Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Πράσινοι φασίστες: όχι μόνο μας θεωρούν βόδια, θέλουν κυριολεκτικά να μας κάνουν βόδια!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το μεθάνιο είναι 25 φορές πιο δραστικό απ' το CO2 στην παγίδευση της θερμότητας στην ατμόσφαιρα και το μεθάνιο που παράγουν οι αγελάδες αποτελεί πάνω απ' το 1/3 των ανθρωπογενών εκπομπών μεθανίου. Έγραψα το Μάιο πως αν όλη η παράνοια περί "κλιματικής αλλαγής" και μείωσης των ανθρωπογενών εκπομπών είχε βασιμότητα, θα έπρεπε να προτείνουν και μείωση στους πληθυσμούς των βοοειδών, βασικής τροφής σ' όλο τον πλανήτη, παρόλο που, όπως ωστόσο είχαμε δει στο τέλος Δεκεμβρίου, στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει καν πόσες είναι οι φυσικές εκπομπές μεθανίου ανά τον πλανήτη, πχ τους ωκεανούς ή την Αρκτική. 


Δυστυχώς, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω, ίσως έγινα μάντης κακών ειδήσεων, οι πράσινοι φασίστες δεν διστάζουν πουθενά. Η νέα παγκόσμια "θρησκεία" της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής" έχει φέτος ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς, τη συμφωνία προθέσεων, που επιτεύχθηκε το Δεκέμβριο 2015 στο Παρίσι, στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP21). Οι κυβερνητικές ελίτ δρουν πλέον περισσότερο συντονισμένα, όλο και περισσότερο ερήμην των λαών και φαίνεται πλέον πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ...

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Από το capital.gr
Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία άνω του 95% η έναρξη της διαδικασίας για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από την τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ. Το σχέδιο εγκρίθηκε όπως ακριβώς είχε προταθεί στην ημερήσια διάταξη από το διοικητικό συμβούλιο, με μοναδική διαφοροποίηση την εξειδίκευση των ποσοστών που θα παραχωρηθούν στην εταιρεία του δημοσίου και στον στρατηγικό επενδυτή, η οποία έγινε μετά από πρόταση του εκπροσώπου του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του δημοσίου ΔΕΣΑΔΜΗΕ θα αποκτήσει μετοχές ίσες με το 25% του ΑΔΜΗΕ ενώ ο στρατηγικός επενδυτής θα αποκτήσει το 24%. Το υπόλοιπο 51% θα εισφερθεί στην εταιρεία συμμετοχών της οποίας η μετοχική σύνθεση παραμένει ίδια με τη σημερινή μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ.

Η έναρξη των διαδικασιών ανοίγει τον δρόμο ώστε..

Ενδιαφέρον για την Jet Oil

Από το espressonews.gr
Φήμες ότι ο Ελληνοαμερικανός Κατσιματίδης θα επενδύσει 120.000.000 €, αν υπάρξει σχέδιο αναδιάρθρωσης που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα 

Μπλόκο στην αίτηση υπαγωγής της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών Jet Oil της οικογένειας Μαμιδάκη στο άρθρο 99 επιχειρεί τράπεζα, η οποία ενεργεί ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση ανάκλησης της προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές που εξασφάλισε προ εβδομάδων η Jet Oil, μέχρι να συζητηθεί η υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η φημολογία σύμφωνα με την οποία ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος ελέγχει μεταξύ άλλων την..

Ένας καρχαρίας «σαρώνει» τα ύδατα σε λιμάνια και ωκεανούς


Από το naftikachronika.gr
Η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ υπέγραψε την προηγούμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου συμφωνία με τη νεοφυή επιχείρηση (Start-up Company) «RanMarine» για την προμήθεια υποθαλάσσιου εξοπλισμού, που θα έχει τη δυνατότητα να σαρώνει τα ύδατα σε λιμάνια και ωκεανούς καθαρίζοντάς τα από τα πλαστικά αντικείμενα που αιωρούνται σε αυτά.

Τα εν λόγω υποθαλάσσια μηχανήματα έχουν τη μορφή ενός καρχαρία και τους έχει δοθεί η κωδική ονομασία: «Waste Sharks».

Αυτό που καθιστά την εφεύρεση της ολλανδικής start-up επιχείρησης ξεχωριστή, καινοτόμο και ιδιαιτέρως «έξυπνη» είναι το γεγονός ότι..

No Comments...


Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ 11/07/16 & Εξώδικο προς ΕΛΠΕ


Αυτές τις μέρες ζούμε ένα θέατρο άκρως αποκαλυπτικό! Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Προσλήψεων για τους Χειριστές Νότου, συνεχίστηκε η γνωστή κόντρα μεταξύ Εταιρείας και Σωματείου για το ποιος είναι ο ρόλος του καθένα και χαρακτήρας συμμετοχής του Σωματείου στις Επιτροπές αυτές, συμμετοχή που κατακτήθηκε χρόνια τώρα και κατοχυρώθηκε μέσω του Εσωτερικού Κανονισμού.

  Η εταιρεία με μια σειρά αυθαίρετες ερμηνείες, προσπαθεί…


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δέκα οικόπεδα θα προσφέρει εκ νέου ο Λίβανος στις πετρελαϊκές

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Ο Λίβανος πρόκειται να προσφέρει εκ νέου τα 10 υπεράκτια οικόπεδα της ΑΟΖ του σε διεθνείς πετρελαϊκές, καθώς ολοκληρώθηκε συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας, όπως δήλωσαν κοινοβουλευτικές πηγές την Παρασκευή.

Η διαφωνία μέχρι πρότινος εστιαζόταν στο πόσα οικόπεδα θα προσφερθούν στο νέο διαγωνισμό, καθώς ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Γκερμπάν Μπασίλ, πρότεινε να δοθούν μόνο πέντε.

Πλέον, η συμφωνία θα τεθεί στην αρμόδια αρχή υδρογονανθράκων της χώρας προς έγκριση. Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει τι θα γίνει με τα οικόπεδα τα οποία συνορεύουν με την ισραηλινή ΑΟΖ και αναμένεται να αποφασίσει για την οριοθέτησή τους και πιθανή συμφωνία διαμοιρασμού με τους Ισραηλινούς.

Η ανησυχία των Λιβενέζων είναι ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει πρώτο στην εκμετάλλευση των δικών του κοιτασμάτων στα σύνορα και για αυτό προωθείται η προσφορά των συγκεκριμένων οικοπέδων άμεσα σε ξένες πετρελαϊκές.

Εξαιρετικά αποδοτικό βιοκαύσιμο από «αντίστροφη φωτοσύνθεση»

Αποτέλεσμα εικόνας για Εξαιρετικά αποδοτικό βιοκαύσιμο από «αντίστροφη φωτοσύνθεση»
Από το naftemporiki.gr
Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία ανέπτυξε μια διαδικασία «αντίστροφης φωτοσύνθεσης» που μετατρέπει βιομάζα σε καύσιμα, χρησιμοποιώντας την ενέργεια του ήλιου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αντίθετη διαδικασία από αυτή που ακολουθούν τα φυτά για να μετατρέψουν το ηλιακό φως σε χημική ενέργεια και μπορεί να οδηγήσει σε νέες βιομηχανικές μορφές καθαρής ενέργειας που στο μέλλον θα αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα, υποστηρίζουν οι Δανοί ερευνητές.

Η βιομάζα, συνήθως..

Λοιπόν, τί νέα;..


Από το mandatoforos.blogspot.gr

Στο σπίτι όλοι καλά;
     Τα παιδιά;
     Υγείαν έχετε; Μπράβο.

     Σήμερα το blog φρακάρησε από ιδέες και είπε να πιάσει μία εικονική συζήτηση με τους αναγνώστες του.
     Λοιπόν;  Για λε, για λέ.. 

     Περνάτε καλά; Σας άρεσαν οι αναπλαισιώσεις των συντάξεων; Αυτές καλέ, που πας στο ΑΤΜ και γυρνάς με εγκεφαλικό.
     Όχι μειώσεις. Α-να-πλαι-σι-ώσεις. Το είπε κι..

Προσωρινός Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στην ΕΔΕΥ ο Λουκάς Γεωργαλάς

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Μετά από τις παραιτήσεις της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Σ. Σταματάκη, και του Αντιπροέδρου, Α. Γεωργακόπουλου, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πλέον χρέη επικεφαλής της Εταιρείας θα εκτελεί ο κ. Λουκάς Γεωργαλάς.

Ειδικότερα, σε συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΥ, στις 31 Μαϊου, αποφασίστηκε η νέα σύνδεση του ΔΣ η οποία θα αποτελείται από τους εξής:

Ο νέος τερματικός σταθμός της Δουνκέρκης παρέλαβε το πρώτο φορτίο LNG

Από το naftikachronika.gr
Η Δουνκέρκη απέκτησε ένα νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουλίου «υποδέχθηκε» το πλοίο «Madrid Spirit», το οποίο μετέφερε 135.000 m³ υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Νιγηρία.

Ο νέος τερματικός σταθμός κατασκευάστηκε από μία κοινοπραξία με επικεφαλής την γαλλική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EDF, το κόστος άγγιξε το σχεδόν 1 δις ευρώ και έχει μία δυνατότητα εισαγωγής και επαναεριοποίησης που φτάνει τα 13 δις m³ / έτος.

Ο νέος σταθμός θα προμηθεύεται φορτία -με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες- από..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για σκεεπ
Σε συνέχεια της από 7/7 ανακοίνωσης μας για την αποκατάσταση της αλήθειας και την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων σας επισυνάπτουμε τις δυο επιστολές που μας απέστειλε η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στις 6 & 7/7 .

Εμείς ως ΣΚΕΕΠ τοποθετηθήκαμε ως προς το περιεχόμενο της πρώτης επιστολής για την αφαίρεση εγγράφου από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του ΠΣΕΕΠ με ανακοινωσή μας στις 7/7 και δεν αλλάζουμε ούτε κόμμα ως προς το περιεχόμενό της και αυτό αποτελεί δήλωση προς κάθε ενδιαφερόμενο. 

Πρός μεγάλη έκπληξη όμως απεστάλη και 2η επιστολή σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ.  Και ενώ όλοι περιμέναμε την ενημέρωση από την Εταιρεία για..