Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ: Η "μυστηριώδης" πτώση της ζήτησης στη βενζίνη δείχνει ύφεση και οι αναλυτές αναζητούν την αιτία

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το worldenergynews.gr
Η αγορά της βενζίνης μπορεί να είναι ένα ισχυρό μήνυμα των καταναλωτών για την οικονομία, και η πτώση της ζήτησης τον περασμένο μήνα ήταν δείγμα ύφεσης.

Αλλά οι οικονομολόγοι δεν βλέπουν ύφεση, και η ζήτηση για την ενέργεια, σύμφωνα με τους αναλυτές, επέστρεψε την τελευταία εβδομάδα σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 8/2/2017, οι αναλυτές της Goldman Sachs, ενώ δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ύφεση, σημειώνουν ότι η «σιωπηλή σταγόνα» της ανόδου των 460.000 βαρελιών την ημέρα τον Ιανουάριο, ή 5,2% το χρόνο είναι ένδειξη ύφεσης.

Σύμφωνα με το CNBC «... μια τέτοια μείωση έχει συμβεί μόνο σε τέσσερις περιόδους από το 1960», αναφέρουν οι αναλυτές. 

Σημειώνουν ότι..

Έκτακτο Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ για εξελίξεις ΕΣΣΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για pseep
Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα Τετάρτη 08/02/17 και ώρα 19:00 πραγµατοποιήθηκε έκτακτο ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ µε θέµα την πορεία των διαπραγµατεύσεων για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό. Η ανάγκη για πραγµατοποίηση έκτακτου ∆.Σ., το οποίο ας σηµειωθεί πως κηρύχθηκε διαρκές, προέκυψε µετά και την τελευταία χρονικά και πέµπτη κατά σειρά συνάντηση του ΠΣΕΕΠ µε τη διαπραγµατευτική οµάδα της Εταιρείας, από την οποία και αποχωρήσαµε αφού κρίναµε ότι δεν µπαίναµε στην
ουσία της διαπραγµάτευσης. Το ΠΣΕΕΠ δήλωσε ότι συζητά πάνω στο πλαίσιο που έχει καταθέσει και ότι η πρόταση της εταιρείας απέχει παρασάγγας από αυτό.

Ενηµερώθηκαν τα µέλη του ∆.Σ. για την..

Ισπανία: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών (φωτό, βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών στην πόλη Πατέρνα, στη Βαλένθια της Ισπανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας με εγκαύματα.

Βίντεο από την έκρηξη δείχνουν..

Τα επίπεδα ακτινοβολίας στη Φουκουσίμα βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο από το ατύχημα του 2011

Από το naftemporiki.gr
Καθώς οι προσπάθειες καθαρισμού του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν δεκαετίες, τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα σε έναν αντιδραστήρα βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους μετά την καταστροφή του 2011.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco), στην οποία ανήκει ο σταθμός, μέτρησε επίπεδα ακτινοβολίας 530 σιβέρτ ανά ώρα μέσα στον αντιδραστήρα νο.2. Ενδεικτικά, μόνο ένα σιβέρτ ανά ώρα μπορεί να προκαλέσει ασθένεια ακτινοβολίας.

Η προηγούμενη υψηλότερη μέτρηση στο ίδιο τμήμα του αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα ήταν..

«Εμπάργκο» από το Σιάτλ στην Wells Fargo, λόγω της χρηματοδότησης του αγωγού της Ντακότα

Αποτέλεσμα εικόνας για Σίου στη Ντακότα
Από το bankingnews.gr
Την απόφαση να διακόψει οποιαδήποτε σχέση με τη Wells Fargo έλαβε σήμερα η δημοτική αρχή της αμερικανικής πολιτείας του Σιάτλ, λόγω της δανειακής χρηματοδότησης που θα παράσχει ο τραπεζικός κολοσσός στο project του αγωγού πετρελαίου στη Ντακότα. 

Στις 24 Ιανουαρίου 2017, ο Donald Trump υπέγραψε διατάγματα για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας κατασκευής των αγωγών πετρελαίου σε Ντακότα («Dakota Access Pipeline») και Κίστοουν («Keystone Pipeline»), πραγματοποιώντας έτσι την προεκλογική του υπόσχεση. 

Η κίνηση του ..

Νέος αγωγός φυσικού αερίου που αλλάζει τις ισορροπίες στον Αραβικό κόλπο

Από το naftikachronika.gr
To Σουλτανάτο του Ομάν και το Ιράν συμφώνησαν να αναπροσαρμόσουν τη διαδρομή του νέου υποθαλάσσιου αγωγού, ώστε να αποφευχθούν τα θαλάσσια ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν σε τοπικά ΜΜΕ, μετά τη συνάντησή του στο Ομάν με τον ομόλογό του στην Τεχεράνη.

Ο σχεδιαζόμενος αγωγός θα συνδέει τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου του Ιράν με την πολλά υποσχόμενη αγορά του γειτονικού Ομάν ενώ ποσότητες από το ιρανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που θα εξάγεται προς το Ομάν που θα μπορεί να μεταπωληθεί στις διεθνείς αγορές.
Το 2013 οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου προς το Ομάν αλλά το μεγαλεπήβολο έργο θα χρειαστεί πάνω από 1,2δις δολάρια ΗΠΑ σε επενδύσεις.

Ωστόσο οι δύο υπουργοί επεσήμαναν ότι..

Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου υποστηρίζει ότι ο ΟΠΕΚ πρέπει να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή

Από το worldenergynews.gr
Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕκ και οι υπόλοιπες χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουν σε περαιτέρω περικοπές κατά το β΄ εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Ιράν Bijan Namdar Zanganeh, όπως μεταδίδει το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Fars.

«Κατ' αρχήν, ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή του κατά το β΄ εξάμηνο» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «το θέμα χρειάζεται περαιτέρω μελέτη, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση ο Οργανισμός».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Mohammed Al Sada δήλωσε, ότι..

No comments


Η Πορτογαλία προμηθεύτηκε και δεύτερο φορτίο LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Από το worldenergynews.gr
Η Πορτογαλία παρέλαβε και δεύτερο φορτίο Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταδεικνύοντας έτσι την στροφή της Ευρώπης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που αντιμετωπίζει. 

Ειδικότερα, το πλοίο Golar Kelvin της αμερικανικής εταιρείας Cheniere Energy κατέπλευσε στον τερματικό σταθμό Sines της Πορτογαλίας, όπου παρέδωσε 162.000 κ.μ. LNG από την Λουιζιάνα των ΗΠΑ.
Η Cheniere Energy με έδρα το Χιούστον του Τέξας πραγματοποίησε την πρώτη της εξαγωγή LNG στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2016, γράφοντας ιστορία στην παγκόσμια αγορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, καθώς ήταν η πρώτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Γηραιά Ήπειρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΠ

Από το seep.gr
Συνάδερφοι λίγα λόγια. Λίγη νομοθεσία.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εργολάβους που δρούν στον κλάδο της ενέργειας και συγκεκριμένα στον χώρο των ΕΛΠΕ.
Η νομοθεσία κύριοι είναι ξεκάθαρη και ισχύει και για εσάς.

Με την διάταξη του Ν.4254/2014 (Άρθρο πρώτο, Κεφαλ.Α, Υποπαρ.ΙΑ5) προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη να χορηγεί κατά..

No comments..




23 χώρες της ΕΕ δεν ακολουθούν τους κανόνες για την ποιότητα του αέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για ποιότητα του αέρα
Από το energypress.gr
Το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την ποιότητα του αέρα εφαρμόζεται σε περισσότερες από 130 πόλεις σε 23 από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, ανακοίνωσε χθες (6 Φεβρουαρίου)η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η κυριότερη περιβαλλοντική αιτία πρόωρου θανάτου στις πόλεις της Ευρώπης και οι μεταφορές αποτελούν την κύρια πηγή. «Η Επιτροπή εξακολουθεί να ανησυχεί για το συνολικό ρυθμό της προόδου προς την επίτευξη των οριακών τιμών που καθορίζονται από τη νομοθεσία της ΕΕ στα κράτη μέλη», Η Κομισιόν αναφέρει σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες.

Η Οδηγία για την Ποιότητα του Αέρα του 2008, προς το παρόν υπό αναθεώρηση, υποχρεώνει τα κράτη μέλη να ..

Η κρίση του πετρελαίου επηρεάζει τον αμερικανικό υποστηρικτικό κλάδο της ενεργειακής βιομηχανίας

Από το naftikachronika.gr
Ως γνωστόν τα τελευταία 2 χρόνια οι αμερικάνικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο παραγωγής και εξόρυξης πετρελαίου αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της καθοδικής πορείας που εμφανίζει η τιμή του. Αποτέλεσμα της πτωτικής πορείας είναι σε πρώτη φάση οι περικοπές μισθών και σε δεύτερη φάση οι απολύσεις του εργατικού δυναμικού με στόχο την επιβίωση των εταιρειών.

Ωστόσο γιγαντιαίοι πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως η Chevron και η Shell αλλά και μικρότεροι ανεξάρτητοι παραγωγοί πετρελαίου έχουν μειώσει την παραγωγή τους με αποτέλεσμα ορισμένες από τις εταιρείες που προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, να επηρεαστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αρκετά μειωμένες τιμές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα..

ΔΕΠΑ: Η νέα στρατηγική για την ενεργειακή επάρκεια - Καράβι και πρόσθετος προμηθευτής

Από το worldenergynews.gr
Ένα καράβι LNG που θα βρίσκεται ανοιχτά της Ρεβυθούσας και θα μπορεί να πηγαινοέρχεται μεταφέροντας τα αναγκαία φορτία που θα έχουν προσυμφωνηθεί με παραγωγό ή μεγάλο διεθνή έμπορο, θα μπορούσε να διασφαλίσει τις έκτακτες ανάγκες της χώρας σε αέριο από τον Ιούλιο του 2017 έως και τον Ιανουάριο του 2018. 

Αυτή είναι η πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποβάλλει η ΔΕΠΑ στις αρμόδιες αρχές, στη πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για την έγκαιρη αντιμετώπιση κρίσεων μετά την εμπειρία της πρόσφατης. 

Το κόστος υπολογίζεται ..