Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Σημερινές τιμές διυλιστηρίου


ELPE

Οι  τιμές  χοντρικής αφορούν τα 1200 λίτρα Μετρικός τόνος. Δείτε τώρα πόσο φτάνουν οι τιμές στην κατανάλωση απο το παρατηρητήριο τιμών του ΥΠΑΝ Δείτε:
παρατηρητήριο
Η συγκλονιστικη διαφορά σε πολλές περιπτώσεις πάνω από ένα ευρώ το λίτρο οφειλεται στο κράτος που αισχοκερδεί 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Γεννηματά: Λύση υπάρχει για το πετρέλαιο




«Το ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει την αρχική πρόταση του να επιστρέφεται αυτομάτως και πλήρως ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  ώστε και οι οικογένειες να προστατευτούν και το πρόβλημα του λαθρεμπορίου να αντιμετωπιστεί», σημειώνει με δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, για το θέμα που έχει προκύψει με το νέφος που προκαλεί η αιθαλομίχλη από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «η υπερφορολόγηση της οικιακής κατανάλωσης, είχε εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Αναλυτικά το κείμενο της κ. Γεννηματά:

«Η αδυναμία των πολιτών να προμηθευτούν πετρέλαιο και η αλόγιστη χρήση βιομάζας που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται  μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι προφανές ότι θέτει εκ των πραγμάτων υπό αναθεώρηση το σύστημα διανομής και φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης.
Το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι το σύστημα δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε. Η  υπερφορολόγηση της οικιακής κατανάλωσης, είχε εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τα έσοδα μειώνονται θεαματικά, οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως τρόπους να ζεσταθούν και οι ρύποι αυξάνονται κυρίως στα αστικά κέντρα.
Λύση  υπάρχει.
Το ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει την αρχική πρόταση του να επιστρέφεται αυτομάτως και πλήρως ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  ώστε και οι οικογένειες να προστατευτούν και το πρόβλημα του λαθρεμπορίου να αντιμετωπιστεί.
Έτσι θα υπάρξει και πραγματικό όφελος για τα δημόσια έσοδα» 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ!!!!!




Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ότι έχουν πυκνώσει τις επισκέψεις τους στους χώρους δουλειάς κορυφαία στελέχη της Διοίκησης της Εταιρείας.Υπο άλλες συνθήκες, κάτι τετοίο θα ήταν φυσιολογικό και θα αποσκοπούσε στην ανταλλαγή εθιμοτυπικών ευχών.Ομως,η όλη κατάσταση αρχίζει να θυμίζει έντονα την Πρωτοχρονιά του 2011 όταν και πάλι η Διοίκηση φανέρωνε το "γλυκό " της πρόσωπο ενώ στην συνέχεια μας μας έδειξε, στη διαπραγμάτευση της σύμβασης, το πραγματικό της προσωπείο.Εμείς είμαστε σε επιφυλακή, και σε συνδυασμό με κάποιες πληροφορίες που φθάνουν στα αυτιά μας, ανυσηχούμε πολύ...... Αλλά γι΄αυτά θα μιλήσουμε σε άλλη ενημέρωση.
       Βέβαια οι σοφοί Αρχαίοι Ελληνες έλεγαν : "ουδεν κακό αμιγές καλού"....Τώρα το πόσο καλό είναι να επιβεβαιώνεται από τα πλέον επίσημα αλλά και ΑΡΜΟΔΙΑ χείλη της Δοιίκησης ότι το σωματείο διαχώρισε τους εργαζομένους σε "Βόρειους " και "Νότιους" όσον αφορά τα οφειλόμενα Ρεπό....Πάντως, υπάρχει και χειρότερο και τραγικό στην όλη υπόθεση.Το χειρότερο είναι ότι ο πλέον αρμόδιος από την πλευρά της  Διοίκησης, επιβεβαίωσε την διαφορά της μιας μέρας Βορρά και Νότου ΠΑΡΟΥΣΙΑ των εκπροσώπων του προεδρείου και μάλιστα τους απήφθηνε απορρημένος και την ερώτηση αν ήξεραν τί υπέγραφαν!!!!!!!!!! ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ...
       Το τραγικό όμως είναι ότι μόλις αποχώρησε ο εκπρόσωπος της Διοίκησης,το προεδρείο καθησύχαζε τους εργαζομένους 'ότι θα την πάρουμε σίγουρα τη μέρα".
Δεν φταίνε αυτοί όμως.....Εμείς φταίμε που τους επιτρέπουμε να μας θεωρούνε πρόβατα.....ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ???? 
ΠΗΓΗ:toblogtisvardias.blogspot.gr/

Ανίκητοι ολιγάρχες

Νοτίως της Κρήτης αύριο το νορβηγικό σκάφος




Από το απόγευμα του Σαββάτου το ειδικό ερευνητικό σκάφος της νορβηγικής PGS θα βρίσκεται στα νότια της Κρήτη, σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρου από τις παραλίες του κόλπου της Μεσσαράς, για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών με στόχο τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.
Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το prismanews.gr, τα τοπικά λιμεναρχεία της Αγίας Γαλήνης, του Κόκκινου Πύργου και των Καλών Λιμένων έλαβαν σήμα και καλούνται να ενημερώσουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς να μην μετακινούνται άσκοπα με τα καΐκια τους και να μην ξεπερνούν την απόσταση του ενός χιλιομέτρου από την ακτή προκειμένου να μην εκτεθούν σε κίνδυνο τόσο οι ίδιοι και ο εξοπλισμός τους όσο και το ίδιο το ερευνητικό σκάφος.
Πάνω στο ερευνητικό σκάφος βρίσκονται και Έλληνες αξιωματικοί του ναυτικού, στο πλαίσιο της ανάθεσης των ερευνών στην εν λόγω εταιρεία από την ελληνική κυβέρνηση για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στην περιοχή.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Συστήνεται Φορέας Τήρησης Αποθεμάτων Ασφαλείας Καυσίμων




Τη δυνατότητα σύστασης Κεντρικού Φορέα Τήρησης Αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων, με τη μορφή της ανώνυμης εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και με το οποίο προσαρμόζεται πλήρως η ελληνική νομοθεσία στο κοινοτικό δίκαιο.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι με προεδρικό διάταγμα μπορεί να συνίσταται ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Κεντρικός Φορέας Διατήρησης Αποθεμάτων» και με σκοπό την απόκτηση, διατήρηση και πώληση αποθεμάτων πετρελαίου.
Όπως διευκρινίζεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, μέσω αυτού υιοθετούνται πλήρως όλες οι διατάξεις της σχετικής οδηγίας που είναι υποχρεωτικές, ενώ σε ό,τι αφορά το φορέα τήρησης των αποθεμάτων, «λαμβανομένης υπόψη της παρούσας δεινής δημοσιονομικής κρίσης, η δυνατότητα σύστασής του προβλέπεται για το μέλλον, όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν».
Στην εισηγητική έκθεση τονίζεται ακόμη ότι η δημιουργία του φορέα δεν είναι υποχρεωτική επί του παρόντος και ως εκ τούτου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ίδρυσής του, ενώ το επόμενο βήμα θα γίνει όταν κριθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει κατά τρόπο που να «επιτύχει τους στόχους του, ως οργανισμός που εξυπηρετεί δημόσια αγαθά και παρέχει αναγκαίες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, με όσο το δυνατόν λιγότερο δημοσιονομικό κόστος και μικρότερη επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου».
Με την ενσωμάτωση της οδηγίας επιδιώκεται η βελτιώσει του μηχανισμού τήρησης αποθεμάτων πετρελαίου, τόσο σε επίπεδο ασφάλειας του εφοδιασμού, με τη θέσπιση συντονισμένων διαδικασιών παρέμβασης για την άμεση λήψη αποφάσεων και αποτελεσματικών μέτρων σε περίπτωση κρίσης, προσεγγίζοντας το αντίστοιχο σύστημα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ), όσο και σε επίπεδο λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού.
Με το νομοσχέδιο προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της οδηγίας ο τρόπος υπολογισμού των μέσων ημερήσιων καθαρών εισαγωγών του προηγούμενου ημερολογιακού έτους που λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του συνολικού επιπέδου των τηρούμενων αποθεμάτων, ο αριθμός των ημερών των μέσων ημερήσιων καθαρών εισαγωγών, καθώς και οι μέθοδοι υπολογισμού των διατηρούμενων αποθεμάτων.
Παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους φορείς που διατηρούν τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης να μπορούν να διατηρούν μέρος τουλάχιστον των αποθεμάτων σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταβιβάζοντας αντίστοιχα μέρος των υποχρεώσεων αυτών σε άλλους οικονομικούς φορείς ή κεντρικούς φορείς διατήρησης αποθεμάτων.
(από την εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ", 04/01/2013)  
ΠΗΓΗ:energia.gr
ΠΗΓΗ:energia.gr

Τέλος στις συντάξεις των εργατοπατέρων


Τέλος στις συντάξεις των εργατοπατέρων

Διακόπτεται από την 1η Ιανουαρίου, με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η καταβολή της σύνταξης στους εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνταξιοδοτήθηκαν με τη συνδικαλιστική ιδιότητα από το πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων.
Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εξαιρούνται από την πρώτη του χρόνου επίσης, και από την ασφάλιση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (πρώην ΕΤΕΑΜ), εφόσον απέκτησαν τη συνδικαλιστική ιδιότητα μέχρι τη συγχώνευση του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ).
Η κατάργηση των «συνδικαλιστικών συντάξεων» προβλέπεται από το νόμο 4093 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».
Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι δεν εργάζονται και δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε σύνταξη από άλλο φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, καθώς και ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΑΕΥΕΕΟ, οι οποίοι ήταν υπάλληλοι των συνδικαλιστικών οργανώσεων. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΔΕΗ: Απαλλαγή χρεώσεων για 500.000 οικογένειες


ΔΕΗ: Απαλλαγή χρεώσεων για 500.000 οικογένειες

Απαλλάσσονται αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που καταβάλλονται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οι πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (συνολικά υπολογίζονται σε 500.000 οικογένειες).
Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για τη "Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις" που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με την εν λόγω ρύθμιση επιχειρείται ουσιαστικά η άρση της επιβάρυνσης για Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας από τους οικονομικά ασθενέστερους καταναλωτές.
Ωστόσο, με αυτή τη ρύθμιση, δεν εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή των χρεώσεων των ΥΚΩ το Τιμολόγιο Πολυτέκνων και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ !..




Το 2012 ήταν εφιαλτικό έτος: η αποθέωση της αλαζονείας, του κυνισμού και της ατιμωτικής συμπεριφοράς των ισχυρών του χρήματος εις βάρος του κόσμου της εργασίας και των «οφειλετών». Το εφιαλτικό σκηνικό του τέλους του 19ου αιώνα, όπως το παρουσίασε ο Σουηδός Αύγουστος Στρίμπεργκ (1848-1912), με απόληξη στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, επανενεργοποιείται σήμερα και αυτό με ευθύνη αυτών που είναι σε θέση να το αποφύγουν.
Οι κερδοσκοπικές φούσκες από τη συσσώρευση χρεών δηλητηρίασαν την οικονομία και προκάλεσαν την κρίση, την πτώση και την ύφεση, εν τούτοις για τη ζημιά και την καταστροφή δεν πληρώνουν σήμερα αυτοί που την προκάλεσαν, αλλά αυτοί που δεν έλαβαν ποτέ μέρος και με κανέναν τρόπο στο όργιο κερδοσκοπίας που είχε προηγηθεί. Η σημερινή λιτότητα αφορά όσους δεν ευθύνονται για την κρίση, ενώ όσοι πραγματικά ευθύνονται συνεχίζουν αδιατάρακτοι να εισπράττουν τα «επινίκια», παρόλο που δεν έχουν επιτύχει τίποτα, εκτός από καταστροφές.
Το πράγμα γίνεται βαθιά ανήθικο, απρεπές, αλλά και αντιπαραγωγικό, ακόμη περισσότερο από στιγμή που οι αθεμίτως επωφελούμενοι, όχι μόνο μεταθέτουν την ευθύνη τους στα θύματά τους, αλλά και επιβάλλουν μέτρα με τα οποία κάθε λύση αποβαίνει δυσκολότερη, πιο επίπονη και περισσότερο αβέβαιη. Αυτό δεν εξηγείται με καμία λογική επιδίωξη οιουδήποτε συμφέροντος, αλλά αποπνέει την πρωτόγονη και βαρβαρική εμμονή στην επιβεβαίωση ισχύος μέσω της εξόντωσης του άλλου.
Λόγω του συμπλέγματος αυτού, όλα τα τρέχοντα προβλήματα δεν προωθούνται προς κάποια λύση, δεν διευκολύνονται, αλλά περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, αφού εκτός από τη ζητούμενη και αναγκαία προώθησή τους, προστίθεται πλέον και η αξίωση για ταπείνωση και συντριβή της άλλης πλευράς. Το 2012 ήταν το έτος της «μεγάλης ντροπής», κατά το όποιο ήλθαν στο φως τα πιο άγρια, πρωτόγονα και βαρβαρικά συναισθήματα, που πιστεύαμε ότι είχαν ξεπεραστεί με τον σημερινό πολιτισμό. Υπ' αυτή την έννοια, η σημερινή ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ενώ συνιστά ένα οικονομικό πρόβλημα, εντούτοις με τη «βαρβαρική» εμμονή των δανειστών έλαβε τα χαρακτηριστικά πολιτισμικού προβλήματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.


Dimosievma Hurriyet

Την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί η τηλεοπτική σειρά, «Ustuta Kemal»,  (για την οποία είχαμε γράψει και παλαιοτέρα). Η σειρά αυτή αναφέρεται στην περίοδο 1919-1922, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και οι Ρωμιοί της Πόλης, σύμφωνα με τους δημιουργούς της σειράς, έπαιζαν τον ρόλο του προδότη ενώ οι Ρωμιές της Πόλης, (με πρώτη και καλλίτερη την περίφημη Αγγέλα και το «ονομαστό» πορνείο της), ήταν οι… καλλίτερες πόρνες της εποχής
Η σειρά αυτή που προσβάλλει με αηδιαστικά τρόπο την ελληνική παρουσία της Κωνσταντινούπολης, έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία της ελληνικής κοινότητας. Με επιστολή τους στις 14 Δεκεμβρίου,  ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Ιδρυμάτων της Πόλης, της ελληνικής κοινότητας, κ Λάκης Βίγκας και η γενική γραμματέας, Κατερίνα Πρόκου, στον πρόεδρο του Τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, κ Davut Dursun, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την εν λόγω τηλεοπτική σειρά η οποία προκαλεί ελεεινά αισθήματα στο τουρκικό κοινό για την ελληνική κοινότητα της Πόλης η ιστορία της οποίας αριθμεί πάνω από 2000 έτη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η επιστολή αυτή, η τηλεοπτική σειρά, «Ustuta Kemal», (δηλαδή ο Κοφτερός Κεμάλ),  προκαλεί αισθήματα εχθρότητας  και αηδίας για την ελληνική ομογένεια και για τις Ρωμιές της Πόλης, που παρουσιάζονται σαν αδίστακτες πόρνες,  πρόθυμες να πλαγιάσουν με τον οποιοδήποτε για να κερδίσουν λίγα χρήματα. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας της Πόλης, αναφέρουν ότι και παλαιοτέρα, τη περίοδο την δεκαετίας 1950-1960, μια κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο, «Yeşilçam» είχε προκαλέσει έντονα ανθελληνικά αισθήματα. Σήμερα, με την τηλεοπτική αυτή σειρά που προβάλλεται σε ώρες μεγάλης τηλεθέασης, προκαλούνται αισθήματα αηδίας και αποστροφής γενικότερα  για τους Έλληνες  με σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις των δυο λαών. Η εικόνα που σχηματίζει ο μέσος Τούρκος με τον «Ustura Kemal», είναι ότι οι Έλληνες είναι άθλιοι προδότες και οι Ελληνίδες οι πιο αδίστακτες  πόρνες που πέρασαν από τη Κωνσταντινούπολη.  Οι εικόνες αυτές, όπως τονίζουν στην επιστολή τους οι κ Λάκης Βίγκας και Κατερίνα Πρόκου, δεν βοηθούν στην προσπάθεια ενίσχυσης της φιλίας των δυο λαών, ενώ έχουν προκαλέσει ακόμα και εχθρικές πράξεις από διάφορες πηγές κατά των Ελλήνων της Πόλης.
Ενώ λοιπόν εδώ στην Ελλάδα οι Τουρκολάγνοι καναλάρχες και οι Τουρκολάγνοι τηλεθεατές προβάλλουν και παρακολουθούν καταγοητευμένοι τις τουρκικές σαπουνόπερες, για τις οποίες οι Τούρκοι έχουν εισπράξει πολλά εκατομμύρια, στην Τουρκία σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης οι τηλεοπτικές σειρές που μας παρουσιάζουν σαν ελεεινούς, φιλοχρήματους προδότες και τις Ελληνίδες σαν… πόρνες πρώτης ποιότητας.
Δηλαδή τους πληρώνουμε για να μας βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο. Μπράβο μας λοιπόν μπράβο στους μεγαλο-καναλάρχεςε που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και μπράβο στην ηλιθιότητα των τηλεθεατών που δίνουν πόντους τηλεθέασης και χρήμα στον Σουλεϊμάν και σε όλα τα άλλα τουρκικά τηλεοπτικά σκουπίδια. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Και όμως υπάρχει φόρος που καταργήθηκε




Και όμως υπάρχει φόρος που στην εποχή του μνημονίου καταργήθηκε. Είναι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που επιβαλλόταν σε ΙΧ υψηλού κυβισμού, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος φόρος είναι μια από τις εφεδρείες του υπουργείου Οικονομικών για την περίπτωση που υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους του νέου προϋπολογισμού αναφορικά με τα κρατικά έσοδα.
Η “έκτακτη εισφορά επί ων αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης” θεσπίστηκε τον Ιούνιο του 2011 στο πλαίσιο του πρώτου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Επιβαλλόταν με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης (τεκμήριο) που αντιστοιχούσε στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης άνω των 1.929 κυβικών (πλήν αυτών που είναι ηλικίας άνω των 10 ετών), τα σκάφη αναψυχής (με εξαίρεση τα σκάφη ανοικτού τύπου και μήκους έως έξι μέτρων, τις πισίνες και τα αεροσκάφη και ελικόπτερα). Για ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσεως 2.000 κυβικών εκατοστών ηλικίας έως πέντε ετών η έκτακτη εισφορά ανερχόταν σε 270 ευρώ. Για ένα σκάφος αναψυχής μήκους 10 μέτρων η εισφορά ανερχόταν σε 600 ευρώ. Για μια εξωτερική πισίνα επιφάνειας 50 τετραγωνικών μέτρων η εισφορά ανερχόταν σε 250 ευρώ. 
Η συγκεκριμένη έκτακτη εισφορά η οποία απέφερε πρόσθετα έσοδα περίπου 100 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε με βάση όσα είχαν δηλώσει οι φορολογούμενοι στις φορολογικές δηλώσεις του 2011 (εισοδήματα 2010) και βεβαιώθηκε σε έκτακτο εκκαθαριστικό σημείωμα που έλαβαν οι φορολογούμενοι το 2011 μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης.
Στα φετινά εκκαθαριστικά οι φορολογούμενοι που είχαν στην κατοχή τους στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης όπως πισίνες, ΙΧ υψηλού κυβισμού και σκάφη αναψυχής είχαν μια ευχάριστη έκπληξη. Η εισφορά επί των τεκμηρίων δεν είχε βεβαιωθεί. Αν κάποιος ανατρέξει με προσοχή στη σχετική διάταξη με την οποία βεβαιώθηκε η εισφορά (άρθρο 30 του νόμου 3986/2011) εντοπίζει ότι η εισφορά επιβάλλεται με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011. Έτσι, ήταν πράγματι μια έκτακτη εισφορά η οποία δεν επιβλήθηκε το 2012. Ωστόσο, όλοι οι νέοι φόροι του μνημονίου ουσιαστικά μονιμοποιήθηκαν (εισφορά αλληλεγγύης, ΦΠΑ, ΕΦΚ καυσίμων κα) εκτός από τη συγκεκριμένη έκτακτη εισφορά. 
Στο υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι η εισφορά αυτή ήταν πράγματι έκτακτη και ότι εφόσον το απαιτήσουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα επανέλθει. Σε κάθε περίπτωση η επιβολή της εισφοράς σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση των τελών κυκλοφορίας προκάλεσε κύμα πωλήσεων αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού και μεγάλη μείωση της εμπορικής τους τιμής.
 ΠΗΓΗ:capital.gr

Σύναψη Δανείου 60 Εκατ. Ευρώ Από την Motor Oil




Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. γνωστοποιεί ότι την 31 η Δεκεμβρίου 2012 έλαβε 3ετές δάνειο συνολικού ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ από την HSBC BANK PLC (London) με αποπληρωμή στις 5 Ιανουαρίου 2016.
Από το συνολικό ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό 40 εκατ. ευρώ αφορά σε αναχρηματοδότηση υφισταμένου κεφαλαίου κίνησης και ποσό 20 εκατ. ευρώ σε νέα χρηματοδότηση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Στην Ρωσία δημιούργησαν καύσιμο, το οποίο αυξάνει την αποδοτικότητα των πυραύλων


Minuteman III  баллистическая ракета Минитмэн-3

Ο ρωσικός επιστημονικός κατασκευαστικός όμιλος «Energomash» ανέπτυξε το μεγάλης αποδοτικότητας καύσιμο «Acetam» (υψηλού βαθμού συμπύκνωσης διάλειμμα ακετυλενίου σε υγρή αμμωνία), το οποίο αυξάνει κατά ένα τρίτο την ενεργειακή αποδοτικότητα των πυραυλικών κινητήρων, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Σόλτσεβ, εκτελεστικός διευθυντής του «Energomash».
«Χάρη στο νέο καύσιμο μπορούμε να αυξήσουμε κατά 20-30% την ισχύ του κινητήρα», - είπε ο Σόλνστεβ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο καύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητήρες των βαθμίδων των πυραύλων-φορέων στα συστήματα επιτάχυνσης. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Τα λαμόγια της Ευρώπης έρχονται για να πάρουν τα σπίτια και τις δουλειές των δικών μας!




Οικονομικά το πράγμα δεν στέκει και ο  μέσος ευρωπαίος ξέρει πως μπήκαμε στο ευρώ για να τρώνε τα Ελληνικά λαμόγια και να κάνουν τις δουλειές τους σε σκληρό νόμισμα. Κι όσο το πράγμα συνεχίζει να μην έχει λογική τόσο καθημερινά δημοσιεύματα τους πείθουν ότι μένουμε στο ευρώ για το ίδιο λόγο.
Δυστυχώς πολλοί Έλληνες που δεν το ξέρουν είναι τα θύματα της όλης Ιστορίας και πληρώνουν. Αλλά αυτό συμβαίνει με όλους του Λαούς της Αν μεσογείου και της Β Αφρικής.
Κι αφού αποφασίστηκε να μείνουμε  στο ευρώ αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα σήμερα με αποκαλύψεις για διαφθορά είναι πόλεμος συμμοριών για το μαγαζί στην παραλιακή.
Τα λαμόγια της ευρώπης “τα Ευρω-μόγια” έρχονται για να πάρουν τα σπίτια και τις δουλειές των δικών μας.
Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο καθώς εισερχόμαστε σε νέα φάση του δράματος 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

To μνημόνιο χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την δεξιά για να κόβει μισθούς και συντάξεις




Όλι Ρεν «καρφώνει» κυβέρνηση: Μειώσεις μισθών-συντάξεων πάνω από το μνημόνιο
Με ερώτησή του ο Νίκος Χουντής ζητούσε να μάθει για τα αποτελέσματα του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 καθώς και για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία εσόδων και εξόδων ως το τέλος του 2012.
Ο Όλι Ρεν στην απάντησή του σημειώνει πως το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκεγια μισθούς και συντάξεις «ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων».
Επιπλέον επισημαίνει πως «σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων», ενώ «οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ».
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τόνισε ότι «οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ». Καταλήγοντας εκτίμησε πως «η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης» 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Επ΄ αόριστον απεργία στα πρατήρια καυσίμων στην Κύπρο




  Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από τις έξι το πρωί της Παρασκευής οι πρατηριούχοι καυσίμων, οι οποίοι ζητούν «πάγωμα» των αιτήσεων για δημιουργία νέων πρατηρίων.
  Με στόχο τον τερματισμό της απεργίας, η υπουργός Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, θα έχει συνάντηση το πρωί της Παρασκευής με τον Παγκύπριο σύνδεσμο Πρατηριούχων.
  Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, η κ. Μαύρου είπε ότι συμφωνεί με το αίτημα του Συνδέσμου Πρατηριούχων για τήρηση των κανονισμών και πρόσθεσε ότι εκεί και όπου έχουν δοθεί παράτυπα άδειες, πρέπει να ληφθούν μέτρα.
  Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου, τόνισε ότι εφόσον η συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών θα έχει θετική κατάληξη, τότε η απεργία θα τερματιστεί.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η Transocean θα πληρώσει 1,4 δισ. για πετρελαιοκηλίδα




Η ελβετική εταιρεία Transocean, η οποία ειδικεύεται στις υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου, συμφώνησε να καταβάλει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε έναν συμβιβασμό για να κλείσουν οι σε βάρος της διώξεις που σχετίζονται με την πετρελαιοκηλίδα του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η Transocean έχει επίσης συμφωνήσει για να αποφύγει τις διώξεις αυτές, να δηλώσει ένοχη για παραβίαση του νόμου για την καθαρότητα των υδάτων.
Η ελβετική εταιρεία ήταν η ιδιοκτήτρια της εξέδρας άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon --που βρισκόταν στο κοίτασμα Μακόντο και λειτουργούσε ο βρετανικός όμιλος BP-- της οποίας η έκρηξη τον Απρίλιο του 2010 προκάλεσε μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. 
ΠΗΓΗ:nooz.gr

Καταθέτουν ακόμα και πινακίδες βυτιοφόρων!


Καταθέτουν ακόμα και πινακίδες βυτιοφόρων!

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ξάνθης Γιάννης Σιούτας η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης είναι μειωμένη κατά 80%, με το σύνολο των οικοδομών και καταναλωτών της Ξάνθης να καταφεύγουν σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, όπως το ξύλο ή οι ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης, σύμφωνα με το thrakitoday.com.
«Ο περισσότερος κόσμος παραπλανήθηκε πιστεύοντας ότι χωρίς το πετρέλαιο θέρμανσης θα τα βγάλει πέρα και στράφηκαν αλλού. Βγαίνουν ρεπορτάζ που μας λένε ότι πεθαίνει κόσμος από τη χρήση σομπών, δεν ξέρω εάν αυτά τα ήξερε το κράτος αλλά τώρα που το ξέρει πρέπει να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που ήταν δηλαδή να κατεβάσει τους φόρους για να μπορέσει ο κόσμος να ζεσταθεί χωρίς να επιβαρύνεται περισσότερο η υγεία του» σημειώνει ο κ. Σιούτας, εξηγώντας πως συνάδελφοί του απέχουν από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της μειωμένης ζήτησης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θέτουν σε ακινησία τα βυτιοφόρα οχήματά τους καταθέτοντας τις πινακίδες τους.
«Κάποια βενζινάδικα δεν ασχολούνται καθόλου με τη θέρμανση και κάποιοι με το που βγήκε η χρονιά παρέδωσαν πινακίδες στα βυτία τους» επισημαίνει ο ίδιος, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερα βενζινάδικα πωλούν καυσόξυλα, με το κυβικό, προσπαθώντας να αυξήσουν έστω και κατ' ελάχιστα το κέρδος τους. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr