Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Θα δούμε και τη “νέα 17Ν” της εποχής του Μνημονίου;


Υπάρχουν πολλά θέματα που αρκετές φορές αν και μοιάζουν ασύνδετα, έχουν μεγάλη σχέση μεταξύ τους και ίσως θα πρέπει να τους δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή.
Ένα από αυτά είναι ορισμένα περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και που έχουν ως βασική συνιστώσα την εγχώρια τρομοκρατία. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1, Η 17 Νοέμβρη έρχεται ξανά στο φως της δημοσιότητας με την αίτηση που έκανε ο Σάββας Ξηρός για την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας. Πράγματι ο Ξηρός πέτυχε να βγει για πέντε μήνες από τον Κορυδαλλό καθώς όντως έχει σοβαρά προβλήματα με τα μάτια του κι όχι μόνο ως αποτέλεσμα της βόμβας που έσκασε στα χέρια του πριν 10 χρόνια.
2. Επίσης, η οργάνωση έγινε ξανά πρωτοσέλιδο καθώς την προηγούμενη εβδομάδα το Mega έκανε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ όπου παρουσίαζε στοιχεία που δεν είχαμε δει ποτέ. Επίσης στην Κυριακάτικη Καθημερινή υπάρχει ρεπορτάζ για τους ανοικτούς φακέλους της οργάνωσης και υπάρχει κι ένα έγγραφο που λέει ότι γνώριζαν για πιθανή εμπλοκή του Αλ. Γιωτόπουλου πολλά χρόνια πριν συλληφθεί. Κάποιοι στην Αστυνομία άνοιξαν τα υπόγεια της ΓΑΔΑ και έδωσαν στοιχεία και φωτογραφίες από το… άλμπουμ της «17 Νοέμβρη». 


Ν. Φωτόπουλος- ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ! κύριοι της νέας μνημονιακής κυβέρνησης,των νταβαντζήδων της ενέργειας..

Απάντηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην επίθεση Σαμαρά


Νίκος Φωτόπουλος-Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Στην εκπομπή του Δ. Βερύκιου και της Εφης Αλεβίζου
Άρχισαν τα όργανα.. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!! κύριοι της νέας μνημονιακής κυβέρνησης, των νταβαντζήδων της ενέργειας....
«Τζάμπα μάγκας ο πρωθυπουργός, επέλεξε εμένα ως αντίπαλό του και όχι τους μεγαλοκαραχαρίες»
«Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον εύκολο αντίπαλο τους συνδικαλιστές, επειδή όπως είπε δείχνουν με το δάχτυλο το σκάνδαλο στη ΔΕΗ. »
«Πως έγινε και από 550 εκ ευρώ κέρδη η επιχείρηση εμφανίζει τώρα 150 εκ ευρώ ζημιές» 
« Η απεργία είναι νόμιμο όπλο μας.»  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΣΚΕ: Αλλού να πείτε το «αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια»


Η συνδικαλιστική οργάνωση της ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για ξεπούλημα της ΔΕΗ
Για εκποίηση της ΔΕΗ κάνει λόγο η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ σε σημερινή της ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ακόμη ότι «Το «αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια» σε άλλα πρόσωπα και σε άλλη διεύθυνση να σταλεί ως μήνυμα και όχι στη ΓΕΝΟΠ και στους εργαζομένους».
«Η Επιχείρηση που χαρακτηρίζεται εθνικός πλούτος και ναυαρχίδα της εθνικής οικονομίας αφού οδηγήθηκε σε απαξίωση τώρα τεμαχίζεται, ακρωτηριάζεται και ξεπουλιέται σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που είναι μέλη του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας», υποστηρίζει η ΠΑΣΚΕ.
«Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το βάρος της ιστορίας της και τη βαθιά ριζωμένη αγωνιστικότητά της θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τις πολιτικές και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την εκποίηση της ΔΕΗ και θα αγωνιστεί με όποιο κόστος να μην περάσουν τα σχέδιά τους».
Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις η συνδικαλιστική παράταξη αναφέρει ότι «αντί για υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις παρακολουθήσαμε να στοχοποιείται και να συκοφαντείται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για εργασιακές κατακτήσεις που βαπτίσθηκαν πάρτι ανεύθυνων συντεχνιών». 
ΠΗΓΗ /www.24h.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ –ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ - ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ
Ελλάδα, Ιούλιος 2012.
     Προγραμματικές δηλώσεις … όπου πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της πώλησης μονάδων. Ιδιωτικοποίηση όμως που δεν θα γίνει αποσπασματικά, αλλά θα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο για την επιχείρηση και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Στο κείμενο των προγραμματικών, ο κ. Σαμαράς μιλά για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, που θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και η οποία θα πρέπει να γίνει μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου και όχι «κομματάκι κομματάκι».
         Ο κ. Σαμαράς -στο Ζάππειο 3, τον περασμένο Απρίλιο- διατείνονταν ότι δεν θα δεχτεί να πουληθούν μονάδες της ΔΕΗ για ένα κομμάτι ψωμί, και μάλιστα επιλεγμένες με κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός, ο οποίος θα υπάρξει σύντομα. Χαρακτηριστική, δε, ήταν η φράση του «δεν πουλάει κανείς κάτι και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή, κάτι που θα χρειαστεί να το ξαναγοράσει αργότερα ακριβά» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξίσωση Πετρελαίου Κίνησης και Πετρελαίου Θέρμανσης με Ταυτόχρονη Επιδότηση Βάσει Ειδικών Κριτηρίων



Την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά με ταυτόχρονη επιδότηση στη βάση γεωγραφικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Η παραπάνω εξαγγελία εντάσσεται στις ρυθμίσεις για αλλαγή του φορολογικού συστήματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
Όπως τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, από την αλλαγή του φορολογικού συστήματος με μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική επιβίωση της χώρας.
Ειδικότερα, αναφέροντας τις δράσεις που θα αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ο αρμόδιος υφυπουργός εξήγγειλε:
- Την απλοποίηση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος με διατάξεις σαφείς και ουσιαστικές και αποφυγή γραφειοκρατικών ρυθμίσεων.
- Προσπάθεια ώστε κάθε φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τη φορολόγηση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων να συζητείται αμέσως μετά την ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού του κράτους και άπαξ εκτός εξαιρετικών και έκτακτων περιπτώσεων.
- Επανεξέταση του αριθμού των κλιμακίων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με στόχο τη μείωση των κλιμακίων και επανεξέταση του αφορολόγητου προς τα πάνω.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ «Προστατεύει τους Ανέργους» ως τον Απρίλιο του 2013 το ΤΤ


«Προστατεύει τους Ανέργους» ως τον Απρίλιο του 2013 το ΤΤ
Tο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επεκτείνει έως τις 30 Απριλίου 2013 το πρόγραμμα «Προστατεύω τους Ανέργους», το οποίο προβλέπει την αναστολή της καταβολής δόσεων δανείων σε υφιστάμενους πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας.
Η ρύθμιση, στη βάση της οποίας ο άνεργος θα κληθεί να ξαναπληρώσει δόση για το δάνειό του τον Ιούλιο του 2013, έρχεται να ανακουφίσει χιλιάδες καταναλωτές, που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αδυνατούν να καλύψουν βασικές οικονομικές τους ανάγκες.
«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δημιούργησε το προϊόν «Προστατεύω τους Ανέργους» το 2010.
Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα να προσφέρουμε προϊόντα για τη στήριξη των πελατών μας, ενισχύοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης που διατηρούμε διαχρονικά μαζί τους», σχολίασε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλέων Παπαδόπουλος.
Στη βάση του προγράμματος «Προστατεύω τους Ανέργους» η ρύθμιση δανείου προβλέπει:
-έως 12 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα καταναλωτικά δάνεια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.
-έως 24 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα στεγαστικά δάνεια, με δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας του δανείου έως 5 έτη.
Μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος, το δάνειο θα εκτοκίζεται με το συμβατικό επιτόκιο.
Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται ακόμα και στην περίπτωση όπου ο ένας από τους συνδικαιούχους του δανείου είναι άνεργος.
Εάν κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές (μέχρι 89 ημέρες) προσφέρονται στον πελάτη οι παρακάτω επιλογές:
-Άμεση καταβολή αυτών
-Καταβολή αυτών σε ισόποσες πληρωμές κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος
-Καταβολή μόνο τόκων (που δημιουργήθηκαν από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές) σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις κατά την διάρκεια της περιόδου χάριτος χωρίς ο πελάτης να καταβάλλει τόκους υπερημερίας. 
ΠΗΓΗ:/www.imerisia.gr

Δελτίο Τύπου - Συνεδρίαση Ολομέλειας Διοίκησης ΓΣΕΕ



Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 και ώρα 11:00 η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. 
Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί αναλυτικά η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση της Συνομοσπονδίας.  
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ Πατησίων 69 & Αινιάνος 2(4ος όροφος). 
ΠΗΓΗ:/www.gsee.gr

Χάρης Φλουδόπουλος: Αποκρατικοποίηση "σημαία" αυτή της ΔΕΗ



Σε αποκρατικοποίηση «σημαία» που θα σηματοδοτήσει την προσπάθεια να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και ταυτόχρονα θα δώσει το στίγμα της σύγκρουσης με ισχυρές συντεχνίες και συνδικάτα, ανέδειξε χθες στη δευτερολογία του την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Απευθυνόμενος χαρακτηριστικά στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός σε υψηλούς τόνους ανέφερε: «Μιλάτε ως ασύδοτοι εκπρόσωποι συντεχνιών που πάσχουν να διασώσουν τα προνόμιά τους, σαν εκπρόσωποι των πάσης φύσεως Φωτόπουλων».
Το πάρτι των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Νωρίτερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα και παρά τις πληροφορίες που ήθελαν  ειδικά για τη ΔΕΗ να υπάρχει διαφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, η οποία όπως είπε «θα γίνει όχι αποσπασματικά αλλά στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού για την επιχείρηση και την αγορά ενέργειας».
Χωρίς να το κατονομάσει, ο πρωθυπουργός περιέγραψε για τη ΔΕΗ το περίφημο «ιταλικό μοντέλο», που ακολουθήθηκε στην περίπτωση των εταιρειών Enel και Eni και είχε τεράστια επιτυχία καθώς ισχυροποίησε τις δύο εταιρείες διεθνώς ενώ ταυτόχρονα απελευθέρωσε την εγχώρια αγορά της Ιταλίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έτινγκερ: Η ΕΕ θα υπερασπιστεί τα ενεργειακά συμφέροντα της Κύπρου



Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενήμερη για τις απειλές της Τουρκίας αναφορικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και εκφράζει την ετοιμότητα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κύπρου στον ενεργειακό τομέα.
Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος έλαβε μέρος στη διήμερη σύνοδο των προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Λεμεσό.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρόκειται για ευαίσθητο θέμα και ότι τα συμφέροντα της Κύπρου είναι σημαντικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Έτινγκερ είπε ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο, το Ισραήλ και ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και επισήμανε ότι μόλις εξακριβωθούν οι ακριβείς ποσότητες των ενεργειακών πόρων των κοιτασμάτων, θα προχωρήσει ο προγραμματισμός και η κατασκευή της αναγκαίας υποδομής για εξόρυξη και μεταφορά.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ληστεία στα διϋλιστήρια της ΕΚΟ στον Ασπρόπυργο



Ληστεία με λεία περίπου μισό εκατ. ευρώ διαπράχθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία των διϋλιστηρίων της ΕΚΟ στον Ασπρόπυργο.
Τρεις άγωστοι που ήταν οπλισμένοι με όπλα τύπου καλάσνικοφ απείλησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν περίπου 500.000 ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό ο ένας από τους ληστές απείλησε τον φύλακα στην είσοδο των διϋλιστηρίων και αφού τον κράτησε όμηρο, έδωσε την ευκαιρία στους δύο συνεργούς του να κατέβουν από ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο και να εισβάλουν στα γραφεία.
Οι οπλοφόροι απείλησαν τους υπαλλήλους και αφού τους ανάγκασαν να πέσουν στο πάτωμα, άρπαξαν έναν σάκο μέσα στον οποίο υπήρχαν τα χρήματα.
Οι ληστές διέφυγαν με το αυτοκίνητο που είχαν φτάσει στα διϋλιστήρια, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ήταν κλεμμένο. 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Με απεργίες απειλεί η ΓΕΝΟΠ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ



Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος σε περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
«Θα κάνουμε αγώνα, θα ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι πρόκειται να συμβεί αν ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση» δήλωσε τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, τονίζοντας:
«Σε έναν αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι ένα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο».
«Δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε το λαό, για ό,τι θα συμβεί δεν θα φταίμε εμείς που είμαστε αμυνόμενοι» πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις του κ. Φωτόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης που έστρεψε τα βέλη της στον ΣΥΡΙΖΑ. 
«Δεν πέρασε ούτε μία μέρα από την απειλή του μέσα στη Βουλή και ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτεται. Βάζει το alter ego του, τον κ. Φωτόπουλο, να απειλήσει εν μέσω καύσωνα τον ελληνικό λαό με απεργίες και μπλακ άουτ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας:
«Φυσικά, δεν περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον κ. Φωτόπουλο, άλλωστε αυτός τον υποκινεί. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες, δεν θα επιτρέψει τα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, δεν θα αφήσει να πληγεί και πάλι ο τουρισμός μας. Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς». 
ΠΗΓΗ/www.energypress.gr:

Δελτίο Τύπου - Επιστολή ΓΣΕΕ προς ΣΕΒ-ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ για την υπογραφή εθνικής σύμβασης



Επιστολή προς τους Προέδρους των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ με την οποία ζητά να υπάρξει διάλογος ΓΣΕΕ-εργοδοτών, ώστε να επικαιροποιηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο Εθνικής Σύμβασης η από 3/2/2012 συμφωνία των κοινωνικών φορέων.
Στόχος της Συνομοσπονδίας είναι η επιδιωκόμενη Σύμβαση να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας υπό την αιγίδα του, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων.
Η ΓΣΕΕ στην επιστολή της προς τους εργοδοτικούς φορείς τονίζει ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η θεσμική ισχύς και το περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ, να επαναθεμελιωθούν σε σταθερές βάσεις οι πυλώνες του συλλογικού δικαίου και να στηριχθούν οι δράσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργοδοτών-εργαζομένων (OEK, OEE). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης (;)


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_0337.jpeg
Την επιδότηση των οικογενειών για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.
Πρόκειται για πρόταση που έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο από τον σημερινό υφυπουργό Ανάπυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιο Σκορδά και προβλέπει την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, προβλέπει τη διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. Ο στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών.
Επίσης θα προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών στέγασης ανά άτομο -περί τα 35 τ.μ., που συνεπάγεται 140 τ.μ. για μια τυπική τετραμελή οικογένεια. Ακόμα, θα υπάρξουν και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, και υπερήλικες.
Με βάση αυτούς τους άξονες η πρόταση προβλέπει πως την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους θα πιστώνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε ακινήτου κύριας κατοικίας το ποσό που αντιστοιχεί στον υπολογιζόμενο φόρο για την αναγκαία ποσότητα πετρελαίου. Μ’ αυτό τον τρόπο, ο στόχος είναι κάθε νοικοκυριό να προμηθεύεται το αναγκαίο πετρέλαιο για τη θέρμανσή του, χωρίς στην πραγματικότητα να επιβαρύνεται από την εξομοίωση του φόρου. 
ΠΗΓΗ:/marketbeast.gr