Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το ηλιακό όχημα της Κρήτης

ΤΟ "GRECOVERY", ΑΛΑ ΣΑΜΑΡΑ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ιδιωτικά χειρουργεία το απόγευμα στο ΕΣΥ τα απογεύματα

Ιδιωτικά χειρουργεία το απόγευμα στο ΕΣΥ τα απογεύματα
Την δυνατότητα να χειροουργηθούν το απόγευμα θα έχουν ασθενείς με την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν μέρος της θεραπείας τους ή με ιδιωτική ασφάλιση που δεν επιθυμούν να περιμένουν στις μακριές λίστες για τα τακτικά πρωινά χειρουργεία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου θα υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη η απόφαση που δίνει τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, στο πρότυπο των «απογευματινών ιατρείων».

Όπως ανέφεραν στην «Κ» στελέχη του υπουργείου Υγείας, στα απογευματινά χειρουργεία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας (ESYnet), το 2013 η μέση πληρότητα των κλινών στο ΕΣΥ ήταν 72,82%, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 456.364 χειρουργικές επεμβάσεις.

Το 2013 πραγματοποιήθηκαν 411.819 επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία έναντι 398.731 το 2012.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Για τα τηλέφωνα του προέδρου χρειάστηκαν 3 ολόκληρα 24ωρα, για τα δικά σας πόσα;


Ο εκσυγχρονισμένος ΟΤΕ……. καλπάζει προς το μέλλον!

   Με τον δημόσιο ΟΤΕ, οι «κρατικοδίαιτοι» τεχνικοί του οργανισμού μια βλάβη σαν αυτή που δημιουργήθηκε μετά τη βροχή στα Βριλήσσια, έκαναν μία ή το πολύ 2 μέρες για να την αποκαταστήσουν.

   Με το σύγχρονο ιδιωτικό ΟΤΕ της Deutsche Telekom παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων του εργολάβου, πάνω από 2000 χρήστες παραμένουν χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ από την Κυριακή το βράδυ!

   Συνηθισμένα πράγματα θα πείτε, υπάρχουν περιπτώσεις που πελάτες του ταλαίπωρου οργανισμού παραμένουν ακόμα και ένα μήνα χωρίς τηλέφωνο, χωρίς οι διαμαρτυρίες τους να καταφέρνουν να σπάσουν το κέλυφος της ΟΜΕΡΤΑ που έχουν επιβάλει οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες και τα παπαγαλάκια τους.

   Το ευτράπελο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι μεταξύ των άτυχων πελατών έπεσε θύμα και ο ίδιος ο πρόεδρος και αρχιτέκτονας του «εκσυγχρονισμού» του ΟΤΕ Τσαμάζ!

   Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι, τους πήρε 3 ολόκληρα 24ωρα για να αποκαταστήσουν όπως όπως τις τηλεφωνικές συνδέσεις του αφεντικού!

   Οι υπόλοιποι πελάτες περιμένουν στο ακουστικό τους ευελπιστώντας ότι σήμερα Παρασκευή ίσως αποκατασταθεί η βλάβη.

   Θυμίζουμε ότι πριν 4 μήνες οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΟΤΕ διέλυσαν την υπηρεσία καλωδιακών βλαβών Αττικής παραχωρώντας τις βλάβες σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στους εργολάβους.

   Τις προειδοποιήσεις μας και τις διαμαρτυρίες για τις επιπτώσεις στους χρήστες, ο κ. Τσαμάζ και οι άλλοι διευθύνοντες του ΟΤΕ τις έγραψαν εκεί που γράφουν και τις διαμαρτυρίες των πελατών τους.

   Φανταστείτε τι θα γίνει το χειμώνα ή σε περίπτωση μεγάλης νεροποντής που παρουσιάζονται δεκάδες και εκατοντάδες τέτοιες καλωδιακές βλάβες!

   Συγχαρητήρια κ. Τσαμάζ για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου του ΟΤΕ, αν συνεχίσετε έτσι την επόμενη πληροφόρηση για τις μεγάλες επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει η Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, θα μπορέσετε να την επικοινωνήσετε….. με τα περιστέρια.

ΑΣΕ



Εθνικό όνειδος: Στην επέτειο της Άλωσης "προσευχή" του Ρ.Τ. Ερντογάν "a la Μωάμεθ Β'" στην Αγ.Σοφία!


Τα ψέματα τέλειωσαν και η Τουρκία αδίστακτη και προκλητική προχωρεί και νομότυπα εν μέσω της γενικής ελληνικής αδιαφορίας, στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε μουσουλμανικό τέμενος χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από  ελληνικής πλευράς.

Αντίθετα στην Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής και του νεοταξισμού, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης "συνωστίζονται" ποιος θα πρωτοφτιάξει τζαμιά, μιναρέδες και άλλα μουσουλμανικά ιδρύματα.

Εξάλλου ο ίδιος ο γ.γ. "θρησκευμάτων" του Υπουργείου Παιδείας έχει δηλώσει ότι δεν αντέχει να βλέπει άλλες χριστιανικές εκκλησίες στην Ελλάδα - θέλει μόνο τζαμιά από δω και στο εξής!

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Habertürk, (3/5), ο ανεξάρτητος βουλευτής της περιοχής του Burdur, Hami Yildirim, κατέθεσε στην τουρκική βουλή σχετικό νομοσχέδιο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εν όψει και της προαναγγελθείσας προσευχής που προτίθεται να κάνει ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, στις 29 Μαΐου επέτειο της Άλωσης, μιμούμενος τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή.

Έτσι, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα, 80 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο, με το νομοσχέδιο αυτό που κατέθεσε ο Τούρκος βουλευτής επανέρχεται στην μουσουλμανική της ταυτότητα, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι Τούρκοι, αδιαφορώντας για πιθανές διεθνείς αντιδράσεις για την νέα αυτή τουρκική πρόκληση με διεθνείς διαστάσεις. 

Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει η Habertürk, έχει τρία βασικά άρθρα τα οποία συνοπτικά είναι τα εξής:

1) Η Αγία Σοφία θα ανοίξει τις πύλες σαν μουσουλμανικό τέμενος στην μουσουλμανική λατρεία.

2) Η απόφαση της μετατροπής της σε μουσουλμανικό τέμενος  θα τεθεί σε ισχύ άμα την επίσημη  δημοσίευση του νομοσχέδιου.

3) Η εκτέλεση της απόφασης θα γίνει από το υπουργικό Συμβούλιο. Ο Τούρκος βουλευτής αιτιολογώντας την απόφαση του να καταθέσει το νομοσχέδιο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επικαλέστηκε ιστορικούς λόγους και φυσικά αναφέρθηκε στην ιστορική κίνηση του Μωάμεθ του Πορθητή ο οποίος μόλις εισήρθε νικητής στην Κωνσταντινούπολη κατευθύνθηκε στην Αγία Σοφία και εκεί τέλεσε τη πρώτη μουσουλμανική προσευχή ανακηρύσσοντας το ναό σε μουσουλμανικό τέμενος.

Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν είναι αποδεκτό να τελούνται μουσουλμανικές προσευχές έξω από την Αγία Σοφία και στον περίγυρο της και να απαγορεύεται οι πιστοί μουσουλμάνοι να εισέρχονται μέσα στον ναό για να προσευχηθούν σύμφωνα με το ισλαμικό τυπικό.

Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο Τούρκος βουλευτής και για να είμαστε συνεπείς στην ιστορία, γίνεται η κατάθεση αυτού του σχεδίου νόμου σύμφωνα με το οποίο η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης ξαναγίνεται τζαμί και παραδίδεται στους μουσουλμάνους για προσευχή και λατρεία.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι και ο περίγυρος της Αγίας Σοφίας με όλα τα κτίσματα που υπάρχουν θα τεθούν υπό την νέα μουσουλμανική αρχή που θα διοικεί και θα διαχειρίζεται το κτιριακό συγκρότημα του ιστορικού ναού.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

«Νόμιμη» η Συμφωνία για την Υφαλοκρηπίδα με τα Κατεχόμενα, Λέει η Άγκυρα


Αδυναμία να αντιληφθεί τις αντιρρήσεις της Ελλάδας για τη συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων, δηλώνει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι η ε/κ πλευρά, αγνοώντας τα δικαιώματα του συνεταίρου της στο νησί, της τ/κ πλευράς, ανακοίνωσε την έναρξη γεώτρησης στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011 και μετά από αυτή την εξέλιξη η Τουρκία και το ψευδοκράτος «υπέγραψαν συμφωνία για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας τους στις 21 Σεπτεμβρίου του 2011».

«Η συμφωνία λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα, ισότιμα και αδιαίρετα δικαιώματα των Τ/κ όπως και των Ε/κ σε ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα του νησιού. Η συμφωνία τέθηκε σε εφαρμογή στις 12 Δεκεμβρίου του 2012», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Η Άγκυρα, συνέχισε, αδυνατεί να αντιληφθεί την καταγγελία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας σε μια περιοχή που δεν έχει σχέση με την ίδια καθώς και την αντίρρησή της για τη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων.

«Πιστεύουμε ότι αρμόζει περισσότερο η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, να χρησιμοποιήσει την ενέργειά της για να διασφαλιστεί ο τερματισμός των μονόπλευρων δραστηριοτήτων της ε/κ πλευράς, οι οποίες βλάπτουν τη διαδικασία λύσης και προκαλούν ένταση», ανέφερε.

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστική στάση της για μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε πεδίο ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας με την επίτευξη δίκαιης και μόνιμης λύσης στην Κύπρο το συντομότερο κατά τη διαδικασία που ξεκίνησε με τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και αναμένει να συμβάλει σε αυτό το όραμα και η Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:energia.gr

Σοκ προκαλεί ο τίτλος άρθρου στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» του Φιλίπ Λεγκρέν: «Δημοσιονομική αποικιοκρατία της Ευρωζώνη


Σοκ προκαλεί ο τίτλος άρθρου στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» του Φιλίπ Λεγκρέν: «Δημοσιονομική αποικιοκρατία της Ευρωζώνης»! Πόσω μάλλον που ο συγγραφέας του άρθρου είναι πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν! Εντυπωσιάζει η οξύτητα των πολιτικών διατυπώσεων ενός γραφειοκράτη που γνώρισε εκ των ένδον τις συνέπειες της ασκούμενης από το Βερολίνο μέσω Βρυξελλών πολιτικής της ΕΕ. «Η κ. Μέρκελ απαίτησε μεγαλύτερο έλεγχο στις αποφάσεις για τον προϋπολογισμό άλλων χωρών - και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μεγάλη ευχαρίστηση άρπαξε νέες εξουσίες...
Η Κομισιόν τώρα εφαρμόζει έναν δημοσιονομικό ζουρλομανδύα (!) - συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να απαιτεί από μια κυβέρνηση να ξαναγράφει τον προϋπολογισμό της πριν τον παρουσιάσει στο κοινοβούλιο» τονίζει ο Φιλίπ Λεγκρέν. «Αυτή η συγκεντροποίηση της δημοσιονομικής εξουσίας δεν είναι απλώς επικίνδυνη οικονομικά, είναι επίσης πολιτικά δηλητηριώδης» υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν και εξηγεί γιατί: «Οταν οι ψηφοφόροι μιας χώρας - μέλους διώχνουν την κυβέρνησή τους, όπως έχουν κάνει σχεδόν σε όλες τις εκλογές από τότε που άρχισε η κρίση, βγαίνει στην τηλεόραση ο Ολι Ρεν και επιμένει ότι η κυβέρνηση που έρχεται πρέπει να συνεχίσει την αποτυχημένη πολιτική της παλιάς κυβέρνησης. Το γεγονός ότι ένας απομακρυσμένος, μη εκλεγμένος αξιωματούχος των Βρυξελλών που σχεδόν σε κανέναν δεν δίνει λογαριασμό, αρνείται στους ψηφοφόρους νόμιμες επιλογές αποφάσεων περί φόρων και δαπανών, είναι αντιδημοκρατικό και αποξενώνει τον κόσμο από την ΕΕ».
Ο Φ. Λεγκρέν δεν επιχειρεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα κάτω από την εικονική ευφορία των χρηματιστηρίων, όπου οι «γύπες» των αγορών και οι πλούσιοι τζογάρουν μεταξύ τους τα λεφτά τους, γλεντώντας εις βάρος των λαών της Ευρώπης που στενάζουν υπό το βάρος των αλλεπάλληλων κυμάτων μέτρων λιτότητας που τους πλήττουν συνεχώς. Αντιθέτως, αποδομεί όλο αυτό το παραμύθι, γελοιοποιώντας πολιτικά με έμμεσο τρόπο και όλες τις κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν παρόμοια επιχειρήματα. «Παρά το παιχνίδι με τις φούσκες των χρηματοπιστωτικών αγορών, η κρίση συνεχίζει να προκαλεί βαριές κακουχίες. Τράπεζες - «ζόμπι» περικόπτουν ολοένα και περισσότερο τις πιστώσεις στις επιχειρήσεις στη νότια Ευρώπη.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε αναιμικές οικονομίες έχουν χάσει τη δουλειά τους ή πρέπει να τα φέρουν δύσκολα βόλτα με πετσοκομμένους μισθούς, καθώς παλεύουν με τεράστια χρέη και πληρώνουν υψηλότερους φόρους για χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες» γράφει και συνεχίζει αναιρώντας τους ισχυρισμούς ότι για την κρίση του ευρώ φταίνε πρωτίστως οι «σπάταλοι» και «τεμπέληδες» Νοτιοευρωπαίοι: «Η γερμανική κυβέρνηση, από κοινού με την Κομισιόν και την ΕΚΤ, τους κατηγόρησαν άδικα ισχυριζόμενες ότι η κρίση στην Ευρωζώνη οφείλεται στη σπατάλη σε όλη τη νότια Ευρώπη.
Αυτή η ιδιοτελής κακή διάγνωση έχει επιφέρει διαρκή οικονομική και πολιτική ζημιά» τονίζει. «Η πρωταρχική αιτία της κρίσης ήταν ο απερίσκεπτος δανεισμός των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών -τόσο απευθείας όσο και μέσω τοπικών τραπεζών- προς Ισπανούς και Ιρλανδούς ιδιοκτήτες ακινήτων, Πορτογάλους καταναλωτές και προς την ελληνική κυβέρνηση» υπογραμμίζει και συνεχίζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα: «Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και οι υπηρέτριές της στις Βρυξέλλες έχουν συστηματικά προτάξει τα συμφέροντα των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών έναντι εκείνων των πολιτών της Ευρωζώνης, επιμένοντας ότι πρέπει να πληρώσουν πλήρως για τα λάθη αυτών των τραπεζών οι Ελληνες, Ιρλανδοί, Πορτογάλοι και Ισπανοί φορολογούμενοι». Δεν κρύβει λόγια ο Φιλίπ Λεγκρέν. «Μια κρίση που θα μπορούσε να έχει ενώσει την Ευρώπη σε μια κοινή προσπάθεια για να περιορίσει τις ισχυρές τράπεζες, αντιθέτως δίχασε την Ευρωζώνη σε κράτη - δανειστές και κράτη - οφειλέτες, με τα κακά δάνεια των τραπεζών να γίνονται διακυβερνητικές υποχρεώσεις!» υπογραμμίζει.
«Οι θεσμοί της ΕΕ έγιναν όργανα για τους δανειστές προκειμένου να επιβάλλουν τη θέλησή τους πάνω στους οφειλέτες, υποτάσσοντας έτσι τη νότια «περιφέρεια» της Ευρώπης στον βόρειο «πυρήνα», στη βάση μιας σχεδόν αποικιακής σχέσης» επισημαίνει με ιδιαίτερη έμφαση. «Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες έχουν τώρα ίδιο συμφέρον να περιχαρακώσουν αυτό το σύστημα μάλλον παρά να εκχωρήσουν εξουσία και να παραδεχθούν λάθη» τονίζει - και έχει απόλυτο δίκιο. Το συμπέρασμά του είναι σαφέστατο: «Η συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής και των θεσμών θα διαβρώσει την υποστήριξη για την Ευρώπη και κινδυνεύει να την καταστρέψει» καταλήγει.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Τζαβελα(Νεα Δημοκρατία):Να καεί η Ελλάδα για το καλό της Ευρώπης