Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


 Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στη zougla.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΗ ΓΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5



Θέμα: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V».  

Κύριε Πρόεδρε
Σε συνέχεια της από 22.11.2012 επιστολής μας, όπου σας εκφράζαμε «την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό μας σε ό,τι έχει να κάνει με την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα υπογραφής της σύμβασης με την μειοδότρια εταιρεία, για την ανάθεση της κατασκευής του έργου «Πτολεμαΐδα V», σήμερα, 13 ημέρες πριν να λήξει η προθεσμία για συμβολαιοποίηση της εν λόγω μονάδας, επανερχόμαστε στο θέμα προκειμένου να προλάβουμε το ένα και μοναδικό αρνητικό σενάριο, που με πολύ απλά λόγια είναι το να χαθεί η Μονάδα.
Κύριε Πρόεδρε
Έχουμε ξοδέψει πολύ μελάνι και πολύ κόπο δίνοντας αναρίθμητους αγώνες (αν και δε θα χρειαζόταν καν να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά το επέβαλλαν οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες που παρατηρήθηκαν και παρατηρούνται) προκειμένου να ενισχύσουμε και να δώσουμε ώθηση στις διαδικασίες για την κατασκευή της «Πτολεμαΐδας V». Το ίδιο όμως έχει κάνει και η ΔΕΗ, το Διοικητικό της Συμβούλιο και οι υπηρεσίες της. Έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να την αφήνει αυτή τη στιγμή να χάνεται, παρεκκλίνοντας του αρχικού στόχου και σκοπού.
Τα πράγματα που την αφορούν είναι πλέον πολύ γνωστά:
● Η κατασκευή της από τη ΔΕΗ αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο της Ελλάδας και πλέον και το μοναδικό αναπτυξιακό για την επιχείρηση που καθίσταται υλοποιήσιμο.
● Είναι ένα έργο που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, της ίδιας της επιχείρησης και της τοπικής κοινωνίας.
● Είναι ένα έργο πνοής που σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται και επιτάσσεται η κατασκευή του, για λόγους οικονομικούς και εθνικούς.
ü      Τη μονάδα αυτή τη θέλουν ΟΛΟΙ
ü      Τη θέλουν οι εργαζόμενοι
ü      Τη θέλει η τοπική κοινωνία
ü      Την απαιτεί η Εθνική μας οικονομία
ü      Την επιβάλλουν οι συνθήκες
ü      Οι μόνοι που δεν την θέλουν είναι τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Κύριε Πρόεδρε
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μια ακόμα φορά σας εφιστά την προσοχή και σας θυμίζει την υποχρέωση που έχετε (καθώς έχετε την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.) να προχωρήσετε στην συμβολαιοποίηση του έργου αυτού. Οι εργαζόμενοι σας καλούν να αντισταθείτε στα συμφέροντα, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες και ακούγοντας τη φωνή όλων των υπολοίπων.
Σε διαφορετική περίπτωση, εσείς πολύ καλύτερα από τον καθένα γνωρίζετε ότι θα έχετε χρεωθεί την παταγώδη αποτυχία της υλοποίησή της.
Επιπλέον, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί:
ü      Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
ü      Την τοπική κοινωνία
ü      Τους Βουλευτές
ΤΩΡΑ, περισσότερο από ποτέ, να ενισχύσουν το κοινό μας αίτημα, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας και να πιέσουν προς την κατεύθυνση που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να είναι μονόδρομος: ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.    
ΠΗΓΗ:spartakos-dei.gr

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ



Στις 18 και 19/2  ψηφίζουμε για εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ της εταιρείας και ΟΧΙ για εκπροσώπους της εταιρείας . 

Γενική Απεργία 20 Φλεβάρη - Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!!


 ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr/

Το βίντεο που κόπηκε από τον Πρ. Αρχ. Ραδιοτηλεόρασης

Η αναθεώρηση του Συντάγματος ως μοχλός παραπλάνησης για την αποτυχία των μνημονίων.




Η χώρα κατέρρευσε, ο λαός εξαθλιώνεται μέρα με τη μέρα, οι Έλληνες εγκαταλείπουν την πατρίδα για να επιβιώσουν ανθρώπινα, το πολίτευμα σάπισε και δεν μπορεί να προστατεύσει πλέον κανένα ανθρώπινο δικαίωμα και όμως το υπεύθυνο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στον αφανισμό, εξακολουθεί να παραμένει ακλόνητο...
στη θέση του και να αμείβεται αδρά από τις δικές μας περιουσίες.
Η δικτατορία των δανειστών ποτέ δεν θα πατούσε το πόδι της στη χώρα μας αν δεν υπήρχαν τα εδώ ενεργούμενα υποχείριά της όλων των αποχρώσεων, τα οποία ως νέοι κοτζαμπάσηδες συνεργάτες του Μεγάλου Σουλτάνου (τρόϊκα) κρύβουν την ανικανότητα και την εθελοδουλία τους για μια καρέκλα δοτής εξουσίας, πίσω από τους δήθεν άτεγκτους κανόνες του πολιτεύματος, το οποίο τα ίδια καταπατούν.
Τώρα, μπροστά στο τραγικό αδιέξοδο και του τρίτου μνημονίου και πριν εκραγεί ο λαός, βγαίνει ξανά το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα στρέφοντας την προσοχή του κόσμου στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Μια αναθεώρηση που από τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από το πολιτικό σύστημα, αγνοεί για μια ακόμα φορά παντελώς το λαό, αποσκοπώντας στην εξασφάλιση της διεφθαρμένης Ολιγαρχίας. Από κοντά και τα παπαγαλάκια της κρατικοδίαιτης παρασιτικής ιντελιγκέντσιας της χώρας γνωμοδοτούν υπέρ της επιβίωσης της ολιγαρχικής νομενκλατούρας που τα σιτίζει με αστείες προτάσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν πουθενά το λαό.
Τα ψέματα όμως τελείωσαν. Το Σύνταγμα δεν θα αναθεωρηθεί από απονομιμοποιημένους εντολοδόχους των δανειστών που μας κατέστρεψαν.  Το Σύνταγμα θα αλλάξει συθέμελα από τον ίδιο το λαό που είναι το ανώτατο όργανο του κράτους.  
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Μεγάλες «ενεργειακές συμμαχίες» και έσοδα ρεκόρ για την Rosneft




Η Rosneft διεκδικεί από την Gazprom τον τίτλο της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρίας στον τομέα του πετρελαίου. Την ίδια στιγμή προχωρά σε σημαντικές διεθνείς συμμαχίες με ενεργειακούς κολοσσούς αναφέρει το πρακτορείο  ITAR-TASS .
Κατά 7,2% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας, Rosneft, το 2012, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 11 δις δολαρίων, ανακοίνωσε η εταιρία.
Από το Μάιο του 2012 που τέθηκε επικεφαλής της Rosneft, ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ιγκόρ Σέτσιν, δρομολόγησε την ανάπτυξή της προς όλες τις κατευθύνσεις και στο τέλος του έτους, η αξία των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) ανέβηκε κατά 41%.
Σήμερα η αξία της εκτιμάται στα 90 δις δολάρια. Πάντως, η πραγματική αξία της εκτιμάται πολύ περισσότερο, περίπου στα 120 δις δολ., όπως δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της κρατικής εταιρίας στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αν οι στόχοι του κ.Σέτσιν εκπληρωθούν, τότε η τιμή της Rosneft μπορεί μετά από ένα-δυο χρόνια να ξεπεράσει εκείνη της Gazprom (η κεφαλαιοποίησή της είναι 115 δις δολ.).
Τα τελευταία δυο χρόνια η Rosneft προσκαλούσε συνεχώς τις ρωσικές και ξένες εταιρίες να συμμετάσχουν στα σχέδια έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής.
Να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο του 2011, η Rosneft ανακοίνωσε την πρώτη «Αρκτική συμμαχία» της με τη βρετανική ΒΡ. Εκτός από την εκμετάλλευση τριών κοιτασμάτων στη Θάλασσα του Καρς, η συμφωνία προέβλεπε και την αμοιβαία ανταλλαγή μετοχών ύψους 16 δις δολ. Ωστόσο, η συμμαχία αυτή τελικά δεν κλείστηκε.
Λίγο αργότερα, η Rosneft βρήκε τον αντικαταστάτη της ΒΡ, στην αμερικανική Exxon Mobil. Αργότερα, στον κατάλογο των εταίρων της Ρωσίας στα πεδία υδρογονανθράκων εισήλθαν η ιταλική Eni και η νορβηγική Statoil.
Αυτή τη στιγμή η Rosneft ετοιμάζεται για γεωλογικές έρευνες των κοιτασμάτων που της ανήκουν στην υφαλοκρηπίδα (περίπου 40 άδειες), και είναι κατηγορηματικά αντίθετη να επιτρέψει η κυβέρνηση την είσοδο ιδιωτικών ρωσικών εταιρειών στα κοιτάσματα. «Η Rosneft μοιράστηκε τα ρίσκα με ξένες εταιρίες, οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν τις εργασίες γεωλογικής έρευνας, θα εξασφαλίσουν τις τεχνολογίες και θα παραχωρήσουν στη ρωσική κρατική εταιρία μερίδιο σε ξένα προγράμματα», επεσήμανε ο αναλυτής της Raiffeisenbank, Αντρέι Πολιστσούκ.
Στα σχέδια της Rosneft περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη είσοδός της στον τομέα του φυσικού αερίου, ώστε να παράγει τουλάχιστον 100 δις κυβικά μέτρα ετησίως. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ


 Διαβάστε την ανακοίνωση 

ΤΗΛΕ-BIG BROTHER ΑΠΟ INTEL Θα παρακολουθούν τους τηλεθεατές για να τους... "ικανοποιούν"




Η Intel ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα νέο τμήμα που θα έχει ως αποστολή την ανάπτυξη συστημάτων και τεχνολογίας για την τηλεόραση. O γίγαντας της βιομηχανίας των υπολογιστών θα αναπτύξει αρχικά ένα σύστημα το οποίο θα παρακολουθεί τις κινήσεις και τη συμπεριφορά των ατόμων που βλέπουν τηλεόραση και αναλόγως του τι κάνουν θα τους προβάλλει τηλεοπτικά προγράμματα και διαφημίσεις που (θεωρητικώς) τους αφορούν άμεσα.
Πρόκειται για ένα σύστημα προβολής «εξατομικευμένων» προγραμμάτων και διαφημίσεων όπως έχουν ονομαστεί οι υπηρεσίες του είδους που βασίζονται σε μεθόδους παρακολούθησης τηλεθεατών και χρηστών του Internet.
Ο τηλε-Big Brother
Tο νέο τμήμα ονομάστηκε Intel Media και το πρώτο σύστημα που θα δημιουργήσει θα αποτελείται από μια κάμερα και αισθητήρες που θα παρακολουθούν τους τηλεθεατές. Στη συνέχεια ένα σύστημα επεξεργασίας των δεδομένων θα κάνει τις αναλύσεις και θα επιλέγει τις διαφημίσεις που θα προβάλλει.
«Η νέα υπηρεσία θα είναι πολύ προσωπική, θα σε παρακολουθεί, θα μαθαίνει πράγματα που σε αφορούν και τελικά θα ενδιαφέρεται για το ποιος είσαι» υποστηρίζει ο Ερικ Χάγκερς, αντιπρόεδρος του νέου τμήματος. Αν το σύστημα δει ένα ζευγάρι να παρακολουθεί τηλεόραση αγκαλιά θα επιλέξει να προβάλει σχετικές διαφημίσεις όπως, παραδείγματος χάριν, ανθοπωλεία, προφυλακτικά, πρακτορεία ταξιδιών κλπ.
Σύμφωνα με τα στελέχη της Intel το σύστημα θα μαθαίνει τις προτιμήσεις των μελών μιας οικογένειας και θα δημιουργεί ένα προφίλ τους. Κάθε φορά που ένα μέλος της οικογένειας παρακολουθεί τηλεόραση το σύστημα θα το αναγνωρίζει και θα προβάλλει όχι μόνο διαφημίσεις αλλά και τηλεοπτικά προγράμματα που ταιριάζουν στο προφίλ του. «Σήμερα η τηλεόραση δεν γνωρίζει τίποτε για σένα και παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες για όλους μέσα σε ένα σπίτι» αναφέρει ο Χάγκερς.
Οπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών που θέτουν θέμα ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
[Πηγή Το Βήμα-Science]
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 27% ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 3.642.102 απασχολούνται - 4.690.163 δεν εργάζονται!




Σοκ, που δείχνει την ανατροπή που έχει συντελεστεί στην ελληνική κοινωνία, προκαλεί το γεγονός ότι οι άνεργοι και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός της χώρας υπερτερούν κατά 1.048.061 άτομα από τους εν ενεργεία εργαζομένους, όπως δείχνουν τα στοιχεία για την ανεργία που ανακοίνωσε η Στατιστική Αρχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που καταγράφουν ποσοστό ανεργίας 27% για τον Νοέμβριο (30% ανεβάζει το ποσοστό το ΚΕΠΕ για το 2013), η σχέση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού με τους μη οικονομικά ενεργούς άρχισε να αντιστρέφεται από τα τέλη του 2010, που ήταν 1 προς 1. Δηλαδή οι απασχολούμενοι ήταν 4.298.356 άτομα και οι μη ενεργοί 4.004.316.
Το 2011, οπότε η κρίση με το 1ο και το 2ο Μνημόνιο έχει πλέον δρομολογηθεί για τα καλά, οι μη ενεργοί οικονομικά παίρνουν κεφάλι και είναι περισσότεροι κατά 478.226 άτομα (4.385.932) από τους εργαζομένους που ανέρχονται σε 3.907.686. Το 2012, οι μη εργαζόμενοι είναι περισσότεροι κατά 1.000.000 και ανέρχονται σε 4.690.163, χωρίς τους συνταξιούχους, έναντι 3.642.102 εργαζομένων.
Οπως επισημαίνει στην «Ε» ο διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου, η σχέση αυτή ξεκίνησε να ανατρέπεται από το 2009 και «σήμερα οι οικονομικά μη ενεργοί είναι κατά 1.000.000 περισσότεροι από τους εργαζομένους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα έσοδα του κράτους, στους φόρους και στις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας για τον περασμένο Νοέμβριο ανήλθε σε 27,0%, έναντι 20,8% για τον ίδιο μήνα του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Νοέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.642.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.339.982 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 265.584 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011 (μείωση 6,8%) και κατά 30.144 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,8%).
Αντίθετα, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 323.808 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 1,5%). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 19.577 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,1%).



Επιδείνωση
Ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός συνεργάτης στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, Γιάννης Κουζής, τόνισε στην «Ε» ότι η «δραματική εξέλιξη στο πεδίο της απασχόλησης έχει δημιουργήσει το πρωτοφανές για τα χρονικά, ο όγκος των απασχολουμένων να μειοψηφεί ως προς τις παραγωγικές ηλικίες σε σχέση με τον αριθμό των αέργων και των ανέργων. Η κατάσταση αυτή δημιουργείται από το 2009 και επιδεινώνεται με δραματικούς ρυθμούς στη συνέχεια με την όξυνση της κρίσης. Η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 27% από τα μέτρα που διευκολύνουν τις απολύσεις».
Μεγαλύτερη ανεργία βιώνουν οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών (61,7%) από 50,1% πέρυσι και ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25-34 ετών (36,2%) από 29,8% και 35-44 ετών (23,3%) από 16,9%.
Ο νομός με τη μεγαλύτερη ανεργία είναι η Αττική (29%) και ακολουθούν οι Περιφέρειες Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας 28,2%, Μακεδονίας - Θράκης 27,2%, ενώ η μικρότερη αύξηση παρατηρείται στο Αιγαίο (20,1%).
Τα χαρακτηριστικά της ανεργίας εμφανίζουν έντονες εποχικές διακυμάνσεις: για παράδειγμα, στην Ελλάδα η απασχόληση αυξάνεται το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού (αν δεν υπάρχουν αντισταθμιστικοί παράγοντες).
Η εποχική προσαρμογή είναι μια στατιστική τεχνική που «απομακρύνει» την επίδραση της εποχικότητας από μια χρονολογική σειρά, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο περισσότερο ορατή την υποκείμενη τάση στη μεταβολή ενός μεγέθους. 
ΠΗΓΗ:enet.gr

Κούκος

κουκος 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Πρατηριούχοι: Οι φόροι ευθύνονται για τις τιμές της βενζίνης




Η πρωτιά της Ελλάδας σε ότι αφορά τη δαπάνη για την αγορά βενζίνης που καταγράφηκε σε μελέτη διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου (Bloomberg) είναι αποτέλεσμα της πρωτοφανούς φορολογικής επίθεσης που εξαπέλυσε το κράτος στα υγρά καύσιμα και την ενέργεια συνολικά τα τελευταία χρόνια, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε ανακοίνωσή της.
Η πολιτική αυτή χωρίς να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα για τα δημόσια έσοδα, γύρισε την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω, χιλιάδες πολίτες να αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των μετακινήσεών τους ή, ακόμη χειρότερα, το κόστος θέρμανσης.
Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι εκτός από την αύξηση των φόρων η ακρίβεια στα καύσιμα οφείλεται και στην ελληνική «πατέντα» να επιβάλεται ο ΦΠΑ 23 % και στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Έτσι, κάθε φορά που αυξάνεται ο ΕΦΚ οι καταναλωτές υφίστανται διπλή επιβάρυνση και από την άνοδο του ΦΠΑ.
Η μόνη ρεαλιστική πολιτική όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου είναι η μείωση των φόρων στα καύσιμα σε ρεαλιστικά επίπεδα και η άρση επιβολής του ΦΠΑ επί των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης των καυσίμων.
Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναδείξει το θέμα και να εξαντλήσει τα διαπραγματευτικά περιθώρια με την τρόικα προς την κατεύθυνση αυτή, αντί να υπερασπίζεται μια αποτυχημένη πολιτική που ζημιώνει και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αναφέρει ο ΠΟΠΕΚ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Χρυσή Αυγή ψηφίζει τη μίσθωση νησίδων

Απεργιακές κινητοποιήσεις του Ε.Κ.Ελευσίνας




Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στον αγώνα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας και των εργαζομένων στο Θριάσιο Πεδίο οι οποίοι πραγματοποιούν την Τρίτη 19/2/2013 πανελευσινιακή 4ωρη Στάση Εργασίας (11.00-15.00).
Τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στο Θριάσιο Πεδίο με βασικότερο αυτό της ανεργίας έχουν οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες στην απόγνωση, χωρίς προοπτική ανάκαμψης και πολιτικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης.
Τα αιτήματα των εργαζομένων της περιοχής είναι αιτήματα όλης της ελληνικής κοινωνίας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη αλλαγής των αδιέξοδων, υφεσιακών κυβερνητικών πολιτικών της λιτότητας και της φοροεπιδρομής.
 ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θέλοντας να εκφράσει την αγωνία και την αγανάκτησή του στον μέγιστο βαθμό για όλα εκείνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Πεδίο και προκειμένου να πάρουν την έκταση που χρειάζεται σε πανελλαδική εμβέλεια, για την ημέρα της 4ωρης πανθριασιακής στάσης εργασίας την Τρίτη 19 Φλεβάρη 2011 και μετά τις ομιλίες της συγκέντρωσης  στο Εργατικό Κέντρο στις 11:00 το πρωί,  αποφάσισε αντί για πορεία με κατάληξη στον ΟΑΕΔ, να πραγματοποιήσουμε 15λεπτο αποκλεισμό της πρώτης εισόδου της πόλης, καθώς και της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.
Πρότασή μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα των εργαζομένων του Θριασίου:

ΤΕΡΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΕΣ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
  
ΠΗΓΗ:.ekeda.gr