Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ • ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι στρατηγικές επιλογές για την κοινωνική ασφάλιση απαιτείται, κατ’ αρχήν, να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του ρόλου και της θέσης της στη λειτουργία του οικονομικού και κοινωνικού σχηματισμού στη χώρα μας. 
Στην κατεύθυνση αυτή, κεντρικής σημασίας ζήτημα αποτελεί η αποκατάσταση του διανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος στην Ελλάδα σήμερα όχι μόνο έχει καταργηθεί στην επικουρική ασφάλιση με την αντικατάσταση του, από το επισφαλές και αβέβαιο για το επίπεδο των συντάξεων σύστημα της νοητής κεφαλαιοποίησης, αλλά στην δημόσια συζήτηση στην χώρα μας, προτείνεται επιπλέον των πρόσφατων (2010-2016) κοινωνικο-ασφαλιστικών παρεμβάσεων, η περαιτέρω κεφαλαιοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης με την εφαρμογή του συστήματος των ατομικών λογαριασμών νοητής κεφαλαιοποίησης (Σουηδικό σύστημα) με διανεμητική χρηματοδότηση και στις κύριες συντάξεις. 

Η στρατηγική επιλογή του συστήματος της νοητής κεφαλαιοποίησης απομακρύνει..

28 Ιανουαρίου 2017: άλλη μια μέρα που ο Αίολος ήταν απών, ίσως έπινε Τσίπουρα;

Από το greeklignite.blogspot.gr
Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν όποιος επισκεπτόταν τον ιστότοπο του ΑΔΜΗΕ μπορούσε να ψάξει στη "Λειτουργία & Δεδομένα" για τη "Λειτουργία Συστήματος" και στα "Δεδομένα πραγματικού χρόνου" να βρει τόσο τα ημερήσια στοιχεία πρόβλεψης όσο και τα πραγματικά απολογιστικά για την "Έγχυση ΑΠΕ". Μια πραγματικά διαφανής λειτουργία θα ωθούσε ίσως τον ΑΔΜΗΕ να δίνει τα στοιχεία online και σε πραγματικό χρόνο, όπως κάνουν ανάλογοι Διαχειριστές ανά την ΕΕ, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι "παίξε-γέλασε" και η έννοια της διαφάνειας έχει τη δική της ερμηνεία, οπωσδήποτε διαφορετική απ' αυτή που θα μπορούσε ίσως κάποιος να πει πως αποτελεί "ευρωπαϊκό κεκτημένο". Στα πλαίσια λοιπόν της Ελληνικής αντίληψης για τη διαφάνεια, όποιος κατεβάσει σήμερα τα αρχεία για την "Έγχυση ΑΠΕ" βλέπει συμπληρωμένη μόνο τη 2η & 3η στήλη του Excel φύλλου, όπως φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα, για τα στοιχεία του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2017. Δίνονται μόνο τα στοιχεία για την πρόβλεψη έγχυσης, αλλά όχι πλέον τα στοιχεία για την πραγματική έγχυση, ίσως επειδή δεν θέλουν να τα βλέπουν τα ιστολόγια που επιμένουν ν' αποκαλύπτουν το αιολικό μπάχαλο.

Η 2η στήλη και η μαύρη γραμμή δείχνουν την ωριαία πρόβλεψη για την έγχυση των αιολικών κι όπως βλέπετε είναι πολύ χαμηλά, η πρόβλεψη ήταν πως ..

Διπλή εισφορά θα υποχρεωθούν να καταβάλουν μισθωτοί που ασκούν διοίκηση

Αποτέλεσμα εικόνας για Διπλή εισφορά θα υποχρεωθούν να καταβάλουν μισθωτοί που ασκούν διοίκηση
Από το pronews.gr
Όσοι είναι εργαζόμενοι της εταιρείας ως μισθωτοί (π.χ. διευθυντικά στελέχη κ.ά.) και ταυτόχρονα μετέχουν με αμοιβή στο Δ.Σ. θα πληρώσουν διπλές εισφορές: 41,06% (25,06% εργοδότης και 16% εργαζόμενος) επί του μισθού τους και 34,10% (21,38% εργοδότης και 12,72% οι ίδιοι) επί των αμοιβών τους για το Δ.Σ. Εάν ο μισθός τους υπερβαίνει το ανώτατο πλαφόν ασφαλιστέων αποδοχών, δηλαδή τα 5.860,80 ευρώ, τότε δεν θα δηλώνονται οι αμοιβές λόγω της ιδιότητας του μέλους Δ.Σ. Σε κάθε περίπτωση θα δηλώνονται μέχρι του ποσού το οποίο αθροιζόμενο με τον μισθό φτάνει στα 5.860,80 ευρώ.

Για παράδειγμα: