Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Επιπλέον 151.000 βαρέλια αργού στέλνει η Aramco στην Κίνα

Από το naftikachronika.gr
Η Saudi Aramco υπέγραψε συμφωνίες πώλησης αργού πετρελαίου για το 2020 με πέντε κινεζικές εταιρείες, αυξάνοντας τον συνολικό όγκο πωλήσεων προς την Κίνα κατά 151.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβάσεις προμήθειας του 2019. Το γεγονός αυτό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της εταιρείας ως κορυφαίου προμηθευτή αργού πετρελαίου της Κίνας.

Οι πέντε νέες συμφωνίες υπογράφηκαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές πεποιθήσεις της και «δογματικά»
φανατική στην υλοποίηση των κατευθύνσεων των «δάνειων» δυνάμεων για το ξεπούλημα της
περιουσίας του ελληνικού λαού – ξεπούλημα που επιχειρήθηκε και από την προηγούμενη
κυβέρνηση - κατέθεσε το νομοσχέδιο για την Ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ στο οποίο δεν
γίνεται καμία αναφορά..

ΙΕΑ: Μέχρι το 2040 θα αυξάνονται οι εκπομπές CO2 - Κυριαρχία των ΗΠΑ μετά το 2030 στο πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Βαθιές ανισότητες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, εντοπίζει η Ετήσια Έκθεση της ΙΕΑ «World Energy Outlook 2019» και συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι εκπομπές διοξειδίου (CO2) θα συνεχίσουν να αυξάνονται με χαληλότερους μεν ρυθμούς αλλά δεν θα έχουν πιάσει κορυφή πριν το 2040.

Τονίζει δε ότι το momentum, στροφής στην πράσινη..

Με άδεια παραγωγής πλέον η μονάδα LPG ισχύος 120 MW της Motor Oil στα Χανιά - 30 μήνες περιθώριο για την κατασκευή

Από το energypress.gr
Άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έλαβε η Motor Oil από την ΡΑΕ για την Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 120 MW με καύσιμο υγραέριο (LPG) στα Χανιά της Κρήτης.

Ειδικότερα, η μονάδα, η οποία θα βρίσκεται στη θέση «Πλατάνι» Σούδας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κρήτης, αποτελείται..

Για ακόμα μια φορά ...Windenergieanlagen an Land war massive unterzeichnet.


Από το greeklignite.blogspot.com
Τον Αύγουστο είχαμε δει τις συνεχιζόμενες αποτυχίες των διαγωνισμών για αιολικά στη Γερμανία, που οδήγησαν σε Παρέμβαση στο ΥΠΕΝ: "Αιολικά: όλο και λιγότερα στη Γερμανία, γιατί τα βάζουμε στην Ελλάδα;" Απόλυτα εύλογο ερώτημα και φυσικά κανενός τ' αυτί δεν ίδρωσε στο ΥΠΕΝ, αν δεν τ' αγοράσουμε στην Ελλάδα, πώς θα δουλεύουν οι Γερμανοί κι οι Δανοί; Το έχω γράψει άλλωστε κι άλλες φορές, το πρόβλημα..

Κύπρος: Πρώτη γεώτρηση στον "Κρόνο" του τεμαχίου "6" από Total-Eni

Από το energypress.gr
Στον "Κρόνο", όπως ονόμασαν τον στόχο στο θαλασσοτεμάχιο "6" της κυπριακής ΑΟΖ προχωρούν για γεώτρηση οι TOTAL και ENI. Ο στόχος τέθηκε ως προτεραιότητα τους λόγω των ελπιδοφόρων χαρακτηριστικών του, που αφενός δίνουν καλές πιθανότητες για υπολογίσιμο κοίτασμα και αφετέρου θα δώσει πολύ καλές γεωλογικές..

Κατά 60% αυξήθηκε ο όγκος εξαγωγών LNG της Ρωσίας το α' 9μηνο του έτους

Από το worldenergynews.gr
Κατά 60% αυξήθηκε ο όγκος εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ρωσίας το α' 9μηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, φθάνοντας τα 46,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Σύμφωνα με την..

«Total Recall»: Αυξομειώνεται το επίπεδο του οξυγόνου στον πλανήτη Άρη «σα να το παράγουν μηχανές» λέει η NASA

Από το pronews.gr
Tα επίπεδα του οξυγόνου στον Άρη αυξομειώνονται «σα να υπάρχει ένας μηχανισμός ή κάποια πηγή που παράγει οξυγόνο» λένε οι επιστήμονες της NASA θυμίζοντας σενάρια από την ταινία του Πολ Βερχόφεν «Total Recall» όπου στον αφιλόξενο πλανήτη κάποτε, κάποια εξωγήινη φυλή είχε δημιουργήσει μηχανές παραγωγής οξυγόνου με τις οποίες..