Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Βλαμμένα κόκκινα μυαλά..*


    Επιτέλους!
     Ένα μέτρο που βλάπτει απ' ευθείας τον πλούτο, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο την πλατιά φτώχεια: ΦΠΑ στο 24%!

     Ποιοί μπορούν ακόμα να ψωνίζουν; Οι πλούσιοι.
     Άρα ποιοί θα πληρώσουν τον αυξημένο φόρο; Αυτοί που ψωνίζουν. Δηλαδή οι πλούσιοι!
     Αυτή η μεγαλειώδης σε σύλληψη σκέψη επιτεύχθηκε μετά από την
σκληρή ''διαπραγμάτευση'' με τους ''θεσμούς'',
     ..μετά από εντολή του Μεγάλου Ηγέτη, του Φωτεινού Ήλιου της ευρωπαϊκής αριστεράς, του Υπέρλαμπρου Άστρου και Τελικού Κατακτητή των διαπραγματεύσεων.

     Είναι ο μόνος ηγέτης που τολμάει να (λέει πως) διαπραγματεύεται για κάτι που έχει ήδη υπογράψει από το καλοκαίρι.
     Είναι το καμάρι της παγκόσμιας αριστεράς.
     Είναι το..

Παλιές ιστορίες που -και να θες- δεν σε αφήνουν να τις ξεχάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Παλιές ιστορίες
Δεν θέλω να φανεί ότι έχω τίποτα με τον άνθρωπο, αλλά οφείλω να σας ενημερώσω, τώρα που το συνειδητοποίησα κι εγώ, ότι ο κ. Μαυρομάτης που ετέθη ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ (και σχολίασα χθες την ηλικία του…) είναι ο «παλιός» πρόεδρος του Διαχειριστή, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. 

Ο οποίος μάλιστα τρέχει τις μέρες αυτές στα δικαστήρια καθώς εκδικάζεται η δίωξη που του έχει ασκηθεί (του ίδιου και όλης της τότε ηγεσίας) λόγω της ζημιάς που υπέστη ο ΔΕΣΦΑ στην υπόθεση του πρώτου φορτίου φυσικού αερίου που έφερε στη Ρεβυθούσα η Μ&Μ. Ποιας ζημιάς; 

Του προστίμου που «έφαγε» ο Διαχειριστής από τη ΡΑΕ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, γύρω στα 4 εκατ. ευρώ αν θυμάμαι καλά, λόγω των προσκομμάτων που είχε φέρει τότε στο να «πιάσει» το πλοίο και να αδειάσει το LNG στις αποθήκες της Ρεβυθούσας.


ΠΗΓΗ:energypress.gr/blogs

Θα μας φορτώσουν κι άλλη Γερμανική σαβούρα; Πανάκριβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτή τη φορά;


Η Γερμανία δημιούργησε "πράσινες" θέσεις εργασίας στήνοντας τα τελευταία 20 χρόνια τη βιομηχανία των αιολικών και Φ/Β, χρηματοδοτώντας την με το φθηνό χρήμα που μάζεψε απ' τα ελλείμματα του Ευρωπαϊκού Νότου κι εξάγοντας αναξιόπιστες ανεμογεννήτριες και πανάκριβα Φ/Β στους κατά τα λοιπά "εταίρους" της. Χρησιμοποιώντας ανερμάτιστους πολιτικούς, προσπάθησε και στη χρεοκοπημένη Ελλάδα να στήσει το αλήστου μνήμης "Σχέδιο Ήλιος", όπου θα ξεφόρτωνε τα προϊόντα των "πράσινων" θέσεων εργασίας. Κι επειδή δυστυχώς, στις εποχές που ζούμε, φαίνεται πως είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζήσουμε την πρόσφατη ιστορία ως φάρσα, φαίνεται πως δεν έχουμε τελειώσει με όσα πληρώσαμε για Γερμανικά Φ/Β, σύντομα έπεται και συνέχεια.

Τα μαντάτα απ' τη Γερμανία λένε πως κάποια στιγμή, μέσα στα λίγα επόμενα χρόνια, είναι πολύ πιθανό να δούμε κάποιο νέο ξενόφερτο θίασο "ακτιβιστών" να γράφουν σε κάποιο τοίχο "Go e-car", για να σώσουμε τη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το καμάρι της Γερμανικής οικονομίας, που αναμένεται σύντομα ν' αποτελέσει το επόμενο "θύμα της Energiewende".

Όπως μεταδίδει το CLEAN ENERGY WIRE, μιλώντας χθες σ' ένα πάνελ, ο υφυπουργός Ενέργειας Rainer Baake είπε πως, για να πετύχει η Γερμανία τους κλιματικούς της στόχους, πρέπει ο τομέας των μεταφορών ν' απαλλαγεί πλήρως απ' τον άνθρακα μέχρι το 2050. Κι επειδή η μέση διάρκεια ζωής ..

ΣΙΓΑ ΤΑ... ΩΑ !...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ


Η διοίκηση της Deutsche Telekom προχώρησε
στην πρώτη καταχρηστική και παράνομη απόλυση!

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ παριστάνει τον πόντιο Πιλάτο.


     Παρακολουθούμε με ανησυχία τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις των εργοδοτικών και συμβιβασμένων εργατοπατέρων της ΟΜΕ-ΟΤΕ στο τεράστιο ζήτημα της απόλυσης συναδέλφου μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας, με το περιβόητο άρθρο 13 του Ε.Κ.Π και με πρόσχημα το «αξιολόγιο»!

   Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας περιμένοντας ότι θα συναισθανθούν και θα αναλάβουν την τεράστια ευθύνη που έχουν απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων του ΟΤΕ, που κινδυνεύουν να υπαχθούν στο άρθρο 13 ανά πάσα στιγμή και να απολυθούν. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι ίδιοι με αποφάσεις τους καλούσαν τους εργαζόμενους (και σωστά) να απαξιώσουν το «αξιολόγιο» με κάθε τρόπο.

   Διαψευστήκαμε για άλλη μια φορά. Δυστυχώς δεν.

Ανακοίνωση για ΔΣ ΠΣΕΕΠ Απριλίου

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 12/04/16 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ στις ΒΕΕ πραγµατοποιήθηκε το τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας. Τα θέµατα τα οποία συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά είναι τα εξής:

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

pasxa
To «Δώρο Πάσχα» είναι κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους στην ελληνική επικράτεια από την Εθνική Γενική ΣΣΕ.

Ποιοι δικαιούνται «Δώρο Πάσχα»

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους «Δώρο Πάσχα». Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως..

Μύθοι και αλήθειες για τις παροχές σε είδος

Αποτέλεσμα εικόνας για Φορολογία: Μύθοι και αλήθειες για τις παροχές σε είδος
Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση παροχών «σε είδος». Τι ισχύει τελικά για δάνεια, κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα και δωροεπιταγές. Οι κρίσιμες λεπτομέρειες της επίμαχης εγκυκλίου.

Μέχρι σήμερα, εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία και στέλνουν το παιδί τους στο ιδιωτικό με έκπτωση δεν είχαν διανοηθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να θεωρήσει την έκπτωση αυτή που κερδίζουν λόγω της εργασιακής τους σχέσης με το εκπαιδευτήριο εισόδημα στη φορολογική τους δήλωση και να κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο.

Αυτό όμως θα συμβεί για πρώτη φορά το 2015, κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2014 αφού προβλέπεται από τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι και με εγκύκλιό της ήρθε να ερμηνεύσει το επίμαχο άρθρο 13 η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου.

Η διευκρινιστική εγκύκλιος, στην οποία περιγράφεται η φορολογική μεταχείριση όλων των παροχών σε είδο..

Peabody: Αίτηση πτώχευσης από τη Νο 1 εταιρεία άνθρακα στον πλανήτη

Peabody: Αίτηση πτώχευσης από τη Νο 1 εταιρεία άνθρακα στον πλανήτη

Η μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα στον κόσμο κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα. Όπως αναφέρει το Bloomberg, κύρια αιτία η πτώση στην τιμή φυσικού αερίου και η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας.

Ο αμερικανικός κολοσσός που ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση για υπαγωγή στο άρθρο 11, βιώνει τη χειρότερη πτώση εδώ και δεκαετίες, καθώς η απότομη πτώση στις τιμές άνθρακα δεν επέτρεψε στην εταιρία να εξυπηρετήσει μια πρόσφατη επέκταση στην Αυστραλία. Σημειώνεται ότι ..

ΙΕΑ: «Βλέπει» εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου το β΄ εξάμηνο

ΙΕΑ: «Βλέπει» εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου το β΄ εξάμηνο
Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα κινηθούν «σχεδόν ισορροπημένα» το β΄εξάμηνο του έτους, καθώς καθώς οι χαμηλότερες τιμές επιβαρύνουν την πλευρά της παραγωγής, εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας.

Το παγκόσμιο πλεόνασμα θα μειωθεί στα 200.000 βαρέλια την ημέρα τους τελευταίους έξι μήνες του έτους από 1,5 εκατ. το α' εξάμηνο, αναφέρει η Υπηρεσία στην έκθεση της για την αγορά που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η παραγωγή των χωρών εκτός ΟΠΕΚ αναμένεται να ..