Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ανάληψη δράσης για τον καρκίνο που σχετίζεται με την εργασία

 




Ο καρκίνος εκτιμάται ότι είναι η κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με την εργασία στην ΕΕ. Είναι σαφές ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα για τη μείωση του αριθμού των περιπτώσεων καρκίνου του επαγγέλματος και γι 'αυτό, στις 25 Μαΐου 2016, έξι ευρωπαϊκοί οργανισμοί υπέγραψαν μια σύμβαση που τους δεσμεύει σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που προκύπτουν από την έκθεση σε καρκινογόνοι στο χώρο εργασίας και ανταλλάσσουν..

Γιατί δεν πρέπει να βιαζόμαστε να απαλλαγούμε από τον λιγνίτη

 




Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενεργειακοί πόροι χαμηλής αποδοτικότητας, όπως οι σημερινές ανανεώσιμες πηγές, δεν συνάγουν με μεγάλους ή αυξάνοντες πληθυσμούς. Χώρες επίσης με υψηλή βιομηχανική δραστηριότητα, όπως η Γερμανία και άλλες χώρες στην Ευρώπη, εκτός από τις επενδύσεις σε ΑΠΕ, συνεχίζουν να καταναλώνουν άνθρακα και να επενδύουν στην καύση του γαιάνθρακα σε καινούργιες μονάδες με καινούργιους καταλύτες και καινούργιο προσδιορισμό χρονικών..

Marathon Oil lays off 5% of workforce as part of cost-cut plans

 




Marathon Oil Corp has laid off around 100 U.S. employees, or about 5% of its total workforce, a company spokeswoman told Reuters, days after the oil and gas producer cut salaries for top executives and board members.

Although oil prices have raced back above..

«Πράσινα» Καύσιμα στα Ευρωπαϊκά Αεροσκάφη Απαιτούν 8 Χώρες της ΕΕ



 Οι υπουργοί οκτώ ευρωπαϊκών χωρών κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προωθήσει τη χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (Sustainable Aviation Fuels - SAF), απαιτώντας την ανάμειξή τους στο μίγμα της κηροζίνης, μία πρακτική που λένε ότι θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον..

Ενας ακόμη πονοκέφαλος για τον Σιαμισίη των ΕΛΠΕ – Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά;

 




Η βλάβη και η φωτιά του ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε ένα ακόμη πονοκέφαλο στη διοίκηση Σιαμισίη των ΕΛΠΕ.

Ηδη η πανδημία έχει προκαλέσει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις ενώ το lockdown μείωσε την εγχώρια ζήτηση κάτι που θα επαναληφθεί το επόμενο 15ήμερο. Τώρα ήρθε και η διακοπή της λειτουργίας..

Γ. Αλεξόπουλος: Νέες τεχνολογίες από τα ΕΛΠΕ για την παραγωγή καυσίμων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα



 Όραμα των Ελληνικών Πετρελαίων είναι να καταστήσουν την ενεργειακή μετάβαση σε ευκαιρία για τον μετασχηματισμό τους, σημείωσε ο Γιώργος Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., στο συνέδριο του ΙΕΝΕ με θέμα τα «πράσινα» καύσιμα. 

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, στον οδικό χάρτη που έχουν..

Τα σχέδια Ελληνικών Πετρελαίων, Motor Oil και Elinoil για καθαρή ενέργεια

 




Η σταδιακή μείωση της εισαγωγής καυσίμων και η αντικατάσταση τους από προϊόντα καθαρής ενέργειας, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία, “ωστόσο, μέχρι τότε, είναι αναγκαίο οι υφιστάμενες μονάδες να παράγουν μετρητά προκειμένου να υποστηρίξουν την μετάβαση και τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας διύλισης προς τα καθαρά καύσιμα.

Επιπλέον, για την μετάβαση στα καθαρά καύσιμα θα απαιτηθούν..

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκε η δραστηριότητα διύλισης






Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, κατά περισσότερο από 6 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τα ποσοστά παραγωγής στα προ-πανδημικά επίπεδα το Μάρτιο εν μέσω..