Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Απρόσμενη πτώση των αποθεμάτων αργού

Από το capital.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Αναλυτικότερα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου συρρικνώθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 29 Μαΐου. Αναλυτές που..

Εξετάζεται μοντέλο «Lufthansa» για τον Πρίνο

Από το kathimerini.gr
Οταν η διπλή κρίση κορωνοϊού και τιμών πετρελαίου αποσταθεροποίησε έναν ολόκληρο κλάδο στις ΗΠΑ, υποχρεώνοντας εκατοντάδες εταιρείες παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου να βάλουν λουκέτο και τις μεγάλες πολυεθνικές να «παγώσουν» τα επενδυτικά τους σχέδια διεθνώς, η πορεία του γηρασμένου κοιτάσματος του Πρίνου μοιάζει μάλλον μοιραία.

Το κατά πόσον θα αποτραπεί το μοιραίο θα εξαρτηθεί από την απάντηση που θα δώσει η κυβέρνηση στο δίλημμα της συμμετοχής ή όχι του Δημοσίου στον Πρίνο. Η εφαρμογή του μοντέλου «Lufthansa» είναι ένα ..

Απαιτείται Άμεση Απάντηση Στις Τουρκικές Διεκδικήσεις στο Αιγαίο με Έρευνες για Υδρογονάνθρακες Νότια της Κρήτης και Ευρύτερα

Από το energia.gr
Η ανάρτηση την περασμένη Δευτέρα (1/6) από την Τουρκική κυβέρνηση χάρτη με τις περιοχές ερευνών που αναλαμβάνει η κρατική εταιρεία ερευνών της Γείτονος της TPAO, και ευρίσκονται σε μια μεγάλη περιοχή ανατολικά και ΝΑ της Ρόδου και δυτικά του Καστελόριζου όχι μόνο παραβιάζει βάναυσα την Ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά δημιουργεί εντελώς νέα δεδομένα στο Αιγαίο. Η δε περιοχή που καταλαμβάνουν τα ανωτέρω θαλάσσια ερευνητικά τεμάχια αποτελεί  μέρος της μη ανακηρυχθείσας, αλλά πολύ..

Μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον Μάιο κοντά στον στόχο της Συμφωνίας Περικοπών

Από το worldenergynews.gr
Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου, εξαιρουμένου του συμπυκνωμένου φυσικού αερίου, μειώθηκε κατά 8,59 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Μάιο, κοντά στον στόχο της χώρας στο πλαίσιο ενός συμφώνου του ΟΠΕΚ +, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας την Τρίτη 2/6/2020.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η ρωσική παραγωγή συμπυκνωμάτων..

O Ερντογάν έχει πετρελαιοπηγές στη Λιβύη – Τι αποκαλύπτει τουρκική έκθεση

Από το slpress.gr
Ενώ η Άγκυρα θέτει σε εφαρμογή τα σχέδιά της νοτίως της Κρήτης, στο πλαίσιο της συμμαχίας με την πλευρά Σάρατζ της Λιβύης η κατάσταση είναι πιο σύνθετη απ' όσο γνωρίζαμε. Άπαντες πιστεύουν ότι η υπόθεση με την τουρκολιβυκή συμμαχία ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες ως κεραυνός εν αιθρία. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που είναι δημοσιευμένα και τα αναδεικνύουμε, η στρατηγική αυτή του Ερντογάν, μετράει ήδη 15 χρόνια.

Μεγάλο μέρος των ελληνικών ελίτ θεωρούν ..