμήνου 2015 και, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, που δείχνει τις μεταβολές τον Ιούνιο 2015 σε σχέση με τον Ιούνιο 2014, έχουμε δυο "χαμένους" (με το κόκκινο) και δυο κερδισμένους (με το πράσινο). Μεγάλος "χαμένος" ασφαλώς η λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, που είναι μειωμένη κατά 22,5% ή 2.593GWh σε σχέση με πέρυσι. "Χαμένη" είναι επίσης η παραγωγή από φυσικό αέριο, κατά 31,1% ή 1.001GW. Εντυπωσιακά κέρδη έχει η υδροηλεκτρική παραγωγή, κατά 89% ή 1.519GWh και πολύ λιγότερο (8,2% ή 368GWh) η παραγωγή από ΑΠΕ συνδεμένες στο σύστημα (δεν περιλαμβάνονται τα Φ/Β στέγης). Αυτό που δεν φαίνεται στο συγκεκριμένο διάγραμμα είναι πως ο πραγματικά κερδισμένος απ' τη μείωση της θερμικής παραγωγής (λιγνιτικής και φυσικού αερίου) είναι ...

Πρωτοφανής απώλεια κυριαρχίας! Τέτοια χυδαία εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας δεν είχε τολμήσει ούτε ο Τσολάκογλου...


Του Γιώργου Δελαστίκ

Γροθιά στο στομάχι ο εξάστηλος, πέρα πέρα τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» για κάθε Ελληνα: «Μια πρωτόγνωρη στην Ευρώπη απώλεια κυριαρχίας»! Μία ακόμη μαχαιριά στον υπότιτλο: «Για να αποφύγει το Grexit, η Αθήνα δέχτηκε να τεθεί υπό κηδεμονία χωρίς προηγούμενο στη ζώνη του ευρώ»! Η πικρή αλήθεια είναι πως η γαλλική εφημερίδα δεν έχει καθόλου άδικο. Αυτά που υπέγραψε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα το πρωί στις Βρυξέλλες υπερβαίνουν κάθε φαντασία.
Πάει περίπατο κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Κατεξευτελίζονται τόσο η κυβέρνηση όσο και η Βουλή της Ελλάδας, αφού οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της Ευρωζώνης αποφάσισαν να υπόκεινται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και το ελληνικό Kοινοβούλιο στις εντολές της... τρόικας! Βάσει των οδηγιών που θα έχει η τρόικα από την καγκελαρία του Βερολίνου, θα ανακοινώνει στους Ελληνες υπουργούς και βουλευτές τι..

Τι προβλέπει η κοινοτική οδηγία για το "κούρεμα" καταθέσεων

Τι προβλέπει η κοινοτική οδηγία για το "κούρεμα" καταθέσεων
Αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή η κοινοτική οδηγία για τις τράπεζες που θα φέρει αλλαγές στο καθεστώς που ισχύει για τις καταθέσεις εταιρειών και ιδιωτών. Πρόκειται για την κοινοτική οδηγία Bank Recovery and Resolution Directive, γνωστή ως BRRD, η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ σε όλα τα κράτη μέλη από την 1η Ιανουαρίου 2015 και προβλέπει τη στήριξη και εξυγίανση των τραπεζών μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης (resolution).

Με την ψήφιση της εν λόγω οδηγίας ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του bail in και του bail out. Στην πρώτη περίπτωση προβλέπεται η στήριξη της τράπεζας μέσω της συμμετοχής των μετόχων, των ομολογιούχων και των καταθετών, ενώ απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι.

Βάσει της κοινοτικής οδηγίας, όλες οι καταθέσεις έως...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

thermal_stress
Συνάδελφοι,

                Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων[1], υπενθυμίζουμε το πλαίσιο οδηγιών για α) την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου, β) τα απαιτούμενα τεχνικά μέτρα που πρέπει προληπτικά να λαμβάνονται από τους εργοδότες, σε συνδυασμό κατά περίπτωση μέτρα ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες γ) τις τεχνικές και οργανωτικές οδηγίες για τις μετρήσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στους χώρους εργασίας και δ) τη διενέργεια τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Συγκεκριμένα....

Νέα κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη
Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 22 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ., την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους πολίτες «να συνεχίσουν τους αγώνες για να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, και την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΝΦΙΑ & Πλειστηριασμοί : Τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Πως η Ελλάδα έγινε ... Μεξικό στα πετρέλαια

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι κατατέθηκαν στον πολυαναμενόμενο γύρο παραχωρήσεων για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα σε Ιόνιο και Κρήτη συνολικά τρεις προσφορές, η εξής μία: της κοινοπραξίας υπό την Total, με τη συμμετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων και της ιταλικής Edison, η οποία βεβαίως διατηρεί μακροχρόνια πολυεπίπεδη ενεργειακή συνεργασία με τον ελληνικό όμιλο. 
Με βάση τον υψηλό πήχη των προσδοκιών που είχε αρχικά καλλιεργηθεί για το διαγωνισμό, η προσέλευση μόλις μιας κοινοπραξίας (οι άλλες δύο προσφορές κατατέθηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια στο πλαίσιο ιδιαίτερων σκοπιμοτήτων που δεν περιορίζονται μόνο επί του ενεργειακού τομέα), θεωρήθηκε και σωστά ως αποτυχία, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιηθεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, επιλέγοντας ωστόσο να συνεχίσει το διαγωνισμό.
Για την ιστορία  θυμίζουμε ότι το...

Ανακάλυψαν σκελετούς εξωγήινων στον Άρη; (εικόνες)


Υποψηφιότητα να δώσει απάντηση στο ερώτημα των 100 εκατομμυρίων έχει βάλει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη.

Και πώς όχι όταν το νέο παράξενο εύρημα του οχήματος Curiosity Rover, έχει ήδη πείσει αρκετούς ότι υπάρχει ή τουλάχιστον υπήρξε ζωή στον «κόκκινη πλανήτη»!
«Αν αυτός δεν είναι σκελετός εξωγήινου, τότε τι είναι;», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι απανταχού συνωμοσιολόγοι, οι οποίοι πιστεύουν πως το διαγαλαξιακό στερεότυπο για τα «πράσινα μικρά ανθρωπάκια» έχει κάποια βάση…

Η ανάδειξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης απαιτεί νέα στρατηγική

Αποτέλεσμα εικόνας για αργο πετρελαιο
Από το 2012, οι υπογράφοντες είχαμε εισηγηθεί στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο, το ελληνικό δημόσιο να προκηρύξει σε διαγωνισμό ένα μεγάλο αριθμό θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο Πέλαγος και Νότια της Κρήτης. Στόχος μας ήταν πάντα – εν μέσω οικονομικής κρίσης - η δημιουργία ορυκτού πλούτου για την ανακούφιση της οικονομίας και της ανεργίας των νέων γενεών. Και είχαμε παράλληλα τονίσει την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένης εθνικής υψηλής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του παρά πάνω θεμελιακού θέματος για την πατρίδα μας.

Τρία χρόνια μετά διαπιστώνουμε ότι η προσπάθεια που έγινε δεν...

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο το αμερικανικό αργό - Στα 50,15 δολ.

Αποτέλεσμα εικόνας για αργο πετρελαιο
Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά και την ανακοίνωση για υποχώρηση των εξαγωγών της Σ. Αραβίας και μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο πέντε μηνών, παρά τη σταθερά υψηλή παραγωγή της χώρας.

Το αμερικανικό αργό (WTI) υποχώρησε κατά 1,45% στα 50,15 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Απριλίου. Σημειώνεται ότι το WTI υποχώρησε κατά 3% την περασμένη εβδομάδα, ενώ από τις αρχές Ιουλίου έχει καταγράψει απώλειες που ξεπερνούν το 14%.

Λιγότερο επιθετική πτώση για το Brent το οποίο αποδυναμώθηκε κατά 45 σεντς στα 56,65 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 3% για την περασμένη εβδομάδα και άνω του 10% από τις αρχές Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr