Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Πιέσεις Rosneft στον Putin να τερματίσει τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Ο Igor Sechin, επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού γίγαντα Rosneft και ένας από τους στενότερους συμμάχους του Vladimir Putin, σε επιστολή του στον Ρώσο πρόεδρο  επισημαίνει ότι η συμφωνία της Μόσχας με τον ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου αποτελεί στρατηγική απειλή και παιχνίδι στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών .

Η επιστολή δεν ανέφερε εάν θα πρέπει..

Κόλαφος η κρατική Γερμανική τηλεόραση για τα προβλήματα εκπομπής υποήχων από ανεμογεννήτριες.


Από το greeklignite.blogspot.com
Τον περασμένο Νοέμβριο είδαμε, σε δυο κοντινές δημοσιεύσεις, νέες εξελίξεις σχετικά με τους προβληματισμούς που γεννά διεθνώς η εκπομπή υποήχων από ανεμογεννήτριες: στις 2/11 είδαμε πως δημοσίευμα στην Allgemeine Zeitung αναφέρθηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα της Καρδιοθωρακικής & Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημιακής κλινικής του Μάιντς και στις 10/11 την καταπληκτική διάλεξη για το πρόβλημα υποήχων, που έδωσε..

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου – Στα 52 δολάρια το αργό

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις αύξησαν αυτή την εβδομάδα για τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για δεύτερη φορά σε τρεις εβδομάδες μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου κατά 18% τον Ιανουάριο.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν..

Δήλωση Γιώργου Αρβανιτίδη για την αποτυχία του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

                                     
                                  Η ΔΕΗ στα χέρια της Κυβέρνησης κινδυνεύει!


Όταν πριν από 10 μήνες η Κυβέρνηση έφερνε με διαδικασίες Fast-track την πώληση και «αποεπένδυση» του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, είχαμε εγκαίρως εκφράσει τους προβληματισμούς μας για τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος.

Προειδοποιούσαμε τότε, ότι δεν έχει υπάρξει..