Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ



Το ακούσαμε κι αυτό στο 35ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β. !  Να λέει ότι οι Συνδικαλιστές είναι πια μόνο για ένα αμάξι, ένα κινητό και για μια απαλλαγή από τη δουλειά…. αλλά και ότι χρειάζονται μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.  Αλλά έχω μόνο μία απορία.
Άραγε για ποιους συνδικαλιστές μιλάει και για ποιες μεγαλύτερες κινητοποιήσεις οραματίζεται ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β., όταν στην μεγαλύτερη κινητοποίηση των ΕΛΠΕ έκανε πίσω ;

Έκτακτη εισφορά 3 τοις χιλίοις στις καταθέσεις υγιών τραπεζών ζητά ο Ισπανός υπ. Οικονομικών




Η ισπανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις υγιείς τράπεζες της χώρας να συνεισφέρουν εκτάκτως το ποσό των 2 δισ. ευρώ, μέσω των καταθέσεων τους, στο Ταμείο Εγγύησης Kαταθέσεων, με σκοπό να βοηθηθούν περί τους 300.000 επενδυτές, οι οποίοι αγόρασαν τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου και έχασαν χρήματα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Εδώ και πέντε χρόνια, όταν η ισπανική οικονομία έμπαινε σε μια μακροχρόνια κρίση, οι τράπεζες πώλησαν σύνθετα προϊόντα υψηλού επενδυτικού ρίσκου, αξίας 8 δισ. ευρώ. Πολλοί από τους επενδυτές που τα αγόρασαν χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό τις καταθέσεις τους, νομίζοντας ότι είναι τίτλοι χαμηλού ρίσκου.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος, «το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα ζητήσει από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κάνουν μια έκτακτη συνεισφορά ύψους τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρωθεί ένα ποσόν ύψους 2 δισ. ευρώ». Πάντως, διευκρίνισε ότι οι μικρότερες και πιο αδύνατες τράπεζες θα εξαιρεθούν από την παραπάνω έκακτη εισφορά.
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΗΠΑ: "Να μοιραστούν ακριβοδίκαια τα κοιτάσματα"! - Μοιράζουν ... ξένη περιουσία!


Πετρελαιοπηγή

Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση με τις εξελίξεις στην Κύπρο, επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να ερευνήσει για ενέργεια ανοιχτά των ακτών της και συνεχίζει να το υποστηρίζει. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζουμε την κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματευτική διαδικασία, στα πλαίσια των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ πιστεύουν πως τα αποθέματα αερίου του νησιού και όλοι οι φυσικοί πόροι θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Τι θέλει να πει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών; Τι θα πει "ακριβοδίκαιη μοιρασιά" περιουσίας που ανήκει στο νόμιμο κυπριακό κράτος; Αυτό δεν το διευκρίνησε...

Σύμφωνα με την κ. Νούλαντ και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ο κ. Κέρι συνομίλησε τόσο με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, όσο και με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Κασουλίδη, ανέφερε ότι ο κ. Κέρι συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για την εκλογή του στην Προεδρία της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι για τη συνομιλία Κέρι-Αναστασιάδη υπήρξαν «κάποιες παράξενες αναφορές του Τύπου», όπως αναφέρει το ΑΠΕ και βέβαια αναφερόταν στο τηλεγράφημα του Itar-Tass για πρόταση Κέρι περί απορρόφησης μιας κυπριακής τράπεζας από αμερικανικά κεφάλαια σε αντάλλαγμα αδειών σε συγκεκριμένο βυθοτεμάχιο της κυπριακής ΑΟΖ.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε μαζί του για τη σημασία να επιστρέψουν στην προώθηση μιας διευθέτησης στο νησί, ώστε να επιστρέψουν στις συνομιλίες για μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία». Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «ο κ. Κέρι ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ την επιτηρούν στενά». Επίσης, αναφορά έκανε και στην απόφαση κυπριακού δικαστηρίου σε βάρος μέλους της οργάνωσης Χεζμπολάχ. Την καταδικαστική απόφαση χαιρέτισε χθες με σχετική δήλωσή της.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση των ΗΠΑ στο «ενεργειακό παιχνίδι» που παίζεται από πολλές χώρες στη Μεσόγειο, η κ. Νούλαντ δήλωσε ότι

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

"ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ..." Ιδού το Plan "C" εξόδου από την ευρωζώνη - Απορρίπτεται το γερμανικό τελεσίγραφο




Η αναμενόμενη απόρριψη από την Γερμανία και του PLan B, φέρνει πλέον στην επιφάνεια το Plan "C" για τους Κύπριους: Το defencenet.gr βασιζόμενο σε πληροφορίες από το Βερολίνο είχε αποκαλύψει ότι η γερμανική κυβέρνηση θα απέρριπτε ΟΛΕΣ τις εναλλακτικές λύσεις, από την δανειοδότηση της Κύπου με νέο ρωσικό δάνειο, μέχρι την λύση που παρουσίασαν χθες οι Κύπριοι και κατ'αρχην έγινε δεκτό να συζητηθεί από το Eurogroup,απλά και μόνο γιατί έχουν ένα συγκεκριμένο και μοναδικό στόχο: Την καταστροφή της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κέντρου.

Και η Α.Μέρκελ το ξακαθάρισε σήμερα ότι "Το κυπριακό μοντέλο πέθανε" και δεν δέχεται ούτε εν μέρει σωτηρία του. Μάλιστα έφτασε - ω, τι υποκρισία - να χαρακτηρίσει "σκληρή απαλλοτρίωση" - τον εσωτερικό δανεισμό από τα ασφαλιστικά ταμεία, την ώρα που στην Ελλάδα με το "κούρεμα" των ομολόγων απλά κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και χωρίς καν να τίθεται θέμα οικειοθελούς δανεισμού.

Εν πάση περιπτώσει εντός του κυπριακού πολιτικού κόσμου καταγράφεται πλέον σαφής διχασμός καθώς οι 19 βουλευτές του κυβερνώντος ΔΗΣΥ θέλουν να επαναφέρουν το αρχικό σχέδιο του Eurogroup με την δήμευση των καταθέσεων (μάλιστα συζητούν και για αυξηση της δήμευσης επάνω από τις 100.000 ευρώ αν μειωθεί ή εξαλειφθεί η δήμευση του ποσοστού 6,75% κάτω από τις 100.000 ευρώ, αλλά βρίσκουν σκληρή αντίσταση από το σύνολο των άλλων πολιτικών δυνάμεων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γαϊτανάκι με τις ημέρες καταβολής συντάξεων Η νέα διατάξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας τις καθυστερεί για 30 ημέρες


Γαϊτανάκι με τις ημέρες καταβολής συντάξεων
"Παιχνίδια" με τις ήμερες καταβολής συντάξεων παίζει το υπουργείο Εργασίας το οποίο μέσα σε ένα δίμηνο έχει αλλάξει με νόμο δύο φορές τις σχετικές ημερομηνίες.

Διάταξη που εμπεριέχεται στο σχέδιο νόμου "Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας" επιφέρει αλλαγές στο Ν. 4111/2013 σύμφωνα με τον οποίο από την 1η Ιανουαρίου 2013 ως ημερομηνία καταβολής όλων των μηνιαίων συντάξεων κύριων, επικουρικών και μερισμάτων των Ασφαλιστικών Οργανισμών αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Δημοσίου ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. 

Πλέον με το νέο σχέδιο νόμου προβλέπεται πως "από την 1η Φεβρουαρίου 2013, ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων κύριων, επικουρικών και μερισµάτων των Ασφαλιστικών Οργανισμών αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και του Δημοσίου ορίζεται η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ εξακολουθούν να καταβάλουν τις συντάξεις κατά την πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε μήνα".
 ΠΗΓΗ:news.gr

“Εύχομαι να μην βρεθεί πετρέλαιο στην Ελλάδα”



Γράφει ο Μαβίνης Γεώργιος-Ιστορικός
Πολλά αλλάζουν γύρω μου. Την τελευταία φορά που έγραψα, πριν 2 χρόνια (!) για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, δυστυχώς επαληθεύτηκα.
Πριν ένα χρόνο έπεσα τυχαία σε ένα ρεπορτάζ γνωστού ιστολογίου για το φυσικό αέριο της Επανωμής Θεσσαλονίκης. Είδα το βίντεο, είδα τις γεωτρήσεις που έγιναν στην περιοχή και είδα και κάποιες “ταφόπλακες” στις γεωτρήσεις. Βρέθηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας 300 δις ευρώ, όμως οι έξω είπαν όχι.” Έπεσε” τηλεφώνημα από έξω, άφησε να εννοηθεί ο τότε πρωθυπουργός στον επιστήμονα που έκανε την γεώτρηση. Δεν είχε ωριμάσει το φρούτο, ώστε να πέσει μόνο του, προσθέτω εγώ. Bρέθηκαν λοιπόν δύο κοιτάσματα 19 και 9 εκατ. κυβικών μέτρων (cm3),τα οποία αρκούν να ηλεκτροδοτήσουν την Μακεδονία για 30 χρόνια αξίας 300δις ευρώ. Αν δεν κάνω λάθος, τόσο δεν είναι το χρέος μας; Από το 1989 μέχρι σήμερα, δεν έγινε κάτι. 24 χρόνια πέρασαν! 24 χρόνια χρειάστηκε να ωριμάσει το φρούτο και να γκρεμιστεί από το δέντρο. Τώρα κάποια κοράκια τσακώνονται ποιο θα φάει περισσότερο! Πριν δύο μέρες διάβασα ότι ξαφνικά ενδιαφέρονται οι Ισραηλινοί για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω πώς είναι ακόμα νωρίς και οι Ισραηλινοί θα πιαστούν κορόιδα. Θα πέσει και άλλο η τιμή παιδιά…. Μην βιάζεστε! Όλοι θα πάρετε. Ξεπουλάμε!
Ο επιστήμονας που έκανε την γεώτρηση to 1989 ισχυρίζεται ότι και τότε αλλά και τώρα η Ελλάδα μπορεί μόνη της (άλλωστε μόνη της έκανε τότε και τη γεώτρηση) να αντλήσει το φυσικό αέριο. Δεν είναι πετρέλαιο που χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνογνωσία και επεξεργασία. Διαθέτει τα μέσα και έχει επιστημονικό προσωπικό ικανό να προχωρήσει. Ο άνθρωπος αυτός, που αναρωτιέται και ο ίδιος, έχει ένα ελάττωμα! Είναι Έλληνας ομογενής! Δεν γνωρίζει από κουλτούρα Έλληνα πολιτικάντη. Εδώ μιλάμε για ογκόλιθους της πολιτικής! Δύο τινά συμβαίνουν: είναι τελικά τόσο ανίκανοι και αδιάφοροι οι έχοντες την εξουσία (δεν εξαιρώ κανέναν) ή είναι καλοί στα παζάρια τα αφανέρωτα! Ο καθείς καταλαβαίνει!
Ποιος θα προλάβει να μοιραστεί όμως την πίτα; Οι δανειστές στους οποίους υποθηκεύσαμε την δημόσια περιουσία, οι Ισραηλινοί, οι Ρώσοι, οι Γερμανοί;;; Α συγγνώμη! Ξέχασα και τους Έλληνες, αν πέσει κανένα ψίχουλο από την πίτα. Τι κοινό έχει η τριτοκοσμική Λιβερία με την τριτοκοσμική Ελλάδα; Είναι φυσικά όπως γράφω τριτοκοσμικές, είναι όμως και από τις πλουσιότερες σε υπέδαφος χώρες στον κόσμο.
Η Λιβερία έχει τα μεγαλύτερα αδαμαντωρυχεία στον κόσμο και η Ελλάδα τα μεγαλύτερα χρυσορυχεία (βλέπε στην Χαλκιδική). 280 τόνους χρυσού συνολικού ποσού 1 τρις ευρώ, πουλήθηκαν στους Καναδούς για 11 εκατομμύρια ευρώ. 34 ευρώ το στρέμμα παραχωρήθηκε. Πώς δεν πρόλαβα να πάρω μερικά στρέμματα! Ξαφνικά στην κρίση θυμήθηκαν οι ξένοι και οι πολιτικάντηδες μας το χρυσό, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το ουράνιο….Πέσαν τηλέφωνα. Ήρθε η ώρα μας είπαν οι έξω. Το μαγαζί που πτώχευσε ξεπουλάει σε τιμές ευκαιρίες!
Ο τίτλος μου είναι ειρωνικός. Φυσικά και θέλω να βρεθεί πετρέλαιο. Θέλω όμως τα κέρδη να τα καρπωθεί η Ελλάδα και όχι τα ξένα κοράκια που μυρίστηκαν χρήμα μαζί με τις γνωστές ελληνικές οικογένειες που κυβερνούν αυτήν τη χώρα. Και δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως θα γίνει το δεύτερο. Και άσε τον Έλληνα να δουλεύει με 400 ευρώ στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου και τα δις να βγαίνουν εκτός Ελλάδας! Τότε θα διαφέρουμε πραγματικά από τη Λιβερία μόνο στο χρώμα των ταλαιπωρημένων κατοίκων της!
Υ.Γ. Διάβασα πως ο Καναδός πρέσβης συνάντησε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για να συζητήσουν για την εκμετάλλευση ορυχείων χρυσού στην περιοχή. Εισέπραξε ένα μεγάλο ΟΧΙ! Σημειώνω πως ο πρέσβης δρα ως εκπρόσωπος εταιρείας! Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον χρυσό στη Χαλκιδική. Ναι ακριβώς αυτή, που της παραχωρήθηκε 34 ευρώ το στρέμμα! Ξαφνικά η Ελλάδα απέκτησε ενδιαφέρον στα χρόνια της κρίσης! Και απορώ: μα τόσο ηλίθιοι οι ξένοι που επενδύουν σε μια κατεστραμένη οικονομικά χώρα; Τελικά ο λύκος στην αναπουμπούλα χαίρεται!
Υ.Γ. Η σχολή ΤΕΙ στην Καβάλα “Τεχνικός Πετρελαίου” δεν αρκεί;;; Βλέπω κάποιους Νορβηγούς να κάνουν έρευνες στο Ιόνιο και το Αιγαίο. Τόσα χρόνια δεν βγάζαμε επιστήμονες από εκεί; Τότε να την κλείσουμε αν δεν μας κάνει. Συγγνώμη και πάλι. Οι καφετέριες τι θα απογίνουν!
Πηγή: mathepaidimougrammata.blogspot.g
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ LIBERATION "Η Ελλάδα είναι το παρελθόν και το μέλλον μας"!




Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που βιώνουμε, αξίζει πραγματικά να (ξανα)διαβάσουμε ένα συγκλονιστικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στη μεγάλη γαλλική εφημερίδα Liberation τον Μάιο του 2012 και το οποίο παραμένει δραματικά επίκαιρο.

"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.


Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ



Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα συστήματα εισροών - εκροών στα πρατήρια




Ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγκατάσταση  συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών καυσίμων.

Συγκεκριμένα, οι πρατηριούχοι της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση ενίσχυσης για την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών μπορούν από σήμερα να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://digitalaid.ktpae.gr/.
Τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών θα είναι συνδεδεμένα με πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών για την καταγραφή των πραγματικών ποσοτήτων και τιμών πώλησης.
Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης θα προκηρύξει δράση προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ για την  ενίσχυση των πρατηρίων υγρών καυσίμων της χώρας για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών-εκροών, προκειμένου να διασφαλισθεί η ορθή μέτρηση του εισερχομένου και εξερχομένου καυσίμου 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ Προειδοποίηση – βόμβα προς Ελλάδα από τον Β. Πούτιν: «Προσέξτε μην γίνετε Κύπρος»




«Μάθημα» στην Ελλάδα να γίνει η κυπριακή τραγωδία δήλωσε τοποθετούμενος δημόσια για το ζήτημα μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα  με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιτ Κάμερον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα», εννοώντας ότι τυχόν απόρριψη της ρωσικής πρότασης κατόπιν την πιέσεων της ΕΕ ή της τρόικα, θα προκαλέσει την ρωσική απόσυρση ενδιαφέροντος σε σειρά επενδυτικών σχεδίων. Αλλά και την μη επάνοδο της Ρωσίας αν καταρρεύσει η Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στην απόρριψη της ρωσικής πρότασης από την Κύπρο για την κατασκευή και διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί ένα έργο το οποίο αρνήθηκε να δώσει στη Ρωσία η προηγούμενη κυπριακή κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε σταθεί δίπλα στην Κύπρο και την είχε δανειοδοτήσει με 2,5 δισ. ευρώ για αν αποφύγει το πρώτο Μνημόβιο για τα δημοσιονομικά της.

Εν συνεχεία η Κύπρος αναζήτησε την λύση εντός της ΕΕ και όταν ήρθε η "απανταχούσα" από το Eurogroup, έτρεξε στην Μόσχα ο ίδιος υπουργός που είχε συναινέσει στην κατάσχεση μέρους των ρωσικών καταθέσεων, αλλά ήταν πλέον αργά!  κ

Στην Ελλάδα οι ρωσικές προτάσεις για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είτε της Γκαζπρομ είτε της Σιντεζ είναι υπερπολλαπλάσιες από αυτές των ανταγωνιστών τους φτάνοντας μέχρι την περίπτωση της Σιτνεζ το 1,9 δισ. € και για τις δύο εταιρείες.

Σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε ρωσικές εταιρείες δηλαδή επαναληφθεί το σκηνικό με τον τερματικό σταθμό στο Μαρί είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα καταρρεύσει και φυσικά οι ρωσικές επενδύσεις για μια ακόμη φορά θα μείνουν άπιαστο όνειρο.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Είσαι ΔΗΜΑΡ; Νέες προοπτικές καριέρας σου ανοίγονται: Γίνε κι εσύ διοικητής σε νοσοκομείο!




Από το ΕΣΥ για τους πολίτες στο ΕΜΕΙΣ (για την πάρτη μας)
Πάνω από το πτώμα της Υγείας (όποιος έχει μπλέξει με Νοσοκομείο από την εποχή που ο Λοβέρδος κατεδάφισε το σύστημα υγείας καταλαβαίνει τι θέλω να πω) τα αρπακτικά της Τρικομματικής συνεχίζουν το πάρτυ τους...
Η αθλιότητα έγινε "ενημέρωση" από τον εργατοπατέρα κύριο Χατζησωκράτη που καλεί τα μέλη της ΔΗΜΑΡ να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για ...διοικητές Νοσοκομείων (!) και κατόπιν να ενημερώσουν το κόμμα για τα περεταίρω. Καταλαβαίνετε τώρα...
Το Κόμμα-βδέλλα του Κρατικού Μηχανισμού (με όλες, μα όλες τις Κυβερνήσεις) συνεχίζει ακάθεκτο να εξαργυρώνει τη συμμετοχή του στο αίσχος και τις προσπάθειές του για...
διάσπαση της Αριστεράς... Διαβάστε και απολαύστε το ρεπορτάζ (από το left.gr) και την απάντηση του εργατοπατέρα:  
"Ένα e-mail που έφτασε σε χιλιάδες παραλήπτες, μέλη της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε αίσθηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Πρόκειται για ενημέρωση από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη προς μέλη του κόμματος, για την προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Με την επιστολή του αυτή, ενημερώνει πότε λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, αποστέλλει κατάλογο των νοσκοκομείων όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις και καλεί τους παραλήπτες να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους αλλά και να ενημερώσουν την ΔΗΜΑΡ για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αίσθηση σε αρκετούς, ότι «τακτοποιούνται» δικά τους παιδιά κατά παράβαση κάθε διαδικασίας opengov.

dimar prokhryxi facebook

Το thepaper.gr επικοινώνησε με τον κ. Χατζησωκράτη ο οποίος επιβεβαίωσε το e-mail και υποστήριξε πως πρόκειται για μια απολύτως θεμιτή και δημοκρατική διαδικασία.
«Πληροφορούμε τα μέλη του κόμματος γι’ αυτή την διαδικασία, ώστε να γίνει γνωστή και στο "πόπολο" και όχι μόνο σε μια κάστα καθηγητάδων» μας είπε και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει πιο δημοκρατική λειτουργία απ’ αυτό;»..."
Το κατά Χατζησωκράτη "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"
 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ο σκυμμένος Σαμαράς, ο Ντεπαρντιέ, η Mέρκελ μαζί σε πίνακα που κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί γέλια



Οι εξελίξεις στην Κύπρο, οι διεργασίες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η παρέμβαση της Ρωσίας μέχρι και ο... Ντεπαρντιέ γίνονται έργο τέχνης από τον Andrei Budayev.
 Ο Andrei Budayev συνηθίζει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνοτροπία για να σχολιάζει τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά η νέα του παρέμβαση κάνει πραγματικά τον... γύρο του κόσμου. Ο Πούτιν πάντως πρωταγωνιστεί συνήθως στα έργα του. 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Reuters: Τουρκικές απειλές, το φυσικό αέριο ανήκει και στους δύο




Η Τουρκία θα μπορούσε να αμφισβητήσει οποιαδήποτε κίνηση της Κύπρου να επιταχυνθεί η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου ως μέσο  προσέλκυσης των επενδύσεων που απαιτούνται για να  σώσει την οικονομία της αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.
Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ανωνύμως στο Reuters ότι «ο πόρος αυτός ανήκει και στις δύο κοινότητες κι η μελλοντική εκμετάλλευσή του δεν μπορεί να αφεθεί στη βούληση μόνον της 'νότιας Κύπρου'. Μπορεί να αναλάβουμε δράση εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών εάν είναι αναγκαίο».
Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι 'η αποκλειστική χρήση του πόρου αυτού ... από τη 'νότια Κύπρο' αποκλείεται ...είναι απαράδεκτη'.
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ το πρακτορείο ο αξιωματούχος αναφέρει "Συζητάμε όλα τα νομικά μέσα. Θα μπορούσαμε να θέσουμε το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε επίσης άλλα, πολιτικά και νομικά κανάλια".
Το Reuters θυμίζει ότι η ΕΕ έχει δώσει διορία στη Λευκωσία ως τη Δευτέρα να προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη συγκέντρωση 5,8 δισ. ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τη σύναψη συμφωνίας διεθνούς δανεισμού - σε διαφορετική περίπτωση, η Κύπρος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης και εξόδου της από την ευρωζώνη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει το νησί μέχρι την Δευτέρα για να αυξήσουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται για να στερεώσει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης ή να αντιμετωπίσει την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη νόμισμα.
Μέχρι στιγμής, περίπου 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου αξίας 80 δισ. δολαρίων  έχουν ανακαλυφθεί Νότια του Νησιού της Αφροδίτης.
Αυτή η ποσότητα  θα ήταν αρκετή για να καλύψει περίπου το 40% της ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: Reuters 
ΠΗΓΗ:news247.gr
ΠΗΓΗ:

Δημοσκόπηση: 40,4% υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., 45% κατά του ευρώ


Ευρωσκεπτικισμός

Συνώνυμα της γενικευμένης λιτότητας και της γερμανικής επιβολής τείνουν να γίνουν, στη συνείδηση της ελληνικής κοινής γνώμης, το ευρώ αλλά και η ίδια η Ε.Ε

Ανοδο του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την «Κ.Ε.», με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ να συγκεντρώνουν -για πρώτη φορά μέσα στα τριάμισι χρόνια της κρίσης- τόσο υψηλά ποσοστά αμφισβήτησης στην ελληνική κοινή γνώμη (40,4% υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., 45% κατά του ευρώ).

  Το χάσμα ευρωπαϊκών λαών-ευρωπαϊκής ηγεσίας βαθαίνει και η χαμηλή εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινής γνώμης, που πλήττει το ελληνικό πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια, αφορά πλέον και το πολιτικό, θεσμικό και νομισματικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Ε.Ε. και το ευρώ έχουν γίνει συνώνυμα των πολιτικών της λιτότητας και της επιβολής της γνώμης της ισχυρής Γερμανίας. Πέραν του ότι δεν προσφέρουν όραμα και δεν εμπνέουν τον ελληνικό λαό, δεν αποτελούν πλέον παράγοντα ασφάλειας για μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινής γνώμης.

Η ελληνική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη έναντι της Ευρώπης. Το 38% ζητεί να προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση της Ε.Ε., ενώ το 40,4% ζητεί τη διάλυσή της, όταν ένα μήνα πριν ο ίδιος συσχετισμός ήταν 45,6% υπέρ της πολιτικής ενοποίησης της Ε.Ε. και 25,9% υπέρ της διάλυσής της! Από την ανάλυση των απαντήσεων προκύπτει ότι το 40,4% των πολιτών, που ζητούν τη διάλυση της Ε.Ε., μοιράζεται οριζόντια στα κόμματα, καθώς υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε. δηλώνει το 28% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 53% του ΣΥΡΙΖΑ, το 47% των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το 63% του ΚΚΕ, το 73% της Χρυσής Αυγής, το 27% της ΔΗΜΑΡ και το 16% του ΠΑΣΟΚ.

Εντυπωσιακά υψηλό, σχεδόν καθολικό, είναι το ποσοστό της ελληνικής κοινής γνώμης που εκτιμά ότι υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση στην Ευρώπη είναι η Γερμανία. Το 96% των Ελλήνων πολιτών απαντούν ότι το Βερολίνο ενδιαφέρεται για τα γερμανικά συμφέροντα και όχι για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Επίσης, ενδεικτικά του κλίματος αμφισβήτησης είναι τα ευρήματα που δείχνουν ότι μέσα σε μόλις ένα μήνα (στον οποίο βεβαίως κυριαρχεί η κυπριακή κρίση) οι θετικές γνώμες για την Ευρώπη έχουν μειωθεί από το 65% στο 55%, ενώ και σε ό,τι αφορά το ευρώ οι θετικές γνώμες έχουν περιοριστεί από το 64% στο 53%, έναντι του 45% των αρνητικών απαντήσεων.

Παράλληλα, το 80% των ερωτηθέντων απαντούν ότι τα πράγματα στην Ευρωζώνη εξελίσσονται χειρότερα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ φαίνεται ότι οι πολίτες αναζητούν διέξοδο σε θεσμικές λύσεις που θα δώσουν περισσότερη συμμετοχή στους λαούς κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όταν το 81% τάσσεται υπέρ της απ’ ευθείας εκλογής προέδρου της Ε.Ε. από τους πολίτες και το 65% τάσσεται υπέρ της προώθησης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος σε δημοψηφίσματα.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 άτομων από τις 19 έως τις 20/3/2013. Η Metron Analysis είναι μέλος της Esomar και του ΣΕΔΕΑ. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Πώς να "καθαρίσετε" το προφίλ σας σε Facebook & Twitter




Μία νέα εφαρμογή υπόσχεται πως μπορεί να καθαρίσει τα προφίλ χρηστών σε Facebook και Twitter από περιεχόμενο που έχει δημοσιευθεί, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων άλλων χρηστών ακόμη και σε φωτογραφίες.

Η εφαρμογή που ονομάζεται SimpleWash, σαρώνει όλες τις δημοσιεύσεις και εντοπίζει σχόλια στα οποία υπάρχουν βωμολοχίες, όπως και πιθανές αναφορές για αλκοόλ κ.λπ. Κατόπιν, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει όποιο από τα σχόλια αυτά επιθυμεί να σβήσει ή να κρύψει.

Επιπλέον, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ψάξει με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά για δημοσιευμένο περιεχόμενο, το οποίο θέλει να διαγράψει από το προφίλ του.Η έκδοση για Facebook είναι πλήρως λειτουργική, αλλά αυτή για το Twitter βρίσκεται ακόμη σε στάδιο Beta.

[Πηγή:e-pcmag.gr]
ΠΗΓΗ: defencenet.gr