Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ε, όχι και να μας ζητάει πιστοποιητικό πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων η Χρυσή Αυγή!!!



Δεν χαριστήκαμε σε καμιά περίπτωση στο φασισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται. Από τους πρώτους προειδοποιήσαμε για το ναζιστικό, φασιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής.
Γράψαμε μάλιστα ότι οι πολιτικές των μεγάλων κομμάτων που μόνο λόγια είναι κι όχι πράξεις, οδηγούν τον κόσμο να υποστηρίζει τα ιθαγενή κακέκτυπα του Χίτλερ που ενέσκηψαν στην ελληνική κοινωνία.
Και είχαμε από τους πρώτους πει ότι δε μπορεί η λαθρομετανάστευση και η αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίζει το πρόβλημα, να αποτελέσει το Δούρειο Ίππο για να μπουν στην πόλη οι εχθροί. Να υποκαταστήσουν οι Χρυσαυγίτες την Ελληνική Δημοκρατία και τους θεσμούς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΝΤ:”Η Αργεντίνικη αυθάδεια.Η Ελληνική δειλία”. Άρθρο για το πως εκείνοι ξέφυγαν και πως εμείς χανόμαστε


ΔΝΤ:`Η Αργεντίνικη αυθάδεια.Η Ελληνική δειλία`.Άρθρο για το πως εκείνοι ξέφυγαν και πως εμείς χανόμαστε
Πολλές οι συζητήσεις που έχουν γίνει από την εποχή που η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών για τις ομοιότητες και τις διαφορές με χώρες που αντιμετώπισαν ανάλογα ζητήματα. Η πιο συνηθισμένη σύγκριση είναι αυτή με την Αργεντινή,αν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου επιμένουν να τονίζουν τις διαφορές και να αγνοούν τις ομοιότητες.
Ο Αλέξης Τσίπρας με το “μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή”, επαναφέρει αυτή τη σύγκριση στο προσκήνιο. Και όπως θα διαπιστώσετε στο άρθρο που ακολουθεί οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές. Μένει να δούμε αν και το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα θα μοιάζει μ΄ αυτό που δόθηκε στην Αργεντινή. Ελπίζουμε πως θα αποφύγουμε πολλά απ΄ αυτά που έγιναν εκεί.
Ο Le Monde diplomatique  είχε επιχειρήσει  μία σύγκριση όχι απλά με θεωρίες και “οικονομικές” αοριστολογίες,αλλά με γεγονότα στην Αργεντινή της δεκαετίας του 1990-2000 και στην Ελλάδα του σήμερα.Στην ανάλυση εξιστορύνται τα γεγονότα στην Αργεντινή και με πιο έντονα μαύρα γράμματα υπάρχουν οι παράγραφοι που ο συντάκτης του άρθρου  Maurice Lemoine κάνει αναφορές στην σημερινή ελληνική κρίση.Το έχει γράψει με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται άμεση σύγκριση με το τι γινόταν τότε στην Αργεντινή και το τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Πείραμα της Αργεντινής! Επίκαιρο μετά τις δηλώσεις του Α.Τσίπρα


Το Πείραμα της Αργεντινής! Επίκαιρο μετά τις δηλώσεις του Α.Τσίπρα
Το "σενάριο" του εκπληκτικού ντοκυμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για το πέρασμα του ΔΝΤ από την Αργεντινή και κυρίως για τις επιπτώσεις του. Επίκαιρο να το θυμηθούμε μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε από τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:
Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!». Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.
Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, που είχε εργαστεί στην Αργεντινή το 2001-2002 κατά την περίοδο της κρίσης, επιστρέφει για μια νέα αυτοψία στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!


ΠΗΓΗ:zougla.gr

"Τουρκία - Η Κατάρα του Κόσμου" Το απαγορευμένο ρωσικό ντοκιμαντέρ



 Ρωσικό ντοκιμαντέρ το οποίο είχε τίτλο  "Τούρκία - Η Κατάρα του Κόσμου" και το οποίο ξεκίνησε να προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στις ρωσικές κινηματογραφικές αίθουσες, μετά από διαμαρτυρία της Τουρκίας τελικά κρίθηκε από ρωσικό δικαστήριο ότι προσβάλει το Ισλάμ και τους Τούρκους και απαγορεύθηκε η προβολή του. 
 Η απαγόρευση της....
κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ – το οποίο εξασφάλισε για εσάς παρά την απαγόρεσή του το defencenet.gr - θα τεθεί σε ισχύ σε ένα μήνα μετά την επικύρωση της απόφασης από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας. 
 Ο εισαγγελέας Ντενίς Αβντέγιεφ ζήτησε την απαγόρευση του ντοκιμαντέρ και ζήτησε να μπει στον κατάλογο των ταινιών που δεν προάγουν την συνεργασία μεταξύ των χωρών παρά το γεγονός, όπως αναφέραι στην απόδφαση ότι "Αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα κια τα στοιχεία που παραθέτει είναι αληθή".  
 Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται ότι «η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέστρεψε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και προκάλεσε καταστροφές στη Ρωσία και σε όλους τους λαούς του κόσμου» ..  Στην ταινία αναφέρεται επί λέξει:  «Κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες πηγαίνουν για διακοπές στην Τουρκία και δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στις πόλεις της χώρας μας!».  
 Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται ότι ο γάμος των χριστιανών με αλλόθρησκους είναι αμαρτία και υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι είναι αυτοί που έσφαξαν τους ιερείς και εισέβαλαν στην Αγία Σοφία, την οποία μετέτρεψαν σε τζαμί, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το τούρκικο δημοσίευμα. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Στο πόδι η Θεσσαλονίκη – Στις 10.00 τα εγκαίνια της ΔΕΘ – Διαδηλώσεις σε όλη την πόλη



Επίσκεψη- εξπρές στη συμπρωτεύουσα θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς
-Δεν θα μιλήσεις στους παραγωγικούς φορείς
-Σε κλοιό διαδηλωτών και αστυνομικών βρίσκεται η Θεσσαλονίκη
-Δείτε πού θα γίνουν συγκεντρώσεις
Επίσκεψη- εξπρές στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για να εγκαινιάσει στις 10 το πρωί την 77η ΔΕΘ. 
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, θα συναντηθεί με τους τρεις φορείς που συνενώνονται (ΔΕΘ- Helexpo- ΟΠΕ) και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Το πρόγραμμά του δεν θα περιλαμβάνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς το Σάββατο το βράδυ και συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου ότι μερικές ημέρες μετά, στις 14 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το Eurogroup για την αξιολόγηση της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα.
Η πόλη όμως βρίσκεται σε κλοιό διαδηλωτών και αστυνομίας. Κόμματα, φορείς, αλλά και οπαδοί ομάδων, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης.
Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων έχει ως εξής
-Στις 12.00 ένστολοι στην πλατεία του Λευκού Πύργου 
-Στις 18.00 ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ- Εργατικά Κέντρα στο Αγαλμα Βενιζέλου
-Ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον ΑΛ. Τσίπρα θα συμμετχεις στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ αλλά έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση, στις 17.30
-Στις 18.00 ΚΚΕ-ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους
-Στις 16.00 οπαδοί του Ηρακλή στην πλ. Αριστοτέλους
Στους δρόμους θα βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας ενώ δικυκλιστές της ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της πόλης. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

HAM - FEST 2012 TARG ΘΕΣΣΑΑΛΟΝΙΚΗ


   Η  Ομάδα ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλονίκης όπως κάθε χρόνο διοργανώνει το HAM-FEST  2012

    την Κυριακή 16  Σεπτεμβρίου  στο Στρατόπεδο  Καρατάσου  στην Πολίχνη , από  της 08.00 έως       
    16.00 μμ . Καλούμε όλους τους Ραδιοερασιτέχνες  από όλη την Ελλάδα στην συνάντηση αυτή και
  οποιοσδήποτε ραδιοερασιτέχνης ή έμπορος  επιθυμεί να εκθέσει τα εμπορεύματα του ας επικοινωνήσει  στο τηλέφωνο   6977840351 SV2HYB Δημήτρη μέχρι  την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου
    Συχνότητα  επικοινωνίας  (εντός της εβδομάδας) στο RU84  439.000 -7600, τόννος 77 και στο 
    simplex  145.250 
ΠΗΓΗ:sz2targ.blogspot.gr/

Ο χορός της κυβερνητικής τρόϊκας!

Στο σφυρί η Σπιναλόγκα;


spinalogka
Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των κατοίκων του Αγίου Νικολάου Κρήτης μπροστά στο σενάριο της παραχώρησης της θρυλικής Σπιναλόγκα σε χέρια ιδιωτών.
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό το ιστορικό νησί συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των 25 νησιών ή βραχονησίδων που η κυβέρνηση διατίθεται να παραχωρήσεις σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια.
Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία που επισημαίνει πως αν κάτι τέτοιο συμβεί αυτόματα θα σημάνει την οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Για εξόντωση της τοπικής κοινωνίας έκανε λόγο στο prismanews.gr, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης σημειώνοντας με νόημα «Κάποιοι ανεγκέφαλοι χωρίς ηθική και σκέψη έβαλαν σε ένα πακέτο την Σπιναλόγκα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι δυνατόν να αφαιρέσουν τη Σπιναλόγκα, την ψυχή της περιοχής; Αν αφαιρέσεις την ψυχή μιας περιοχής τι μένει; Ένα ένα κενό». συμπλήρωσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι η επισκεψιμότητα στο νησί αποφέρει τεράστια έσοδα στην πολιτεία.
Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που επιχειρείται η ένταξη του νησιού στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομίας της Ουνέσκο. 
ΠΗΓΗ:spirospero.gr

Χαρίζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες, χρεώνουν τους εργαζόμενους


Χαρίζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες, χρεώνουν τους εργαζόμενους
Την κατάργηση των εισφορών υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Το «κούρεμα» όμως θα αφορά μόνο τον εργοδότη.
Η περικοπή των εισφορών, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση από τη στιγμή που τόσο ο ΟΕΚ όσο και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας καταργήθηκαν ως αυτόνομοι οργανισμοί και απορροφήθηκαν από τον ΟΑΕΔ. Εδώ και μήνες όμως, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργοδότες εξακολουθούσαν να πληρώνουν για κάτι που δεν υπάρχει.
Η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί αλλά μόνο για τους εργοδότες. Σήμερα, οι εισφορές που καταβάλλουν έχουν ως εξής:
Για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας πληρώνουν 0,75%
Για τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας πληρώνουν 0,35%
To άθροισμα,  δηλαδή το 1,1% θα μηδενιστεί (οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας) δηλαδή η μείωση θα είναι της τάξεως του 1,1%.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, πληρώνουν σήμερα 1% για τον ΟΕΚ και 0,35% για τον ΟΕΕ. Εκτός απροόπτου, τα ποσοστά των εργαζομένων θα παραμείνουν αμείωτα. Το επιχείρημα είναι ότι μέσω του ΟΑΕΔ, θα εξακουθήσουν να υπάρχουν παροχές κυρίως στο κομμάτι του κοινωνικού τουρισμού.
Μην λησμονούμε ότι την Τρίτη, έρχεται η τρόικα στο υπουργείο Εργασίας η οποία θα βάλει στο τραπέζι το αίτημα για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, κάτι που θα έχει τεράστιες συνέπειες στα έσοδα του ΙΚΑ. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΔΕΗ: Μην … καίτε ρεύμα αντί για πετρέλαιο θέρμανσης



Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι επιτελείς της ΔΕΗ παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα που θα διευκολύνει ένα μέρος των καταναλωτών να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη της θέρμανσης, θα δοθεί στο τέλος της σεζόν και με αυστηρά οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Η απόφαση αυτή μεταφράζεται σε αυξημένο κόστος θέρμανσης για μεγάλο αριθμό καταναλωτών που θα αναζητήσουν εναλλακτικές για το χειμώνα.
Η ΔΕΗ πάντως έχει δύο λόγους να μη θέλει οι εναλλακτικές αυτές να αυξήσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.
Όπως εξηγούν πηγές της εταιρείας, ο πρώτος λόγος αφορά στο γνωστό πρόβλημα των επισφαλειών. Θυμίζουμε ότι στο περασμένο εξάμηνο οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, εκκρεμοδικίες της ΔΕΗ ανήλθαν σε 142,4 εκατ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 88,6 εκατ. ευρώ (164,7%). Περίπου η μισή αύξηση (43,7 εκατ.) προήλθε από την αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις από πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Άσαντ έχει διασκορπίσει τα χημικά οπλοστάσια σε όλη την χώρα


сирия химическое оружие противогаз 2012 август коллаж
Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες είναι βέβαιες, πως η κυβέρνηση της Συρίας έχει διασκορπίσει τα αποθέματα των χημικών όπλων – μερικές εκατοντάδες έτοιμα χημικά πυρομαχικά και τα εξαρτήματά τους – σε περισσότερο από 20 αποθήκες στο έδαφος της χώρας, γράφει το NEWSru Israel.
Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε το έργο της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης του καθεστώτος το Άσαντ γίνεται πιο δύσκολο από ότι αναμενόταν, επειδή τα οπλοστάσια μπορούν να πέσουν στα χέρια διαφόρων ομάδων.
Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε, πως μπορεί να πάρει την απόφαση για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, εάν στην περιοχή υπάρξει η απειλή της χρήσης των χημικών ή των βιολογικών όπλων. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Οι αρχές των ΗΠΑ προειδοποίησαν τους πολίτες για την επιδρομή των ζόμπι


бельгия зомби бельгия
Οι αρχές των ΗΠΑ αποφάσισαν να αυξήσουν την ετοιμότητα του πληθυσμού για τις έκτακτες καταστάσεις και ανάγγειλαν την πιθανή επιδρομή τον ζόμπι. Την επίσημη πληροφορία την δημοσίευσε εχθές το Υπουργείο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Οι πρωτουργοί της ιδέας είναι βέβαιοι, πως οι άνθρωποι που έχουν προετοιμαστεί για την επιδρομή των ζωντανών νεκρών, δεν θα εκπλαγούν και από τις πιο πραγματικές απειλές: τυφώνες, τρομοκρατικές επιθέσεις, πανδημίες και σεισμοί.
Αυτή η δημιουργική προσέγγιση για τη φροντίδα της ασφάλειας των πολιτών είναι μέρος μιας εκστρατείας της κυβέρνησης, η οποία στοχεύει την αύξηση της ετοιμότητας του πληθυσμού για τις φυσικές καταστροφές. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Την ίδρυση της South Stream Slovenia ανακοίνωσε η Gazprom



Την ίδρυση της εταιρείας South Stream Slovenia (Južni tok Slovenija) η οποία θα αναλάβει το τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου που θα «διατρέχει» το σλοβενικό έδαφος, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία Gazprom.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εναρκτήρια συνεδρίαση της South Stream Slovenia θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο
Το 50% της εταιρείας ελέγχει η Gazprom και το υπόλοιπο ποσοστό η σλοβενική επιχείρηση Plinovodi.
Σύμφωνα με την Gazprom, ο επικεφαλής του έργου του αγωγού South Stream Λεονίντ Τσουγκούνοφ και ο διευθύνων σύμβουλος της Plinovodi, Μαριάν ΄Εμπερλιντς είχαν συνομιλίες για το έργο και συμφώνησαν πως οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το σλοβενικό κομμάτι του αγωγού προχωρούν όπως ακριβώς έχουν προγραμματιστεί.
Η συμφωνία για τη σύσταση της κοινοπραξίας είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2011. Το Φεβρουάριο του 2012, υπήρξε συμφωνία για τις βασικές παραμέτρους του έργου στη σλοβενική επικράτεια, ενώ ένα άλλο συμβόλαιο για τη σύσταση της εταιρείας του έργου υπεγράφη στο τέλος του Μαίου 2012. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ