Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Κάποιοι επιχειρούν να επισπεύσουν την Αποκάλυψη μέσω εξωγήινων; (βίντεο)

Από το pronews.gr
Ένα μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινων όντων, και άλλοι πάλι έχουν την άποψη πως πρόκειται απλά για επιστημονική φαντασία….!

Ωστόσο η ύπαρξη τους έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από διεθνείς οργανισμούς, χώρες, ανεξάρτητους επιστήμονες και διάφορους φορείς. Περισσότερες από 20 χώρες έχουν δημοσιοποιήσει αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών τους, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία της κοινής γνώμης…..

Πλήρης αποκάλυψη και παραδοχή ίσως ποτέ να μην συμβεί, παρά μονάχα όταν θα είναι ήδη πολύ αργά….

Για την ιστορία να πούμε πως στο τέλος Νοεμβρίου..

Ουαϊόμινγκ: Νομοθέτες προτείνουν απαγόρευση πώλησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ουαϊόμινγκ: Νομοθέτες προτείνουν απαγόρευση πώλησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Από το naftemporiki.gr
Μία ομάδα Ρεπουμπλικάνων νομοθετών στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσαν προς έγκριση ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει ουσιαστικά την πώληση αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην πολιτεία. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προβλέπει να τιμωρούνται με πρόστιμο οι εταιρείες παροχής ενέργειας για την αγορά ενέργειας που παράγεται από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεγάλης κλίμακας.

Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από εκπροσώπους των επαρχιών της πολιτείας που παράγουν άνθρακα. Αν τεθεί σε ισχύ, θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις ενέργειας να χρησιμοποιούν ενέργεια από μόνο εγκεκριμένες πηγές, όπως το φυσικό αέριο, η πυρηνική και υδροηλεκτρική ενέργεια και φυσικά το πετρέλαιο. Ο μέσος πολίτης θα μπορεί ακόμα να εγκαταστήσει μία ηλιακή ή αιολική μονάδα στην οροφή ή την αυλή του σπιτιού του.

Αρκετοί κάτοικοι της πολιτείας έχουν..

Αρση περιβαλλοντικών περιορισμών για ενεργειακή αξιοποίηση "προστατευόμενων περιοχών" προωθεί ο Trump

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το worldenergynews.gr
Τα σχέδιά του για την αμερικανική ενεργειακή ασφάλεια, αποκάλυψε ο Λευκός Οίκος, με στόχο την εξάλειψη των περιορισμών που ισχύουν στις ΗΠΑ και οι οποίες καθορίζουν, ότι οι λίμνες και τα ποτάμια βρίσκονται υπό ομοσπονδιακή δικαιοδοσία και υπό περιορισμούς, που είχαν επιβληθεί από τον πρώην προέδρο Barak Obama.

Οι περιορισμοί στόχευαν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Χαρακτηριστικό της νέας πολιτικής είναι, ότι την στιγμή που ο Trump ορκίστηκε πρόεδρος, όλες οι αναφορές στις ιστοσελίδες του Λευκού Οίκου σε σχέση με την κλιματική αλλαγή υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, είχαν αφαιρεθεί.

Με την υπόσχεση κατά ..

Rosneft: Ρωσικό πετρέλαιο σε Ουγγαρία και Σλοβακία με την βοήθεια της Glencore

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το worldenergynews.gr
Η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας η Rosneft ξεκίνησε την παροχή πετρελαίου προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία με την Glencore   επεκτείνοντας τις δραστηριότητες  σε νέες αγορές μετά τις πρόσφατες εξαγορές, ανέφερε το Reuters την Παρασκευή 20/1/2017.

Η εταιρεία προμηθεύει  τα Ουράλια με αργό  πετρέλαιο μέσω του αγωγού Druzhba, δήλωσαν οι πηγές.

Η Glencore έγινε πρόσφατα μέτοχος Rosneft μετά την εξαγορά, μαζί με ένα fund, του Κατάρ,.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ..

«Oil Indexation: The Best Remedy For Market Failure in the Natural Gas Industry (Part 1)», του Sergei Komlev

Από το energia.gr
Η δημοσίευση της μελέτης αυτής, υπό μορφή βιβλίου, γραμμένη από ένα από τους πλέον γνωστούς και έγκυρους εμπειρογνώμονες παγκοσμίως πάνω σε θέματα τιμολόγησης φυσικού αερίου έρχεται ως απάντηση στην αναδυόμενη τάση των τελευταίων ετών για μία διαφορετική μέθοδο τιμολόγησης συμβολαίων φυσικού αερίου. Σύμφωνα με αυτή την τάση ένα μεγάλο μέρος των αγοραπωλησιών φυσικού αερίου, αλλά όχι απαραίτητα των αναλογούντων όγκων, πραγματοποιείται βασισμένη σε βραχυπρόθεσμα και «ελαστικά» συμβόλαια που διαπραγματεύονται ως επί το πλείστον μέσω των διάφορων “ gas trading hubs” που έχουν προκύψει την τελευταία 10ετία κυρίως σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Sergei Komlev, που σήμερα είναι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης συμβολαίων της Gazprom με έδρα το St. Petersburg, θεωρείται μία από τις διεθνείς αυθεντίες στο χώρο του φυσικού αερίου. Το πόνημα του βασίζεται τόσο στην εμπειρία του πρώτα ως οικονομικός αναλυτής έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών για το Economist Intelligence Unit και για το United Financial Group στη Μόσχα και αργότερα ως ανώτερο στέλεχος της Gazprom.

O Komlev τάσσεται..

«Έξυπνο» κράνος AR για τα εργοτάξια του κοντινού μέλλοντος

Από το naftemporiki.gr
Μπορεί κατά βάση να έχει τον ίδιο ρόλο με τα κράνη που χρησιμοποιούνται στα σημερινά εργοτάξια (αυτό της προστασίας αυτού που το φορά), ωστόσο το Daqri Smart Helmet έχει πολλές επιπλέον χρησιμότητες, καθώς χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality- AR) για να προβάλλει δεδομένα και οδηγίες εργασίας μπροστά στα μάτια του χρήστη του, που εμφανίζονται ως διαδραστικά, αιωρούμενα τρισδιάστατα ολογράμματα.

Οι δημιουργοί του, όπως αναφέρει το Reuters, εκτιμούν πως θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα βιομηχανική επανάσταση: Το κράνος αυτό αναγνωρίζει και «ερμηνεύει» τον περιβάλλοντα χώρο αυτού που το φορά και μετά χρησιμοποιεί την AR για να του δίνει επιπλέον πληροφορίες. Όπως λέει ο Πολ Σουΐνι, general manager της Daqri International, «αν κοιτάς κάτι, αν προσπαθείς να κάνεις κάτι, προβάλλει από..