Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Bring Them Back - Ελληνικά


Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

 
Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στη zougla.gr

ΔΕΗ: Τιμώρησαν υπάλληλο που κατήγγειλε διασπάθιση χρήματος



Την έντονη διαμαρτυρίας της εκφράζει με ανακοίνωση-καταγγελία η ΕΤΕ/ΔΕΗ, η οποία κάνει λόγο για «πρωτοφανή» γκάφα στον όμιλο ΔΕΗ(ΑΔΜΗΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εργαζόμενος κατήγγειλε με αδιάσειστα στοιχεία περιστατικό διασπάθισης δημοσίου χρήματος και αντί η διοίκηση να αναδείξει το γεγονός και να εφαρμόσει ότι προβλέπουν οι νόμοι προτίμησε να τιμωρήσει τον υπάλληλο που το κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης!!!.

Με πλήρη επίγνωση και με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου στηρίξαμε το προηγούμενο διάστημα, ηθικά και νομικά, τον συνάδελφο μέλος μας Γάσπαρη Αλεφραγκή. 

Τον στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε καθώς είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι έπραττε στο ακέραιο το καθήκον του, όταν με προσωπικό κόστος, και χωρίς δισταγμό κατήγγειλε την απίστευτη ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, σε έργα της Μεταφοράς, που έγιναν στην Τρίπολη, τον Απρίλιο και Μάιο του 2009 .

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ είχε από τότε καταγγείλει το γεγονός αυτό και ζητούσε επιμόνως να γίνει κάθε νόμιμη ενέργεια, ακόμα και έρευνα του Εισαγγελέα, με μέριμνα της ΔΕΗ. Α.Ε. Με αφορμή μάλιστα την δική μας αναφορά, δημοσιογράφος του Ράδιο 989 πήρε συνέντευξη από τον συνάδελφο. 

Η ΔΕΗ. Α.Ε. αντί να πράξει τα δέοντα, αντί δηλαδή να κάνει όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα σε βάθος και να εξακριβωθεί αν τελικά έγινε σπατάλη χρήματος του Δημοσίου, προτίμησε να κινηθεί εναντίον του συναδέλφου και να τον τιμωρήσει και μάλιστα να τον παραπέμψει στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με ουσιαστικό ερώτημα τιμωρίας άνω των δύο μηνών, έως και αυτής της απόλυσης . 

Δυστυχώς, για λογούς αδιευκρίνιστους δεν εισακούσθηκε το αίτημά μας από τον τότε Γενικό Διευθυντή Μεταφοράς για διερεύνηση της υπόθεσης και έλεγχο από Ανεξάρτητη Αρχή.

Τελικά το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατέληξε να τον τιμωρήσει για μέρος των αστήρικτων και αβάσιμων κατηγοριών, αναγνωρίζοντας του ωστόσο, ομόφωνα ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει τα στελέχη της Επιχείρησης και ότι έκανε το έκανε, με γνώμονα το συμφέρον της ΔΕΗ. Α.Ε.

Προσφάτως το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ. Α.Ε τον τιμώρησε με το σκεπτικό πως η αναφορά του στο ραδιόφωνο για σπατάλη Δημοσίου χρήματος, δυσφήμισε την Επιχείρηση. 

Δεν έκρινε όμως αυτά που είπε ως ψευδή, δηλαδή δεν έκρινε την ουσία και το περιεχόμενο των καταγγελιών ως ανυπόστατα, διότι παρουσίασε πληθώρα εγγράφων που έδειχναν και τεκμηρίωναν ότι ο συνάδελφος είχε δίκιο.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εμμένει στο θέμα. Το ζητούμενο για μας είναι : σπαταλήθηκαν χρήματα του Δημοσίου ; Γιατί δεν έγιναν οι νόμιμες ενέργειες διερεύνησης ; Γιατί δεν πήγε την υπόθεση η ΔΕΗ, στον Εισαγγελέα ; 

Είναι προφανές ότι μια κάστα υπηρεσιακών παραγόντων μέσω της υπερκοστολόγησης των έργων καλλιεργούσε το έδαφος για την είσοδο εργολάβων στα έργα Μεταφοράς.

Με βάση τα παραπάνω η ΕΤΕ/ΔΕΗ διαμαρτύρεται εντονότατα για την άδικη τιμωρία του συναδέλφου και καταγγέλλει για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι δεν διερευνήθηκε από τις Δικαστικές Αρχές, με αίτημα της ΔΕΗ, αν τελικώς σπαταλήθηκε Δημόσιο Χρήμα. 

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει, διότι η ουσία είναι εδώ : Αν και εφόσον σπαταλήθηκε Δημόσιο χρήμα, θεωρούμε ότι είναι άδικο να τιμωρείται ο συνάδελφος, που με παρρησία και αίσθηση καθήκοντος, ανέδειξε την σπατάλη. 

Η ΔΕΗ απέδειξε ότι εφαρμόζει το Δίκαιο αυστηρά μόνο σε απλούς εργαζόμενους ενώ καλύπτει τα στελέχη της με ατιμωρησία, σε βάρος της ισότητας του Δικαίου και σε βάρος της περιουσίας της που ανήκει στον Ελληνικό Λαό και το Ελληνικό Δημόσιο. 

Διάκριση στην απονομή Δικαίου λόγω προνομίων ή Θέσης είναι απαράδεκτη . Αυτά γίνονταν στον Μεσαίωνα, όπου οι Άρχοντες έκαναν ότι ήθελαν σε βάρος των Λαών της Ευρώπης. 

Τέλος, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε Νόμιμο Μέσο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί ηθικά ο συνάδελφός μας» καταλήγει η ανακοίνωση. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΝΤΡΟΠΗ .......


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β





Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στη συγτρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.30μ.μ. στο Σύνταγμα .
Διαμαρτυρόμαστε για τις καταστροφικές αποφάσεις της Ευρωζώνης που γονατίζουν μια μια τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου .
Πρώτα η Ελλάδα, μετά η  Κύπρος, άλλο ένα πειραματόζωο της εφαρμογής των πιο άδικων και απάνθρωπων πολιτικών .
Μισθοί και συντάξεις συρρικνώνονται ενώ η ανεργία χτυπάει ρεκόρ αύξησης .
Οι συμβάσεις , τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα καταπατούνται .
Τα χαράτσια και οι φόροι γονατίζουν τις κοινωνίες .
Η  συνταγή  της  ΤΡΟΙΚΑΣ  και  των  κυβερνήσεων  που  τις  υπηρετούν  εμπλουτίζεται τώρα και με την ληστρική επίθεση στις καταθέσεις του λαού της Κύπρου  και των ασφαλιστικών τους ταμείων .
Η Ελλάδα στο όνομα της ανάπτυξης εξαθλιώνεται με την βοήθεια της Κυβέρνησης .
Η Κύπρος με πρόσχημα την διάσωση της γονατίζει με εντολή της τρόικας .
Όλοι μαζί στο Σύνταγμα την Κυριακή 31/3/2013 στις 6.30μ.μ.

Ετοιμάζουν τέλος 70 ευρώ το μήνα στις συντάξεις



Η τρόικα με την κάθοδό της στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες "απειλεί" για νέα μέτρα. Ηδη στην κυβέρνηση έχει προκληθεί πανικός, καθώς κατατίθενται σενάρια για νέα μέτρα, με βασικό ένα νέο "κούρεμα" των συντάξεων κατά 70 ευρώ το μήνα ανά συνταξιούχο.

Κι αυτό, ενώ το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει σχεδόν σε 6 δισ. το πρόσθετο ταμειακό πρόβλημα μόνο για το τρέχων έτος.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού-Δημοσίου Τομέα. Ξανά στο Σύνταγμα Κυριακή 31 Μάρτη




ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ - ΤΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ

Ζούμε την πιο βίαιη, σαρωτική επίθεση, κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ, που λεηλατεί τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας και ολοκληρώνει την καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων

Τα μνημόνια και οι αντιλαικές πολιτικές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, το σπιράλ του θανάτου συνεχίζεται και η Κύπρος προστέθηκε στα υποψήφια θύματα. Το μήνυμα σαφές και προκλητικό: Όποιος δεν αποδέχεται όλο το πακέτο της λιτότητας εξοντώνεται.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΗ 6μ.μ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα, να επιβάλλουμε μια πολιτική που δεν ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά βάζει μπροστά, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.

Διαρκής αγώνας μέχρι να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόϊκας. 
ΠΗΓΗ:apnet.gr

Νέου τύπου τεκμήρια για έλεγχο εισοδημάτων



Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τα έσοδα του προϋπολογισμού, θα μπορούν να χρησιμοποιούν σύντομα, νέου τύπου «τεκμήρια» για τον προσδιορισμό των πραγματικών εισοδημάτων, 8,2 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων.  

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι δαπάνες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνων, η καταβολή ποσών για την εξόφληση δόσεων δανείων και πιστωτικών καρτών, τα έξοδα που πραγματοποιούνται, με την καταβολή μετρητών ή μέσω χρεωστικών καρτών, για την αποπληρωμή ασφαλιστικών συμβολαίων, διδάκτρων και νοσηλειών, όλες οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες και οι λοιπές αποταμιεύσεις των φορολογουμένων θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον επαναπροσδιορισμό των εισοδημάτων τους.

Σε όσες περιπτώσεις τα τεκμαρτά εισοδήματα που θα προσδιορίζονται με τις μεθόδους αυτές είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα, οι φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Σε κατάσταση πολέμου και επίσημα η Β.Κορέα - Άνοιξαν όλα τα καταφύγια




Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας την κρίση στην κορεατική χερσόνησο, η οποία οξύνθηκε μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιόνγκγιανγκ, εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών που εξελίσσει.
Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές από τη Νότια Κορέα, οι Βορειοκορεάτες άνοιξαν το σύνολο των καταφυγίων της χώρας, ακόμα και αυτά που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις, και ταυτοχρόνως ξεκίνησαν επιστράτευση με στόχο να αυξηθεί εντός δύο ημερών κατά 20% ο αριθμός του προσωπικού που βρίσκεται υπό τα όπλα και ο οποίος αριθμεί ήδη 1 εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες.

Ίσως η πιο ανησυχητική εξέλιξη είναι ότι οι μονάδες πυροβολικού που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα και σε απόσταση βολής από την πρωτεύουσα Σεούλ υποχώρησαν σε οχυρωμένες θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι λαμβάνουν διάταξη μάχης. Ταυτόχρονα, δύο τεθωρακισμένες μεραρχίες αναπτύχθηκαν κατά μήκος των συνόρων σε προκατασκευασμένες οχυρές θέσεις.
Σε βορειοκορεατική ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος αναφέρεται ότι:
«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως», 

Σημειώνεται ότι τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου είναι σε τεχνική «κατάσταση του πολέμου» επί σειρά δεκαετιών, καθώς ο κορεατικός πόλεμος της περιόδου 1950-53, έληξε με ανακωχή και όχι με κάποια συνθήκη ειρήνης.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1970 πέφτει η αγοραστική δύναμη των μισθωτών




Προαιρετική γίνεται από τη Δευτέρα η καταβολή επιδόματος γάμου από τους εργοδότες, κάτι που αυτόματα θα επιφέρει μείωση στους κατώτατους μισθούς των έγγαμων κατά 10%.
Πλήττονται άμεσα όσοι αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση και όσοι αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις των οποίων η μετενέργεια έχει λήξει.
Για παράδειγμα έγγαμος υπάλληλος άνω των 25 ετών με πάνω από 9 χρόνια προϋπηρεσίας εισπράττει 820,51 ευρώ τον μήνα (586,08 βασικό, 175,82 ευρώ, επίδομα τριετιών 58,61 ευρώ επίδομα γάμου). Από τη Δευτέρα θα χάσει το επίδομα γάμου και ο μισθός θα περιοριστεί στα 761,9 ευρώ.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", επικαλούμενο στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η αγοραστική δύναμη των μισθωτών, που αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, επιστρέφει στα επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1970.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, από το 2010 μέχρι σήμερα, κατά μέσο όρο, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 30% με 40%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει ζητήσει την κατάργηση των τριετιών, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα, ένας μισθωτός να μπαίνει στην αγορά εργασίας με 586 ευρώ και να βγαίνει με το... ίδιο ποσό. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Η ΔΕΠΑ επιδιώκει μείωση του κόστους προμήθειας αερίου



ΣΥΝΟΛΙΚΟ όφελος 35 εκατ. ευρώ έχει προκύψει στη διάρκεια του 2012 από την επαναδιαπραγμάτευση που πέτυχε η ΔΕΠΑ στη σύμβαση προμήθειας υγροποιημένου αερίου από την αλγερινή Sonatrach. Σύμφωνα με παράγοντες της ΔΕΠΑ από τα 35 εκατ. ευρώ τα 24 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν ως όφελος στους ηλεκτροπαραγωγούς ενώ ακόμη 11 εκατ. ήταν το όφελος για τις ΕΠΑ που πέρασε ως μείωση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η ΔΕΠΑ έχει προμηθευθεί τις πρώτες ποσότητες 125 εκατ. κυβικών μέτρων αερίου από την Gazprom σε ειδικές μειωμένες τιμές, αντίστοιχες με αυτές του spot LNG. Η συνολική ποσότητα που έχει συμφωνηθεί να παραλάβει η ΔΕΠΑ είναι 600 εκ. κ.μ. μέσω της εταιρίας Προμηθέας Gaz. 
Μέσω των κινήσεων αυτών η ΔΕΠΑ επιδιώκει να μειώσει το κόστος της προμήθειας φυσικού αερίου μετακυλίοντας τη μείωση αυτή στους πελάτες της, ηλεκτροπαραγωγούς και βιομηχανία. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι άλλες πρωτοβουλίες μείωσης του ενεργειακού κόστους καθυστερούν, το θέμα θεωρείται μείζονος σημασίας για τη βιομηχανία που αναμένει ελαφρύνσεις στο ενεργειακό κόστος. 
ΠΗΓΗ:express.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Προς δήμευση καταθέσεων και στον Καναδά: "Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in"



Παγκόσμιο όπως αποδεικνύεται είναι το παιχνίδι και ο σχεδιασμός για τη νέα οικονομική ατζέντα των κέντρων εξουσίας ενάντια στις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και μάλλον η Κύπρος ήταν η αρχή. Στόχος: Να βγουν τα λεφτά από τις τράπεζες και να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις!

Όπως αποκαλύπτεται ο Καναδάς είναι η επόμενη χώρα όπου θα ισχύσει το μέτρο της «δήμευσης» ή του «κλαδέματος» των καταθέσεων όπως αναφέρεται ρητώς στο νέο οικονομικό πρόγραμμα για το 2013.

Το πρόγραμμα με την επωνυμία “ECONOMIC ACTION PLAN 2013” δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου στην Βουλή των Κοινοτήτων με την υπογραφή του υπυοργού Οικονομικών James Flaherty. Από τη σελίδα 144 στα περιεχόμενα (154 στο κείμενο) διαβάζουμε:

"Η κυβέρνηση επίσης αναγνωρίζει την ανάγκη διαχείρισης των κινδύνων οι οποίοι σχετίζονται με συστημικές μεγάλες τράπεζες η δυσχέρεια ή η κατάρρευση των οποίων μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο οικονομικό σύστημα και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις στην οικονομία. Το παραπάνω απαιτεί αυξημένη εποπτεία και μια σειρά ισχυρών επιλογών για την επίλυση των θεμάτων αυτών χωρίς τη χρήση των κεφαλαίων των φορολογουμένων, στο απίθανο γεγονός που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα".

Με άλλα λόγια όχι με τα λεφτά των φορολογουμένων αλλά με τα; Λεφτά των καταθετών, λες και αυτοί δεν είναι φορολογούμενοι!

Λίγο πιο κάτω από τη σελίδα 145 στα περιεχόμενα (155 στο κείμενο) διαβάζουμε:

«Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in για συστημικά σημαντικές τράπεζες. Το παραπάνω καθεστώς θα σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι στην απίθανη περίπτωση που μια συστημική μεγάλη τράπεζα απολέσει το κεφάλαιό της η τράπεζα αυτή θα επανακεφαλαιοποιηθεί με στόχο να επιστρέψει σε βιώσιμο καθεστώς μέσω της αιφνίδιας μετατροπής του παθητικού της σε εποπτικό κεφάλαιο. Αυτό θα μειώσει τους κινδύνους για τους φορολογουμένους. Η κυβέρνηση του Καναδά θα συμβουλευτεί τους μετόχους για το πώς θα εφαρμοστεί καλύτερα στην πράξη ένα καθεστώς “bail-in” στον Καναδά».

Όπως γίνεται κατανοητό και επειδή το σχέδιο κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου η υπόθεση της κατάσχεσης καταθέσεων δεν είναι κάτι που ξεπήδησε τυχαία μέσα στο Εurogroup από τον Ολλανδό «χοιροτρόφο» ή την τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, αντίθετα αποτελεί ένα γενικότερο σχεδιασμό που αγγίζει και τις πέραν του Ατλαντικού χώρες. Και έπονται εξελίξεις…

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ




Στην ιστορία αυτού του τόπου υπήρξαν πολλά παραδείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας, από ανθρώπους που αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή, αλλά και πέθαναν για κάποια πανανθρώπινα ιδανικά όπως η λευτεριά, η ειρήνη, η ανεξαρτησία και η δημοκρατία.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι κομμουνιστές έχουν γράψει τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας αυτού του τόπου, υπερασπιζόμενοι αυτά τα ιδανικά. Οι θυσίες τους ήταν τεράστιες και αμέτρητες.

Ανάμεσα στα ονόματα των χιλιάδων αγωνιστών που έρχονται στο νου μας, ξεχωρίζει η αθάνατη μορφή του Νίκου Μπελογιάννη. Είναι ο φλογερός επαναστάτης που δε λύγισε ούτε μια στιγμή στη σύντομη, αλλά τόσο πλούσια σε αγώνες ζωή του. Είναι ένας από τους ανθρώπους που δε λύγισαν μπροστά σε φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια.

Είναι ένας επαναστάτης που δε δίστασε να προσφέρει απλόχερα την ίδια του τη ζωή για να ζήσουν οι επόμενες γενιές ελεύθερα και ειρηνικότερα.

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στην Αμαλιάδα στα τέλη του 1915. Από τα εφηβικά του χρόνια οι προοδευτικές ιδέες και τα σοσιαλιστικά ιδανικά σημάδεψαν τον τρόπο σκέψης του. Με δικιά του πρωτοβουλία έγιναν στο γυμνάσιό του δύο μαθητικές απεργίες. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο το 1932 ξεκινάει τις σπουδές του στη Νομική της Αθήνας αλλά θα αναγκαστεί να τις εγκαταλείψει λίγο αργότερα όταν θα διωχθεί για την πολιτική του δράση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ