Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ρεκόρ στην Νορβηγία - Ανάθεσε 83 άδειες εξερεύνησης για πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία ανέθεσε 83 άδειες, αριθμός – ρεκόρ, για την εξερεύνηση πετρελαίου σε ώριμες περιοχές της υφαλοκρηπίδας της Νορβηγίας, ένδειξη  του συνεχούς ενδιαφέροντος ενεργειακών εταιρειών για τον πετρελαϊκό τομέα της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας Τρίτη 15/1/2019.

Η έλλειψη μεγάλων ανακαλύψεων στην υφαλοκρηπίδα προκάλεσε ανησυχίες ότι η κορυφαία βιομηχανία της Νορβηγίας, η οποία απασχολεί ..

Εντονη κινητικότητα κολοσσών για τη ΔΕΠΑ

Από το kathimerini.gr
«Μήλον της Εριδος» για εγχώριους και ευρωπαϊκούς ενεργειακούς ομίλους φαίνεται ότι θα αποτελέσει η ΔΕΠΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με το ανεπίσημο ενδιαφέρον που εκφράζεται για την εταιρεία. Αν και η εκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης για το εμπορικό κομμάτι της εταιρείας δεν αναμένεται πριν από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΠΕ, που σημαίνει όχι νωρίτερα από τον Μάρτιο στην καλύτερη περίπτωση, έντονη είναι η κινητικότητα από πλευράς επενδυτών τόσο ως προς τη διοίκηση της ΔΕΠΑ όσο και ως προς το ΤΑΙΠΕΔ. Η γαλλική Total, που έχει βάλει πόδι ήδη..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

         
             
                    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΠΕ
                               ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟ∆ΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Σωµατείο µας, µε την ενεργή συµµετοχή και την έµπρακτη στήριξη των εργαζοµένων - µελών του και τη συνεπή αγωνιστική στάση του συνόλου των µελών της διοίκησής του, πλησιάζει σε ιστορικούς στόχους για τον κλάδο µας.

Την Πέμπτη 03.01.2019 υπογράφηκε µεταξύ του Σωµατείου µας και της διοίκησης των ΕΛΠΕ η «Συµφωνία Μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων για τη Ρύθµιση των Συνταξιοδοτικών Θεµάτων των Εργαζοµένων στις Ελληνικές Επιχειρήσεις Εξόρυξης και ∆ιύλισης Υδρογονανθράκων», µε την οποία τίθενται οι βάσεις για τη ριζική..

Η Βόρεια Θάλασσα στο επίκεντρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας

Από το naftikachronika.gr 
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Βόρειας Θάλασσας κατέγραψε νέα μείωση το περασμένο έτος. Μάλιστα, η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της βρετανικής υφαλοκρηπίδας άγγιξε το 2018 τα χαμηλότερά της επίπεδα από την εποχή της δεκαετίας του 1960.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Wood Mackenzie, το ενδιαφέρον της πετρελαϊκής βιομηχανίας για νέες εξορύξεις..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ


Τι αξία έχει τελικά όλο αυτό το πετρέλαιο για τους Σαουδάραβες;

Από το capital.gr
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, η Σαουδική Αραβία διαχειρίζεται τεράστιους όγκους πετρελαίου. Η πρώτη ανεξάρτητη αξιολόγηση των αποθεμάτων τα τελευταία 40 περίπου χρόνια μόλις το απέδειξε. Το ερώτημα είναι πώς θα εξασφαλίσει το βασίλειο ότι το μεγαλύτερο μέρος του δεν θα παραμείνει εκεί όταν ο κόσμος δεν θα το θέλει πια ή δεν θα το χρειάζεται. Οι παραγωγοί στον υπόλοιπο κόσμο θα πρέπει να εύχονται να μην..