Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν και τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 282.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για ..

Γ. Φιντικάκης: ΔΕΠΑ-Τα προεκλογικά «ρουσφέτια» Σταθάκη έφαγαν τη διοίκησή της

Από το energypress.gr
Καρατομήθηκε έπειτα από εντολή Σταθάκη ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ Δ. Τζώρτζης, πληρώνοντας την αδυναμία υλοποίησης της προεκλογικής υπόσχεσης του υπουργού προς τους 140 εργολαβικούς εργαζομένους της εταιρείας, ότι είναι θέμα χρόνου να μονιμοποιηθούν.

Το υπουργείο χρεώνει στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ατυχείς χειρισμούς ως προς το εγχείρημα μονιμοποίησης εκτός ΑΣΕΠ των παραπάνω..

Νορβηγία: Ενδεχόμενο απεργίας των εργαζομένων στις πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις 4 Ιουνίου

Από το energypress.gr
Περίπου 200 εργάτες στις πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας σχεδιάζουν να κατέβουν σε απεργία στις 4 Ιουνίου εκτός κι αν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τις αποδοχές των εργαζομένων με τους εργοδότες οδηγήσουν σε συμφωνία, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εργατική ένωση Lederne.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του διεθνούς..

Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΠΑ


Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές της Διοίκησης της ΔΕΠΑ, η οποία μέσω κατάθεσης αγωγών από δύο εργολαβικές της εταιρείες κατά της ΠΟΕ και των σωματείων της που μετέχουν στην απεργία της Ομοσπονδίας, επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δίνουν ένα δίκαιο και έντιμο αγώνα, ζητώντας..

Η Νορβηγία εξετάζει 21 επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2019-2021

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία αναμένει από τις πετρελαϊκές εταιρείες να παρουσιάσουν αναπτυξιακά σχέδια (PDO) για πάνω από  21 νέα ή επεκτεινόμενα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτής θάλασσας μέχρι τα τέλη του 2021, δήλωσε ο επικεφαλής της Norwegian Petroleum Directorate (NPD) στο Reuters.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου..

Βουτιά 4% στην κατανάλωση καυσίμων το 4μηνο - Παραβατικότητα και λαθρεμπόριο, οι προτεραιότητες για την επόμενη κυβέρνηση

Από το energypress.gr
Σε πτωτική πορεία βρίσκεται η αγορά καυσίμων το πρώτο τετράμηνο του έτους, με την συνολική ζήτηση να υποχωρεί κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, προβληματίζοντας την αγορά, που βλέπει ότι συνεχίζονται οι χαμηλές πτήσεις στην κατανάλωση.

Τα στοιχεία των τεσσάρων πρώτων μηνών δείχνουν..

Έκδοση τιμητικού τόμου για τον καθ. Ευστ. Τσοτσορό με 29 συμβολές διακεκριμένων ακαδημαϊκών

Από το energypress.gr
Ειδική εκδήλωση, με θέμα «Το τρίγωνο της Γνώσης: Αναπροσδιορίζοντας το Μέλλον – Συνεργασίες και Αλληλεπιδράσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Ενεργειακών Επιχειρήσεων», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Μαΐου 2019, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή), με αφορμή..

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος: πείτε όχι στο κάπνισμα και προστατέψτε την υγεία των πνευμόνων σας

Από το osha.europa.eu
Κάθε χρόνο, την 31η Μαΐου εφιστάται η προσοχή στις επιβλαβείς και θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος και της παθητικής έκθεσης στον καπνό. Η Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος  έχει ως στόχο να αποθαρρύνει τη χρήση του καπνού σε οποιαδήποτε μορφή και καλεί τους ιδιώτες, το κοινό και τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την προώθηση ενός τρόπου ζωής χωρίς καπνό.

Η πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) αναδεικνύει..