Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ώρα αποφάσεων για τα οικόπεδα 6, 8 και 10

Αποτέλεσμα εικόνας για Ώρα αποφάσεων για τα οικόπεδα 6, 8 και 10
Από το philenews.com
Λευκωσία: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να γίνουν γνωστοί οι ανάδοχοι των τεμαχίων 6, 8 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ στο πλαίσιο του `Γ Γύρου Αδειοδότησης, μέσα σε μια κρίσιμη περίοδο για την Κύπρο. Σύμφωνα με την προκήρυξη του `Γ Γύρου Αδειοδότησης, η αναμενόμενη ημερομηνία ανακοίνωσης των αναδόχων των τριών τεμαχίων είναι η 20ή Νοεμβρίου, δηλαδή 120 μέρες μετά την υποβολή των προτάσεων των διεκδικητών – διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 22 περασμένου Ιουλίου. Η απόφαση της κυβέρνησης για προκήρυξη του `Γ Γύρου Αδειοδότησης είχε ληφθεί στις 23 περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ..

Αλμπαϊράκ: Προχωράμε σε βαθιά γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα το 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλμπαϊράκ: Προχωράμε σε βαθιά γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα το 2018
Από το energypress.gr
Η Τουρκία σκοπεύει να προχωρήσει σε γεώτρηση σε μεγάλο βάθος νερού στη Μαύρη Θάλασσα μέσα στο 2018, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Όπως δήλωσε στον Τύπο, τα τελευταία 14 χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις ύψους 9,3 δις. δολαρίων για τις έρευνες υδρογονανθράκων. Μεταξύ του 2017 και του 2019 αναμένεται να γίνουν εγχώριες επενδύσεις 867 εκατ. δολαρίων και ξένες επενδύσεις 4,31 δις. δολαρίων στον κλάδο. "Στα πλαίσια αυτά, σκοπεύουμε να διενεργήσουμε βαθιά θαλάσσια γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα το 2018 σε μια προσπάθεια ανακάλυψης νέων, πλούσιων ορυκτών πόρων στην περιοχή", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Αλμπαϊράκ είπε ότι..