Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Οι 10 προτεραιότητες της Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής

Η πατρίδα μας βρίσκεται στο μεταίχμιο της μετεξέλιξής της σ’ έναν σπουδαίο ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής. Με αφετηρία το ν.4001/2011, όταν υπήρξε η  πρώτη θεσμοθέτηση για τον μετασχηματισμό της εθνικής ενεργειακής αγοράς, διαμορφώσαμε τις μεγάλες εθνικές ενεργειακές προτεραιότητες, ώστε η Ενέργεια και οι Ορυκτοί Πόροι να αποτελέσουν βασικό θεμέλιο του νέου Εθνικού Παραγωγικού Μοντέλου, που δημιουργεί εθνικό πλούτο και νέες θέσεις εργασίας. 

Η προώθηση της εθνικής Ενεργειακής Ασφάλειας, με αξιοποίηση ..

Γ. Γρηγορίου: Ελπίδες για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα

Από το energypress.gr
Το τελευταίο διάστημα διατυπώνονται ποικίλες απόψεις  σχετικά με την ύπαρξη ή μη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελλαδικό χώρο με τα συνεπακόλουθα εύλογα ερωτήματα: ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από τις ερευνητικές εργασίες και από την παραγωγή στο περιβάλλον και στον τουρισμό, πως επιδρά στις επενδυτικές αποφάσεις η τιμή του πετρελαίου, γιατί είναι «περιορισμένο» το ενδιαφέρον που..

Διεθνής διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση του εξαντλημένου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον Κόλπο της Καβάλας

Από το worldenergynews.gr
Στην πρόσληψη συμβούλων με στόχο τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού παραχώρησης του εξαντλημένου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον Κόλπο της Καβάλας προχωρεί σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ. 

Πρόκειται για ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, το οποίο παρ’ ότι έχει ενταχθεί στο δυναμικό του ΤΑΙΠΕΔ από το 2011, εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν..