Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

«Αναδάσωση» των Bυθών με Πολύτιμες Ποσειδωνίες

Από το energia.gr
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις αναδασώσεις στις πλαγιές των βουνών και τους κηπουρούς σε κήπους ή σε άλση. Ηρθε η ώρα να υποδεχθούμε τις «αναδασώσεις» στα θαλάσσια λιβάδια και τους δύτες-κηπουρούς της υποβρύχιας ποσειδωνίας! Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» έχουν προχωρήσει σε πειραματική επαναφύτευση θαλάσσιων λιβαδιών ποσειδωνίας, σε συνεργασία με εξειδικευμένα..

ΣΕΔΕΠΑ: Αντίθετοι στον τεμαχισμό της ΔΕΠΑ - Οι θέσεις του σχετικά με το νομοσχέδιο

Από το nergypress.gr
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΠΑ Α.Ε. («ΣΕΔΕΠΑ») συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου που περιέχει ρυθμίσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Α.Ε. μετά τον μετασχηματισμό της και εκφράζει τις γενικές του θέσεις ως εξής:

την αντίθεση του στον τεμαχισμό της εταιρείας μέσω..

Λιγότερο Θείο – Ακριβότερα Ναυτιλιακά Καύσιμα

Από το energia.gr
Η εφαρμογή του νέου κανονισμού του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για τη χρήση από τα πλοία καυσίμων μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο (0,5%), γνωστός ως «ΙΜΟ 2020», είναι πλέον ορατή στον ορίζοντα, οδηγώντας σε υψηλότερο κόστος τα ναυτιλιακά καύσιμα και λογικά θα αναγκάσει τους καταναλωτές να πληρώσουν..

Προσκλητήριο κυβέρνησης σε Κινέζους για τις ιδιωτικοποιήσεις των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Κάλεσμα σε κινεζικές εταιρείες να συμμετάσχουν στις εμβληματικές ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, αυτές για την ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από μια εκ των συνολικά 16 συμφωνιών που υπεγράφησαν χθες στην Αθήνα.

Στην συμφωνία που..

Επενδυτικό πρόγραμμα 700 εκατ. από ΕΛΠΕ

Από το kathimerini.gr
Το μεσοπρόθεσμο πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης των ΕΛΠΕ που στοχεύει σε μια πρωταγωνιστική παρουσία, τα επόμενα χρόνια, του ομίλου στη διαδικασία μετασχηματισμού της ενεργειακής αγοράς, παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη σε ξένους επενδυτές στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day Presentation. Ο σχεδιασμός των ΕΛΠΕ εστιάζεται σε τρεις στρατηγικούς άξονες:

Δημήτρης Χαρίτου: Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΕΛΠΕ

Από το ert.gr
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου και αντιπροσωπεία του κόμματος με τον συντονιστή του, επισκέφτηκε χθες το εργοστάσιο της Diaxon στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον διευθυντή και το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τη θετική..

Πρωτοδικείο Αθηνών: Απόφαση – σταθμός για τα εργατικά ατυχήματα

Από το pagenews.gr
Πρωτοδικείο Αθηνών: Στις επικίνδυνες παραμέτρους για την υγεία των εργαζομένων εισάγεται το εργασιακό στρες σύμφωνα με την πρωτοποριακή για τα νομικά δεδομένα απόφαση που εξεδόθη. Συγκεκριμένα, το πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε ως εργατικό ατύχημα τον θάνατο από έμφραγμα που υπέστη στο σπίτι του 52χρονος εργαζόμενος, εξαιτίας έντονου άγχους.

Με την απόφαση του (αριθμός 1358/2018) την οποία υπογράφει ο πρόεδρος πρωτοδικών Μιχαήλ-Άγγελος Γιαννακάκος, το δικαστήριο αποδέχεται..