Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Από την ΑΟΖ στην ανάπτυξη

Από το lygeros.org
Επειδή τώρα σταμάτησαν τα ιδεολογικά εμπόδια της καθυστέρησης μπορούμε και πάλι να προχωρήσουμε δυναμικά το θέμα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ αλλά και των οριοθετήσεών της με την Αλβανία, την Ιταλία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο. 

Με τις συμβάσεις που έχουμε κάνει στα θαλάσσια οικόπεδα 2 και 10 αλλά και στις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης χάρη στις οποίες αγγίζουμε και τη μέση γραμμή, είναι απαράδεκτο να..

Υποχώρησαν τα Αποθέματα Αργού Πετρελαίου των ΗΠΑ, σε Εβδομαδιαία Βάση

Από το energia.gr
Περισσότερο του αναμενομένου υποχώρησαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA).

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια, ή ποσοστό 0,7%, στα 455,9 εκατομμύρια βαρέλια..

Αποκλειστικό: Αγωγή των ΕΛΠΕ κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων!

Από το thepresident.gr
Σημαντικό επιχειρηματικό ζήτημα  που αφορά και τις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας Σκοπίων έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες και έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών Telma και Alsat, η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) κατέθεσε αγωγή ενώπιον Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι διεκδικώντας 31 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ πλέον τόκων από..

Γ. Αρβανιτίδης (ΚΙΝΑΛ): Η ΔΕΗ απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο με εθνική συνεννόηση και όχι αποσπασματικά μέτρα

Από το worldenergynews.gr
Η κατάσταση στην μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της χώρας είναι πολύ κρίσιμη για πρόχειρες διατυπώσεις και διαπιστώσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν λύσεις τούτη την ώρα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Γ. Αρβανιτίδης, επισημαίνοντας..

Στο top 20 των εξαγωγέων πετρελαίου η Ελλάδα

Από το euro2day.gr
Μπορεί η Ελλάδα να μην εξορύσσει και παράγει «μαύρο» χρυσό, εντούτοις βρίσκεται στις 20 πρώτες χώρες εξαγωγής διυλισμένου πετρελαίου. Για την ακρίβεια το 2018 βρέθηκε στη 19η θέση επί συνόλου 232 χωρών έχοντας μάλιστα βελτιώσει την παγκόσμια κατάταξη της κατά 18 θέσεις σε σχέση με το 2001 οπότε και ήταν 37η.

Τα παραπάνω στοιχεία γίνονται γνωστά από την έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2018-2019 της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ειδικό..

Προχωράει η στελέχωση του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ

Από το energypress.gr
Μπορεί η προκήρυξη των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών να έβαλε προσωρινά φρένο στις διαδικασίες, όμως πλέον η στελέχωση του νεοσύστατου Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Ενέργειας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις πρώτες θέσεις ερευνητών στα βασικά αντικείμενα δραστηριότητάς του.

Συγκεκριμένα, οι προκηρύξεις αφορούν τις εξής θέσεις:

Holding με τρεις θυγατρικές το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που εξετάζεται για την ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Παρόλο που το θέμα της ΔΕΗ και γενικά η αγορά ηλεκτρισμού αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για το ΥΠΕΝ, ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου βρίσκονται επίσης και οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις, με συνέπεια ήδη να έχουν ξεκινήσει τα αρχικά διερευνητικά βήματα για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ. 

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα..

Το παρασκήνιο για τα χρυσά μερίσματα των ΕΛΠΕ – 104,2 εκατ. ευρώ στον Λάτση, 81,3 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ

Από το mononews.gr
Σχεδόν τη διπλάσια αύξηση του ελάχιστου ποσού του μερίσματος που δικαιούνται είδαν από τις 8 Ιουλίου, μία ημέρα μετά τις εκλογές οπότε ξεκίνησε η κατάθεσή του στους δικαιούχους, οι μέτοχοι των Ελληνικών Πετρελαίων ΕΛΠΕ 

Από τα 0,40 ευρώ της περσινής χρήσης (χωρίς τον φόρο), έχουν μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 0,75 ευρώ (συνολικά, μαζί..