Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Η Πανδημία δεν Ακυρώνει την Ανάγκη για Ενεργειακή Μετάβαση

Από το energia.gr
Η διεθνής κρίση που έχει προκληθεί από τον Covid-19 και η ανάγκη για μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, είναι δύο ζητήματα που έχουν περισσότερα κοινά σημεία από όσα θα μπορούσαμε εκ πρώτης να φανταστούμε. Στην κρίση του κορωνοϊού, υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο επιτυχημένες εθνικές στρατηγικές. Δεν υπάρχουν όμως «εθνικές λύσεις». Η πανδημία ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για την κλιματική κρίση. Όταν το πρόβλημα οξυνθεί, δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη καμία χώρα. Και οι δύο περιπτώσεις καταδεικνύουν..

Forbes: Οι τρεις παράγοντες που καθόρισαν την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Ένας μήνας έχει περάσει από την πρωτοφανή πτώση που σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου στις 20 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Η τιμή του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, καταποντίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της κάτω από τα 0 δολάρια/βαρέλι. Το αργό του Τέξας άγγιξε ακόμα και τα -40,32 δολάρια/βαρέλι. Η ιστορική πτώση ήταν άλλη μια σαφής απόδειξη της οικονομικής κρισιμότητας της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης του Covid-19.

Κοιτάζοντας το σήμερα, το συμβόλαιο..

Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει – Ο θάνατος του ελεύθερου χρόνου

Από το slpress.gr
Ενώ η χώρα, υπό την καθοδήγηση των ειδικών και τη συμμόρφωση της Πολιτείας, πιεζόμενη από την λαθροβιώνουσα και ασφυκτιώσα οικονομία, βρίσκεται σε πορεία βαθμιαίας και προσεκτικής, αλλά αβέβαιης έκβασης, εξόδου από την καραντίνα, η συζήτηση άρχισε ήδη να επικεντρώνεται στο κρίσιμο ερώτημα: Αν και κατά πόσο οι προκληθείσες στην καθημερινότητα πολλαπλές ανατροπές θα ενσωματωθούν στη μετακορωναϊκή πραγματικότητα, ή πάντως αν θα αφήσουν σ’ αυτή το αποτύπωμά τους.

Ένα από τα πολλά ζητήματα είναι..