Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Γ. Μανιάτης: «Πιθανή χρεοκοπία της ΔΕΗ θα συμπαρασύρει ολόκληρη τη χώρα»

Από το pronews.gr
Για «πιθανή χρεοκοπία» της ΔΕΗ, που «θα συμπαρασύρει ολόκληρη τη χώρα» κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπούλησε τη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση».

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος της ΚΟ της ΔΗΣΥ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την υποχρεωτική συρρίκνωση της εταιρείας στο 50% της παραγωγής και των πελατών, οδηγώντας έτσι την εταιρεία σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο», και ότι «κινδυνεύει συνολικά η ευστάθεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας από τον τυχοδιωκτισμό και την ιδεοληψία της κυβέρνησης». «Οδήγησαν την εταιρεία σε 4 συνεχόμενες υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών προς..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

.
Από το poenergias.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας στα πλαίσια του προγράμματος δράσης της, συναντήθηκε την Τετάρτη 15/03/2017 με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη.

Αντικείμενο συζήτησης - στην οποία μετείχαν από πλευράς ΠΟΕ ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας , οι Πρόεδροι,  Γενικοί  Γραμματείς και μέλη των ΔΣ των τριών εργολαβικών σωματείων ΣΕΕΕΠΦΧ –ΣΕΕΠ, ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ και ΠΣΕΦΑ -ήταν η εργολαβοποίηση στον Κλάδο .

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην τοποθέτηση του, ανέφερε ότι ..

Η Τουρκία αύξησε τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 24,26% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο

Από το worldenergynews.gr
Η Τουρκία αύξησε τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 24,26% τον Ιανουάριο του 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Emra) της χώρας.

Σε όγκο οι εισαγωγές πετρελαίου της χώρας διαμορφώθηκαν σε 2,3 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο.

Το μεγαλύτερο μερίδιο εξαγωγών πετρελαίου προς την Τουρκία κατέχει..

Ένα βήμα πιο κοντά το πετρέλαιο του Κατακόλου

Από το capital.gr
Στο Κατάκολο έχει εντοπιστεί ένα μικρό σε μέγεθος επιβεβαιωμένο κοίτασμα που όμως έχει ευρύτερη αξία και σημασία. Και αυτό διότι όταν θα ολοκληρωθεί η παραγωγική γεώτρηση που σχεδιάζεται από την παραχωρησιούχο εταιρεία Energean, θα έχουμε την πρώτη εγχώρια νέα παραγωγή πετρελαίου εκτός Πρίνου και μάλιστα σε μια περιοχή η οποία αυτόματα θα χαρακτηριστεί ως ενεργό παραγωγικό πετρελαϊκό σύστημα. 

Υπό την έννοια αυτή και καθώς υπάρχουν και άλλες παραχωρήσεις σε γειτονικές περιοχές, όπου αναζητούνται νέοι πιθανοί επενδυτές και εταίροι, έχει μεγάλη σημασία να προχωρήσουν γρήγορα οι εγκρίσεις και οι διαδικασίες. 

Αυτές τις ημέρες λοιπό έγινε..