Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τα εγκλήματα της Mekorot που διεκδικεί την ΕΥΑΘ. Εκτός από το ΠΡΟΦΑΝΕΣ έγκλημα της “ιδιωτικοποίησης”, από μία άλλη ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρεία.


Εντάξει, θα τα αποκαλύψει και ο ΔΟΛ, αλλά σπεύδουμε και εμείς για να τους πάρουμε την πρωτιά…

Υπάρχει όμως το προφανές: Πως είναι δυνατόν να “ιδιωτικοποιεί” το κράτος μία εταιρεία και ως ενδιαφερόμενος να παρουσιάζεται μία άλλη… κρατική εταιρεία;

Είμαστε έξυπνοι εμείς οι Ελληναράδες και βλάκες οι Ισραηλινοί που τους φορτώνουμε το …σαπάκι;

Ή μήπως έχουμε επανάληψη του εγκλήματος ΟΤΕ.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μήνες, μια από τις διεκδικήτριες για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ (αλλά και της ΕΥΔΑΠ), είναι η ισραηλινή εταιρία ύδρευσης Mekorot σε κοινοπραξία με τη ΓΕΚ και τον επιχειρηματία Αποστολόπουλο του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών.

Η Mekorot είναι κρατική ισραηλινή πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη κι έχει γίνει στόχος λαϊκών εκστρατειών σε πόλεις όπως η Λισσαβώνα, το Λος Άντζελες και το Μπουένος Άιρες, τόσο λόγω των προβλεπόμενων αυξήσεων στις τιμές όσο και λόγω της συνενοχής της στα εγκλήματα του ισραηλινού απαρτχάιντ. Ας δούμε, συνοπτικά, ποια είναι αυτά.
Τα εγκλήματά της ξεκινούν από τη δεκαετία του ’50 με την κατασκευή του τεράστιου δικτύου ύδρευσης που εκτρέπει νερά του Ιορδάνη ποταμού προς όφελος των Ισραηλινών και εις βάρος της Δυτικής Όχθης και των γειτονικών αραβικών κρατών.
Το 1982, η υποδομή ύδρευσης της Δυτικής Όχθης που ελεγχόταν από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, παραδόθηκε στη Mekorot. Σήμερα η Mekorot λειτουργεί 42 πηγές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κυρίως στην περιοχή της Κοιλάδας του Ιορδάνη, που κυρίως υδροδοτούν τους, παράνομους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, εποικισμούς. Αυτό επιτρέπει στη Mekorot να κερδοφορεί από τους παράνομους εποικισμούς και τις σχετικές με αυτούς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης η Mekorot εκμεταλλεύεται το παράνομο Τείχος του Απαρτχάιντ ή της Προσάρτησης, καθώς κάποιες πηγές είναι πλέον πίσω από αυτό, αποκόπτοντας έτσι τους Παλαιστίνιους από την πρόσβαση στις ίδιες τους τις πηγές και επιτρέποντας στην Mekorot την αποκλειστική εκμετάλλευση των υπόγειων υδάτινων πόρων.
Η Mekorot, συστηματικά, κάνει διακρίσεις εναντίον των Παλαιστινίων: Η παλαιστινιακή κατανάλωση στα Κατεχόμενα είναι περίπου 70 λίτρα τη μέρα κατά κεφαλήν -αρκετά κάτω από τα 100 λίτρα κατά κεφαλήν που συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)- όταν η ισραηλινή ημερήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι περίπου 300 λίτρα, δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερη. Σε κάποιες αγροτικές κοινότητες οι Παλαιστίνιοι επιβιώνουν με πολύ λιγότερα, έως και 20 λίτρα τη μέρα, το ελάχιστο που συνιστάται από τον ΠΟΥ σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Τα τελευταία χρόνια οι Παλαιστίνιοι αναγκάζονται και αγοράζουν σημαντικές ποσότητες νερού που αντλεί η Mekorot, κάτι που δεν θα χρειαζόταν αν τους επιτρεπόταν να αντλήσουν και να διατηρήσουν τα δικά τους πηγάδια. Έτσι η Mekorot εκμεταλλεύεται το συνολικό σύστημα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κατοχής.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το οικονομικό κόστος από τις χαμένες ευκαιρίες αρδευόμενης γεωργίας φτάνει έως και το 10% του ΑΕΠ και τις 110.000 θέσεις εργασίας.
Τέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Press TV η Mekorot αντλεί ύδατα δίπλα ακριβώς από την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, «κλέβοντάς» της νερό και ταυτόχρονα προκαλώντας εισδοχή υφάλμυρου νερού, από τη Μεσόγειο, στα υπόγεια ύδατά της.

Σύλλογος Ιντιφάντα
http://intifadagr.wordpress.com/ 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η φωτογραφία που συγκλονίζει όλο τον ελληνισμό


Τέτοιες μέρες θυμόμαστε όλοι αυτά που δηλώσαμε ότι δεν θα ξεχάσουμε με το περίφημο “δεν ξεχνώ” και το μυαλό μας πηγαίνει στη μαρτυρική Κύπρο. Αντί για λόγια, έπεα πτερόεντα, ας θυμηθούμε με μια συγκλονιστική φωτογραφία.

Δείτε την: 

Ο Λουκάς Λιγδής, γέροντας πατέρας του καταδρομέα Χρήστου Λιγδή της Α’ και 35  Μοίρας Καταδρομών, ξαπλωμένος κατά γης, να κλαίει για τον γιο του, που σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974.
Τύμβος Μακεδονίτισσας. Λευκωσία. Κύπρος.


πηγή: Φωτογραφικό αρχείο Α΄ Μ.Κ.



http://taxalia.blogspot.com/2013/07/blog-post_4772.html 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ !...

..

Καιρό τώρα έτρεφα την ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή θα αντιληφθούμε -αν όχι όλοι, τουλάχιστον όσοι σεβόμαστε σ' αυτό τον τόπο τον νόμο, την τάξη και τη δημοκρατική ομαλότητα- ότι η μεθοδευμένη πολιτική οξύτητα μόνο δεινά προκαλεί. Θεωρούσα μάλιστα ότι θα ήταν σχετικά εύκολο από τη στιγμή που η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είναι εδώ για να εξωθεί καθημερινά την πολιτική πραγματικότητα σε ακραίες εκδηλώσεις.
Ετρεφα και άλλη μία ψευδαίσθηση όλο αυτό τον καιρό. Πίστευα ότι κόμματα και πολιτικοί που ανήκουν στο λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» θα αντιλαμβάνονταν ότι το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να αποφεύγουν πρακτικές και συμπεριφορές ανάλογες εκείνων στις οποίες συστηματικά επιδίδονται οι ανήκοντες στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Δυστυχώς το αντίθετο πράττουν και ανάλογο αποτέλεσμα αποφέρουν οι πράξεις τους.
Είναι δύσκολες οι μέρες που περνάμε και το πολιτικό θερμόμετρο βρίσκεται μόνιμα στο κόκκινο. Αλλά άλλο πολιτική αντιπαλότητα και άλλο μίσος. Και δυστυχώς αυτό το έχουμε ξεχάσει. Η Χρυσή Αυγή βγάζει μίσος όταν επιτίθεται στα άλλα κόμματα. Καθαρό, αδιαμφισβήτητο μίσος. Αλλά δεν είναι η μόνη. Το ίδιο -αν και όχι στην ίδια ένταση- βγάζουν και τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης όταν απευθύνονται στα κόμματα της συγκυβέρνησης.
 .
Δεν ξέρω αν και σε ποιο βαθμό εννοούν τα όσα λένε, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουν χάσει το μέτρο. Χαρακτηρισμοί όπως «χούντα», «δωσίλογοι», «προδότες» και άλλα συναφή έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ακόμη και οι απειλές για λαϊκά δικαστήρια και φυλακίσεις θεωρούνται λίγο έως πολύ συνηθισμένες. Τελευταία φτάσαμε σε πιο «εξειδικευμένες» απειλές κάποιων μυαλοφυγόδικων, που επιδιώκοντας να πρωτοτυπήσουν επιστράτευσαν φράσεις που παραπέμπουν ευθέως σε εμφύλιες συρράξεις.
Από τον Μιχαλολιάκο και τη νεοναζιστική παρέα του δεν περιμένει κανείς τίποτα διαφορετικό. Αλλά από κόμματα και ανθρώπους που προέρχονται από την Αριστερά άλλες λογικές και ευαισθησίες περιμένει κανείς. Ή και αξιώνει. Και πάντως σε καμία περίπτωση πράξεις και συμπεριφορές που ρίχνουν νερό στον μύλο της νεοναζιστικής συμμορίας. Οπως δυστυχώς συμβαίνει κάθε φορά που η πολιτική αντιπαράθεση εκτρέπεται σε ύβρεις και χυδαιότητες.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Κυριακή 28 Ιουλίου: Φωνάζουμε όλοι μαζί " Κάτω η Χούντα, Όχι άλλες αυτοκτονίες Όχι άλλο αίμα. Φτάνει πια ως εδώ !!!!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αγαπητoί συμπατριώτες στις 22-7 -13 πληροφορηθήκαμε μέσα από το διαδίκτυο ότι στην πλατεία Βάθη, ένας συμπατριώτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του, λόγω οικονομικών προβλημάτων...
Συγκεκριμένα στην οδό Λιοσίων, όπου διατηρούσε και περίπτερο, από απελπισία λόγω χρεών, μπήκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι και ανατινάχτηκε με γκαζάκια που είχε πρωτίστως αγοράσει. Το συγκλονιστικό αυτό γεγονός δεν είναι το μόνο που συμβαίνει στην Ελλάδα της μνημονιακής δικτατορίας, αλλά έρχεται να συμπληρώσει το καρέ εκατοντάδων αυτοκτονιών που συμβαίνουν σχεδόν κάθε μέρα.

Είναι προφανές πλέον ότι η Ελλάδα έχει πάρει το δρόμο της τελειωτικής καταστροφής με την τυφλή υποστήριξη όλων εκείνων των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα εσωτερικού- εξωτερικού. Όμως εμείς τί θα κάνουμε; Θα συμβιβαστούμε με την εξαφάνισή μας ως λαός ή θα υψώσουμε τη σημαία της αντίστασης; 

 Την Κυριακή 28 Ιουλίου, στην οδό Λιοσίων και Ακομινάτου, όπου αυτοκτόνησε ο απελπισμένος συμπολίτης μας στις 20.00 θα κρατάμε όλοι ένα αναμμένο κερί και θα πραγματοποιήσουμε πορεία προς τη Βουλή βροντοφωνάζοντας, Κάτω Η Χούντα. Όχι άλλες αυτοκτονίες Όχι άλλο αίμα. Φτάνει πια ως εδώ !!! 
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Ο TAP καταλύτης εξελίξεων για την αποθήκη αερίου στην Καβάλα


Η ανάδειξη του αγωγού TAP ως του προτιμητέου αγωγού για τη μεταφορά του αερίου του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση του project δημιουργίας υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου, στο υπό εξάντληση υπεράκτιο πεδίο φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας.
Το έργο ως γνωστόν έχει περιληφθεί στα υπό αξιοποίηση assets του δημοσίου, που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και μελετώνται οι τρόποι για την προσφορότερη εξέλιξη της διαδικασίας.
Ωστόσο η διαφαινόμενη διέλευση του TAP από τη χώρα μας, διαφοροποιεί τα δεδομένα: δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο αγωγός -καθώς θα φέρει στην περιοχή φυσικό αέριο από μια νέα πηγή- δημιουργεί προϋποθέσεις για την κατασκευή παράλληλων υποστηρικτικών υποδομών. Μια τέτοια υποδομή είναι και οι αποθηκευτικοί χώροι, με την Αλβανία μάλιστα να έχει ήδη σχεδιάσει και να βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, η κατασκευή τέτοιου χώρου εντός της δικής της επικράτειας.
Η ελληνική πλευρά γνωρίζει πάντως, ότι η δημιουργία αποθήκης συνιστά μια ακόμη σημαντική πρόκληση, στην προσπάθεια της χώρας μας να αναδειχθεί σε κόμβο προμήθειας και τιμολόγησης φυσικού αερίου για την ευρύτερη περιοχή: για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητη η ύπαρξη υποδομών (LNG, αποθηκευτικοί χώροι, αγωγοί) που θα οδηγήσουν στην έλευση αερίου από διαφορετικές πηγές και φυσικά η ζήτηση. Το ζητούμενο βεβαίως υπό αυτό το πρίσμα είναι να «τρέξουν» άμεσα οι εξελίξεις καθώς οι σχεδιασμοί για τις συμφωνίες και τις συνεργασίες του TAP «κλειδώνουν».
Σύμφωνα με τα λόγια ανώτατου στελέχους του ΥΠΕΚΑ, που συνομίλησε με το Capital.gr «το έργο ή θα προχωρήσει άμεσα στους επόμενους μήνες ή δε θα γίνει ποτέ και αυτό το ξέρουμε». Υπό το πρίσμα αυτό δε θα πρέπει να αποκλείεται η ανάληψη πρωτοβουλιών συνεννόησης με το ΤΑΙΠΕΔ από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ και αξιολόγησης - αξιοποίησης των μέχρι τώρα κινήσεων που έχουν γίνει για το projectτης αποθήκης.

(Χ. Φλουδόπουλος, capital.gr)
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Βιομηχανία: Ότι κόψαμε από μισθούς, το δίνουμε σε ενέργεια!


Πριν από τέσσερα χρόνια βιομηχανία της Κομοτηνής πλήρωνε για εργατικά 7 εκατ. ευρώ το χρόνο και για ενέργεια 1 εκατ. ευρώ. Σήμερα, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Μετά και τις μειώσεις του εργατικού κόστους, στις οποίες προχώρησε για να καταστεί βιώσιμη, καταβάλλει για μισθούς 6 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά για ενέργεια 3,5 εκατ. ευρώ!
Ότι δηλαδή κατάφερε να εξοικονομήσει μέσα από τις μειώσεις του εργατικού κόστους, τα πληρώνει για να καλύψει το κόστος της ενέργειας που αυξήθηκε κατακόρυφα.
Το παράδειγμα αυτό, μαζί με άλλα, από μεταποιητικές επιχειρήσεις που δεν αντέχουν το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος, παρουσίασαν σε εκδήλωση που έγινε προ ημερών στην Κομοτηνή οι εκπρόσωποι της ΕΒΙΚΕΝ.
Τα μέλη της έχουν ξεκινήσει πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια για θέματα κόστους και ανταγωνιστικότητας με πρώτη στάση τη Κομοτηνή, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Κεντρική διαπίστωση της εκδήλωσης ότι δεκάδες μεταποιητικές επιχειρήσεις έχουν άμεσα ή έμμεσα πληγεί από την έλλειψη εθνικής ενεργειακής και βιομηχανικής πολιτικής.
Παραδείγματα
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι πολιτικές που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και περιπτώσεις ελληνικών βιομηχανιών που έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές κάλυψης του ενεργειακούς τους κόστους.
Ακόμη ωστόσο και πολλές από τις βιομηχανίες που στράφηκαν σε εναλλακτικές μορφές, και κατάφεραν παροδικά να μειώσουν το κόστος τους, το είδαν ξανά να αυξάνεται λόγω των φόρων.
Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκε η περίπτωση της Χαρτοποιίας Κομοτηνής, που καλύπτει τις ανάγκες της με λέβητα βιομάζας, επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επένδυση που σταδιακά απαξιώνεται λόγω αυξήσεων που μόνο τον τελευταίο χρόνο ανήλθαν σε 35% σε τέλη και φόρους.
Άλλη περίπτωση είναι εκείνη της ΕΛΦΕ (Λιπάσματα Καβάλας), που παράγει ηλεκτρική ενέργεια για ιδιοκατανάλωση, το αρχικό ωστόσο όφελος έχει μειωθεί σημαντικά μετά την επιβολή των υψηλών τελών και φόρων.
Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από αρκετές βιομηχανίες, επιμελητήρια, και κόμματα (Οικολόγοι, ΣΥΡΙΖΑ) τονίζοντας ότι η περιοχή δεν αντέχει άλλα βιομηχανικά λουκέτα.
Εκ μέρους της ΕΒΙΚΕΝ, ο Αντώνης Κοντολέων επεσήμανε ότι στην Ελλάδα απουσιάζει παντελώς η βιομηχανική πολιτική, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις ενισχύουν με μέτρα ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους την παραγωγή τους. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ Πρόκληση: Πληρώνουμε 700.000 ευρώ για το γραφείο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου


Ο ελληνικός λαός πληρώνει 470.000 ευρώ το χρόνο για το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου τη στιγμή που δεν έχει να φάει, να πληρώσει τα φάρμακα του και το ρεύμα του εξαιτίας του χαρατσιού το οποίο επέβαλε στα νοικοκυριά ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2013 αναφέρεται αναλυτικά πόσο θα μας κοστίσει η «καρέκλα» του κ. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία. Γιατί διαθέτει και άλλη «καρέκλα», αυτή του υπουργού των Εξωτερικών.

Ο λογαριασμός είναι λοιπόν 235.000 ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου τους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, με τους απαραίτητους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, μετακλητούς διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Οι νοματαίοι αυτοί είναι 20 στον αριθμό (γι’ αυτούς που επιχείρησαν να περάσουν τροπολογία ότι εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και την πήραν πίσω άρον άρον). Είναι βέβαιο δε πώς στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται υπερωρίες και λοιπά έξοδα. Το μπουγιουρντί θα έρθει αργότερα.

Από το 2014 και μετά, σε ετήσια βάση, το ποσό που εγκρίθηκε για τη λειτουργία του γραφείου του αντιπροέδρου ανέρχεται στο ποσό των 470.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο του 2013 και το 2014 ο Ελληνικός Λαός θα έχει πληρώσει συνολικά 700.000 ευρώ για το γραφείο μόνο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος θα απολαμβάνει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που τον έχρισε ο Αντώνης Σαμαράς για να λύσουν από κοινού τα προβλήματα της χώρας και VIP μετακινήσεις με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Είχε μάθει στη χλιδή όσο ήταν υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΓΑΠ και ζήτησε να διατηρήσει το προνόμιο των VIP μετακινήσεων.

Η διάθεση του εξωφρενικού αυτού ποσού για γραφείο αντιπροέδρου συνιστά μέγιστη πρόκληση όταν ο λαός ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει, πεθαίνει λόγω αδυναμίας να αγοράσει τα φάρμακα του και παρατάει τα παιδιά του σε ιδρύματα γιατί δεν έχει να τα θρέψει.

Οι χοντρόπετσοι πολιτικοί, κλεισμένοι στο «γυάλινο» κλουβί τους, ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα περνάνε αυτοί καλά και τίποτε άλλο. Υπακούουν στις εντολές της τρόικας και υπογράφουν τη θανατική καταδίκη των Ελλήνων από τα «χρυσά» γραφεία τους, νομίζοντας ότι τους σώζουν. Ποιοι; Κάτι τύποι στον τον Βενιζέλο που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα.

Δείτε το ΦΕΚ









ΠΗΓΗ defencenet.gr

Από τον Ιανουάριο μπαίνουν γεωτρύπανα σε Ιόνιο και Κατάκολο


Ως τον Ιούνιο του 2014 θα έχουν βγει τα αποτελέσματα για τα 15 οικόπεδα στο Ιόνιο
- Στοιχεία δείχνουν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου
- 1.000 άτομα θα εργάζονται σε κάθε γεωτρύπανο
Το πρώτο εξάμηνο του 2014 αναμένεται να ξεκινήσουν τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και πιθανόν και στο Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας για εξόρυξη υδρογονανθράκων, εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μανιάτης εκτίμησε ότι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 θα έχει τελειώσει όλη η έρευνα στο Ιόνιο και θα βγουν τα αποτελέσματα για τα 15 οικόπεδα, ενώ ανέφερε ότι σε κάθε γεωτρύπανο απασχολούνται περίπου 1000 εργαζόμενοι.

Ο κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο τέλος του 2014 να έχει επέλθει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στον καταναλωτή από το κόστος της πράσινης ενέργειας.

"Εγώ αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ και θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται μιλώντας με ειλικρίνεια στον κόσμο είναι ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο τέλος του 2014 να έχει υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στον καταναλωτή ο οποίος δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Γι' αυτό ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους για παράδειγμα να δούμε πως μπορεί να επιμεριστεί αυτό το κόστος και στους παραγωγού", επισήμανε.

Για το νομοσχέδιο με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, ο κ. Μανιάτης είπε: "Η εκτίμηση που έχουμε κάνει και έχει γίνει με πολύ σοβαρότητα όλη η δουλειά αυτή από τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Καλαφάτη, και το επιτελείο του έχει δυο βασικούς πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας είναι να επιμηκυνθούν οι δόσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι όσο μπορούμε περισσότερο. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να σας πω, πρέπει να εφαρμόσουμε και την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο. Η αντισυνταγματικότητα έγκειται στο εξής πολύ απλό να το πω, για να γίνει κατανοητό, δεν γίνεται να νομιμοποιείς ή να τακτοποιείς αυθαίρετα, δηλαδή παραβάσεις, σε βάρος του περιβάλλοντος, χωρίς να δίνεις στο περιβάλλον κάτι άλλο. Άρα, πρέπει σαφώς να επιβάλλεις πρόστιμα, ταυτόχρονα όμως τα πρόστιμα αυτά, πρέπει να επιστρέφουν στο ευρύτερο περιβάλλον". 
ΠΗΓΗ:newsit.gr