Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Νέες φωτογραφίες της NASA εμφανίζουν τεχνητά τείχη στον πλανήτη Άρη; [βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέες φωτογραφίες της NASA εμφανίζουν τεχνητά τείχη στον πλανήτη Άρη; [βίντεο]
Σύμφωνα με τους κυνηγούς ΑΤΙΑ σε όλο τον κόσμο, μια μνημειώδη ανακάλυψη έχει γίνει στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.   

Πρόσφατες εικόνες που λήφθηκαν από τη NASA και το Curiosity rover δείχνουν ότι φαίνεται να υπάρχουν τεχνητές δομές στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.   

 Ίσως το ακόλουθο βίντεο να είναι η απόλυτη απόδειξη ότι κάποτε υπήρχε ζωή στον πλανήτη Άρη.   

Σύμφωνα με πολλούς, αυτές οι εικόνες αποδεικνύουν ότι...

0,7% μέσος συντελεστής φόρτισης αιολικών στη Βρετανία. Ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ τα αιολικά.


Ο Κάμερον ήταν ένας πολύ αφοσιωμένος στο οικολογείν Πρωθυπουργός, κάποτε μάλιστα πήγαινε στο γραφείο με το ποδήλατο, με το αυτοκίνητο πήγαινε μόνο η τσάντα του, όπως γλαφυρά μας λέει ο Economist. Ήταν μάλιστα τόσο αφοσιωμένος στις ΑΠΕ, που το 2007 έβαλε στο σπίτι του ανεμογεννήτρια. Το σπίτι ωστόσο ήταν στο αριστοκρατικό Κένσιγκτον του Λονδίνου, οι γείτονές του δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα απ' το θόρυβο, οπότε ο Κάμερον σύντομα αναγκάστηκε να ξηλώσει την ανεμογεννήτρια και να βάλει Φ/Β στέγης, τα λεφτά για τους Πρωθυπουργούς ποτέ δεν είναι πρόβλημα. Και το 2010 διακήρυξε πως η κυβέρνησή του θα ήταν η πιο "πράσινη" στα χρονικά, στοχεύοντας στη μείωση μέχρι το 2020 των εκπομπών CO2 κατά 50% ως προς το 1990.

Μόλις 4 χρόνια αργότερα αυτός ο ίδιος ο "καταπράσινος" Πρωθυπουργός, με ΑΠΕ στο ίδιο του το σπίτι, απέκτησε προφανώς προσωπική άποψη για τις ικανότητες αιολικών και Φ/Β και παρουσίασε μια ριζική μεταστροφή: ξεκίνησε αρχικά με το "Get Rid of the Green Crap", στη συνέχεια είπε "Enough is enough, οι πολίτες μπούχτισαν πια με τα αιολικά" και, μόλις πήρε αυτοδύναμη πλειοψηφία τον περασμένο Μάιο, έσπευσε να περικόψει τις επιδοτήσεις τόσο για τα χερσαία αιολικά όσο και για τα Φ/Β. Το "κλάμα" των μαθημένων στις επιδοτήσεις Βρετανών ΑΠΕτζήδων είναι άνευ προηγουμένου, αλλά ο Αίολος έρχεται να ενισχύσει κι άλλο τον Κάμερον, όχι το αιολικό λόμπυ: τα ξημερώματα ..

Οι Χαμηλές Τιμές Πετρελαίου Εγείρουν Ανησυχίες για την Ενεργειακή Ασφάλεια, Τονίζει η Ετήσια Έκθεση του ΙΕΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Χαμηλές Τιμές Πετρελαίου Εγείρουν Ανησυχίες για την Ενεργειακή Ασφάλεια, Τονίζει η Ετήσια Έκθεση του ΙΕΑ
Αν και μία παρατεταμένη περίοδος χαμηλών τιμών πετρελαίου θα είναι επωφελής για τους καταναλωτές, εντούτοις εγείρει ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια καθώς επιτείνει την εξάρτηση από έναν μικρό αριθμό χωρών-παραγωγών – που απολαμβάνουν, μάλιστα, χαμηλό κόστος. Παράλληλα, ελλοχεύει ο κίνδυνος απότομης ανόδου των τιμών αν περιοριστούν υπερβολικά οι επενδύσεις. Αυτά επισημαίνει ο ΙΕΑ στη φετινή του ετήσια έκθεση για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το World Energy Outlook ( WEO-2015) επισημαίνει, εξάλλου, ότι η απότομη πτώση στις τιμές του αργού έχει πυροδοτήσει τις δυνάμεις που θα επαναφέρουν την ισορροπία στην αγορά μέσα από την άνοδο της ζήτησης και την χαμηλότερη αύξηση στην προσφορά, μολονότι σπάνια η αγορά πετρελαίου είναι ομαλή. Το κεντρικό σενάριο της ετήσιας έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την αγορά πετρελαίου για το 2015 προβλέπει ότι μία σφιχτότερη ισορροπία θα οδηγήσει σε τιμή 80 δολ. το βαρέλια το 2020.

Ωστόσο, το WEO-2015 εξετάζει και τις συνθήκες υπό τις οποίες οι τιμές θα μπορούσαν να...

Συμμετοχή σε διϋλιστήρια της Αιγύπτου θα επιδιώξει η SOCAR


Η αζέρικη SOCAR σκοπεύει να αποκτήσει μερίδια σε διϋλιστήρια της Αιγύπτου, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος του ομίλου, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεβ.

Ο ίδιος είπε ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αίγυπτο, είχε επαφές με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Πετρελαίου, αλλά και με τον πρόεδρο της κρατικής EGPC.

«Η Αίγυπτος διαθέτει μια ...

Καθρέφτης της δυσπραγίας στην οικονομία η αγορά καυσίμων-Βουλιάζει παρά τη μείωση των τιμών


Δεν ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας το θεώρημα πως «όταν πέφτουν οι τιμές των καυσίμων, η κατανάλωσή τους αυξάνεται».

Διαψεύδοντας τις προσδοκίες για ενίσχυση της ζήτησης από τη σημαντική κάμψη των τιμών, οι πωλήσεις βενζινών και ντίζελ υποχωρούν έναντι των περυσινών επιπέδων, απόδειξη ότι συνεχίζεται η αρνητική τάση που ξεκίνησε μετά τα capital controls και ενισχύθηκε από τη φθινοπωρινή φοροεπιδρομή.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών που δείχνουν ότι στο δεκάμηνο (Ιανουάριος-Οκτώβριος), η κατανάλωση έκλεισε στο -6% για τις βενζίνες και στο -2% για το ντίζελ κίνησης συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το -6% στις βενζίνες μόνο αμελητέο δεν είναι. Αν υποθέσουμε ότι διατηρείται ως το τέλος του έτους, τότε μεταφράζεται σε 151.000 λιγότερους τόνους βενζίνης από πέρυσι, οπότε και πωλήθηκαν στη χώρα 2,55 εκατ. τόνοι. Αντίστοιχα στο ντίζελ οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 2,37 εκατ. τόνοι.

Το περίεργο είναι ότι το ...

ΟΟΣΑ: Αύξηση φόρων στα μη οικολογικά καύσιμα


Με πρόσχημα περιβαλλοντικούς λόγους, ο ΟΟΣΑ προτείνει στην κυβέρνηση να αυξήσει τη φορολογία των καυσίμων, υποστηρίζοντας ότι "απαιτούνται υψηλότερες τιμές για τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε να ενθαρρυνθεί η μείωση της εκπομπής CO2 μεσοπρόθεσμα".

Η παρότρυνση αυτή σημαίνει αύξηση φορολογίας σε βενζίνη, πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα. Μιλά για ήπια αύξηση ώστε να εξομαλυνθούν βραχυπρόθεσμα οι συνέπειες για τα νοικοκυριά, χωρίς να εξηγεί τι εννοεί όμως. Το αντιφατικό είναι πως, κατά τον ΟΟΣΑ, τα κίνητρα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών είναι πολύ γενναιόδωρα.

Παράλληλα, η έκθεση προβλέπει ...

Ποιος θα πάρει τη θέση του παραιτηθέντος Αλεξόπουλου στο ΥΠΑΝ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Νομίζω ότι ξέρω ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Ενέργειας στη θέση του παραιτηθέντος Απόστολου Αλεξόπουλου. Έχω δεσμευθεί να μην γράψω το όνομα, αλλά να σας πω ότι πρωτοβρέθηκε στα διοικητικά του χώρου της ενέργειας επί υπουργίας Λαφαζάνη και έχει επίσης θητεία στην αυτοδιοίκηση. Ξέρω και ποια ονόματα έπαιξαν, επίσης, όπως για παράδειγμα στελέχους με έδρα το λιμάνι, αλλά δεν θα τα γράψω. Κοντός ψαλμός αλληλούια άλλωστε… 


ΠΗΓΗ:energypress.gr