Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Τι αλλάζει στα βιβλιάρια υγείας

Από το onmed.gr
Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου..

Τι ισχύει αν ο εργαζόμενος δεν πάει στη δουλειά λόγω κακοκαιρίας

Από το news247.gr
«Οι εργοδότες θα πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα κατά περίπτωση τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες και δυνατότητες, για τη μείωση της έκθεσης των εργαζομένων σε κίνδυνο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και να τους παρέχουν τις κατάλληλες οδηγίες». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Εργασίας σε σχέση με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία, με αφορμή τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εργασίας επισημαίνει τα εξής:

Οι καλικάντζαροι του ηλεκτρισμού δεν πρόκειται να φύγουν μόνο με τον αγιασμό των υδάτων.


Από το greeklignite.blogspot.com
Στα Θεοφάνεια γιορτάζουμε την ταυτόχρονη εμφάνιση της Αγίας Τριάδας, του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Με τον αγιασμό των υδάτων περιμένουμε να μεταφέρουμε τη Θεία Χάρη, περιμένουμε όμως να φύγουν και οι καλικάντζαροι, που ξεσαλώνουν τις μέρες των γιορτών. Η σημερινή ανάρτηση δίνει τροφή για σκέψη, καθώς αποκαλύπτει τους καλικάντζαρους του ηλεκτρισμού. Χρειαζόμαστε όμως κάτι περισσότερο από έναν αγιασμό για να τους διώξουμε.

Φυσιολογικά η ζήτηση..

Χοντραίνει το παιχνίδι των υδρογοναναθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ με τους Τούρκους να απειλούν

Από το worldenergynews.gr
Aυξανόμενες βαίνουν οι προσδοκίες για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και για τον λόγο αυτό οι Τούρκοι σηκώνουν την ένταση με τις απειλές Ερντογάν.
Το κοίτασμα «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, με την ελάχιστη υπολογιζόμενη δυνατή ποσότητα φυσικού αερίου που είναι περίπου 672 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (3,7 τρισ. κ. πόδια φυσικού αερίου), είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κοίτασμα που βρέθηκε στον πλανήτη μας το 2018. Αν δε τα αποτελέσματα που αναμένουμε..