Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η Halliburton μειώνει τις θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α. λόγω πτώσης των τιμών του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η εταιρία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου Halliburton, θα προχωρήσει στην περικοπή 350 θέσεων εργασίας στην Οκλαχόμα, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε στην πολιτεία , εν μέσω της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου από την εξάπλωση του κοροναϊού και τον πόλεμο τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.

Οι περικοπές προσωπικού θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα στη μονάδα του Ντάνκαν, στην Οκλαχόμα, σύμφωνα..

Σε «καραντίνα» η γεώτρηση στην ΑΟΖ

Από το energypress.gr
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού (COVID19) και η εξάπλωσή του σε όλον τον πλανήτη δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε τον ενεργειακό τομέα και τη βιομηχανία έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Υπό κανονικές συνθήκες, η Κυπριακή Δημοκρατία θα προετοιμαζόταν αυτές τις μέρες, αρχές Απριλίου, για γεώτρηση στον στόχο «Κρόνος» στο θαλασσοτεμάχιο 6 της ΑΟΖ, το οποίο ανήκει στην κοινοπραξία ENI-TOTAL. Σύμφωνα ωστόσο με καλά ενημερωμένες πηγές του Υπουργείου Ενέργειας, που μίλησαν..

Goldman: Τα νέα δεδομένα για τα διυλιστήρια - Πωλήσεις μετοχής τέλος για Motor Oil, η νέα αξιολόγηση για την εταιρία

Από το worldenergynews.gr
Τις επιπτώσεις στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια αναλύει η έκθεση της Goldman Sachs μετά την καταβαράθρωση των τιμών του πετρελαίου, επισημαίνοντας ότι τα μείγματα gasoline και αεροπορικών καυσίμων έχουν πέσει 80 % και 50% αντίστοιχα.
Τα αντίστοιχα του Diesel παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανθεκτκότητα αλλά η κάμψη της παγκόσμιας ζήτησης ενδέχεται να παρασύρει και αυτά.
Οι μεγάλες πτώσεις των τιμών που έλαβαν..

Ερώτηση για κρούσματα κορωνοϊού στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου


Ερώτηση για τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εμφανιστεί στην Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, ύστερα και από τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη 2 Απριλίου στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, ενός 52χρονου εργαζόμενου χειριστή κλαρκ σε βιομηχανία της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο κ. Αρβανιτίδης αναφέρει στην Ερώτησή του ότι μετά..

Χορηγία των ΕΛΠΕ στο Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος" του Δήμου Μεγαρέων

Από το energypress.gr
Η Πρόεδρος Ιωάννα Ρήγα και τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» ευχαριστούν θερμά τον όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» ο οποίος μετά από σχετικό αίτημα του νομικού προσώπου στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναλάβει για την καταπολέμηση του Covid -19 στη χώρα μας, διέθεσε το ποσό των 2.500 € για την προμήθεια υλικών ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό κ.α). 

Τα υλικά ατομικής προστασίας θα δοθούν..