Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ανάπτυξη και μεγιστοποίηση προοπτικών εξόρυξης σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο –Τρόποι εξάλειψης τεχνικών προκλήσεων


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Έκθεση και το Συνέδριο Global Oil&Gas Black Sea and Mediterranean εστιάζει στην πρόσφατη δραστηριότητα και τις εξελίξεις στον τομέα των  υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιόνιο και το Αιγαίο. Yπουργεία, εθνικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου από 11 χώρες και πάνω από 30 ομιλητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. 

Δείτε εδώ την επίσημη επιστολή παραχώρησης Αιγίδας απο το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Οι ανακαλύψεις μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να μεταβάλλουν σημαντικά τα πιθανά σενάρια της δυναμικής της προσφοράς και της ζήτησης στην περιοχή. Παράλληλα, το....

Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ ψήφισε σχέδιο του ΟΗΕ για το δημόσιο χρέος!


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε χθες Πέμπτη αυτό που περιέγραψε ως παγκόσμιες «βασικές αρχές» για διαδικασίες αναδιάρθρωσης δημοσίου χρέους, με στόχο τη βελτίωση του παγκοσμίου χρηματοοικονομικού συστήματος- πρωτοβουλία για την οποία έμπνευση ήταν η κρίση χρέους της Αργεντινής.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters, οι ψήφοι υπέρ ήταν 136 υπέρ, 6 κατά και 14 αποχές. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε η Νότια Αφρική. Σημειώνεται ότι, εν αντιθέσει με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αν και διαθέτουν πολιτικό βάρος.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα προτρέπει τους δανειστές να...

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων Κάνει το Πρώτο Βήμα για την Άρση της 40ετούς Απαγόρευσης Εξαγωγών Αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ένα βασικό πρώτο εμπόδιο για την άρση της απαγόρευσης εξαγωγών αργού από τις ΗΠΑ ξεπεράστηκε την περασμένη Πέμπτη. Ειδικότερα, η Υποεπιτροπή Ενέργειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε διά βοής το νομοσχέδιο HR-702, που προβλέπει την ανάκληση της Πράξης Ενεργειακής Πολιτικής και Προστασίας του 1975.

Αναμένεται ότι το νομοσχέδιο θα λάβει περαιτέρω έγκριση από την αμερικανικλη Βουλή και τη Γερουσία, αλλά και από τον Πρόεδρο Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί σημαίνοντες σύμβουλοι του Αμερικανού Προέδρου έχουν εκφράζει την στήριξή τους για τον τερματισμό της απαγόρευσης που ισχύει από την επαύριον του αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1973 και του αραβικού εμπάργκο προς τις αμερικανικές εξαγωγές. Οι ανωτέρω πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ομπάμα είναι έτοιμος να εγκρίνει το νομοσχέδιο με το που θα έρθει στο Λευκό Οίκο.

Οι υποστηρικτές του HR-702 τονίζουν ότι....

Καλή αντάμωση στην κόλαση σύντροφοι...

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλή αντάμωση στην κόλαση σύντροφοι...
Το πρώτο μνημόνιο βασιζόταν κατά 75% στους φόρους, το δεύτερο λίγο πάνω από το 50% και το τρίτο βασίζεται στους φόρους κατά ένα ποσοστό πάνω από το 90%.

Καμιά οικονομία ποτέ και πουθενά δεν κατάφερε να αναζωογονηθεί λύνοντας τα προβλήματα με την επιβολή φόρων. Μοιραία η Ελλάδα οδηγείται με τις ευλογίες των εταίρων της Ευρώπης σε μια συνολική καταστροφή, τα πρώτα συμπτώματα της οποίας μετά τα capital controls έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται με εκθετικούς ρυθμούς...
Με αυτούς τους ρυθμούς τα κακά μαντάτα φέτος θα προλάβουν τα Χριστούγεννα.

Φορολογία σημαίνει...