Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ενεργειακή μετάβαση: Κρίσιμης σημασίας οι νέες τεχνολογίες

Από το naftikachronika.gr
Πάνω από το 1/4 των στελεχών του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν είναι πεπεισμένοι ότι θα επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση. Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήγαγε η Lloyd’s Register έδειξε ότι το 26% των ερωτηθέντων εξέφρασαν αμφιβολίες κατά πόσον η πετρελαϊκή βιομηχανία έχει τις απαραίτητες γνώσεις και δυνατότητες για μια..

ΠΥΡΣΟΣ Νο 76

Η Ζήτηση Αργού Ακολουθεί την Τροχιά Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Οικονομίας - Θα Επιβραθυνθεί στις Αρχές του 2020 για να Ανακάμψει Αργότερα

Από το energia.gr
Η παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί στις αρχές του 2020, πρoτού ανακάμψει καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με έκθεση της ανεξάρτητης εταιρείας οικονομικών ερευνών Capital Economics του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. «Η υποτονική παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα θα επηρεάσει τη ζήτηση πετρελαίου το επόμενο έτος» ανέφερε η Καρολάιν Μπέιν, επικεφαλής..

Jeffrey Sachs: Μέχρι το 2050 τελειώνουμε με την χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου - Γιατί είμαστε ήδη στο κόκκινο.

Από το worldenergynews.gr
To συνέδριο του Economist, τρίτο κατά σειρά για την βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή δεν θα μπορούσε να μην έχει παρόντα τον διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης, Global SDSN, καθηγητή του Columbia University κ.Jeffrey Sachs.

Ο κ.Sachs πέρυσι είχε μιλήσει από teleconference, φέτος όμως ήταν παρών.

O Jeffrey Sachs έκλεισε..

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 16/10/19 ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Από το gsee.gr
Την κατηγορηματική αντίθεση της ΓΣΕΕ στις διατάξεις για τα εργασιακά του επίμαχου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μιλώντας, στο πλαίσιο της ακρόασης των κοινωνικών εταίρων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το θέμα.

Ο κύριος Παναγόπουλος έκανε λόγο..

Επενδυτικές κινήσεις της Qatar Petroleum στη Βραζιλία

Από το naftikachronika.gr
Η Qatar Petroleum κέρδισε στη διαγωνιστική διαδικασία για την εκμετάλλευση τριών οικοπέδων στη θαλάσσια περιοχή της Βραζιλίας.

Η ανακοίνωση έγινε από το Εθνικό Δίκτυο Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Βιοκαυσίμων της Βραζιλίας, σε δημόσια συνεδρίαση που..

TAP: Παίρνει μπρος από τον επόμενο μήνα με την έναρξη των δοκιμαστικών λειτουργιών

Από το energypress.gr
Το εμβληματικό πρότζεκτ του Διαδριατικού Αγωγού που διατρέχει όλη τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στις χώρες της δυτικής Ευρώπης το αζέρικο φυσικό αέριο, μπαίνει σταδιακά σε φάση λειτουργίας.

Όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας σε διημερίδα για τα μέτρα ασφαλείας του αγωγού, που πραγματοποιείται..

Η «φόρμουλα» συμμετοχής των ΕΛΠΕ στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας – Προς Μάρτιο οι δεσμευτικές προσφορές για ΔΕΠΑ Εμπορίας και Δικτύων

Από το worldenergynews.gr
Τη δυνατότητα των Ελληνικών Πετρελαίων να διεκδικήσουν τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, αποχωρώντας από την εταιρεία στην περίπτωση που κάποιος άλλος επενδυτής υποβάλει μεγαλύτερη προσφορά για το σύνολο των μετοχών της, θα προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Δημόσιο προτίθεται..

Οι αμερικανικές κυρώσεις στη ναυτιλία έδωσαν απροσδόκητη ώθηση στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια

Από το worldenergynews.gr
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα στις θυγατρικές του τεράστιου κινεζικού ναυτιλιακού στόλου της Cosco έδωσαν μια απροσδόκητη ώθηση στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια, καθώς λιγότερο αργό πετρέλαιο από τη Βόρεια Θάλασσα και τη Δυτική Αφρική κατευθύνεται ανατολικά,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις traders και οι αναλυτών.

Τα ναύλα έχουν αυξηθεί καθώς οι παραγωγοί πετρελαίου αναζητούν..

Συνεργασία με ENI και OMV θέλει η ADNOC για την επέκταση του διυλιστηρίου της σε 1,5 εκατ βαρέλια

Από το worldenergynews.gr
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC) επιθυμεί να συνεργαστεί με την ιταλική εταιρεία Eni και την Αυστριακή  OMV  για την επέκταση της ικανότητάς της διύλισης σε 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ADNOC έχει συνολική ικανότητα..