Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

"Καμπανάκι" κινδύνου για την κλιματική αλλαγή από 4+1 κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες - Γιατί είμαστε σε δυσμενέστερη θέση

Από το worldenergynews.gr
Η κλιματική αλλαγή θα είναι βασική παράμετρος για την πορεία της ενεργειακής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Στην κατεύθυνση αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσιοποίησε και παρουσίασε την έκδοση « Economics of Climate Change», δηλαδή τα Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής.

Η πρώτη αυτή προσέγγιση έχει την αρθρογραφία και συμβολή τεσσάρων επιστημόνων  των κ.κ. Γιώργου Οικονομίδη, Αντρέα Παπανδρέου, Ευτύχιου Σαρτζετάκη και Αναστάσιου Ξεπαπαδέα.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από τον κ. Χρήστο Ζερεφό, τον διακεκριμένο επιστήμονα, ο οποίος σε όλους τους τόνους εξέφρασε..

Προϋποθέσεις ομαλής μεταβολής του ενεργειακού μίγματος της Ελλάδος

Από το energypress.gr
Στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που εκπονήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, προβλέπεται ότι έως το 2030, το ποσοστό συμμετοχής του εγχώριου λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθεί από 28% που είναι σήμερα σε 17%, αποσκοπώντας στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 της χώρας μας. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η παραγωγή λιγνίτη της Ελλάδος το 2017 ανήρχετο σε 37 εκατ. τόνους, όταν ενδεικτικά αναφέρεται ότι η παραγωγή ..

ΓΣΕΕ: Σχεδιάζει υπερ-επαγγελματικό ταμείο για τον ιδιωτικό τομέα

Από το pronews.gr
Τη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου σχεδιάζει η ΓΣΕΕ για τη χορήγηση συμπληρωματικών παροχών (επικουρική) και εφάπαξ στους Έλληνες μισθωτούς με δεδομένο ότι τα δημόσια επικουρικά ταμεία έχουν καταρρεύσει.

Ανέθεσε ήδη σε γραφείο την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης αν και πολλοί ειδικοί στην ασφάλιση θεωρούν το σχέδιο ως μετέωρο βήμα λόγω..