Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Πετρέλαιο: Βέτο στην αύξηση της παραγωγής από Ιράν, Ιράκ και Βενεζουέλα

Από το naftemporiki.gr
Ιράν, Βενεζουέλα και Ιράκ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μπλοκάρουν την πρόταση για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, που υποστηρίζεται από Σαουδική Αραβία και Ρωσία, στην επικείμενη συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου στη Βιέννη, στο τέλος της εβδομάδας, από τις πιο σημαντικές των τελευταίων ετών. 

«Τρεις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ σκοπεύουν..

Η ΔΕΗ ανακαλύπτει ότι το διακύβευμα της ηλεκτροπαραγωγής δεν είναι τα 2GW αναξιόπιστων ΑΠΕ.


Από το greeklignite.blogspot.com
Καταρχήν να ξεκινήσουμε με μια παρένθεση, που έχει όμως τη σημασία της: σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το δημοσίευμα του ιστολόγιου στις 9 Ιουνίου για την αναγνώριση των Σκοπίων απ' τη ΔΕΗ ως "Macedonia", δημοσίευμα που έσπευσαν κι άλλοι ν' αναπαράγουν, η ΔΕΗ έσπευσε αθόρυβα να διορθώσει τη σχετική εικόνα κι εμφανίζει πλέον τα Σκόπια με την επίσημη διεθνή τους ονομασία, το FYROM. Αλλά θα έπρεπε να το είχε ..

Ερώτηση περί Συμφωνίας λόγω ΑΟΖ

Από το lygeros.org
Η ερώτηση είναι απλή, χωρίς να είναι απλοϊκή. Ποιος είναι ο λόγος μετά από διαπραγματεύσεις που αφορούσαν επίσημα το θέμα της νέας ονομασίας των Σκοπίων να υπάρχει η ελληνική ΑΟΖ; Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 13 της Συμφωνίας έχει ως εξής:

Άρθρο 13

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος είναι περίκλειστο κράτος, τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται..

ANAKOIΝΩΣΗ ΠΕΣΥ ΒΕΘ


Περί επεκτασιμότητας ο λόγος – Οφειλόμενη απάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

Από το gsee.gr
Στο πλαίσιο του επικοινωνιακού μίξερ της κυβερνητικής προπαγάνδας για τη δήθεν επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας, υπερασπιζόμενο την εγκύκλιό του με τα 5 βήματα της σχετικής διαδικασίας, που κατήγγειλε η ΓΣΕΕ, εξέδωσε Δελτίο Τύπου (16-6), προκειμένου..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ (προς τους συναδέλφους των ΒΕΘ)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Στα πλαίσια της δράσης του Σωµατείου πραγµατοποιήθηκε σε καλό κλίµα συνάντηση µε τον Γενικό ∆ιευθυντή των ΒΕΘ στις 25/5/18 στον οποίο τέθηκε ένα πλήθος προβληµάτων που απασχολούν καθηµερινά τους εργαζοµένους καθώς και για την αναβάθµιση των εγκαταστάσεων. Από την πλευρά της η διοίκηση δεσµεύτηκε για την επίλυση θεµάτων σε συγκεκριµένο χρονικό ορίζοντα όπως:

Η Νορβηγία έδωσε σε 11 επιχειρήσεις άδειες για έρευνες πετρελαίου στην Αρκτική

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία χορήγησε 12 άδειες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Equinor και 10 άλλες εταιρείες κυρίως στην Αρκτική, όπου το Όσλο πιστεύει ότι έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για νέες σημαντικές ανακαλύψεις.

Εννέα από τις άδειες βρίσκονται στη Θάλασσα του Μπάρεντς και τρεις στη Νορβηγική θάλασσα στην κεντρική Νορβηγία, σύμφωνα με το υπουργείο πετρελαίου και ενέργειας.

"Αυτός ο γύρος αδειοδότησης επιβεβαιώνει ότι ..

ΤΑΙΠΕΔ: Το πρόγραμμα για την αποκρατικοποίηση των ενεργειακών εταιρειών

Από το worldenergynews.gr
Το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan/ADP), για την  αποκρατικοποίησης των ενεργειακών εταιρειών εγκρίθηκε με απόφαση του ΚΥΣΟΙΠτο εγκεκριμένο ήδη από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, βρίσκεται στην φάση προεπιλογής Υπουψήφιων Επενδυτών και στη συνέχεια ..