Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Υποχωρεί η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη λόγω συγκρούσεων

Από το energypress.gr
Η παραγωγή αργού στη Λιβύη υποχώρησε κατά 11%, καθώς οι συγκρούσες μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων τις τελευταίες 10 ημέρες οδήγησαν στο κλείσιμο κάποιων από τα μεγαλύτερα τερματικά εξαγωγών της χώρας και ανάγκασαν μια σειρά από κοιτάσματα να διακόψουν την παραγωγή τους.

Πιο αναλυτικά, η παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου 80.000 βαρέλια την ημέρα στα 620.000 βαρέλια, από όταν ξέσπασαν..

Fossil fuel hope found in Egypt

Μόσχα και Τεχεράνη θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την προμήθεια πετρελαίου στη Ρωσία

Από το worldenergynews.gr
Η Ρωσία και το Ιράν θα συζητήσουν τις συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών για την προμήθεια 100.000 βαρελιών ιρανικού πετρελαίου την ημέρα στη Ρωσία αργότερα σήμερα (13/3), όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Επικοινωνιών του Ιράν Μαχμούντ Βαετζί μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

Νωρίτερα ο Νόβακ είχε δηλώσει..

Η Στρατηγική Αξία της Ανατολικής Μεσογείου

Από το energia.gr
Η χρησιμότητα της Ανατολικής Μεσογείου αυξάνεται, συνιστώντας κρίσιμη παράμετρο για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - Ε.Ε. - Ρωσίας. Η περιοχή κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας, αποτελώντας:

• Εμπορικό σταυροδρόμι  (εξ ου και το ενδιαφέρον του Πεκίνου), προσδίδοντας βάθος στη διώρυγα του Σουέζ. Μάλιστα, η πρόσφατη διάνοιξή της διπλασίασε την ημερήσια δυναμικότητα και συντόμευσε τον χρόνο διέλευσης. Η πρόσβαση στην αγορά της Ευρώπης προϋποθέτει κάποιου είδους ερείσματα στην ευρύτερη περιφέρεια, μέσω επενδύσεων και συναφών οικονομικών συνεργασιών είτε/και διά της στρατιωτικής/ναυτικής παρουσίας κατοχύρωσης των δρόμων θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων.

• Ζώνη ανάσχεσης έναντι ..

Σε επανεπεξεργασία των σεισμικών της PGS, για καλύτερη αξιοποίηση, προχωρά η ΕΔΕΥ

Από το energypress.gr
Σε συνεννόηση με τη Νορβηγική εταιρεία PGS που έχει πραγματοποιήσει το 2012 τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και στις περιοχές Νότια και Ανατολικά της Κρήτης βρίσκεται η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), προκειμένου να γίνει επανεπεξεργασία των δεδομένων που καταγράφηκαν τότε, και να διευρυνθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους από πιθανούς ενδιαφερόμενους παίχτες του διεθνούς ερευνητικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες..

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2017

Από το gsee.gr
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα την Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση για το 2017. Στο επίκεντρο της Έκθεσης βρίσκεται η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης της οικονομίας, της αγοράς εργασίας και του κοινωνικού κόστους που προ­καλεί η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας και της υπερφορολόγησης.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Επιστημονικό Δ/ντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργο Αργείτη καταθέτει στο δημόσιο διάλογο ιδέες μιας διαφορετικής προσέγγισης για την αξιολόγηση της κατάστασης της οικονομίας, καθώς και για τις συνέπειες και τα αδιέξοδα που προκαλεί η ασκούμενη οικονο­μική πολιτική, αλλά και προτάσεις για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και δίκαιου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης. Ειδικότερα

ΠΟΠΕΚ: Απειλεί με Προσφυγή στη Δικαιοσύνη Αν ΕΜΠ και ΣΕΕΠΕ Δεν Δημοσιοποιήσουν τα Στοιχεία Όσων Παρανομούν

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζινη
Από το energia.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) απέστειλε επιστολή στα αρμόδια υπουργεία σχετικά με το θέμα της Έρευνας του Ε.Μ.Π. για λογαριασμό του ΣΕΕΠΕ, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι παρόμοιες έρευνες «ευνοούν την παραβατικότητα και καλλιεργούν βάσιμες υπόνοιες για την σκοπιμότητα της γνωστοποίησης τέτοιων μυστικών ερευνών, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία». Μάλιστα, προειδοποιεί ότι θα κινηθεί δικαστικά αν οι καλούμενοι φορείς δεν δημοσιοποιήσουν τα αιτούμενα στοιχεία εντός του επομένου δεκαημέρου. Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας:

«Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π) μετά ..