Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

 
Διαβάστε στη zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Ιδιοκτήτες ακινήτων δωρίζουν τα ενοίκια στην… εφορία




Πάνω από 35.000  ιδιοκτήτες ακίνητων έκαναν δωρεά προς την εφορία τα ενοίκια που τους οφείλονται, καθώς αδυνατούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα, αλλά καλούνται να πληρώσουν φόρους γι’ αυτά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, από το 1 εκατ. ακίνητα που ήταν αντικείμενο ενοικίασης μέχρι και το 2009, σήμερα εκτιμάται ότι περί τα 300.000 είναι κενά, καθώς οι ενοικιαστές τους έχουν αποχωρήσει.Αλλά και από τις 700.000 ακινήτων που εξακολουθούν να μισθώνονται, τουλάχιστον στο 50% αυτών οι εκμισθωτές καθυστερούν να πληρώσουν το ενοίκιο από δυο έως και έξι μήνες, ή και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα χρόνο. Έτσι σε περίπου 350.000 ακίνητα τα ενοίκια δεν εισπράττονται εγκαίρως ή και καθόλου.
Η μορφή της εκχώρησης γίνεται μέσω σχετικής δήλωσης προς την αρμόδια εφορία, μαζί με τον ΑΦΜ του οφειλέτη, προκειμένου η ΔΟΥ να καταχωρήσει την οφειλή στο αντίστοιχο πρόσωπο. Παράλληλα, κατατίθενται στην εφορία και τυχόν αποδεικτικά έγγραφα της απαίτησης όπως εξώδικα, το μισθωτήριο συμβόλαιο και πιθανές αγωγές.
Στη συνέχεια η εφορία αφενός μεν απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη από το σχετικό φόρο, αφετέρου αρνείται στον εκμισθωτή την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, ενώ έχει τη δυνατότητα να προβεί σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του υπόχρεου μέχρι να εισπράξει το αντίστοιχο ποσό. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Συμμετέχω και “Πράττω”


Pratto

Η κίνηση Πράττω προσβλέπει:
Σε μια Νέα Ελλάδα της δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.
 Στη Σωτηρία της Κοινωνίας και του Λαού με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στη δημιουργία νέων θεσμών που ανταποκρίνονται σε αυτές, αναπτύσσουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα του.
 Σε μια πατρίδα ανεξάρτητη ενταγμένη σε  μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και των λαών της. Των ουσιαστικών και διευρυμένων κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.
 Στον τερματισμό των πολιτικών άνισης κατανομής πλούτου και υποχρεώσεων σε βάρος του λαού.
 Σε μια Ελλάδα της δημιουργίας, του ταλέντου, της αξιοκρατίας, των ελευθεριών.
 Σε μια Ελλάδα με ενεργητική δημοκρατική εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, με αναβαθμισμένη τη διεθνή θέση της.  
 Σε μια Ελλάδα χωρίς ξένη επιτροπεία και τρόικα.
 Στον τερματισμό της εξουσίας της Ολιγαρχίας του Πλούτου και της Διαπλοκής.
 Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Για να γίνει η πολιτική ως Πολιτική ενδιαφέρουσα, ως δράση και συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι διαβουλεύονται, προτείνουν, παρεμβαίνουν, δρουν, οφείλει να έχει στο επίκεντρό της τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους ανέργους και  συνταξιούχους, τις ανάγκες και τις προσμονές τους.
Μια τέτοια Πολιτική μπορεί να ανακτήσει την προτεραιότητά της έναντι της λογιστικής των κερδών της ολιγαρχίας και των αφεντικών της τρόικας.
Αξίζει τον κόπο να δράσουμε, μέσα από την ποικιλομορφία, άμεσα.
Στόχος η συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού, δημοκρατικού, πατριωτικού, κοινωνικού κινήματος!
Ενός κινήματος Σωτηρίας της χώρας, του λαού, του εργαζόμενου ανθρώπου, της ελληνικής φύσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΒΑΝΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ Εφικτό το ταξίδι στο χρόνο;



Μια ομάδα κβαντικών φυσικών του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι δυνατή η δημιουργία μιας χρονομηχανής, η οποία θα επιτρέπει το ταξίδι στο παρελθόν και συνεπώς την πρόκληση αλλαγών σε αυτό, χωρίς καν να δημιουργούνται παράδοξα στο παρόν και το μέλλον.
Οι κβαντομηχανικοί έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα – αξιοποιώντας το μυστηριώδες φαινόμενο του «κβαντικού εναγκαλισμού» (που ξένιζε ακόμα και τον Αϊνστάιν)- να τηλεμεταφέρουν κβαντικές καταστάσεις από το ένα μέρος στο άλλο, σε απόσταση χιλιομέτρων.
Τώρα ο καθηγητής Σιθ Λόιντ και οι συνεργάτες στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», φιλοδοξούν να πάνε ακόμα παραπέρα, αξιοποιώντας ένα άλλο κβαντικό φαινόμενο, την «μετα-επιλογή», προκειμένου να ταξιδέψουν ανάποδα στον χρόνο.
Όπως δήλωσε ο Λόιντ στο περιοδικό “Technology Review” (Τεχνολογική Επιθεώρηση), «είναι δυνατό για τα σωματίδια (και, θεωρητικά, για τους ανθρώπους) να ταξιδέψουν στο τούνελ του χρόνου, από το μέλλον προς το παρελθόν». Οι ερευνητές του ΜΙΤ θεωρούν ότι αν συνδυαστούν τα φαινόμενα του «κβαντικού εναγκαλισμού» και της «κβαντικής μετα-επιλογής», είναι η εφικτή η τηλεμεταφορά στο παρελθόν.
Αντίθετα με άλλες θεωρίες τηλεμεταφοράς στον χρόνο, η συγκεκριμένη κβαντική θεωρία αποφεύγει διλήμματα και παράδοξα που προκύπτουν από ένα τέτοιο ταξίδι στον χρόνο (του τύπου «αν φρόντισα ο μπαμπάς και η μαμά μου να μη συναντηθούν ποτέ στο παρελθόν, τότε εγώ πώς υπάρχω σήμερα;» ή «αν σκότωσα τον παππού μου όταν τον συνάντησα στο παρελθόν, τότε πώς εγώ γεννήθηκα και πώς γίνεται μετά να ταξίδεψα στο παρελθόν κοκ;»).
Επιπλέον, αντίθετα με άλλες θεωρίες «επιστροφής στο μέλλον», η κβαντική χρονομηχανή δεν προϋποθέτει την κάμψη του χωροχρόνου (κάτι που υποτίθεται ότι κάνουν οι μαύρες τρύπες, όμως ένα ταξίδι μέσω αυτών φαντάζει ιδιαίτερα απίθανο από πρακτική άποψη…).
Φυσικά και το κβαντικό ταξίδι στο παρελθόν δεν φαντάζει προς το παρόν πιο κοντά στην πραγματικότητα, καθώς δεν είναι παρά μια αμφιλεγόμενη θεωρία και πολλοί φυσικοί δεν πιστεύουν ότι μπορεί ποτέ να υλοποιηθεί. Πάντως η ομάδα του ΜΙΤ την παρουσίασε με τίτλο «Η κβαντομηχανική του ταξιδιού στον χρόνο μέσω μετα-επιλεγμένης τηλεμεταφοράς» στο arxiv.org – Quantum www.apocalypsejohn.com
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

H έλλειψη πετρελαίου προκάλεσε ρεκόρ κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό




H αυξημένη ζήτηση για θέρμανση λόγω του ψύχους, έβαλε σε εγρήγορση τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών.
Στη ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, έχει σημάνει «μίνι» συναγερμός, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού και φυσικού αερίου, ως απόρροια των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και της υποκατάστασης του πετρελαίου θέρμανσης από θερμαντικά σώματα.
Τα άδεια ντεπόζιτα χιλιάδων κατοικιών σε όλη τη χώρα, λόγω της υψηλής τιμής του καυσίμου, υποχρέωσε την πλειονότητα των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά σώματα, που είναι η πλέον άμεση λύση για την αντιμετώπιση του ψύχους.
Αυτή η αντίδραση, αναμενόμενη εν πολλοίς, προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλο το σύστημα ηλεκτροπαραγωγή-φυσικό αέριο.
Αρχικά, αυξήθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικού, τουλάχιστον κατά τις ώρες από τις 3 το απόγευμα έως τις 8-9 το βράδυ. Έτσι εχθές 14 Δεκεμβρίου, από τις 4 το απόγευμα και μετά, η κατανάλωση είχε ξεπεράσει τα 7.000 μεγαβάτ, με πρόβλεψη τα 8.500 μεγαβάτ στις 8 το βράδυ.
Η κατανάλωση αυτή δεν είναι υπερβολική και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να προκαλέσει συναγερμό, καθώς κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί καταναλώσεις πάνω από 10.000 μεγαβάτ.
Ωστόσο η έστω και μικρή αυτή αύξηση της κατανάλωσης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις λιγνιτικές μονάδες και ενισχύθηκε η παραγωγή στη μονάδα «Αγ. Δημήτριος 5» που ξεπέρασε τα 330 μεγαβάτ, ενώ ακόμη και η πλέον σύγχρονη της Μελίτης, δεν ξεπέρασε τα 280 μεγαβάτ. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αυξάνονται κατά 60% τα ασφάλιστρα συνταξιοδότησης και υγείας



Πως αναμένεται να κυμανθούν τα ασφάλιστρα των ιδιωτικών προγραμμάτων συνταξιοδότησης και υγείας από την αρχή του 2013
Αυξημένα από 40 έως και 60% θα είναι από το νέο έτος τα ασφάλιστρα των ιδιωτικών προγραμμάτων συνταξιοδότησης και υγείας.
Οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν στα νέα συμβόλαια από την αρχή του 2013. Η εκρηκτική άνοδος του κόστους των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων κάνει πιο δύσκολη την πρόσβαση στην ιδιωτική ασφάλιση, σε μια περίοδο που οι παροχές του κράτους μειώνονται διαρκώς.
Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των εταιρειών. Οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες και σε εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά και οδηγούν σε ριζική αλλαγή των ασφαλιστικών προϊόντων που κυκλοφορούν σήμερα στη χώρα μας.
Οι αυξήσεις οφείλονται στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, αλλά και σε κοινοτική οδηγία που απαγορεύει τη διάκριση των δυο φυλών, καθώς οι γυναίκες πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα επειδή ζουν περισσότερο από τους άντρες.
Τρίτος παράγοντας είναι το επιτόκιο με βάση το οποίο υπολογίζεται η εγγυημένη σύνταξη, για την οποία δεσμεύεται η εταιρεία έναντι των ασφαλισμένων της. Η κακή πορεία των αγορών, που έχει συμπιέσει τις αποδόσεις των επενδύσεων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, υποχρεώνει το σύνολο των εταιρειών να προχωρήσουν παράλληλα και στην αναπροσαρμογή των επιτοκίων 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Tροποποίησαν την δανειακή με χειρότερους όρους από τον ΓΑΠ! Μπράβο αναδιαπραγμάτευση!



Πριν 3 μέρες συνετελέσθη ένα νέο έγκλημα μια απίστευτη προδοσία…

Η άξια νέα κυβέρνηση Σημίτη και η εσωτερική τρόικα τροποποίησαν την δανειακή του 2010…
Η τροποποίηση ψηφίστηκε με το ΦΕΚ το Αρ. Φύλλου 24, 12 Δεκ. 2012

Διαβάστε τι υπέγραψαν:
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Έγκριση των Σχεδίων των των Συμβάσεων Τροποποίησης της
Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων
ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων και άλλες επείγουσες διατάξεις.
Δείτε τώρα τις αλλαγές…........
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συμφωνία Σαμαρά για να έρθουν ξένες επενδύσεις!

 
ΠΗΓΗ:atsarantos.blogspot.gr

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ Υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας προβλέπει η Δανειακή Σύμβαση!



Για πρώτη φορά μετά την πρώτη γερμανική Κατοχή, η Ελλάδα αποδέχθηκε με την ψήφιση του σχετικού νόμου συνδιαχείρισης των δημοσίων οικονομικών (και ειδικότερα του χρέους) από ξένα κράτη και τις θεσμικές Αρχές της ΕΕ, όπως προβλέπει η τροποιημένη Δανειακή Σύμβαση  η οποία είναι χειρότερη ακι από το Μνημόνιο ΙΙ του Φεβρουαρίου.
Τα όσα περιλαμβάνονυαι στη νέα Δανειακή Σύμβαση είναι απλά ανατριχιαστικά για ένα κράτος που θελει να λέγεται "ελεύθερο" αλλά έχει πάψει πλέον να ισχύει στην πράξη ο χαρακτηρισμός αυτός:
Οι δανειακές συμβάσεις διέπονται από το αγγλικό δίκαιο και στο πλαίσιο αυτό: η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται απαρέγκλιτα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά στοιχεία τους έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα σύμβαση τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόδοσης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στο μέτρο που τα παραπάνω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο! 
Περιουσιακά στοιχεία είναι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (εφ'όσον πιστοποιηθεί η ύπαρξή τους) το σύνολο της ακίνητης κρατικής περιουσίας, το σύνολο των οπλικών συστημάτων της χώρας, οι αρχαιότητες της χώρας, οτιδήποτε περικλείεται σε αυτή την χώρα ως ακίνητη ή κινητή περιουσία και ανήκει στο δημόσιο, με ερωτηματικό για τις ιδιωτικές περιουσίες.
Πρακτικά η οποιαδήποτε ιδιωτική περιουσία είναι στην διάθεση του δημοσίου με έναν απλό νόμο ή ένα διάταγμα αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Ακραίο, αλλά όχι απίθανο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Σε ισχύ το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τίθεται σε ισχύ η Αγορανομική Διάταξη


Picture 0 for Σε ισχύ το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

Δημοσιεύφθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τίθεται σε ισχύ η Αγορανομική Διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές μπορούν μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.
Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)». Το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.
Η υποχρέωση ανάρτησης των πινακίων ισχύει από τις 12 Ιανουαρίου και για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.
Για να δείτε την Αγορανομική Διάταξη 4/28-11-2012 (ΦΕΚ Β' 3313/12-12-2012) πατήστε  εδώ 
ΠΗΓΗ:.forologikanea.gr

Κατάργηση εργοδοτικών εισφορών υπέρ Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε. κατ'εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4093/2012 Νέες εισφορές Ι.Κ.Α από 11/2012 και εφεξής

Picture 0 for Κατάργηση εργοδοτικών εισφορών υπέρ Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε. κατ'εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4093/2012
 Για να δείτε τις νέες εισφορές Ι.Κ.Α πατήστε  εδώ 
ΠΗΓΗ:forologikanea.gr

Απόσυρση της διάταξης για τις Κυριακές ζητεί η ΕΣΕΕ


Απόσυρση της διάταξης για τις Κυριακές ζητεί η ΕΣΕΕ

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα ωφελήσει μικρομεσαίους καταστηματάρχες και καταναλωτές, αφού θα αυξήσει το κόστος λειτουργίας, υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ.

Επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης, με την οποία ζητά την πλήρη απόσυρση του άρθρου 6 του αγορανομικού κώδικα που αφορά την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Σχετικά με το άρθρο 5, που αναφέρεται στις εκπτώσεις, τις μεθόδους μάρκετινγκ, τα stock και outlet και τις προσφορές, το προεδρείο της ΕΣΕΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι την 21η Δεκεμβρίου θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, συμπεριλαμβάνοντας τις θέσεις του συνόλου των Εμπορικών Συλλόγων που εκπροσωπεί η ΕΣΕΕ.
Επίσης, το προεδρείο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ότι η τελική επιλογή για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή στις 30 Δεκεμβρίου 2012 και εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, θα πρέπει να παραμείνει στην αποκλειστική βούληση και απόφαση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.
Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα ωφελήσει μικρομεσαίους καταστηματάρχες και καταναλωτές, αφού θα αυξήσει το κόστος λειτουργίας, δεν θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και δεν θα μειώσει τις τιμές.
Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ επιχείρησε να υπολογίσει την επιβάρυνση από μια τέτοια απόφαση στο κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης (επισυνάπτεται). Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές όχι μόνο δεν θα συμβάλλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, ο οποίος εκτιμάται πως θα παρουσιάσει δραματική πτώση κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες το 2012 σε σχέση με το 2011, αλλά ταυτόχρονα θα διογκώσει κατά 1,82 δις ή 25%-30% (από 6,51 δις στα 8,33 δις) το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των ιδιοκτητών εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους αναγκάζονται είτε να κλείσουν την επιχείρησή τους είτε να προβούν σε μη ηθελημένη μείωση των αποδοχών του προσωπικού τους και σε ακραίες περιπτώσεις σε απολύσεις εργαζομένων.
Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης ανησυχητικής, απ' όλες τις απόψεις, εξαγγελίας αποτελεί η καθιέρωση στην αντίληψη του καταναλωτικού κοινού πως το ήδη αποψιλωμένο διαθέσιμο εισόδημά του (σωρευτικά κατά 11% τη διετία 2012/2010) θα πρέπει να «επενδύεται» - ξοδεύεται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα (Malls) και στα πολυκαταστήματα, αδιαφορώντας παντελώς για την τόνωση της ρευστότητας που πρέπει να επέλθει στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να συνδράμουν στην ανάκαμψη της πραγματικής Οικονομίας. Ακόμη μία αρνητική παράμετρος όσον αφορά στην πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, σχετίζεται με την κατακόρυφη αύξηση του λειτουργικού κόστους των εμπορικών επιχειρήσεων που αποτυπώνεται στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., η οποία αν συνδυαστεί με την επιπρόσθετη φορολογική επιβάρυνση που θα επωμιστούν οι ατομικές (μεσοσταθμικά 60%-65%) αλλά και οι προσωπικές επιχειρήσεις (μεσοσταθμικά 80%-85%), εξαιτίας του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου, δικαιολογεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την απαισιοδοξία, την απογοήτευση αλλά και την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι 20%-30% πιο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ


Το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι 20%-30% πιο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Αναλυτικότερα, η ευρωπαϊκή υπηρεσία συγκρίνει τις 27 χώρες την τελευταία τριετία χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς δείκτες: το ΑΕΠ και την πραγματική ατομική κατανάλωση (ΑΙC). Και στους δύο δείκτες την πρωτιά κερδίζει το Λουξεμβούργο, διατηρώντας μιαν ανοδική τροχιά σχεδόν συνολικά. Ακολουθεί η Ολλανδία, με μικρή καθοδική τροχιά, η Ιρλανδία (με σαφή καθοδική τάση), η Αυστρία (επίσης), η Σουηδία και η Δανία (επίσης).
Η Eurostat επισημαίνει ότι η ευημερία του Λουξεμβούργου σχεδόν ξεπερνά κατά 2,5 φορές τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Γερμανία ξεπερνούν κατά 20%-30% τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Το Βέλγιο και η Φινλανδία είναι κατά 10%-20% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η Βρετανία και η Γαλλία κινούνται στο 10% πιο πάνω από το μέσο όρο, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία βρίσκονται ακριβώς στον μέσο όρο.
Κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο είναι η Κύπρος (-5%), η Μάλτα, η Σλοβενία και η Τσεχία (-15% με -20%), η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Σλοβακία (με -20% ως -30%), η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία και η Πολωνία (-30%), η Λετονία (-40%), ενώ τέλος η Ρουμανία και Βουλγαρία βρίσκονται στο -50% με -55%.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι στην κατάταξη της Eurostat με κριτήριο την πραγματική ατομική κατανάλωση (που δείχνει περισσότερο την «υλική» άνεση των νοικοκυριών), η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση. Ειδικότερα, ενώ βρίσκεται στη 19η θέση ως προς το ΑΕΠ, καταλαμβάνει τη 15η θέση ως προς τον δείκτη AIC. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr