Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αυτά είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Αυτά είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
Από έξι μήνες έως 17 χρόνια αυξάνονται έως το 2022 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε χιλιάδες ασφαλισμένους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες και θα αναρτηθεί στη « Διαύγεια» τις επόμενες μέρες. (Δεν πρόλαβε να πάρει αυθημερόν αριθμό ΦΕΚ).

Στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται δύο πίνακες τόσο γι' αυτούς που θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.000 ημερών ασφάλισης (33,3 έτη) και πάνω, όσο και για τους υπόλοιπους που απαιτούνταν λιγότερα ένσημα, με καταληκτικό όριο ηλικίας το 67ο έτος.

Ημερομηνία ορόσημο για τη σταδιακή αύξηση των ετών συνταξιοδότησης είναι...

Συμβουλές για την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης


Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) υπενθυμίζει τι θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης. Συγκεκριμένα...

«nomopedia…Μηχανικού Εγχειρίδιο», ένα νέο ψηφιακό αποθετήριο νομοθεσίας για μηχανικούς

ΤΕΕ | Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Την έναρξη της λειτουργίας ενός νέου ψηφιακού εργαλείου για μηχανικούς ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος τους ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Πρόκειται για το «nomopedia…Μηχανικού Εγχειρίδιο», ένα νέο ψηφιακό αποθετήριο νομοθεσίας για μηχανικούς. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος συγκέντρωσε σε ένα σημείο και παρέχει στα μέλη του μέσα από το portal του ΤΕΕ την αναγκαία και χρήσιμη νομική πληροφορία που χρειάζονται οι μηχανικοί στην καθημερινότητά τους.

Σχετικά με το νέο εργαλείο, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε...

Κοντά στο χαμηλό μήνα το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του αργού, τη στιγμή που οι τιμές του φυσικού αερίου έκλεισαν στο χαμηλότερο σημείο τους από το 2012.

Η ενίσχυση του δολαρίου και τα στοιχεία της Baker Hughes που έδειξαν οριακή εβδομαδιαία μεταβολή στον αριθμό των ενεργών πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Ειδικότερα...