Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Η ΓΣΕΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ (COP26) ΣΤΗ ΓΛΑΣΚΩΒΗ

 




Οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις της Συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στη Γλασκώβη ,θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές καθώς θα είναι η πρώτη Συνδιάσκεψη (COP) που θα λάβει χώρα μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων της Συμφωνίας του Παρισιού και η πρώτη..

Kuwait, Iraq back OPEC+ oil supply rise plan, despite calls for more

 




Kuwait and Iraq support sticking to plans to raise oil output by 400,000 barrels per day (bpd) at an OPEC+ meeting on Thursday, as the U.S. called again for extra supply to cool rising prices.

Kuwait's oil minister Mohammad Abdulatif al-Fares said on Monday that the OPEC member supports the plan to..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


Νέα ήθη για τους Big Oil - Η «στάση» τους στην ενεργειακή κρίση

 


Οι μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες του κόσμου παράγουν τα περισσότερα μετρητά εδώ και χρόνια, αλλά, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν πρόκειται να τα διαθέσουν σε φρέσκα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου για την καταπολέμηση των ελλείψεων στην Ευρώπη και την Κίνα αυτόν τον χειμώνα.

Την περασμένη μάλιστα ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 


Η εκτίναξη των τιμών ενέργειας "καύσιμο" για τις περιουσίες των μεγιστάνων πετρελαίου




Μαζί με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, που συνεχίζεται εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης και τη συρρικνωμένης προσφοράς οδηγώντας τις τιμές όλων των καυσίμων στα ύψη, εκτινάσσονται και οι τιμές των μετοχών ενέργειας -καταγράφοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τριψήφιες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Νέα, εμπορικά διαθέσιμη τεχνολογία CCS, με 25€/τόνο, καθιστά την άρον-άρον απολιγνιτοποίηση ξεκάθαρη εθνική μειοδοσία.

 



Σε μια από τις πρώτες-πρώτες αναρτήσεις του ιστολόγιου, πίσω στο μακρινό πια Δεκέμβριο του 2013, είχα γράψει πως είναι ερωτηματικό κατά πόσον οι κλιματικοί στόχοι για το 2050 πιάνονται χωρίς την τεχνολογία CCS (Carbon Capture & Storage, συγκέντρωση του CO2 & αποθήκευση). Τότε ακόμα δεν υπήρχε η Συμφωνία..