Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΓΣΕΕ:ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ
Από το gsee.gr
Με αντιαναπτυξιακές λογικές και φορομπηχτική πολιτική, η Κυβέρνηση για ακόμη  μία φορά επιχειρεί, μέσω του νέου προϋπολογισμού, να τροφοδοτήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στις πλάτες όμως ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Η ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική της συνεχίζεται, με μέτρα που ανακυκλώνουν την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση.

Μιλάει στο νέο προϋπολογισμό για αύξηση των φορολογικών εσόδων, ρίχνοντας αποκλειστικά στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων επιπλέον βάρη, από αυτά που ήδη τους έχουν γονατίσει.

Έχει το θράσος μάλιστα να ..

Οι αεροπορικές βασίζονται σε οικολογικά καύσιμα που δεν παράγει σχεδόν κανείς

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αεροπορικές βασίζονται σε οικολογικά καύσιμα που δεν παράγει σχεδόν κανείς
Από το newmoney.gr
Η βιομηχανία αεροσκαφών και το πλάνο της προς μείωση των εκπομπών καυσαερίων βασίζεται σε καύσιμα τα οποία με τη σειρά τους βασίζονται σε φυτικό λάδι, καλαμπόκι και κοινά σκουπίδια. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι κανείς δεν έχει μπορέσει να παράγει αρκετές ποσότητες.

Οι JetBlue Airways, United Continental Holdings και το Virgin Group του Richard Branson έχουν ξεκινήσει να αναμιγνύουν υποκατάστατα φιλικά προς το περιβάλλον με παραδοσιακή... κηροζίνη. Ακόμη και με την υποστήριξη των μεγάλων αυτών εταιρειών, υπάρχουν μόλις λίγοι παραγωγοί καυσίμων. Δεν υπάρχει, ακόμη, η δυνατότητα παραγωγής των δισεκατομμυρίων γαλονιών τα οποία χρειάζονται για την παροχή τέτοιων καυσίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η επένδυση στο συγκεκριμένο τμήμα μειώνεται.

Ακόμη κι έτσι, οι αεροπορικές εταιρείες ποντάρουν το..

ΕΥΡΗΜΑ στον ΑΡΗ δείχνει ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; (video)

Από το diadrastika.com
Ένα περίεργο εύρημα στον κόκκινο πλανήτη έρχεται για άλλη μία φορά να προκαλέσει τις οπτικές μας αισθήσεις…

Μπορεί να είναι αυτό ένα απλό κομμάτι βράχου ή πρόκειται για ένα γλυπτό τεχνούργημα, μέρος από κάποιο άγαλμα;…

Είναι πολύ πιθανόν να αποτελεί το κάτω μέρος ενός αριστερού ποδιού, από τα δάχτυλα και το πέλμα έως περίπου τον αστράγαλο….

Ο εντοπισμός έγινε από..

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

.
Από το ekeda.gr
Το ΕΚΕΔΑ καταδικάζει την αντιμετώπιση των συνταξιούχων λίγο έξω από την Βουλή από τις δυνάμεις καταστολής.

Καταδικάζουμε το γεγονός όχι γιατί συμβαίνει για πρώτη φορά, όμως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τέτοια ενέργεια επί κυβερνήσεως που ευαγγελίζεται την Αριστερά, γιατί είναι πλέον προφανές ότι μόνο την ευαγγελίζεται.

Είναι, ήταν και θα είναι ντροπή να «ραντίζονται» με χημικά  οι απόμαχοι της εργασίας  και λόγω της ηλικίας και της ιστορίας που έχουν γράψει στην εργασία.

Είναι ντροπή γιατί ..

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Μαθιός Ρήγας: «Ο Πρίνος Δεν Πνέει τα Λοίσθια Αλλά Αυξάνει την Παραγωγή του»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Ο Πρίνος
Από το energia.gr
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ΕΡΑ Καβάλας και στον δημοσιογράφο Σάκη Ασβεστά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, κ. Μαθιός Ρήγας. 

Ο κ. Ρήγας ουσιαστικά απαντά στις αναφορές της ηγεσίας των ΕΛΠΕ κατά τις οποίες ο Πρίνος είναι ένα κοίτασμα που «πνέει τα λοίσθια», ενώ καυτηριάζει τόσο το βέτο που έθεσαν τα ΕΛΠΕ στην προσπάθεια εξαγοράς του ποσοστού της Calfrac από την Energean όσο και τη δικαστική διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή την περσινή σεισμική έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας στον Κόλπο της Καβάλας. 

Ο ίδιος τονίζει ότι..

Είναι πολύπλοκο το Θρακικό, ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα…

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το energypress.gr
Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον και για τα πετρελαϊκά η όλη ιστορία που ξεκίνησε ο Ερντογάν με τις αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λοζάνης και, ουσιαστικά, της ελληνικής κυριότητας στα νησιά. 

Ειδικά μετά τις δηλώσεις από τα ΕΛΠΕ ότι ο όμιλος συζητεί με την Calfrac για το Θρακικό Πέλαγος. Η περιοχή αυτή του Αιγαίου (οι Καναδοί έχουν το 75%) είναι "παγωμένη" εδώ και δεκαετίες.  Το 70% της συγκεκριμένης παραχώρησης βρίσκεται έξω..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 Στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ΟΛΟΙ, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, έχουμε πληρώσει ακριβά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, τις μηδενιστικές αντιλήψεις και κριτικές .
           Από το «λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στο «Ζάππειο 1..2..» και τέλος στο «σκίσιμο των μνημονίων». Το φαινόμενο αυτό δυστυχώς εμφανίζεται και στους εργασιακούς χώρους και τα ΕΛΠΕ δεν αποτελούν εξαίρεση.
           Κάποιοι θεωρούν πως η αλλαγή ονόματος παράταξης μπορεί να σβήσει πρακτικές και αποτελέσματα αρνητικά για το σύνολο των εργαζομένων.
           Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει τις «Κασσάνδρες»  των ατομικών συμβάσεων επί Διοίκησης Κωστόπουλου, τις προσλήψεις με σταγονόμετρο όταν οι ίδιοι είχαν την πρωτοκαθεδρία στο σωματείο.
           Κάποιοι άλλοι «πρωτοεμφανιζόμενοι» στο χώρο, δήθεν προοδευτικοί, ζητούν να τους στηρίξετε για ένα συνδικάτο που θα παλεύει για αξιοπρέπεια και αξιοκρατία χωρίς πελατειακές σχέσεις.
           Λέξεις και συνθήματα που χάνουν το νόημά τους όταν η παράταξη που τα επικαλείται πράττει εντελώς τα αντίθετα.
           Η αξιοκρατία που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ,Κ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ
Συναδέλφισσες, οι

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως και όλα τα άλλα όργανα του Σωματείου μας. Ένα Διοικητικό Συμβούλιο που καλείται να συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους και να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρα προβλήματα, σε μια δραματική –οικονομικά και κοινωνικά – συγκυρία.

Η πρόσφατη ιστορία των αγώνων για τις συμβάσεις του 2011 και του 2014, η δραματική εμπειρία του δυστυχήματος του Μάη του 2015 στις ΒΕΑ, με τον άδικο χαμό των συναδέλφων μας και του αγώνα μας να ξανασταθούν στα πόδια τους εργαζόμενοι και εγκαταστάσεις, κόντρα στους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς της Εταιρείας αλλά και συνδικαλιστικών παρατάξεων, όπως και οι αντιπαραθέσεις και οι απεργίες που ακολούθησαν για προσλήψεις, ασφαλή οργανογράμματα, περιγραφές θέσεων εργασίας και διαδικασίες, ήταν αποκαλυπτικές για τον ρόλο και την σοβαρότητα όλων μας.

Οι εμπειρίες μας σαν εργαζόμενοι, ο τρόπος που..

Μελέτη προβλέπει αύξηση των μισθών κατά 1,3% το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Μελέτη προβλέπει αύξηση των μισθών κατά 1,3% το 2017
Από το pronews.gr
Την κατά μέσο όρο 1,3% αύξηση των μισθών στην Ελλάδα, μέσα στο 2017, προβλέπει μελέτη της γνωστής εταιρείας συμβούλων «Kienbaum», που δημοσιεύει σήμερα το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και περιλαμβάνει τις εξελίξεις των μισθών σε 32 χώρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στην οποία δεν έχει ληφθεί υπόψη το ποσοστό πληθωρισμού, που αναμένεται να κυμαίνεται από 0,8% έως 2,2%, ο μέσος όρος αύξησης των μισθών των εργαζομένων στη Δυτική Ευρώπη μέσα στον επόμενο χρόνο θα ανέρχεται στο 2,5%.

Αύξηση θα παρουσιάσουν οι μισθοί..