Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

H ενεργειακή κρίση «έσπρωξε» σε ρεκόρ τα κέρδη της Equinor το 2022

 



Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Equinor για το 2022, με τον νορβηγικό κολοσσό της ενέργειας να ωφελείται από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως η Equinor έγινε το 2022 ο μεγαλύτερος ..

Ρεκόρ κερδοφορίας για την TotalEnergies: Στα 20,5 δισ. δολάρια για το 2022

 





Ο γαλλικός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου Total Energies ανακοίνωσε σήμερα καθαρά κέρδη ύψους 20,5 δισεκ. δολαρίων για το 2022, αυξημένα κατά 28% σε σχέση με το 2021.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της TotalEnergies για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν...

ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ: Απολύσεις Συναδέλφων στη ΔΕΠΑ Υποδομών

 



Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε η ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ:

Η διοίκηση της ITALGAS απέλυσε στις 31/01/2023 επτά συναδέλφους μας στη ΔΕΠΑ Υποδομών, δύο εξ αυτών είναι ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και τους έστειλε στην ανεργία. Σε μια εποχή..

Που Oφείλονται τα Aστρονομικά Kέρδη των Πετρελαϊκών Κολοσσών

 




Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο έσπασαν τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών  το 2022. Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί  ανακοίνωσαν τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία τους, τα οποία ενισχύθηκαν από την άνοδο της ζήτησης, η οποία είχε μειωθεί στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 αλλά και τη μείωση των ρωσικών εξαγωγών απόρροια των κυρώσεων της Δύσης στη Μόσχα εξαιτίας του πολέμου στην..

Υδρογονάνθρακες: Ολοκληρώνει η ExxonMobil μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου τις σεισμικές έρευνες στην Κρήτη – Πότε επιστρέφει

 



Στο τέλος του φτάνει το πρόγραμμα σεισμικών ερευνών της κοινοπραξίας ExxonMobil – Helleniq Energy στα δύο θαλάσσια blocks της Κρήτης.

Σχεδόν τρεις μήνες από τότε που έφτασε το σεισμογραφικό σκάφος Sanco Swift της PGS νότια της Κρήτης οι εργασίες ολοκληρώνεται με την ..

Στο Τέξας η επόμενη στάση των LNG carriers;

 



Η δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα LNG των ΗΠΑ, αυτή της Freeport LNG, ζήτησε έγκριση από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές για να ξεκινήσει τη φόρτωση ΥΦΑ στα πλοία.

Η πυρκαγιά στη συγκεκριμένη μονάδα τον..

Η ζήτηση βενζίνης της Ινδονησίας θα αυξηθεί σημαντικά το 2023




Η κατανάλωση και οι εισαγωγές βενζίνης στην Ινδονησία, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα καυσίμου κινητήρα της Ασίας, θα μπορούσαν να σημειώσουν ρεκόρ φέτος καθώς η χώρα ανακάμπτει από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID, αν και η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί ελαφρώς μαζί..

Διπλασιάστηκαν τα κέρδη εξαμήνου της Sasol




 Ο νοτιοαφρικανικός όμιλος πετροχημικών Sasol δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει τα κέρδη του εξαμήνου να διπλασιαστούν, λόγω των ισχυρών τιμών του πετρελαίου και παρά τις λειτουργικές προκλήσεις στην εγχώρια μονάδα του.

Η Sasol αναμένει τα ονομαστικά κέρδη ανά..

Επιστολή Greenpeace & WWF για την επικείμενη αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα

 






Σε κοινή επιστολή μας με το WWF, ζητάμε από το Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, την κατάλληλη ενημέρωση, προετοιμασία και συμμετοχή του κοινού στην κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ