Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Σε αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών η Rosneft

 



Την προσέλκυση επενδύσεων από παγκόσμιους εμπορικούς οίκους επιδιώκει η κρατική ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft, προκειμένου να συνδράμουν στην ανάπτυξη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν πηγές στο πρακτορείο Reuters, η ρωσική εταιρεία επανεκκινεί τις συνομιλίες της με σημαντικούς παίκτες στην ενεργειακή σκακιέρα, ύστερα από καθυστερήσεις που..

Kίνα: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εξαγωγές VLSFO

 




Oι εξαγωγές ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο από την Κίνα αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, από την Κίνα εξήχθησαν τον περασμένο μήνα 2,47 εκατ. τόνοι VLSFO, με τις συνολικές εξαγωγές του καυσίμου εντός του 2020 να διαμορφώνονται σε 15,45 εκατ. τόνους, σύμφωνα με..

Σχέδιο μηδενισμού των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες





 Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να ζητήσουν τη Δευτέρα 25/1/2021 μια παγκόσμια σταδιακή εξάλειψη της ενεργειακής ρύπανσης από άνθρακα και τον τερματισμό των επιδοτήσεων ορυκτών καυσίμων, καθώς η ΕΕ καθιστά την αλλαγή του κλίματος κεντρικό μέρος της εξωτερικής πολιτικής της, σύμφωνα με ένα σχέδιο εγγράφου που ..

World’s Top Oilfield Services Provider Optimistic About Oil Demand

 


The largest oilfield services provider, Schlumberger (NYSE: SLB), reported on Friday better-than-expected earnings for the fourth quarter and, like its rivals Halliburton and Baker Hughes, expects spending and activity levels to gain momentum this year.  

Schlumberger’s earnings per share (EPS), excluding charges and..

Ρωσικά σκάφη τοποθέτησης σωλήνων κατευθύνονται σε εργοτάξια του Nord Stream 2

 


Ρωσικά πλοία αγωγών κατευθύνονται σε εργοτάξια του Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που επικαλείται το Reutres την Παρασκευή 22/1/2021, εν μέσω πίεσης των ΗΠΑ για κατάργηση του έργου που στοχεύει στην άντληση περισσότερου ρωσικού αερίου στην Ευρώπη.

Οι εργασίες για τον αγωγό Nord Stream 2, ο οποίος θα φθάνει..